Есенно оцветена КАНАДскА тема 59

• 76 436
  • 433
  •   1
Отговори
# 345
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
В Монреал също има пристанище  Wink
По принцип големите транспортни фирми имат офиси навсякъде, така че не виждам това да те лимитира точно до определен регион.

В linkedin аз намирам доста обяви, но може би наистина зависи от индустрията. Можеш да провериш и jobboom и workopolis също.

Успех!

Благодаря! Честно казано Квебек съм го изключила като опция, защото нямам намерение да уча френски, въпреки, че кой знае... Аз говоря доста добре испански, а френския също е романски език (демек произлязъл от латинския както и италиански и румънски), наскоро бях в Румъния - аз им говоря на испански, те на румънски разбирахме се перфектно  Crazy

Но си права, че не е задължително да има пристанище, важното е да има бизнес, производство.

Привет ит от мен .... да не кажете, че само Квебекарките са на линия  Laughing

TDI, не съм останала с впечатление, че Ванкувър е забързан град. Има разлика дали си в  downtwon или в съседните "градчета" (които са на 20мин с метрото). Бих казала, че Торонто са много по-забързан, неорганизиран и хората са стегнати. Ванкувър със сигурност е скъп, но пак зависи за какво. Аз имам лични впечатления и от 2та града и определено Торонто и Онтарио като цяло не са ми по вкуса. Единствено климата и природата ме държат тук (знам, че звучи налудничаво). За Нова Скотия нямам впечатления, но по новините като им гледам времето - или опашките на атлантическите урагани ще ги забърше, или тонове сняг ще им се изсипе. Като любител на слънцето - тази провинция не ми е в радара. Но за всеки влак има пътници Simple Smile

О, много благодаря за този коментар, точно това имах нужда да чуя - за метрото, не за ураганите  Grinning

Barefoot Kontesa, в СК какъв е климата? Какъв е основният бизнес при вас?

# 346
TDI, климатът е сух прериен студ 3-4 месеца, 6 месечно лято с хладни вечери и много слънце през цялата година. основната работа тук е Government, защото сме в прерийната столица и има много административни длъжности. Също trades, Поташ, рафинерия, бизнес и строителство.

# 347
  • Варна - Монреал-Едмънтън
За работа - kijiji.ca... аз от там си намерих. Според мен трябва да знаете кои са големите фирми в  дадения бранш и да им разгледате сайтовете. Да проверите дали набират кадри. Имате ли професионални организации. Ние си имаме на чертожниците, на инженерите - там също се публикуват обяви.
Успех ви желая.
И да си знаете: Винаги може да се преместите!

# 348
Kamбанка, сори за закъснелия отговор...
Дамян е в училище в Шатоге, програм интернасионал.
Ние сме доволни, учат доста...имат екскурзии по 3-4 дена 1-та година, после в чужбина.

# 349
 Здравейте, аз съм от 2 месеца в Канада, по-точно Торонто, бременна в 7 месец. Приятелят ми се опитва да намери работа като ИТ, но въпреки опита и квалификациите му и изобилието от обяви, се оказва доста по-трудно, отколкото в Европа. Удивена съм също как гинеколозите нямат ултразвук в кабинетите си?! Не съм хейтър по природа ни най-малко, но тук се превръщам в такъв. На някой да му е познато?

# 350
  • Лавал-Пловдив
А защо им е да имат ултразвук? За да може всеки месец да си гледаш бебето, ей така без причина, просто да се почувстваш добре? Повечето сме раждали (и) тук и са ни гледали бебетата на ултразвук само 2 пъти за цялата бременост, но всички имаме живи и здрави деца.
Отпусни се, спри да сравняваш Европа и Америка и се опитай да видиш хубавите неща. Запознай се с позитивно настроени хора и ще видиш, че и тук е приятно място за живеене. Успех и весели празници.  Wink

# 351
Не за да си видя бебето, а за да види лекарят потенциален проблем. Да ида на гинеколог, за да ми измери теглото и кръвното, ми се вижда малко нелепо. Иначе благодаря за куража, явно отдавна си тук, ние ще видим дали ще се застоим.

# 352
.. тук и са ни гледали бебетата на ултразвук само 2 пъти за цялата бременост, но всички имаме живи и здрави деца.
/quote]

Аааа има и такива дето само 1 път са ги гледали  Grinning

# 353
Много смело от ваша страна да дойдете заедно, при положение, че той няма работа, а ти си бременна.
Напълно нормално е да си изнервена и много неща да те дразнят. Честно казано в тази конфигурация не знам в коя държава би ви било добре.

За работата може би е добре да се обърне към някоя агенция за набиране на персонал. Сигурно таксата им не е малка (нямам никаква представа), но поне ще помогнат.

Иначе и в Европа не гледат много на ехограф. Не съм чувала другаде да е като в България - на всеки преглед. Сигурно тук и кръв не ти вземат на всеки преглед, но въпреки това децата се раждат здрави.

Надявам се мъжът ти бързо да си намери работа, да изкараш леко остатъка от бременността и да погледнеш с други очи на Торонто. Ние сме тук от 6 месеца, но до момента всичко ми харесва.

# 354
И понеже съм отворила темата, отдавна се каня да попитам две неща.

Може ли да се иде до Ниагарския водопад за един ден, без нощувка? Достатъчно ли е времето да се разгледа? За разните атракции дали се чака много и дали въобще може да се вреди човек, ако тези с организираните екскурзии са с предварителни билети?

И второ, кварталното ни училище е до 6-ти клас и после как се минава в следваща степен, кандидатства ли се? Гимназиите предполагам вече не са по райони, а с прием. Как се осъществява изпита?
Предполагам има разлика на различните места, така че ако е от значение, в Торонто сме.

Мерси предварително на който ще се наеме да ми обясни  bouquet

# 355
  • Canada
Мен в България са ме гледали 2-3 макс на ултразвук. Не разбирам проблема. Може би сте изнервени от липсата на работа.

# 356
  • Под кленовите дървета
Всъщност бая страх се влива в Бг на бременните, ако ми помните първите излияния във форума и те бяха в този стил, още повече тамън бях видяла двете чертички, с нисък прогестерон и без рецепта за такъв от местен лекар. Накрая намерих лекар, на когото си платих 90$ за първи ехограф и 90$ за проследяване за тризоми, с ясното съзнание, че ако бях отишла в болница щях да ги спестя поне първите. Обаче идеята "в мен расте нещо, ами ако е извънматочна, ами ако не се развива, а аз не знам, ами, ами, ами" ме набута в тревожност и страх и какво ли още не.
Така че, не подценявайте и влиянието от България и страховете, които са ни набутани в главата (на доста жени, други са по-спокойни и адаптивни).

# 357
  • Vaudreuil Canada
Удивена съм също как гинеколозите нямат ултразвук в кабинетите си?!

Имат, просто ги ползват само, когато наистина има нужда от тях Wink С втората бременност ме гледаха на всеки 1-2 макс 3 седмици накрая ми идваше да вия от видеозона и не само - но когато има причина и да искаш не можеш да избягаш. Радвай, се че имаш гинеколог, че бебето расте и те подритва. Успех с търсенето на работа на мъжа ти (евентуално да опита и за някаква работа не по специалността си за да имате доходи пък след това да продължи да търси по специалността) и лек остатък от бременността - времето се оправя наслаждавай се на разходките и си поспи защото не всички бебета спят "като бебета". Медицинската система има много кусури, но повярвай ми видеозона е може би най-малкия.

Юна атракциите са доста на Ниагарския водопад - можете да ходите и просто да избирате къде да идете съответния ден - да се чака час за атракция по последни спомени - много от залите с атракции работят до след полунощ и имат и намаления ако влезеш примерно след 11 вечерта или много рано сутринта - разгледай разните брошури за купони и намаления за входните билети.

# 358
  • Лавал-Пловдив
И понеже съм отворила темата, отдавна се каня да попитам две неща.

Може ли да се иде до Ниагарския водопад за един ден, без нощувка? Достатъчно ли е времето да се разгледа? За разните атракции дали се чака много и дали въобще може да се вреди човек, ако тези с организираните екскурзии са с предварителни билети?
Може и да успееш на тагадък, но не го препоръчвам. Има толкова много активитета, неща да видиш и да правиш, че ще е лудница. Първия път бяхме за 3 дена и не ни стигнаха хич.

И второ, кварталното ни училище е до 6-ти клас и после как се минава в следваща степен, кандидатства ли се? Гимназиите предполагам вече не са по райони, а с прием. Как се осъществява изпита?
В Квебек са си по район, вече ако искаш някоя по-хубава, със специална програма, тогава е с изпит, който е в началото на  6 клас. Има книжки за самоподготовка, всяко училище си обявява датата, плащаш такса към 50$ и детето се явява на датата. Резултатът идва по пощата. Но това пак е в рамките на твоя скул борд по местоживеене, не може да ходиш в другите бордове, освен ако не дадеш чужд адрес.
Предполагам има разлика на различните места, така че ако е от значение, в Торонто сме.

Мерси предварително на който ще се наеме да ми обясни  bouquet

# 359
  • Монреал
Не за да си видя бебето, а за да види лекарят потенциален проблем. Да ида на гинеколог, за да ми измери теглото и кръвното, ми се вижда малко нелепо. Иначе благодаря за куража, явно отдавна си тук, ние ще видим дали ще се застоим.

В 7ми месец щом си, и до сега не си имала проблем, едва ли нещо ще стане. Не се притеснявай излишно и не се вкарвай във филми, бремеността не е заболяване и проблемите са изключения, а не правило. При една нормална бременност няма нужда да се облъчва бебето с видеозон прекалено. Успех на ТМ с намирането на работата - знам, че е стресово, когато няма доход в семейството. По тукашният стандарт ли си е написал Си Ви-то?

Юна, според мен да, може да се разгледат най-интересните неща за 1 ден на Ниагара.

Общи условия

Активация на акаунт