АПРИЛски мамчета се чудим синьо или розово да купим - Тема 5

• 37 648
  • 695
  •   1
Отговори
# 435
Момичета някоя от вас получавала ли е тъмнокафяво зацапване? След 2 седмици пиене на дуфастон и но шпа, вчера ги спрях и днес имам притеснително зацапване  Sad В 8г.с. съм, утре ще се обадя на АГ дано да не е нищо сериозно  Praynig
Каквото и зацапване да имаш - задължително на лекар. Аз съм имала и два пъти ходих до Шейново по най-бързия начин. Платих 40 лева ехограф, но ми обърнаха внимание, изписаха ми терапия с утрогестан и засега всичко е наред. Паника съм си аз, но ти препоръчвам да не отлагаш.

P.S. Знам, че тъмнохафявото не е толкова опасно.

# 436
  • Бургас
Момичета някоя от вас получавала ли е тъмнокафяво зацапване? След 2 седмици пиене на дуфастон и но шпа, вчера ги спрях и днес имам притеснително зацапване  Sad В 8г.с. съм, утре ще се обадя на АГ дано да не е нищо сериозно  Praynig
За какво пиеше Дуфастон и сама ли ги спря? Доколкото знам се пият до третия месец и се спират постепенно /аз от 6 та седмица пия Утрогестан 2×2 и сега в 13 та седмица го спирам по схема 1×1/.

# 437
Здравейте и от мен!
С втора бременност съм, на 27 години. Следя Ви от няколко теми, но все изчаквам да се включа. Определеният ми термин е 23.04.2016 г.
Виждам, че сте имали зацапвания. Миналата седмица бях с кафеникаво зацапване в продължение на 12 часа. След разговор с наблюдаващия - нямало проблем защото цвета е кафяв и са капки. Смятах и установих, че е по време, когато трябва да свършва М. Минах преглед 3 дни след зацапването, каза, че всичко е ок.  Praynig  Към момента нямам оплаквания, но си признавам паника си имаше   Embarassed
Относно раждането, аз съм за нормалното и така и родих момченцето си преди 5 години. Факт е, че има болки, но да си признаем - това е най-сладката болка  Heart Eyes
Пожелавам на всички да сте здрави и леко да минават месеците!  Hug

# 438
Момичета някоя от вас получавала ли е тъмнокафяво зацапване? След 2 седмици пиене на дуфастон и но шпа, вчера ги спрях и днес имам притеснително зацапване  Sad В 8г.с. съм, утре ще се обадя на АГ дано да не е нищо сериозно  Praynig
За какво пиеше Дуфастон и сама ли ги спря? Доколкото знам се пият до третия месец и се спират постепенно /аз от 6 та седмица пия Утрогестан 2×2 и сега в 13 та седмица го спирам по схема 1×1/.
Имах леко розово зацапване и затова го започнах, след 1 седмица ми спря и АГ ми каза да довърша опаковката и да го спра. Предполагам, че утре ще каже да го продължа, пиех го 2х1 на ден. От тук разбирам че се пие толкова продължително време...

# 439
  • варна
Славчев я прави фм. Ако го питаш ще ти обясни всичко, иначе няма да тръгне сам да прави словоизлияния. Много ми харесва доверието, което вдъхва този лекар, оставя ми усещане, че знае съвсем точно какво прави. Това ми действа много успокояващо. За съжаление имахме пъпна връв между крачетата и нямаше никакъв шанс за пол.

# 440
Славчев я прави фм. Ако го питаш ще ти обясни всичко, иначе няма да тръгне сам да прави словоизлияния. Много ми харесва доверието, което вдъхва този лекар, оставя ми усещане, че знае съвсем точно какво прави. Това ми действа много успокояващо. За съжаление имахме пъпна връв между крачетата и нямаше никакъв шанс за пол.

Аз също си правих ФМ при Славчев и съм много доволна. Понеже съм от приказливите през цялото време си му задавам въпроси, даже и на прегледите. Винаги отговаря ясно , точно и разбираемо. Съгласна съм напълно с Примера, че това е доктор, който вдъхва доверие и спокойствие, че си в добри ръце.
Не пиша много напоследък, че ми е голяма лудницата. Хвърлям ви по едно око. Гаденето и повръщането почти отминаха, сънливостта също и вече се чувствам много добре.
За покупките, не се сдържах и си купих количката (основната причина е , че ми изпадна доста изгодно). Имах много големи колебания дали не е прекалено рано, ама я взех и сега си чака бебето    Blush

# 441
  • варна
Аз се уверих колко е важна количката с щерка ми. Поради незнание купих една и след два месеца купувах втора, която реално да ми върши работа.
Дими давай линк да я видим. Аз попрегледах твмите за колички, не знам аз ли не съм в час, но 1500-1800лв за количка ми се виждат безумие.

# 442
Вижте аз какво съм си харесала, и понеже майка ми и сестра ми са в UK, мисля да си я поръчам живот и здраве при тях и да ми я пратят. http://www.mothercare.com/sale/mothercare-xpedior-pram-and-pushc … =60&start=298 Цената е повече от добра - около390 лв излиза. Simple Smile

# 443
Добро Утро и от мен Simple Smile)
Неллс Благодаря за инфото за диоптрите, аз като Кари ще се консултирам по нататък с лекарите, и ще го мисля кое как.
Я кажете за количките сега, че и аз като новоизлюпена, нищо не разбирам. Попадна ми и на мен една много намалена, но не я знам сега пролетна ли е, с три коша е. Но не мога да се ориентирам кое да гледам. Тежи 12 кг. На мен това май-доста ми се вижда как ще я вдигам  newsm78, или е това е нормално ?

# 444
Я кажете за количките сега, че и аз като новоизлюпена, нищо не разбирам. Попадна ми и на мен една много намалена, но не я знам сега пролетна ли е, с три коша е. Но не мога да се ориентирам кое да гледам като. Тежи 12 кг. На мен това май-доста ми се вижда как ще я вдигам  newsm78, или е това е нормално ?
Това е горе-долу добре като тежест, има и по-леки  разбира се, но мен ако питаш като цяло е хубаво да можеш да я видиш на живо и да я пробваш - как е с управлението - маневрена ли  или не, как е на височина и разни такива неща, височина на дръжката и т.н. Е щом е с три коша тази, която си гледала, би трябвало да става и за топло и за студено време. newsm78 Simple Smile

# 445
12кг е тежка количка. Правете си сметка как ще я ползвате. Ако ще я товарите редовно на кола (аз всеки ден водих бебето в някой парк с кола) трябва да е лека и горе-долу компактна. Ако само ще я сваляте по стълби може и тежка, но със стабилни гуми, за да я пускате на тях, а не да я носите. Хубаво е да има амортисьори, голям сенник, голям багажник, да е маневрена и здрава. Ако е с 3 коша добре е този за кола да става на шасито на количката, защото често заспиват в колата и е по-лесно за прехвърляне. Ако количката има напълно легнало положение на основния кош, значи става за всеки сезон. Коша за новородено е удобен само за първите 3-4 месеца (без значение от сезона). После бебетата обикновено не искат да лежат и да не виждат нищо. Най-добре е да намерите магазин, в който има модела, дори и да не купувате от там, за да пробвате.
Mothercare-а е хубава, те са здрави колички. За пращането според мен ще ти е по-изгодно да я поръчаш директно до някой от доставчиците (тип Габко, uktobg и т.н.), отколкото да ти я пращат. Английските пощи не са евтини, а тези взимат около 2,20 на кг.
Аз лично не харесвам тези, които май са модерни напоследък, защото ги виждам много - мисля, че са полски. Много големи, с обемни кошове, много големи колела и доста тежки. Пък и този път смятам в момента, в който може (предполагам около 4 месец) бебето да мине директно в лятната Пег Перрего, която имам. Има си легнало положение, а е супер лека и удобна.

# 446
Здравейте и от мен. Следя ви от самото начало, но не мога да ви смогна. На 30г. съм първа бременност в 12 седмица с термин 19.04.
Имам запитване относно резултатите на ФМ, честно казано  не знам как да ги разчета сама а при док. съм чак на 20-ти. Какви трябва да са резултатите. Така като гледам всичко е 1 от незнам си колко хиляди. Това добре ли е?
И за момичетата от Варна има ли желаещи за "Училище Чакам Бебе" във Варна мол на 7-ми и 21-ви.

# 447
Деси, добре дошла. Резултатите от БХС са статистика, не са толкова важни, но по принцип 1 на хиляди е идеално Simple Smile По-важни са измерванията от самата фетална, които е правил лекаря с ехографа. Пише ли колко е нухалната транслуценция?

# 448

Mothercare-а е хубава, те са здрави колички. За пращането според мен ще ти е по-изгодно да я поръчаш директно до някой от доставчиците (тип Габко, uktobg и т.н.), отколкото да ти я пращат. Английските пощи не са евтини, а тези взимат около 2,20 на кг.

2,20 е ако е Priority mail, а и аз не мисля по поща да ми я препратят. Аз ще си я поръчам и живот и здраве, майка ми като се прибере за бебо, ще ми я донесе. Смисъл -  цена на доставка=0. Но иначе има няколко фирми, с които си получавам колетите от Англия, а те не са шега работа ( обикновено са един или два кашона от пералня) и за килограм взимат 1 паунд и плащаш допълнително 7 паунда от Пловдив да ти я доставят с Лео експрес до съответния град и адрес.  Hug

# 449
Има два показатела 1.2 и 0.94. Благодаря за бързия отговор.

Общи условия

Активация на акаунт