Майски мами 2016-Тема 2

• 36 883
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
  • На остров
Ради железен режим  bouquet !

Аз пробвам както каза Амини да храня и към 12 но пак си се буди, явно така ще я караме  Simple Smile

# 121
Ради, наистина железен режим! Респект! Simple Smile)

Да ви кажа, вчера купихме аспиратор - от тези, дето се включват към прахосмукачката. Еми, мислех го за глупост, а то се оказа страхотно нещо. Наистина вади сополките за секунди.

# 122
А има ли значение каква е прахосмукачката?

# 123
  • На остров
Аз мисля, че са малки за този метод иначе и аз имам, но не смея да го ползвам  Sunglasses

# 124
На мен педиатърката ми каза да си взема такъв, преди това се мъчих с помпичката - с нулева успеваемост. Не мисля, че му вреди по какъвто и да е начин.

# 125
Благодаря, точно мощността ме интересуваше, че имаме един танк вместо прахосмукачка в къщи  ooooh!
Аз съм взела на Маример аспиратора, но не съм го пробвала още.

# 126
# 127
Не съм използвала аспиратор и не пръскам с нищо. Изкара една хрема, но не се отрази на храненето и не съм правила нищо. С батко й никога не съм успявала да пръскам каквото и да било. Той ми беше изключително здраво бебе и досега е пил антибиотик само заради ушни инфекции. С нея очаквам повече притеснения, че има кой да й носи вируси от училище.
Храни се нощем, но заспива за отрицателно време и нямам намерение да го спирам засега. Пък и не знам дали няма да се отрази на количеството кърма, та съвсем. Но комфорта на майката също е важен и при системно недоспиване не виждам нищо лошо в храненето с шише или адаптирано мляко от бащата. Не вярвам в залъгването с вода при бебешори и затова не го практикувам.

# 128
  • На остров
Лена вие щом сте на кърма е различно. Ние сме изцяло на АМ, таткото няма как да става нощем да храни защото работи през деня.
Аз за нос пръскам солена вода и позлвам това 

До сега само веднъж беше болен и то като се роди се зарази от баткото.

# 129
  • Сф
Две в едно, мисля, че точно, защото сте на АМ таткото може да помога с нощните хранения. Не казвам всяка вечер, ама веднъж, два пъти седмично може да става да те отменя.
 Всеки си знае, аз щях да се възползвам, но сме само на кърма от гърда, дори изцедена от шише отказва, така че няма мърдане при мен.

# 130
  • На остров
Мираж принципно е така и в събота и неделя сутрин той го поема и аз си доспивам. През нощта( правила съм опити) обаче, дори в петък вечер е трудно защото/ леглото на малчо е до моето, аз го чувам и се събуждам само като се размрънка, съответно изчаквам няколко минути пробвам да му дам вода( от снощи), не става и ставам бързо слизам долу и правя мляко качвам се взимам го и го храня. ММ спи дълбоко и не го чува, ако искам да го храни той трябва след като аз го чуя да започна да будя мм да му обясня защо го будя и да кажа, че млякото ни трябва вендага  Mr. Green , той просто като спи е доста неадекватен. През това време малчо вече надава писъци и аз така и така съм се събудила и гушнала опитвайки се да го успокоя докато дойде мм с млякото. В началото докато кърмех и дохранвах го будех за да може докато аз кърмя той да направи млякото. Надявам се след месец като въведа и течната каша от шише да я давам при последното хранене и така да спи по дълго. Вчера четох по тукашни форуми и доста майки споделят, че около 5 месечна възраст има период на често хранене. Всичко това може да е свързано и със скок в развитието, чъпреки че в момента би трябвало да не е този скок и със зъби.

Аз имам и други мисли сега. Баткото ще ходи в Индия за 3 седмици и въпреки че ще се ваксинира със пакета за Индия аз си мисля, ако ни донесе някой вирус. Но няма да съм черногледа и всичко ще е наред Simple Smile

# 131
  • Сф
Позната история, и нашия татко не чува малката. Онази вечер го събудих да стане да я загъне, той каза добре, и двамата сме заспали. До след 2 часа, когато станах да я завия. На сутринта таткото въобще не помнеше, че съм го будела.  Mr. Green В този ред на мисли те разбирам, възразих от гледна точка на това, че го жалиш таткото, че е на работа, сакън да не те отмени веднъж  Wink Hug Не те упреквам, по- скоро ти съчувствам и искам да помогна  Hug
За каква течна храна в шише говориш? За сокчета или много редки пюрета? Стана ми интересно.

# 132
Две в едно, имах предвид случаите, когато майката също няма възможност да си почива или да спи през деня. Тогава натрупаната умора е не по-малко рискова и за нея. Изтощена майка зад волана или в кухнята е също толкова опасно, колкото изморен работещ. Ако помощта от бащата би довела до двама по-малко изтощени, но все пак недоспали родители, защо не? Но си права, че понякога е по-лесно просто да станеш, ако така или иначе си се събудил, отколкото да будиш дълбоко спящ човек, че и да водиш разговори. Нерядко и бебетата са привързани към майката и се успокояват само в нейно присъствие.
За ваксините може би трябва да проверите дали налагат ограничен контакт между двамата. Синът ми трябваше да получи реимунизация против шарка на последната контрола, но заради малка опасност да предаде болестта на дребосъчка, я отложиха за следващата година, когато и тя ще поеме първия прием. Във вашия случай отлагането не е вариант и не знам как се процедира.

# 133
В къщи и двамата спим дълбоко, аз повече и рев не може да ме събуди. Затова ММ е дежурен нощем. Ако някой ревне той го взима за успокоение, буди ме ако и другото дете се разреве или първото не се успокои. В редки случаи съм кърмила нощем. Между другото миналата седмица пораснаха с 300 гр та може и да има скок.
Две в едно, пробвай да увеличиш последното хранене с 15 мл, а нощното да намалиш с толкова и така постепенно да отпадне.

# 134
Момичета, от 2 дни малката е с разстройство/ зеленикаво със слуз/ , има и намален апетит. Sad((((. Обадих се на педи, тя каза, че до 10 акамия дневно било ОК, дори и да са мн воднисти , и да не бързам да й давам нещо. Това ми се струва съмнително!!!! Според мен не е нормално! Дали не е заради растящия зъб? Все пал утре сме на преглед, но ме съмнява, че педи ще вземе насериозно ситуацията Sad(((

Общи условия

Активация на акаунт