Майски мами 2016-Тема 2

• 36 876
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
Приемам идеии как да намалим нощното хранене. С баткото не съм имала такив агрижи, не се е хранил нощем от самото начало.
Моята буболечката ядеше по 2-3 пъти на нощ също, като задължително към 12. По принцип й давам 150 мл+ 5 лъжички, но от известно време започнах вечер да й правя 180+6, не знам дали е от това, но сега като заспи към 8 и 30, се събужда чак в 4и 30 - 5 да яде  baby_neutral

# 106
Две в едно, и на мен ми е "проблем" това с нощното хранене. Не, че е истински проблем, но бих предпочела да мога да се наспивам, а и неговият сън да е непрекъснат и дълъг. Не знам на какво се дължи, но нощните паузи от 8-9 часа намаляха на 5, при това понякога си се буди през 3 чАса и му давам вода, за да удължа до 5-6 и да имам само едно нощно хранене. Това е единственото, което опитвам - вода. Ако започне да пие с охота, дори и след това да се размрънка леко успявам да го прилъжа да пие отново и в крайна сметка мирясва и заспива. Но ако се разплаче още като му подам шишето, решавам, че няма смисъл да го мъча и му давам да яде. Чела съм, че с т.нар. "клъстерно хранене" - вечер да го кърмиш през 2 часа - 6,8 и 10, да кажем, би трябвало да не се буди нощем, но при нас нямаше ефект.

# 107
  • На остров
Звездичката аз с удоволствие бих давала по 180 и повече, но той не изпива толкова.
Who ще опитам и аз с вода. Иначе предлагам често преди заспиване но ефект няма.

# 108
Здравейте, аз да се оплача- малката не иска да яде домашните ми пюрета! Нито тиква, нито морков, картоф- нищо щом е домашно. Яде купешките на Гербер. Може би защото са мн добре пасирани, или имат нещо вътре, което се харесва на бетата Вие с какви пюрета захранвате?

# 109
  • На остров
Аз за момента купени, има много голямо разнообразие и купувам био или еко. Иначе за нас си купувам обикновени зеленчуци. Щом почне да седи стабилно ще почна да давам парченца и тогава ще е домашно до някъде.

# 110
Аз засега само домашни съм предлагала - картоф и картоф + морков (+ кърма и малко зехтин) - се радват на успех. Купувам био зеленчуци, поне на първо време мисля за него да взимам такива. Иначе и ние си ядем нормални. На текстура не мога да го докарам гладко - пасаторът ми точно сега се развали, а в блендер такова малко количество не става. Морковът не мога да го намачкам добре с пресата на картофи и го минавам през преса за чесън  Crazy Но не му се мръщи и така, хапва си с мерак. Simple Smile

# 111
Засега от купените съм давала Хип и на ДМ и двете са Био. На Хип го харесаха повече.
Картофа го претрих през цедка. Пробвах и  с пасатора но наистина стана малко като лепило.

# 112
whoowhoo, пръскам Куикс. Това изписа педиатъра. Поотпушва, но хич не й се нрави и е голям рев. От вчера не съм пръскала де, ама чувам нослето още похърква Tired
За нощното хранене - и ние си имаме едно в различен час. Не ме притеснява обаче. Тя заспива рано - някои вечери още около 19ч и се буди към 7:30-8. В този промеждутък има едно хранене към 3-4. Реално тя си прави дълга пауза, но просто заради ранното заспиване, едното хранене се получава вместо рано сутрин, по нощите Laughing
Да се оплача, че покрай хремата, пада и едно акане...Както акаше веднъж на 2-3дни, тези дни ака по 3-4 пъти на ден ooooh!

# 113
Цедката е идея, Amini, ще пробвам утре! Simple Smile

# 114
И моите пюрета не се харесват на малката  newsm78. Старая се, смесвам зеленчуци, слагам по малко ГХИ и пак не ги харесва. Виж купените са друга работа...миналия ден нямаше други и й взех на Ганчев (хич не искам и да знам какво слагат вътре) - изяде го цялото, че отваряше устата за още  #Crazy

# 115
Аз стриктно спазвам правилата за еднокомпонентно. Да не би вашите да са много мешани  newsm78

# 116
Аз стриктно спазвам правилата за еднокомпонентно. Да не би вашите да са много мешани  newsm78
Еми не, в началото бяха само картоф, само морков, само тиквичка - същата работа хапва една, максимум 2 лъжички и край, другото го плюе   #Crazy ще продължавам да  я тормозя, пък кой знае, може и да ги прояде в даден момент
Звездичката аз с удоволствие бих давала по 180 и повече, но той не изпива толкова.
тя и Ники в началото не го изпиваше, ама за 2-3 вечери като и забавях млякото с по 15-20 минути и започна всичко да си изпива...понякога с кратка почивка, а друг път изпива всичко и пита за още Wink

# 117
Две в едно, аз бих направила нещо като режим. Напр.последното хранене за деня да  почва в 12 или колкото по-късно издържаш.
Само за този час го будиш, останалото вече както той реши. Аз постепенно измествах по-рано този час, защото виждах, че сутрин започват да си поспиват по до късно. Сега започвам последното хранене в 10 и вече не се налага да ги будя, то си им стана навик.

Последна редакция: вт, 11 окт 2016, 00:01 от amini

# 118
  • пловдив
Току - що бяхме на очен - всичко е наред,засега няма данни за проблеми.Мойте мишки хапват  всичко.Взехме им мрежи ки за плодове - мъжа почва веднага лакомо да смуче плод че то, а момата е по специална - трябва да и го държим...Абе лигав ка и глезена си ни е тя.Нашият режим е -стават към 8 - мляко, после са в шезлонгите-дрънкат яко с дрънкат яко с играчките докато мама пооправи.После към 10:30 излизаме за кухнята и на разходка.Почти винаги спинкат по малко тогава.Към 12 вече сме в къщи и хапва ме. После до към 13:30 пак играят малко (примерно докато мама готви,простира,прибира дрехи или друго)Лягат и до към 15:30-16:00 спят.Следобедната закуска-кремче или пюренце (плодово) и обличане и към градината да вземем батко. Ако е хубаво времето правим една разходка ако не - къщи.Към 18:30 всички деца вечерят .После почваме игра,голям купон е - лудницата е пълна.Но пък е весело😊В 20:00 почваме банята с баткото,после Калоян - слагам го с шишето в кошарата (той сам се храни😊) и почваме Вени - баня, хранене...Докато се нахрани тя Калата вече е заспал.Слагам я и нея в кошарата,после и баткото ляга.В 21:30 вече всичко спи....Мама се къпе (най-накрая),тати през това време е сложил масата и ....сядам. Еми тва е.Поне режима ни е железен.Добре ,че никой вече не се буди през ноща....

# 119
Ради, събра ми очите с този режим   Shocked
при нас е някакъв хаос  ooooh!
Днес им правих домашно пюре картоф и тиквичка, беше ометено.

Общи условия

Активация на акаунт