С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 204
  • 760
  •   1
Отговори
# 30
  • Mediterraneo
Боряна не е неграмотна в никакъв случай. Просто пише различно. Признавам, че в началото ми беше трудно, но постепенно свикнах да я чета и разбирам. Хората се изразяват по различен начин и понякога не се разбираме.

И аз не съм твърдяла, че е неграмотна! Просто аз не я разбирам като пише. Не съм искала да те засегна, Боряна!

Обаче вчера такава изцепка направи, че направо ми падна пердето и цяла нощ не спах от яд.

Бре, че изцепка! Не стига, че ти купила неща за бебето, ми не спиш цяла нощ  Whistling Аз отделям здравите неща от голямата винаги. Малката от бебе износва нейни дрехи. Голяма помощ е. С удоволствие отстъпвам детските дрехи и на племенниците си( тези на зълва ми). Но като ти се ядосва, ядосвай си се!

# 31
Скрит текст:
Аз до сега от моята не съм се оплаквала, не че не имало поводи, имало е, но ги преглъщах с някакво олимпийско спокойствие и тайна надежда, че на таз жена ще и уври главата ... Обаче вчера такава изцепка направи, че направо ми падна пердето и цяла нощ не спах от яд.
Чакаме бебе, живот и здраве на 10/10 и тя постояно се обаждаше - какво да му кипела и т.н. и аз се радвах, че разбирате ли, тя се е ентусиазирала покрай бебето и вчера мъж ми се прибира / тя живее в друг град/ с нещата за бебето и така... и по едно време ми изръсва, че майка му казала - не изхвърляйте нещата на бебето и не ги подарявайте на други, че един ден като сестра ти има бебе / тя няма ни мъж, ни бебе, ни приятел ни нищо и няма оглед да има скоро/ да ги запазите за нейното.  Shocked
Честно перде ми падна пред очите - толкова се ядосах, викам си, абе тая нормална ли е бе?!? Утре ще подарява играчки на детето ми, с уговорката да ги пази, за евентуалните бъдещи деца на зълва ми ...Страшно се ядосах, хем смисъл няма знам си аз. ooooh!
Chuby,
леко раждане и здраво бебе!  Hug
За свекървата - предполагам за друго си й набрала, защото описаната случка е дреболия. Хич не й се ядосвай.
Отбивай ударите с (алогично) чувство за хумор. Твоята С е от породата "мама знае най-добре как да си скара децата". Бас ловя, че зълвата не е в час какви ги твори маминка.
Защото има и друга гледна точка. Значи за твоето дете всичко ще е новичко, а за това на зълвата  - втора употреба.  hahaha
Точно това бих й казала - как така за едното внуче ново, за другото носено и с лекета. И то за внучето от дъщеря, все едно другото внуче (живот и здраве) ще е второ качество. Аз съм деликатен човек и не мога така да обидя зълвата. И нищо няма да пазя. Ако С няма достатъчно пари да купува на половина или нищо. Но тази патриархална несправедливост за детето на сина само новичко, а за детето на дъщерята каквото остане. НЕ, НЕ и НЕ. Аз не съм такъв човек. И няма да стана съучастник в обидите към зълвата! Точка.

# 32
Аз пък мисля че въпросната свекърва го прави защото така е свикнала- да се пази всичко и да се носи от де що има бебе в родата
Тя дъщеря и сигурно хал хабер си няма че майка и е решила да къта дрехи за " нероден Петко"

# 33
Аз разбрах дамата за какво се е обидила. Едва ли не се подаряват за нейното бебе, пък са запазени отсега за бъдещето бебе на зълвата. Че и заръка да ги пази. Ами не се прави така. Подаряването на употребени дрехи е по желание на този, който ги притежава. Аз от малката ги дарих, но не на приятелка, а на жена, която е затруднена. Щях да се издразня, ако майка ми ми каже да ги пазя за брат ми, например. Има такива, които си ги пазят за второ дете. Подразнило я е, че отсега й казват, че после ще ги даде на зълвата. Изобщо, подарява се да си ги ползва бебето със здраве и толкоз.

# 34
 Svetlina*,
така е - все едно не са подаръци, а бебешки гащи на лизинг. Ама толкова си може тази свекърва. По отношение на емоционална Ентелигентност (деликатност) й липсват не 7, а 77 години. И наваксване няма.
С такъв тип хора спорът е безсмислен.
Затова с техните камъни по тяхната глава. Просто обръщаш тяхната логика срещу тях (в случая тя пази интереса на зълвата, а ние доказваме, че тя ощетява зълвата  Mr. Green). И им гледаш сеира.

# 35
За мен даването на ползвани дрешки на друг е нещо съвсем нормално. В компанията ни всичко се доизносва.
Всеки помага на друг. И тук говорим за хора с възможности. Просто децата са затрупани с дрешки и те си остават почти като нови, защото се обличат много малко пъти.
Според мен авторката се е подразнила, че свекървата й прави планове без нея. Бих задържала дрешки, единствено ако знам, че ще имам и друго дете. Иначе подарявам и се радвам, че помагам.
"Подарък" е докато ми влиза в употреба. После е непотребна вещ, която е изпълнила предназначението си.

# 36
Че съм и набрала от преди, набрала съм и ... факт ... от преди сватбата, от сватбата, след сватбата ... хиляди изцепки има, че мъж ми колко пъти и кова канчето, е няма и няма братче угодия ... много правилно ме е разбрала Светлана - на неродено бебе се подарява ново със здраве да го носи, един ден живот и здраве, ако има още бебета, няма да се стисна да им купувам нови неща, че зълва ми изхарчи хиляди левове да се образова на гърба на брат си, че дрешки ли няма да и купим ...
Знам, че от бремеността и от хормоните наистина преувеличавам, но пък и това имах нужда да чуя от странични хора, че мъж ми не искам да го занимавам, прави всичко по силите си, за семейството, а преди години и за тяхното. Но те просто са си нагли. Притеснява ме повече , че това отношение си продължава шест години и няма управия, а не искам да скарвам мъж ми с тях, родители са му / не, че той не им е набрал достатъчно/ нито да ги лишавам да виждат детето, но се познавам и като ми избие чивията ще я навра на кучето в г*за и ще се почне - умирам, вдигам кръвно и т.н. ще се бесим, ще се давим и цялата тая простотия се струпа и на мъж ми на главата , а този човек си скъсва г*за за семейството / нашето / и не го заслужава този психически тормоз, които те добре са усвоили през годините ...истината е, че ги мразя и в червата си тези хора, ама на, опитвам се да запазя спокойствие и да отбивам нахалството ми спокойно - благодаря за подкрепата, имах нужда просто някой да ме изслуша  Hug

# 37
  • Бургас
Явно вдигането на кръвно, умирането и тръшкането са доста разпространени  Laughing Само се чудя как разигравани с десетилетия има още кой да се връзва.

# 38
Мда, определено ... тука като чета и другите момичета ми прави впечетление, че театрото с умиране, кръвно и тем подобни са си стара изпитана традиция на свекървите / повечето/ - мъжете така са устроени, че да се притичват на помощ в такива ситуации и нормално - синове са на майките си, като заумирват, да ги спасяват ... той и свекър ми покрай нея го е набрал същия номер ...а грехота е да се вика така дявола, че то лъжливото овчарче - накрая верно ти дойде някоя сериозна болест до главата  censored

мъката ми, че от дума не се азби,ат и това си е - може .и шест години да не ти ув,и г.авата, че син ти си има ново семейство и няма да си ти вече па,адния тон - уж, интелигенти хо,а се имаме  newsm78

# 39
Chuby,

радвай се на щастливите мигове. А за свекървата каквото повикало, това отговорило. След дълги години нерви, се научих, че не трябва да съм против свеки, а да бъда като свеки.
Свекурвата е нетактична  - и аз като 'маминка", от нея се уча, освен това съм добра ученичка - и аз нетактична, ама по 3. Същото за нагла, нахална и т.н., но... всичко е за нейно добро. Веселба да става.

Ако каже да пазя дрехи за неродения Петко на зълвата - отмах й връщам всичко. За нейно добро, да не се износят и лекедосат. Ако смее да каже и дума, ще се нацупя как тя не ме разбира...
Дами, учете се на номерата на своите свекърви. Много е забавно, когато обърнете технете оръжия срещу самите тях.

# 40
Биборана, да ги върнеш, ама ако мъжО те обвини, че си сръдла и само създаваш излишно напрежение за дреболии? Ще излезеш накрая неблагодарница. Пък и на теб зълва, не него -сестра, много ясно, че няма проблем после да й ги дадем, налиии?
Аз, ако съм, ще ги ползвам, ако ми харесват и когато умалеят, прибирам ги в една торба и ги връчвам веднага на свека. Мисия изпълнена. Важното е сега да мислиш за бебето, Chuby, още малко остава. Не се ядосвай и стресирай излишно. Излишно, защото на теб наистина може да ти навреди, а на актрисите нищо им няма.

# 41
Не  съм виждала нито една умряла артистка.За  толкова години поне една  да имаше.

# 42
 Svetlina*,
минах го пътя и то с много нерви. При мене не една, а 2 актриси си имам  - свекурвата и майка й. Последната живее, за да създава интриги. И Станиславски даже трици да яде за театрото дето го гледах.
И в един момент си казах, че театрото им може да се неутрализира с контра-театро. И всичко е в техен стил. Ако има опит за протести, отговарям - ама аз мислех, че у вас така се прави. Аз искам да съм като вас. Аз за ваше добро. Резервен вариант е - надцених чувството им за хумор. Съжалявам грешката е моя.  
И както имаше едно детско предаване "У нас е весело". Абе, всички виждат, че ги иронизирам, но не могат да реагират адекватно. Но това са техните камъни и тяхната градина. Защото единствената им мисъл към снахата е била как да ме наранят, но никога не мислят как се лекуват раните. Когато обърна собствения им огън срещу тях - те са неадекватни.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2016, 17:02 от biborana

# 43
Честно и на мен това ми беше първата мисъл - веднага да ги сложа в една торба и обратно при нея ... ама после си викам - че защо да наливам вода в нейната мелница? Нали точно това иска, хем знае, че гнева ми е ахилесова пета - ще почве да уфлянква, да лъже - ама не съм казала такова нещо, вие накриво сте ме разбрали, тя не е вчерашна , цял репертоар има да се прави на ни лук яла, ни лук мирисала и няма капка свян и син си изкарвала даже лъжец и малоумник, че той един вид не и бил разбирал думите ... Зълва ми не работи нищо, но това не и пречи да харчи здраво и свекървата реши, че мъж ми трябвало да и купува апартамент с ипотека, а ние имаме вече една ипотека и няма как да имаме втора - първи път и го обясни човешки / мъж ми е много търпелив човек/, втори път, трети път, че накрая я насмете едно хубаво и тя на мен ми се обади да реве - какво била казала толкова лошо, че мъж ми така я овикал, какво лошо имало да се купи още един апартамент  Shocked Викам си - божкеее, ма таз жена майтап си прави - а е работила в банка и знае какво е ипотека и как се плаща - казах и само - пръв е мъж ми, нямаме пари за втора ипотека / което си е истина/. Това стана преди три години, вярвате или не, но тя още мънка да се вземе апартамент за зълвата ....  Joy Е такава е тя - с нея трябва йезуитско красноречие и железни нерви, изпуснеш ли си гнева - веднага вади оръжията на - ама какво лошо казах, ама защо така, ох, умирам, двигам кръвно и така ... То си е цяла дипломация общуването с нея, направо мога да се кандидатирам за дипломатическия корпус покрай нея - а, тя си е психолог, знае къде да ме къвне, че да ме ужили ... мечтата и е да ни разведе с надеждата да цуца пари от мъж ми, като ми просветна, че нарочно го прави да ме вбесява - изчакам да се успокоя, че тогава спокойно да и отговоря някоя простотия, че да млъкне - като за дрешките - казах и , права си, ще ги пазя, няма да ги подарявам, туко виж, брат ми проимал бебе скаро ще му трябват - и тя млъкна.
Не е никак лесно, а цялата работа се състои в това да се издържа зълвата, / която не работи и не печели нищо/ , всичко около пари се върти, не само от желание да се докаже, той е мой син и аз ще си го командвам.  bowuu

# 44
За мен даването на ползвани дрешки на друг е нещо съвсем нормално. В компанията ни всичко се доизносва.
Aма тук не става дума изобщо за това. Става дума, че ти подаряват нещо, дето уж е за теб, а всъщност 'След това го дай на не-знам-си-кой'. Къде се е чуло и видяло подарък да се подарява с условие? Това не е подарък, а даване на нещо под наем, реално. Да си го нарича с истинското име. Wink

Чъби, то е ясно, че ти е набрало и това е била последната капка в чашката, че да се изтапанчиш тука...
И аз си ги имам такива точещи в семейството, не от мъжа ми обаче, той е гол голеничък. Брат ми обаче са го налазили... Стоя отстрани и гледам сеир.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2016, 17:19 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт