С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 232
  • 760
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Цитат
какво била казала толкова лошо, че мъж ми така я овикал, какво лошо имало да се купи още един апартамент  Shocked

Лошо няма, но свекърва ти как точно обяснява малоумното си искане брат да купува апартамент на сестра си?

# 46
Мисли,че си бере парите по дърветата.

# 47
  • Бургас
Цитат
какво била казала толкова лошо, че мъж ми така я овикал, какво лошо имало да се купи още един апартамент  Shocked

Лошо няма, но свекърва ти как точно обяснява малоумното си искане брат да купува апартамент на сестра си?
То като чета за тая свекърва, май за повечето си думи и постъпки, няма обяснение.

# 48
Ами един вид инвестиция - щели да го стегнат и да го дават под наем, а ако не може наема да изплаща ипотеката, да го преотстъпят на банката ... те изобщо са пълни с такива идеи, една от друга по - безумни ...изобщо не можа да им уври главата, че при една вече налична ипотека, никоя банка няма да ни отпусне втора ипотека ...
А колкото до издържането, той си ги издържаше поне 10 години, що пари са пропилели от него, поне за три апартамента и ето сега вече спря кранчето ... има си ново семейство човека, собствен дом, макар и с ипотека и бебе чака - няма газ и нефт вече за бедния народ ... казано им е и те се съгласиха, че заради нашето предстоящо дете и Господ да ни даде още едно пари повече няма да им се дават - на думи се съгласиха, но парите които те / свекърите / печелят са много малко и зълва ми не работи и си търси работа - за три месеца 2 интервюта и така ... и чакам момента, в който ще звъне телефона с поредното умиране и т.н. пак пари да се просят. Косите ми се изправят, защото знам, че този път сцените ще бъдат страшни и достойни за Игра на тронове ... Трудна работа са и зле научени от преди.

# 49
На теб Chuby поне нови ще ти ги подаряват. На мен свекървата ми изрови от чувалите с дрехи на мъжа ми (т.е. дрехи на 30+ години). Tо такъв памук не правели вече  Joy - пожълтели, одърпани, окапани. Много се ядосвах, защото бях казала, че не ги искам предварително. Като ги донесе ги разгледах, прибрах, (изхвърлих) и толкова. Странно обаче защо не ги предложи на зълва ми на бебето  Whistling Тоя качествения памук ще отиде "зян".

Приеми каквото ти дават, и ако някой ден наистина ти ги искат, кажи, че са дарени/подарени/изхвърлени и толкова. Само не се ядосвай! Тя точно това цели да направи, не и доставяй това удоволствие.

# 50
Тя и моята беше решила да ме обзаведе с бебешките дрешки на мъж ми, че що съвети получих от нея още прясно бременна в 3 месец :
 - не искай да ти носят бебето в стаята, да не е при тебе, защото аз толкова се изморявах докато го дуддуркам, че заспивах и за малко да го изпусна на земята
 - не го повивах, че много се напикаваше и за това го оставях гол / август месец / да си пикае на воля в креватчето / тука не ми беше ясно аз как ще я оставям беба да си пикае на воля октомври / викам си да се издигне паметник на изобретателя на многократните пелени
 - от сега събирайте пари за частно училище и градина, в държавната градина гладен седеше и не му даваха да си играе, а една частна градина какво е , едни  10 хил на година, пари за семки я
Абе страшна раута - добре, че мъж ми и аз се държиме заедно, че не знам ...
А хем жал ми става като го гледам да се черви от тъпотиите на майка си или като побеснее от нея да не може да проговори половин час поне ...
Аз на моя мъж съм му казала - стана ли такава свекърва / тъща застреляй ме да не се мъча  Joy
Съвсем до минимум сме я докарали с таз жена и направо косите ми се изправят ако се наложи да помага нещо с бебето, че то всичко се случва, не знам какво ще стане просто ... 5 грама поносимост не са ми останали  Sick

# 51
Толкова съм искала момиче,че за второто си бях купила рокличка предварително ,пол не се знаеше тогава,дадох я с етикета и им е  любима ,миналото лято и това е на снимки с нея  момата. Памучен опал.Радвам се ,че послужи и  я видях на момиченце.
Ама стари дрехи  всеки би носил на второто,за първо дете не виждам съгласен на старо,пък и износено.
И аз съм против   издръжка на някого.Заем  -донякъде при нужда.В рамките  да може да се върне.

# 52
За мен даването на ползвани дрешки на друг е нещо съвсем нормално. В компанията ни всичко се доизносва.
Aма тук не става дума изобщо за това. Става дума, че ти подаряват нещо, дето уж е за теб, а всъщност 'След това го дай на не-знам-си-кой'.
Да ти кажа разбрах, че свекървата на Чуби е олеле-малеле, но си мисля, че може би има други намерения. Един вид да пази дрешките и да не ги дава на други майки, а да са за децата на щерка й. Че то и на мен като ми подаряват дрехи не ми казват какво да ги правя. Но то си се подразбира че като станат малки дрешките или се дават на друг, или се пазят за другото братче/сестриче или се прибират в някой чувал.
Боряна, и на първо дете съм слагала дадени носени дрешки. То през 1 месец ританките умаляват. Laughing

# 53
...като ми просветна, че нарочно го прави да ме вбесява - изчакам да се успокоя, че тогава спокойно да и отговоря някоя простотия, че да млъкне - като за дрешките - казах и , права си, ще ги пазя, няма да ги подарявам, туко виж, брат ми проимал бебе скаро ще му трябват - и тя млъкна.
А е трябвало да отговориш:"Разбира се, че ще ги пазя. Само жалко, че моето бебче ще е с нови дрешки, а това на дъщеря ти- с употребявани." Даже можеше да подсмръкнеш съчувствено. Laughing

# 54
Аз съм чувала уточнения от рода на : това ще ми го върнеш, когато стане малко или пък тези ги давай на когото искаш по веригата, на мен не ми трябват.
Когато кръщавахме второто дете /ние им бяхме кумове на сватбата, а те на нас?/ бабата на бебето т.е свекървата ни предупреди: дрехи, ако купуваме да били за голямото, защото без това после и малкото щяло да ги носи. Аз не можех да проумея, нали и за голямото има подарък? Двете деца бяха момиченца.

# 55
  • Най-красивата страна
Моята свеки също се ядоса ,когато и казахме ,че сме подарили бебешките дрехи и количката на дъщеря ми.Дадохме ги на едно семейство сирийци с три деца,които наистина имаха нужда.
Количката не е купувана от свеки,нито пък дрехите.Но тя искаше да пазим всичко за детето на племенницата ми,която изобщо не мисли да ражда.
Свеки ме нарече прахосница .Аз и казах,че когато племенницата ми роди дете ще и купим някакъв подарък и толкова.Не съм длъжна да пазя десетина години колички,дрехи и др.
Не обичам да трупам вещи ,които не ползвам и затова после подарихме и кошарата,паяка и столчето за хранене.

# 56
Най- интересно ми е тези свекърви  изобщо се замислят ли се дали зълвата, племенницата и т. н. изобщо ще искат ли тези дрехи при положение че може да родят и след 10 години.

# 57
Най- интересно ми е тези свекърви  изобщо се замислят ли се дали зълвата, племенницата и т. н. изобщо ще искат ли тези дрехи при положение че може да родят и след 10 години.
Пепел ти на устата Stop Макак така след 10 години?!  Naughty  Laughing Няма искат- не искат, полагат им се. Толкоз.
Много често този тип свекърви все сравняват и противопоставят снаха и дъщеря. Снахата с хубава работа - дъщерята с по-хубава. Снахата родила - скоро и дъщерята. Снахата случила на страхотен мъж, дъщерята ще си намери оправен и заможен такъв, но дотогава бате ще помага и толкоз!  Crossing Arms
Лошото е, ако все пак щерката доведе някой Муньо, тогава бате е длъжен да помага до живот. Кой тука разправяше, че бате отишъл да пере килимите на сестра си в единствения си почивен ден? Те, какви братя има. Вие тука, се чудите за едни дрехи как можело да се пазят за зълвата. Crossing Arms

# 58
Моля да опишете как точно свекървите ви се правят на болни, вдигат кръвно, припадат и т.н. На мен този театър, както го наричате, ми е много интересен, но непонятен. Я вземете да ме научите, че да го прилагам при необходимост.

# 59
  • до едно тепе
КАГ казваш да изучиш чалъмите овреме, ако снахата реши, че нещо е недоволна а hahaha .Като те чета едва ли имаш нужда от подобна театралност  Grinning
Първото го гледах с дрешки от приятелка. Давах ги на друга и после си ми ги върна та част от тях и за второто използвах. На малката обаче купувам сега повече дрехи отколкото на батко и. Някак ми е по- голям мерака да я наконтя. Може би защото около нас са все момчета и за баткото дрехи имаше с чували. Омалелите и ненужни разчиствам че се зарихме направо. Онзи ден виках на синковеца да си обува сандалите че му е за последна седмица носенето и отиват в коша. Свеки като скокна как, защо, разсипници сме били, да ги прибирам и пазя за малката. Попитах я тя изобщо погледнала ли ги е да види че ако реша да ги измия и прибера от сандали със затворени пръсти ще станат с отворени такива. Викам на баща си се е метнал Wink  за месец смила железни обувки. Преглътна шумно, кво да каже за сина си я Joy

Общи условия

Активация на акаунт