С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 236
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
И аз мисля, че свекървата р имала предвид да се пазят, да не се дават на приятелки, че да останат за сестрата. Неуместно, но не е драма.
Със сестрата на Мм родихме в един месец разнополови деца. Още тогава си казахме, че за второ на някоя от нас, ще си дадем една на друга. Сега тя много ме спаси, купила съм две неща кажи речи. А и количката ми се счупи скоро, даде нейната. Нещата й страхотни, маркови и скъпи, но не се замисли грам. Свекърва ми нямаше изцепки тук, даже мрънкаше да не купувам, че отлежават дрехи за три бебета.
 В интерес на истината, сега аз подготвям неща за приятелка, но не виждам нещо фатално да ми ги върне като умалеят, ще ги дам на друга майка в нужда. Разбира се изцапани и скъсани на боклука.

# 61
  • Северозапада
И на мен приятелка ми даде много дрешки, когато се роди малката. Здравите и чисти дрехи на детето пазя. Нямало е на кого да дам, всички около мен момчета раждат. Мислех най-малките дрехи да дам за племенника, когато се роди, но той излезе голямо бебе и направо в мерките за 3месечни влизаше, а дъщеря ми беше дребна. Каквото съм имала по-унисекс, съм дала, но свекърва ми постоянно ме натиска да ровя и да му търся. То след 6тия месец повечето дрехи са си стилизирани по пол. А и както казах, пременникът е едър и вече достига размерите на щерката. Дразня се, защото и казвам, че няма подходящи дрехи, но тя пак "ровИ, та ровИ". Ако скоро не ми потрябват, ще видя да ги даря на някое семейство в нужда, но ще си оставя и някои от по любимите от сантименталност.

# 62
И на мен приятелка ми даде много дрешки, когато се роди малката. Здравите и чисти дрехи на детето пазя. Нямало е на кого да дам, всички около мен момчета раждат. Мислех най-малките дрехи да дам за племенника, когато се роди, но той излезе голямо бебе и направо в мерките за 3месечни влизаше, а дъщеря ми беше дребна. Каквото съм имала по-унисекс, съм дала, но свекърва ми постоянно ме натиска да ровя и да му търся. То след 6тия месец повечето дрехи са си стилизирани по пол. А и както казах, пременникът е едър и вече достига размерите на щерката. Дразня се, защото и казвам, че няма подходящи дрехи, но тя пак "ровИ, та ровИ". Ако скоро не ми потрябват, ще видя да ги даря на някое семейство в нужда, но ще си оставя и някои от по любимите от сантименталност.

Просто и кажи, че си ги изхвърлила или дарила и нямаш повече дрешки.

# 63
Аз не съм ползвала старо преди 40 години почти ,то и нямаше от кого.Децата  сега също не искаха. Не  очаквах да сте толерантни към това  и съм изненадана приятно ,сега бих ползвала,наистина е  бързо  омаляването.

# 64
Абе и моите приятелки ми подариха разни неща / дрешки, даже биберони/ обаче - срам, не срам - гнус ме е някак, даже така си седят по пликовете, новите изпрах, изгладих и подредих, а старите тъй си седят ... Blush

А това с умирането , кръвното не е за аматьори, а за напреднали в театралната група ...едната ми баба, бог да я прости, си беше заклета хипохондричка - обаждаше се през два дни и казваше - днес умирам, елате да се простите с мен, отивахме значи и тя легнала на леглото, в мъртвешка поза и мъртвешно сумтене и така си умираше чак до 85 год - кошмара на Бърза помощ.

Моята, не е достигнала още висините, свекър ми директно заплашва - щом е така, да взема едно въженце и да се обеся или по-добре да ида в реката да се метна / през града им тече една от най-големите реки на България, не екато да няма вариант  Laughing/
Викам си - как не ги е грях така да викат дявола, че и най-близките си хора с гадости да мъчат.
Тя почва да се тръшка, как вдига кръвното - ох, веднага да извикате лекар, задушавам се, не мога да дишам, има сто алергии, не яде сто неща и все е нещастна или пък обяснява как ще стане нещастна и т.н.

Лошото е, че ММ от тия сцени така е намразил, всякакви такива истерии, че даже да умира не смее на мъцне, че така го карах веднъж спешно до Пирогов - той е станал другата крайност, на него никога нищо му няма .... Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 12:46 от Chuby

# 65
Аз съм износвала дрехи на братовчедка ми, след това отново се върнаха на нейната сестра. Та, три поколения сме ги носили. Разбира се, че са ни купували и нови дрешки, но за из вкъщи или игра навън не виждам нищо лошо, след като дрешките са си запазени.
Майка ми пази много дрехи и от мен, и от брат ми. Някои са като необличани, много хубави, запазени отлично. Един ден, живот и здраве, не бих се замислила дали да ги облека на моите деца.  Peace

# 66
  • Варна
Сега, едно е да ти кажат "не ги подарявай на друг", съвсем друго е - "пази ги, щото да ги ползва зълвата". Нищо не се ангажирам да пазя. Който е пожелал да ми подари, приемам с радост, но винаги подчертавам, че отговорност за опазване не поемам. Как по-точно да го пазя? Да забраня на бебето да се нааква точно в тези ританки, защото трябва да ги пазя? Или да се храни с нож и вилица от ден първи на захранването, защото тази блузка е за "нероден Петко"? Ами няма как да стане... Заявявам, че не мога да пазя. Ако няма проблем - взимам.
Срам не срам, ще ви призная. Дъщеря ми прави 8 месеца в други ден и аз още не съм й купила нито една дрешка. Нито една. Толкова дрехи ми дадоха, запазени и от красиви, по-красиви, че просто е грехота да давам по 15-20 лв. за бебешко боди, което ще се облече 5-6 пъти и ще умалее. Отделно й подаряват постоянно и за всякакви поводи... Не го разбирам аз това "моето дете ще носи само чисто ново", ама всеки си знае. Аз явно не съм си навила на масрафа, за да го разбирам...  Rolling Eyes

# 67
Аз приемам дрехи, само ако ми кажат, че после не си ги искат обратно. Не смятам да им треперя дали няма да се скъсат, изцапат или загубят някъде.
Иначе, каквото съм преценила, че е за даване, съм го давала на приятелки с изричната уговорка да не ми се връща нищо. като умалеят, ако иска да ги дава на друг, ако иска да изхвърля

# 68
Кали, много добре си направила. С първото беше голям мерак, отидоха хиляди левове за дрехи и джаджи, а и нямаше кой да ни даде, всъщност имаше, но не искаха- моята снаха и тази на Мм. Сега нямах желание да харча безмислено за дрехи, а и сестра му ми даде толкова нови и необличани. Всичко с леке й го върнах.  Естествено, че не може да се опази, но аз лично всичко запазено си връщам.

# 69
Надали жената е имала предвид да не ги цапа, а да не ги изхвърля. Правите от мухата слон.
Мен единствено би ме затруднило съхраняването Н на броя години и веднага бих казала, няма проблем, щом умалеят ще ти ги дам да ги прибереш.

Аз ползвах дрехи от приятелки. От моите и на мъжът ми неща сме ползвали памучни отдеалца, които бяха много красиви. Друго не са ни и предлагали. И аз смятам, че ританки на 30 години не стават.

# 70
  • Варна
Надали жената е имала предвид да не ги цапа, а да не ги изхвърля.
Не съм и казала/писала, че това е имала предвид. Напротив - още в първия си пост по въпроса, изразих мнение, че не е чак такава драма да прибереш нещата и да ги върнеш свеки да си ги съхранява за зълвата. И аз не се наемам да съхранявам неизвестно колко време.
Ползвам едно одеалце и една хавлия на ММ. Дори не са здрави, но стават за определени цели. Дрехи казах, че няма как да ползвам, защото са пожълтели и с разтегнати ластици. Съгласи се веднага свеки...

# 71
  • при късмета
Взех от етървата страшно много неща за моето дете. От дрехи, до кошница, столче за кола и количка даже. Дори едрите неща нямаше да ѝ връщам, ако нейна приятелка не роди близо 2 години след мен. За дрехи не е помисляла да ми ги иска обратно. Макар, че те са с момиче, тя хич не обича розовото и много дрехи износи моя син. За купуване, купували сме. С първо бебе е голям мерак за пазар.
И аз давам всичко омаляло и запазено и никога не съм казвала да ми го връщат. Супа ли ще правя от малки дрехи?

# 72
  • Mediterraneo
Когато родих, баба ми извади отнякъде една прекрасна плетена пелена. Памучна, бяла и много красива. Буквално ахнах, изглеждаше съвсем нова и достатъчно скъпа. Оказа се... моя! Толкова мило ми стана! Използвах я с децата, сега прилежно съм я прибрала за моите внуци. Такова нещо е безценно, пък нека и на 100 години да е- запазено ли е, харесва ли се, да се ползва!

Дрехи вземам и предавам постоянно. Много обичам да използвам вещите до края им, мразя това разсипничество и консуматорство, което е превзело животите ни!

# 73
И аз имам памучни пелени и чаршафи от Мм, дори и халат Simple Smile, страхотни са и като материя, и като вид, но го отдавам на това, че не са имали нашата комунистическа скука-всичко беше еднакво и безвкусно.

# 74
Надали жената е имала предвид да не ги цапа, а да не ги изхвърля.
Не съм и казала/писала, че това е имала предвид. Напротив - още в първия си пост по въпроса, изразих мнение, че не е чак такава драма да прибереш нещата и да ги върнеш свеки да си ги съхранява за зълвата. И аз не се наемам да съхранявам неизвестно колко време.
Ползвам едно одеалце и една хавлия на ММ. Дори не са здрави, но стават за определени цели. Дрехи казах, че няма как да ползвам, защото са пожълтели и с разтегнати ластици. Съгласи се веднага свеки...

"Как по-точно да го пазя? Да забраня на бебето да се нааква точно в тези ританки, защото трябва да ги пазя? Или да се храни с нож и вилица от ден първи на захранването, защото тази блузка е за "нероден Петко"? Ами няма как да стане... Заявявам, че не мога да пазя."

Това имах предвид. Не мога да повярвам, че някой има предвид по този начин да се пазят неща.

Общи условия

Активация на акаунт