С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 453
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Обаче трябва да се общува,отдалечаването води до непознаване и оттам неразбиране.Като всеки си  пази дистанцията на една ръка разстояние.
Не общуването води до разговор на различни езици и анализиране на две думи каквото не са.

# 121
Зои, благодаря ти, освен че си любезна  си и много грамотна, браво!  bouquet
Гордея се с теб!

# 122
Обаче трябва да се общува,отдалечаването води до непознаване и оттам неразбиране.Като всеки си  пази дистанцията на една ръка разстояние.
Не общуването води до разговор на различни езици и анализиране на две думи каквото не са.

Общуването /според мен/ е по желание.
Ако по една или друга причина общуването не се получава, се преминава на виждане по празници, а пък майката/свекърва или тъща/ си общува със сина или дъщеря си

# 123
Грамотна съм, да Wink
 Дистанцията не винаги е показател за добри отношения. Когато моята свекърва се месеше и ме дразнеше, успяваше и от чужбина да го направи. При всички положения, обаче е за предпочитане.

# 124
Ами  то някак се е стигнало до там.Но  няма да се подобри отношението чрез необщуване.Освен ако  е Ок така.

# 125
Ами  то някак се е стигнало до там.Но  няма да се подобри отношението чрез необщуване.Освен ако  е Ок така.

по принцип е така, но си има хора, които по принцип са с несъвместими виждания и въобще са несъвместими като характери и просто не могат да общуват заедно. Така че в такива случаи интелигентното решение е дистанция, виждане по празници и разбира се по никакъв начин да не се пречи на партнъора да си общува с родителите си.
Дистанцията разбира се, че не е показател за добри отношения, но е основна предпоставка за спокойствие Simple Smile

# 126
Ако отношенията са лоши, виждането по празници е голяма тъпотия, защото така се скапва самият празник.

# 127
  • Варна
И при нас дистанция решава нещата.  Peace

И според мен това е ключът към нормални взаимоотношения

Лошото е, че много снахи късно го осъзнават.

Според моите наблюдения повечето снахи искат дистанция, докато обикновено свекървата иска "голямото задружно семейство"
Мхм, и според моите е така. Обикновено свекървите си мечтаят за голямо, задружно семейство, тип Гераците...

# 128
Ако отношенията са лоши, виждането по празници е голяма тъпотия, защото така се скапва самият празник.

Ако хората са сравнително нормални, въпреки че са много различни, биха се държали нормално на празници няколко пъти в годината. Снахата - заради съпруга си, майката - заради сина си. Дори и да не се долюбват двете

# 129
И при нас дистанция решава нещата.  Peace

И според мен това е ключът към нормални взаимоотношения

Лошото е, че много снахи късно го осъзнават.

Според моите наблюдения повечето снахи искат дистанция, докато обикновено свекървата иска "голямото задружно семейство"
Мхм, и според моите е така. Обикновено свекървите си мечтаят за голямо, задружно семейство, тип Гераците...

А според мен, всички родители имат желание да продължат да са част от живота на децата си, без неизбежно да са гадни, досадни, любопитни и пр.

# 130
Свекървите не са виновни, защото са свекърви. Манталитета ни е такъв. Женят се младите и родителите си мислят, че са длъжни да помагат и дундуркат. И като се опиташ да им обясниш, че с другия младок имате различни виждания и отсреща ти се казва: "ами, то ние сме родители, вие сте млади, нямате такива деца, не знаете какво е". На много родители не може да им обясниш какво означава "лично пространство", има и много, които са в другата крайност - не се интересуват от нищо. Общо взето хората са различни, някои успяват да се напаснат добре, други - не. За мен да спреш да общуваш с роднините на мъжа си е крайно, но ако няма друг изход е за предпочитане пред това постоянно да има напрежение.

# 131

Ако хората са сравнително нормални, въпреки че са много различни, биха се държали нормално на празници няколко пъти в годината. Снахата - заради съпруга си, майката - заради сина си. Дори и да не се долюбват двете
Така е, но имах предвид, че праникът е за радост и споделяне с любими хора, а не да се натоварваш с дипломация с разни не особено поносими.

# 132
Така е, но бракът е и компромиси в известна степен. Така че добри или лошо, родителите на партнъора присъстват в известна степен и в семейния живот, та дори и да е само по празници

# 133
Така е, но бракът е и компромиси в известна степен. Така че добри или лошо, родителите на партнъора присъстват в известна степен и в семейния живот, та дори и да е само по празници
Права си. Аз обаче имам вече над 20-годишен опит с подобни празници. Преди време бях писала, че майка ми е такава тъща, че и най-страховитите свекърви бледнеят пред нея, та на Бъдни вечер и на първия ден на Великден зарязвам мъжа и прекарвам празника с нея. Прецених, че това е по-добре отколкото той да търпи поведението ѝ, но за сметка на това тези два дни са някакъв идиотски компромис. Вярно е, че са само 2 дни в годината, а майка ми няма други живи роднини и, добра или лоша, не върви да я оставя сама тези дни. От друга страна, в един момент писва- хората се радват на идващите Коледа и Великден, а аз се занимавам с тъпотии.

# 134
Свекървите не са виновни, защото са свекърви. Манталитета ни е такъв. Женят се младите и родителите си мислят, че са длъжни да помагат и дундуркат. И като се опиташ да им обясниш, че с другия младок имате различни виждания и отсреща ти се казва: "ами, то ние сме родители, вие сте млади, нямате такива деца, не знаете какво е". На много родители не може да им обясниш какво означава "лично пространство", има и много, които са в другата крайност - не се интересуват от нищо. Общо взето хората са различни, някои успяват да се напаснат добре, други - не. За мен да спреш да общуваш с роднините на мъжа си е крайно, но ако няма друг изход е за предпочитане пред това постоянно да има напрежение.

По някога се налага дистанция, но наблщдението ми от тази тема е, че това са много малко проценти. В по-голямата част са някакви дребнави оплаквания, които оправдавам, ако става дума за млади девойки, току що родили или се събрали с някой.

няма как да се дистанцирам, заради факта, че ми е предложила дрехи. Това с храната също се преекспонира. И какво ли ощв не. В съседната тема една обясняваше, как е ормално майка и да гледа детето, но не приема за нормално майката на който и да е мъж да гледа. Ето толкова безумно звучат повечет мрънкания.

Общи условия

Активация на акаунт