С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 548
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Zoι, в никакъв случай не искам да развалям отношения между майка и син, внуци. Просто казах, че не мога да се насиля да прекарам приятно с тях. Честно предпочитам аз и тя да контактуваме рядко и само по телефона.
И в никой случай не съм млада булка и майка  Laughing На преклонна възраст съм си  Laughing

# 151
Даун, това същото като разсъждение не се прие от драгите съфорумки, когато аз се мъчех да го обясня Simple Smile Беше по повод миенето на чинии и стана една патардия, сякаш мивката е най-важното и неприкосновено нам място.
Гледай ти днес с колко потребителки ще излезем на едно мнение Laughing
Miamim, в никакъв случай не казвам, че искаш да ги развалиш. Разбрах те.

# 152
Аз пък да питам, ако приемем, че снахата се "бори" със всички сили,. понеже е млада булка и майка, свекървата като е възрастна и улегнала и с повече опит жена, защо не и влезе в положение и не създава ситуации, в които на младата жена се налага да се "бори"

# 153
Ми, Веселка, защото и тя, когато е била млада и се е борила и при нея е имало някоя възрастна да й се пречка, та сега е нейн ред. В което няма нищо лошо, животът е такъв. Ролите се сменят.
Днес сме снахи, утре ще станем свекърви.  Laughing

# 154
Защото са й взели най-скъпото, то без бой не се дава  Grinning
 Моята понеже си е цапната в устата ми каза, че е по-добре да имаш момиче, че момчето като се ожени и е до там. С разочарование го каза жената и знам какво искаше да каже, просто вече не е само нейната дума.

# 155
Ами не знам, не се ли очаква, ако някой е правил нещо, което те е дразнило, след време като станеш свекърва, да се стремиш да не го правиш на снахата? Или логиката е , че всеки трябва да си мине по реда си  Laughing

# 156
  • Бургас
Даун, това същото като разсъждение не се прие от драгите съфорумки, когато аз се мъчех да го обясня Simple Smile Беше по повод миенето на чинии и стана една патардия, сякаш мивката е най-важното и неприкосновено нам място.
Всъщност мисля, че всичко тръгна от оплакване от някого, че докато свекървата била на гости у тях , й преподредила кухнята. Миенето на чинии не е повод за дразнение. Повод за дразнение е, когато някой си прави каквото иска в дома ти, когато си повторила и потретила, че това не ти е приятно. И дразнението всъщност се състои именно в демонстрацията на незачитане. Чиниите са просто повод свекървата да демонстрира, че не зачита снахата и че ще си прави каквото си иска.

Уиш, и аз като майка ти полудявам някой като ми мляска  Laughing

# 157
  • София
Аз не знам за каква борба става въпрос. Не съм се борила да съм "над" нея или нещо подобно. Синът ѝ си има едни отношения с нея, с мен други.
Единствено искам както аз не и се меся в донакинство, финанси, лично време и т.н., така и тя да не го прави. Факт е, че преди имахме по-топли отношения. След някои "случки" обаче аз се отдръпнах.

Под бъркане в домакинството нямам предвид, че ще се разсърдя ако измие съдовете или премести чаша. Когато съм у тях и аз мия съдове, пускам прахосмукачка ако се наложи и т.н

# 158
Аз пък да питам, ако приемем, че снахата се "бори" със всички сили,. понеже е млада булка и майка, свекървата като е възрастна и улегнала и с повече опит жена, защо не и влезе в положение и не създава ситуации, в които на младата жена се налага да се "бори"

Ти по твоите баби не си ли виждала, че започват да имат някакви изменения. Държат на техни си неща, имат навици, а не са гъвкави да променят. Старост, нерадост. Аз се усещам, че реагирам тъпо на моменти и детето се забавлява с мен като му кажа нещо и той ме пита "защо". В повечето случаи имам нормално обяснение, но се е случвало и да нямам и тогава си давам сметка, че или изкуфявам или първосигнално действам по някакви наложени неща.

Майка ми като правеше зимнина съм се клела, че аз подобен слугинаж при наличие на консерви в магазина и сурови неща няма да правя. Е, сега правя лютеница, пастърма, съджуци, сладко от време на време и туршия.

# 159
Джули, и аз полудявам, ама не му обяснявам, че е простак като баща си. Особено в присъствието на бащата, който на всичкото отгоре изобщо не е мляскащ екземпляр.

С възрастта явно изтрещяват. Вчера моя приятелка ми звънна да се оплаче от свекърва си, с която като цяло имат нормални отношения. Извела тя свеки на разходка барабар с детето. Натоварила ги в колата и, като стигнали до парка, попитала свеки дали да вземе бутилката с минерална вода. Свеки казала, че няма нужда, защото в парка има чешмичка. Да, ама чешмичката не работела. Като се прибрали, свеки се юрнала към водата с врясък "Ей, с часове ме влачихте навън, а една вода не се сетихте да ми вземет. Умрях от жажда заради вас!" Да се смееш ли, да плачеш ли...

# 160
Е, тя лютеницата и зимнината си е цяло изкуство. И аз бих правила, но като му дойде времето.  Joy
 Веселка, всъщност за мен си права. Редно е да не правиш нещата, които на младини са те дразнили, но всичко си е до човека. Аз например, не обвинявам, моята свекърва в това, че иска да се меси и да командори. Така е живяла, така си е свикнала. Не ми харесва, че тя не приема, че има и друг начин на живот. Значи аз мога да махна с ръка и да кажа: "остави, тя няма да се промени", а нейното поколение няма да каже: "еми, млади са, мислят различно".
А, относно годините се сетих. Баща ми до преди 1г. никога не ми се е обаждал по телефона. Последната 1г. е станал много досаден, звъни и почва:
-Как си? Как е бебето? Какво готвиш? Как го готвиш? Излизахте ли? Къде ходихте? Друго да кажеш? Пари имаш ли? Колко? Ако нямаш, да ти дам? Сестра ти как е? Брат ти как е? Леля ти как е?
... Оплаквам се на майка ми да го строява и тя - ами то аз го карам да ти се обажда.  Shocked

# 161
Е, тя лютеницата и зимнината си е цяло изкуство. И аз бих правила, но като му дойде времето.  Joy
 Веселка, всъщност за мен си права. Редно е да не правиш нещата, които на младини са те дразнили, но всичко си е до човека. Аз например, не обвинявам, моята свекърва в това, че иска да се меси и да командори. Така е живяла, така си е свикнала. Не ми харесва, че тя не приема, че има и друг начин на живот. Значи аз мога да махна с ръка и да кажа: "остави, тя няма да се промени", а нейното поколение няма да каже: "еми, млади са, мислят различно".

Ами то е като с предлагането на дрешки. Сега си мислиш, че никога няма да си толкова изтреюяла, а в един момент ти се струва най-естественото нещо на света  Joy. не им се впрягайте, в 90% от случаите не го правят с лоша умисъл.

# 162
  • Бургас
Джули, и аз полудявам, ама не му обяснявам, че е простак като баща си. Особено в присъствието на бащата, който на всичкото отгоре изобщо не е мляскащ екземпляр.
Естествено, да не си помисли, че защитавам майка ти  Wink

# 163
Уиш, а майка ти ще си подхожда с баща ми. Събрали сме се веднъж на маса и ни в клин, ни в ръкав изтърсва на мъжа ми:
-Хубавото нещо на света е, че има хора. Много хора. И ако жена ти те дразни, винаги може да я смениш. Щото тя тая твоята жена...  ooooh!

# 164
Баща ми също е имал изцепки, както и майка ми и свекърите, а и бабите, но не са били така директни.
Сори Уиш, но май с майка ти сте си рода  Grinning и ти не си поплюваш, че и телесни повреди нанасяш  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт