С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 664
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!Ако може да се присъединя в групичката:-).Отскоро съм по-активна във форума.И така искам да споделя моя казус. Поптинцип приятелките все се оплакват, че свекървите им се мешат много и т.н. Ние със съпруга му сме заедно 7години, тази сключихме брак.Честно казано не помня от началото на студентските ни години майка му да се е поинтересувала как сме, да направи подарък за мой или негов РД.Когато сме в тях, меко казано се чувствам неканена и съм сигурна, че и той. Той им е единствено дете. Освен да си лайкваме снимки и да да си говорим общи приказки нищо друго.Поскоро ме дразни на мпненти непокизма и към сина си, някак си не си представям, че някой ден мога да имам такава огромна липса на отношение. Не ми се дават примери -доста са. Но ми е любопитно за вас кой тип свеки е по-приемлив и желан. Такава, която се интересува, споделяте си, съзнателно или не нахалства в личното пространство на младите или моя вариант,  честитки и обаждане само за рожденни дни, общи приказки и никакъв уют,  когато сме у тях?

Съжалявам, че не съм по темата, но какво си завършила? Правописът ти е гола вода! И после- имам "висшу".

# 211
Какъв правопис в 1 ч.

# 212
Нормален, без елементарни грешки! И други пишат късно вечер/рано сутрин. Това за мен не е оправдание.

# 213
Ей, все с този правопис ще се хване някой. Сякаш пък е супер важно как пишеш във форума.............. Супер е досадно, когато някой започне да прави разбор на запетайките и главните букви.

Патси, аз съм от тези, които не искат много вмешателство. Не искам да си споделям със свекървата и да си приказваме сладки приказки. Ако има нещо за споделяне с нея - има си син. Искам, като отидем, да се порадва на внучката си, да се види със сина си и мен много много да не ме закача.

# 214
Patsy,  според моите виждания имаш свекърва мечта!
Фокусирайте се върху вашия живот и можеш всеки ден мислено да и благодариш, че не ви се меси и спазва дистанция.

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 10:09 от veselka1

# 215
Ей, все с този правопис ще се хване някой. Сякаш пък е супер важно как пишеш във форума............
Отново се извинявам, но е факт- написала е, че е студентка. Не мога да си представя млад човек, който да е скаран с правописа и да е студент както е написала. Та това се учи в основното училище. Не се връзва!  И аз си позволявам да говоря с диалект в компания, с близки, но писането си е писане!

# 216
Здравейте, отново!Виждам, че вече се е заформила дискусия, а относно правописа-пиша от телефон и е малко неудобно.ВисшУТУ ми образование е лингвистика за дамата, която се възмущава.
Деската, Веселка май сте прави.А и като слушам от приятелките другата противоположност е адски неприятна.С нейната незаинтересованост и непокизъм,поне смятам, че няма да има моралното право да се меси за каквото и да било!
Желая на всички приятни почивни дни:-)

# 217
НепУкизъм - идва от "не ми пука"

Понеже за втори път го бъркате, няма да е заради телефона.

# 218
НепУкизъм - идва от "не ми пука"

Понеже за втори път го бъркате, няма да е заради телефона.
От лингвистиката ще да е. Mr. Green

# 219
Спамаджийте с правописа - има си ЛБ, споделяйте си там впечетленията.
Тука темата е за свекървите.  newsm08

# 220
Ти да не късаш билетчета на входа на темата?

# 221
  • София
Patsy,  според моите виждания имаш свекърва мечта!
...
И според мен.

ПП И да, съгласна съм, че когато комуникацията е писмена, грамотното и читаемо писане е въпрос на уважение към четящите, за да не се налага да се мъчат с "превод".

# 222
patsy,
а ти какво искаш като отношение? Защо си мислиш, че не те приема в дома си? Преди да дойдат децата, рядко се виждахме със свекърите. Само по празници, а основно мъжа ми си говори с тях по телефона. После като се появиха децата, повече се виждаме, но е заради децата основно - кога да ги заведем при тях да ги видят, кога да помолим да ги погледат за 1 ден.

# 223
По-малко любов, повече добро отношение- това е моята формула при отношенията с всеки, извън семейството ми (в това число и свекърва ми). Щастлива съм, ако отсрещната страна има същото отношение.
Това по повод въпроса по-горе.
П.П. Винаги ми е било интересно оправданието „Пиша от телефона”. Какво общо има това с правописа?

# 224
Ти да не късаш билетчета на входа на темата?

А твоя спам, къде да отиде? Права е Мария.

Общи условия

Активация на акаунт