С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 709
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Щом се виждате рядко и за малко, хич да не ти пука.

# 271
  • при късмета
Много ми е чудна логиката " търпя от уважение към мъжа ми" или "защото обачам мъжа ми". Значи позволяваш да те обиждат и унижават "от уважение"  ooooh! А уважението към самия теб, къде остава? А това от другата страна? А за другото в един брак освен уважението къде остава, изобщо не искам да се замислям.
И няма сила на земята, която да ме накара да приема методите за отглеждане на моето дете на чужд човек, камо ли да позволя да прилага. Било то и заради мъжа ми или налагащия се, падаща се баба

# 272
  • Варна
Тя не ме е обидила директно.Това,което ме дразни не прави впечатление на мъжа ми и аз не смятам за нужно да го настройвам срещу майка му.Виждаме се рядко и за това смятам,че е по-добре да запазим добри взаимоотношения.Не казвам ,че ми е много приятно,но детето се чувства добре със свекървата.Това,че на мен не ми харесват нейните методи на гледане не пречи на другите да се чувстват добре в нейната компания.

# 273
  • София
Изключвам конкретната ситуация и говоря по принцип.
За мен е вредно и напълно излишно един нормален човек, който не е направил нищо лошо, да търпи лошо отношение към себе си, за да угоди по някакъв начин на друг.

# 274
Тоест, даваш да хранят детето ти с боклуци от уважение към съпруга ти?

# 275
Тоест когато бабата извади сладолед, който иначе вкъщи майката няма да даде, го приема, а не застава на Ф пред свекървата, защото отсрещната ще се запъне как го е купила с любов за детето и какво пък толкова, но ако майката продължава да настоява как това не се яде бабата може да изиграе театър тип- Аз всичко за вас правя, да се разстрои, да ревне, да вдигне кръвно и т.н. Да се скапе цялото гостуване.
 Според мен храните се уточняват предварително, а не като се размахва шоколад пред детето, тогава е почти неспасяемо и майката става лоша.

# 276
  • Варна
Това го овладяхме горе долу,след като ММ взе моята страна и й се скара.Тя малко се навъси и каза,че нищо нямало да му стане на детето от малко сладолед.След това в мое присъствие не е давала.А за бисквитите поне се разбрахме да са обикновени,а не шоколадови.Всеки прави компромиси по свой начин.

# 277
Това го овладяхме горе долу,след като ММ взе моята страна и й се скара.Тя малко се навъси и каза,че нищо нямало да му стане на детето от малко сладолед.След това в мое присъствие не е давала.А за бисквитите поне се разбрахме да са обикновени,а не шоколадови.Всеки прави компромиси по свой начин.

А какво ще му стане от малко сладолед?

# 278
Какво ще му стане, родова война Simple Smile
Моя позната направи скандал на свекърва си, защото й поръчала да купи Барни с мляко, а тя взела с шоколад.

# 279
По принцип и аз съм "за" това да си отстоява човек мнението, особено когато става дума за дете. Но, ако виждам свекървата два пъти годишно за по два дни, хич няма да и обръщам внимание, ако ще да изкупи всички сладоледи и вафли в магазините. Нека да се радва. Нали останалите 360 дни ще са ми свободни от нея  Laughing

# 280
  • София
Много ми е чудна логиката " търпя от уважение към мъжа ми" или "защото обачам мъжа ми". Значи позволяваш да те обиждат и унижават "от уважение"  ooooh! А уважението към самия теб, къде остава? А това от другата страна? А за другото в един брак освен уважението къде остава, изобщо не искам да се замислям.
И няма сила на земята, която да ме накара да приема методите за отглеждане на моето дете на чужд човек, камо ли да позволя да прилага. Било то и заради мъжа ми или налагащия се, падаща се баба
Да. Изключвам глупостите от рода на сладолед или вафла. За дреболии, които се случват рядко, е нормално да се правят компромиси, но съм виждала жени, които търпят непрекъснато вмешателство, налагане, прикрити обиди, само защото "уважавали мъжлето", "какво щели да кажат хората", а според една "жената трябвало да отстъпва".  smile3555

# 281
Зои, правиш се на много широкоскроена, обаче никак не си. Ма ко е крайна и понякога изглежда грубовата с цялостното си отношение, да кажем, че тя и Милена изглеждат на хора, които не отстъпват. Може и някъде назад в годините да са отстъпвали и някой да е злопупотребил и да е хлопнало мандалото. Не познаваш хората, не знаеш кой и защо мисли така. Да обидиш някой, защото мисли различно от теб е комплексарщина отвсякъде. Досега не съм се обръщала така към теб, защото беше бременна и съм обещала на себе си, че с бременни в тоя форум не се заяждам. Обаче ти, освен че си комплексарка, защото стана ясно от всичките ти постове, че мъжа ти не те защитава пред мама - си и нахална.
Ясно е, че не те интересува нашето мнението. Дали моето, или на Деми няма никакво значение - но след като ти обиждаш потребителите, не очаквай някой да ти остане длъжен. Не знам какво си си повярвала, че си надживяла това и онова като всеки казус коментираш и следиш като някаква махленска клюкарка.
Спри да обиждаш и приемай достойно различията.
И на мен не ми харесва, когато Абсурд размахва пръст, че брака е важен, а аз живея без брак, но това не е повод да я обидя, нали?
Напротив, уважавам я като отделна личност, именно защото мислим различно и понякога умее да общува интелигентно, въпреки че и тя е крайна. Ако всички сме като стадо и мислим еднакво защо въобще е нужно да си говорим?

# 282
  • при късмета
А ако мъжа е заявил ясно на майка си границите, относно детето и те са единни с тези на снахата, дали свеки ще си позволи и тези изключения, та ако ще и само веднъж годишно да се виждат?
Едно е снахата да намила на свекървата и сина да не взема никакво отношение, съвсем друго мамин златен да покаже на майка си, че има граници. Каквито и да са

# 283
Само че на повечето 1.5 г. деца сладоледът и шоколадовите бисквити все още не са им е въведени в менюто и масово майките се стремят да отложат момента с даването на подобни храни възможно най-дълго. И не виждам нищо лошо дете, което не е опитвало досега сладолед и шоколадови бисквити, да не го прави под вещото ръководство на баба си. Иначе от малко сладолед нищо няма да му стане на детето, ама и на бабата нищо няма да ѝ стане да не пробутва купешки боклуци на дете, което не е захранено напълно.

# 284
Ако е системно, е недопустимо. АКо е 2-3 пъти годишно, голям праССС.

Общи условия

Активация на акаунт