С какво ви дразнят свекървите- 70

• 80 708
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Аз я разбирам защо се дразни, ако е била като моята свекърва. Грабва го от колата и заедно с радостта се почва- Ама майка ти с какво те е облякла, ама защо ти е тая биба в устата, ама ела да видиш баба как ти е приготвила най-хубавата манджа! Такива. Моята все искаше да й е в ръцете, на креватчето му е твърдо, в количката неудобно, в шезлонга ще падне, за всичко имаше отговор Simple Smile Дразнещо, но се преживява от време на време и наистина може да се открадне лично време.

# 301
Да  ви кажа ,все нещо трябва им говорим на бебетата ви.Дали разбират на тази възраст-не знам.Но  чуват говор  и зяпат.

# 302
Ясно де, ама понякога се говори на бебето, за да се каже на майката- Дали,  бабе, не ти е студеничко, да ти сложим едно елече? Laughing Разбираш ме.

# 303
  • Бургас
А за тъпченето с храна и бисквити+сладолед когато изрично й казвам,че детето не яде такива боклуци,направо не ми се коментира.Но,,тя знае най-добре" и строява всички вкъщи.
Според мен се е издразнила на свекърва си заради това, че демонстративно й е показала, че не зачита мнението й. Храната е бил само поводът. Честно казано и аз бих се подразнила, че съм казала нещо и после най-нахално се прави обратното на това, за което съм помолила да не се прави.

# 304
Честно казано, Zoi, хич не ми пука, че свекървата или майка ми питала бебето за какво му е бибата и как съм го облякла. Като не иска бебето да е с биберон, моля, да се разправя тя с него. Естествено, че бабите говорят такива неща на бебетата, вие какво се притеснявате, че ще ви падне авторитетът ли? Да, бе.  Stop Моите деца на 9 и 6 години отлично знаят кой е баща им и коя майка им. И на 1 и  на 2 г. го знаеха. И като се ударят или са уплашени, викат "Мамо", а не "Бабо". Баба е само за случаите, когато мама я няма. Когато мама е тук, тя е с предимство. А това че баба от вратата вика на децата - Ох на баба, елате да видите какво съм ви приготвила и цял ден го играе безплатна бавачка, може само да ме радва. Защото за съжаление баба е до време и то за малко, след 10 г. може и да я няма.
Тук не говорим за непрекъснато съжителстване, а за гости. Един път в седмицата или месеца. Много е страшно.

# 305
Deni, стигнах до този извод, но като млада снаха с бебе се дразнех. Сега се чудя на акъла си защо толкова палех тогава, но го надживях.
 Както Джули казва, ще те подразни незачитането на майчиното мнение, но ако не е за нещо голямо може да се подмине.

# 306
  • при късмета
Ма ко, ако мъжа е съгласен с вижданията на жена си, в повечето случаи е обвиняван, че е мъж под чехъл. Ако е съгласен с мама - е мамин златен. А ако не взема отношение - тогава е още по-зле. И на тях не им е лесно май.

Още помня при нас как се случиха нещата. Още първия път, когато свекърва ми взе нещо да мърмори на мъжа ми пред мен, че видиш ли не съм разбирала, млада, от големия град ала бала, не съм била мислила и не съм можела, та мъжа ми й прекъсна словоизлиянието и й каза - виждаш ли, това е Деси и каквото каже тя аз съм съгласен за всичко. С него не, че сме нямали разногласия, но поне пред майка си никога не е показвал, че не съм права, което пък доведе до това, свекърва ми да знае, че решенията в нашето семейство не я касаят нея и няма право да се меси.

Точно това казва ми аз. Че двамата трябва да имат единна позиция пред останалите, за да не им дават наклон. А ако имат разногласия помежду си, да си ги решават само двамата. Никой не уведомява родител защо и как е взето решението и с какви мотиви, а просто го съобщава.
А не мамин златен да се обажда всяка вечер на мама да пита дали решението на жена му да отидат на море например е добро или, ако мама каже на планина, значи там е по-добре. Това е мамин златен.
И мъж съгласен с жена си, не е мъж под чехъл. Просто и да са имали разногласия са ги преодолели.
Мъж под чехъл е този, който открито има противоположно мнение от жена си, но никога не успява да го наложи. Ключовата дума е "никога". И е много различно от това веднъж той да направи компромис, веднъж да направят заради него.
Всички имат някакви разногласия в един или друг момент, няма начин. Но както са решавани преди да се оженят или да решат да имат дете, така ще се решават и занапред. Няма да се промени нито единия, нито другия. И ако преди тези важни решения са се месели родители или единия от двамата е давал подробен отчет за отношенията ми, не виждам причина това да се промени занапред.
Не е нужно да си Айнщайн за да ги прозреш тези елементарни неща, преди да вземеш сериозното решение за брак или дете с някого. Ако е само брак добре, лесно се отстранява грубата грешка. Но като има и дете е друго.

# 307
Никога не съм имала свекърва, но майка ми имаше навика и на двете ми деца да говори "Не прави така, бабиното, че мама ще ни се кара/ще ни бие". И съответно следваше от мен стойка "Ф" и съскане, че детето не трябва да бъде учено да не прави нещо, не защото мама ще се кара/бие, а защото нещото е нередно. Бабата съответно се нацупваше и така до следващия път. Представям си, ако ми беше свекърва. Щяхме да се виждаме веднъж на високосна година, за да изтърпя подобни представления, без да се хванем за косите.

# 308
Всички явно говорят така. Не е ннарушило ничие възпитание. И майка ми го пробваше този номер. Аз винаги казвах, да  Mr. Green ей сега и двамата ще ви насмета и те се смееха. майка ми ме дразнеше много, когато започна да прави нелепи забележки за "тропане", когато детето просто ходеше. В последствие остановихме, че е с алцхаймер и мапразно съм се сърдила  Sad.

# 309
Божееее! Собствената ми майка плаши детето с мен ама го гледа два дни, нали? И свеки го гледа два дни. Има равенство и свободно време за мама  Twisted Evil
С риск да бъда оплюта, редовно питам свеки дали ще гледа малкия, защото аз съм на изпит. Ами не и звъня по пет пъти дали случайно не му е дала зрънчо. Дала съм го, значи и имам доверие. Щом има желание да го гледа хич няма да и чупя хатъра!
Джони, хайде тия дни да обсъдим свекитата на кафе ибда запознаем синчетата  bouquet

# 310
Бела, не мога сега да ходя по кафета. Нанасям се, ще ти звънна да ми дойдеш на гости.  bouquet
И за да съм по темата, да не е спам, браво, Белла! Логично е, че ако ти я търсиш за помощ няма да й звъниш по сто пъти да я проверяваш. Предполага се, че й имаш доверие.

# 311
  • София
И моята свекърва ме дразни, но поне я виждам само 2-3 пъти в годината. Убива ме с аромат на цигари, а за бебока незнам как издържа. Все ръси едни компетентни съвети по телефона като "В никакъв случай не носете бебето на ръце", а като я питам какво да го правя като реве ми мълчи. Дойде на гости и първата й работа като се разрева бебето беше да го вземе на ръце, но на мен ще ми обяснява. После казвам и че бебо е с колики и получавам компетентното мнение, че не можело да са колики, че видиш ли бил малък. Купуваме му люлка с идеята поне малко да спи, че ни писна да  бутаме количката из вкъщи и получаваме една лекция как не бивало да се люлят бебетата, че свиквали. Много лесно се дават съвети като ревящото и неспящо бебе не ти е в къщата. Много и харесва да казва какво може и не може от разтояние!

# 312
  • където ми харесва
Ми ти кво й се впечатляваш? Като дойде следващия път на гости, връчи й бебето и й кажи да следва собствените си съвети как да се гледа, а ти хвани мъжа си и отиди на кино.
Гаранция, няма после думичка да ти каже кое е вредно и как е невъзможно да има колики. Joy

# 313
  • до едно тепе
Ми ти кво й се впечатляваш? Като дойде следващия път на гости, връчи й бебето и й кажи да следва собствените си съвети как да се гледа, а ти хвани мъжа си и отиди на кино.
Гаранция, няма после думичка да ти каже кое е вредно и как е невъзможно да има колики. Joy
След първия месец на бебо спрях са й се вързвам. След като изръси, че по-добре да спра да кърмя (няколко дни не ми достигаше кърмата докато се регулира) и да съм захранвала бебето с АМ или кисело мляко ми стана ясно, че аз тепърва се уча как се гледат деца, но тя определено не е по запозната от мен!
При това положение аз не бих и оставяла бебето да го гледа докато не го захраня напълно. Кой я знае какво ще му набута да яде примерно на 5-6 месечна възраст. И са да не ми скочите. Аз си ги имам 2 алергични вкъщи и се е случвало да се озъбя на свеки, ако реши да дава нещо неподходящо за ядене. Е вече се научи да пита. Ама дъщеря и е друга работа. Онзи ден искаше да дава сладолед на малката(обривала ми се е от сиропи и не и давам още кисело и прясно мляко, а и някои видове плодове също), после си извади парче ябълка от устата да и даде,че седяла пред нея и викала ам ам. Директно си дръпнах детето и си го изкарах от стаята. Лошо няма за ябълката, но тия ножове що пък да се използват ooooh!

# 314
Тоест, даваш да хранят детето ти с боклуци от уважение към съпруга ти?

А какво ще му стане от малко сладолед?
Чудя се и аз. Проблемът не е, че свекървата иска да обиди или низвергне снахата с лакомства за детето. Тя иска просто "на баба внучето" да се зарадва и да хапне.
Всъщност, за хранителните навици разговорите трябва да са с детето, а не с бабата. То трябва да ги схване и отстоява, иначе баба няма да му дава, но друг ще му даде, то ще си купува и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт