Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 505
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, някой може ли да ми посочи списък на пълния комплект от документи, необходими за основаване на ЕООД?
Може и на лично съобщение, ще бъда изключително благодарна!  Praynig

# 511
Здравейте, за сключване на застраховка Трудова злополука застрахователите искат списък със заплатите на служителите. Това брутната заплата за предходния месец преди сключването ли трябва да бъде или средна за определен период?

# 512
дава се брутната заплата за предходния месец, попитай застрахователя, той трябва да ти обясни

# 513
дава се брутната заплата за предходния месец, попитай застрахователя, той трябва да ти обясни

Благодаря  bouquet. Трябвало е да обяснят, но ...

# 514
  • Варна
Има ли някой, който да води туристическа фирма?

# 515
Някой може ли да ми каже къде в дневник продажби да попълня дан.основа на протокола за "лично ползване" по чл.117?

# 516
Момичета, майка по чл. 53( втората година) иска да се прекрати договора преди да е изтекло майчинството, какво подавам в НОИ?
Преди беше декларация промяна в обстоятелствата, сега няма такава, а в самата декларация по чл. 53 го няма това обстоятелство? Да не би служебно да си го прекратяват? Не ми се вярва  newsm78

# 517
  • София
Някой може ли да ми каже къде в дневник продажби да попълня дан.основа на протокола за "лично ползване" по чл.117?

Колона 16 - Начислен данък за доставка на стоки и услуги за лични нужди.

# 518

В кол.16 посочвам само данъка, не виждам къде да посоча дан.основа, в/у която е начислен, без да ми маркира грешен запис програмата на НАП. Единственият вариант за запис на протокола по чл.117, който програмата приема за верен е:

к.10 - Всичко начислен ДДС = к.16 Начислен данък за доставка на стоки и услуги за лични нужди
като не посочвам никъде дан.основа

Чудя се така правилно ли е?

# 519
  • София

В кол.16 посочвам само данъка, не виждам къде да посоча дан.основа, в/у която е начислен, без да ми маркира грешен запис програмата на НАП. Единственият вариант за запис на протокола по чл.117, който програмата приема за верен е:

к.10 - Всичко начислен ДДС = к.16 Начислен данък за доставка на стоки и услуги за лични нужди
като не посочвам никъде дан.основа

Чудя се така правилно ли е?
Според мен данъчната основа трябва да влезе в колона 9 - Общ размер на ДО за облагане с ДДС.

# 520
  • София-Младост
Момичета, майка по чл. 53( втората година) иска да се прекрати договора преди да е изтекло майчинството, какво подавам в НОИ?
Преди беше декларация промяна в обстоятелствата, сега няма такава, а в самата декларация по чл. 53 го няма това обстоятелство? Да не би служебно да си го прекратяват? Не ми се вярва  newsm78
В същата декларация, прил.7 за обезщетението има ІІ. Декларирам следните промени в обстоятелствата:
12.    Правоотношението/осигуряването на майката/осиновителя е прекратено – отнася се за случаите, когато баща, баба или дядо ползва отпуск за отглеждане на малко дете.

Но сега като го прочетох, май не е за твоя слчай...направо прекратяването на ТД би трябвало да прекъсне и обезщетението.

# 521
тодоричка, пробвах и така - не става. Излиза съобщение: Общия размер на ДО за облагане с ДДС (к.9) се различава от сбора на ДО

# 522
  • Балчик
Преди беше декларация промяна в обстоятелствата, сега няма такава, а в самата декларация по чл. 53 го няма това обстоятелство? Да не би служебно да си го прекратяват? Не ми се вярва  newsm78
В същата декларация, прил.7 за обезщетението има ІІ. Декларирам следните промени в обстоятелствата:
12.    Правоотношението/осигуряването на майката/осиновителя е прекратено – отнася се за случаите, когато баща, баба или дядо ползва отпуск за отглеждане на малко дете.

Но сега като го прочетох, май не е за твоя слчай...направо прекратяването на ТД би трябвало да прекъсне и обезщетението.
Точно така - прекратяването на действието на ТД прекратява и получаването на обезщетението.  Peace

# 523
  • Варна
Не е точно така. И аз си мислех същото, тъй като баща ми почина наскоро по време на болничен. Счетоводителката му пусна уведомлението към НАП, но се оказа че трябва и промяна на обстоятелствата. В неговия случай попълнихме отново прил.8 с част II.
За майката, вижте приложение 9, част II, т.11.

Никой ли няма в туризма? Да ми потвърди че правилно съм разбрала промените от 01.01 за ДДС?  Sad

# 524
Благодаря момичета  Hug
Има логика автоматично да става, но не веднъж е имало проблеми с НОИ и не ми се рискува да стане проблем
В краен случай ще се метна на място, сега с електронното  подаване вероятно няма големи опашки

Общи условия

Активация на акаунт