Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 490
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • София
тодоричка, пробвах и така - не става. Излиза съобщение: Общия размер на ДО за облагане с ДДС (к.9) се различава от сбора на ДО

Не съм сигурна тогава. Това с какъв софтуер го правиш?

# 526
тодоричка, пробвах и така - не става. Излиза съобщение: Общия размер на ДО за облагане с ДДС (к.9) се различава от сбора на ДО

Не съм сигурна тогава. Това с какъв софтуер го правиш?

С програмата на НАП.

Впрочем обадих се на тел. на НАП да ги питам. Казаха, не се притеснявайте - подавайте. Обяснявам, че в единия случай ми дава не фатална грешка, в другия всичко е ок, но във втория не попълвам дан.основа. Казаха, не се притеснявайте - подавайте Simple Smile. Явно всякак го приемат, важното е ДДС за лично ползване да има декларирано, другото се нарежда  Mr. Green. В крайна сметка подадох само с попълнен размер на данъка в кл.10 и кл.16 и толкоз.
Това го пиша, в случай, че някой друг като мен се е засилил да декларира личните нужди с програмата на НАП и се чуди как аджеба.

# 527
Какво се попълва на данъчна декларация с приложение 10 /облекчението е за телк/ в последната част "Част VІІІ - Ползване на данъчните облекчения", в колона 3 и колона 4? Доходът е под 7920 лв.?
7920 лв. или сумата на годишните данъчни основи?

# 528
Сумата на годишните данъчни основи.

# 529
Здравейте имам един въпрос моля за малко помощ:
Резултатите от наблюдението на инвентаризации на МЗ от страна на одитора и проследяване на резултатите до регистрите на МЗ е тест за кое от следните твърдения на финансовия отчет ?
а) Оценка и преразпределение
б) Пълнота
в) Права и задължения
г) Класификация и разбираемост

# 530
Здравейте имам един въпрос моля за малко помощ:
Резултатите от наблюдението на инвентаризации на МЗ от страна на одитора и проследяване на резултатите до регистрите на МЗ е тест за кое от следните твърдения на финансовия отчет ?
а) Оценка и преразпределение
б) Пълнота
в) Права и задължения
г) Класификация и разбираемост

Мога ли да попитам къде е зададен този въпрос в този му вид?  newsm78

# 531
  • В полите на Пирин планина
В някой тест по счетоводство ... Rolling Eyes

# 532
Защото ми прозвуча много странно ... "твърдения на финансовия отчет..." Rolling Eyes

# 533
  • В полите на Пирин планина
Защото ми прозвуча много странно ... "твърдения на финансовия отчет..." Rolling Eyes

На мен цялата конструкция на въпроса ми е меко казано "странна" ...  Thinking

# 534
  • Бургас
Момичета Здравейте, имам следния казус:
имам болничен за раждане на самоосигуряващо се лице,като от януари 2017 подадох декларация за осигуряване на високия процент до тогава е на ниския процент, как да подам болничия?
Благодаря ви!

# 535
Договор за продажба на зърно от физическо лице на юридическо каква форма трябва да има? Стандартен договор за покупко-продажба ли трябва да е или има особености?

# 536
  • Балчик
Момичета Здравейте, имам следния казус:
имам болничен за раждане на самоосигуряващо се лице,като от януари 2017 подадох декларация за осигуряване на високия процент до тогава е на ниския процент, как да подам болничия?
Благодаря ви!
В приложение № 9 в т.3 маркираш , че лицето има 12 месеца осиг. стаж и в т. 4 от падащото меню посочваш вид на осигуряване - 12 , ако това ти е въпроса , че нещо не разбрах добре какво питаш.

# 537
Договор за продажба на зърно от физическо лице на юридическо каква форма трябва да има? Стандартен договор за покупко-продажба ли трябва да е или има особености?

стандартен за покупко продажба на стока, като:
1, Опишете стоката с качествата, на които да отговаря- влага , примеси и т.н.
2, Количестовото +- 5-10 процента, защото при зърното в повечето случаи не е точно.
3, Място на приемо предаване на стоката, за чия сметка е транспорта.Срок за доставката / срок за плащане!!!
4, Много добре си опишете при неизпълнение на договора каква отговорност носят страните.

# 538

стандартен за покупко продажба на стока, като:
1, Опишете стоката с качествата, на които да отговаря- влага , примеси и т.н.
2, Количестовото +- 5-10 процента, защото при зърното в повечето случаи не е точно.
3, Място на приемо предаване на стоката, за чия сметка е транспорта.Срок за доставката / срок за плащане!!!
4, Много добре си опишете при неизпълнение на договора каква отговорност носят страните.

Много благодаря!  bouquet

# 539
  • Добрич
Здравейте, подала съм декларация 22в за данъчно облекчение за дете при работодателя,
сега пускам данъчната си декларация като земеделски производител, но счетоводителя ми е подал и тази декларация 22в в данъчната, приложение номер 10.
Въпроса ми е, така ли трябва? Не се ли получава дублиране, реално я подавам два пъти?

Общи условия

Активация на акаунт