Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 434
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • В полите на Пирин планина
Според мен в случая си говорехме за "обикновен" протокол за прихващане на насрещни вземания и задължения между 2 юридически лица, вместо реално да си ги преведат ...

# 616
да да случаят е както казва Lady Brinne, вместо реално прехвърляне на пари

# 617
  • София-Младост
Може по принцип, аз съм го правила....навремето платих задължение към доставчик, вместо на него на трета фирма, която даже няма общо с доставчика, освен че има вземане от моя доставчик. Омотано малко Simple Smile

# 618
  • В полите на Пирин планина
Може по принцип, аз съм го правила....навремето платих задължение към доставчик, вместо на него на трета фирма, която даже няма общо с доставчика, освен че има вземане от моя доставчик. Омотано малко Simple Smile

Може би, ако се направи някакво споразумение би се получило.  newsm78

# 619
  • София
С тристранно споразумение би трябвало да може,аз също съм имала такъв случай.

# 620
Здравейте!

Може ли за длъжност, за която е определен процент трудова злополука 0,5 да се начислява 0,7?

# 621
  • Пловдив
Момичета,някой има ли фирма която се занимава с он-лайн търговия Thinking Нещо по-специфично има ли?

# 622
  • София-Младост
Здравейте!

Може ли за длъжност, за която е определен процент трудова злополука 0,5 да се начислява 0,7?
% за ТЗПБ се определя от дейността на фимата, а не от длъжноста. Не виждам защо да се начислява повече.

# 623
  • София
Момичета,някой има ли фирма която се занимава с он-лайн търговия Thinking Нещо по-специфично има ли?

Къде ще е тази он-лайн търговия: от къде ще купува и къде ще продава?

# 624
  • София-Младост
Нещо пак се обърках с един СОЛ.
Осигурява се на 460 през фирма 1. Във фирма 2 му се изплаща личен труд. От ф.1 подавам декл.1 да самоосигуряването и му се превеждат вноските.
Във ф.2 се знае, че той е СОЛ и от възнаграждението се приспадат осиг.вноски и се удържа данък. Този данък само в декл.6 ли ще фигурира?

# 625
Осигурява се на 460 през фирма 1. Във фирма 2 му се изплаща личен труд. От ф.1 подавам декл.1 да самоосигуряването и му се превеждат вноските.
Във ф.2 се знае, че той е СОЛ и от възнаграждението се приспадат осиг.вноски и се удържа данък. Този данък само в декл.6 ли ще фигурира?

Да Peace
Само се чудя защо толкова се осигурява този човек-на две места?

# 626
  • София-Младост

Да Peace
Само се чудя защо толкова се осигурява този човек-на две места?
Защото умната му счетоводителка, демек аз ...оплете нещата когато направи второто ЕООД. Толкова да са ми неприятни СОЛ Sad И не знайно защо реших, че щом има две фирми, където е управител и ще трябва два пъти да се самоосигурява.  EmbarassedИ съответно се пусна декларация за начало на осигураването през новата фирма, което пък спира осигуряането през първата....а той предпочита през първата...подаде молба до НАП да оправят кашата, те пък имали толкова много работа...вече 2 седмици не са погледнали.
И сега не ми е ясно има ли значение през коя фирма ще се внасят осигуровките и подава декларацията?!  Rolling Eyes

# 627
не можеше ли да му се промени осигуряването за 2та фирма с декларация, обаче срока до кога беше до януари ли?

# 628
Ами електронно -по ЕГН -то -това няма как да се обърка ,обаче счетоводно-ако ги превежда по банка?В едната се осигурява,пък през банката на другата внася Rolling Eyes  Тези неща със СОЛ-няма ли си ел.подпис-лесно се коригират нещата със самоосигуряването -по ел.път,щото НАП докато се натуткат Mr. Green А ,защо мислиш ,че едната декларация спира осигуряването в първата -пуснах си справка за история на осигуряването-там пускаш,спираш-само с отделни декларации.Ако имаш възможност погледни това.Просто имам и аз такъв казус и първо прекъсвам,после започвам на другото място-започването не ми изтри старото осигуряване.
Иначе ,си знаеш-фрмата в която е активно осигуряването внася и декларира Hug

# 629
  • София-Младост
А ,защо мислиш ,че едната декларация спира осигуряването в първата -пуснах си справка за история на осигуряването-там пускаш,спираш-само с отделни декларации.Ако имаш възможност погледни това.Просто имам и аз такъв казус и първо прекъсвам,после започвам на другото място-започването не ми изтри старото осигуряване.
Иначе ,си знаеш-фрмата в която е активно осигуряването внася и декларира Hug
Защото пуснах декл. за начало на осигуряване през булстата на втората ф-ма, което автоматично е прекъснало в първата. Трябвало е просто да се декларир " начало на дейност" без "начало на осигуряване".
Успях все пак да се свържа с НАП и говорих със служигелката, на която е разпределена молбата...разбрахме се какво искам. Така че си подавам Д1 през първата фирма, тя ще оправи "кашата" с втората Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт