Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 476
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • София-Младост
Здравейте, подала съм декларация 22в за данъчно облекчение за дете при работодателя,
сега пускам данъчната си декларация като земеделски производител, но счетоводителя ми е подал и тази декларация 22в в данъчната, приложение номер 10.
Въпроса ми е, така ли трябва? Не се ли получава дублиране, реално я подавам два пъти?
Не трябва, дублират се нещата. Да подаде коригираща.

# 541
  • Пловдив
Ако днес се подава деклар. за регистрацияна  самоосигуряващо се лице,осигуровките и декл. се дължат до 25-ти март?Нали така?И когато е само управител назначен в ЕООД,декл.6 не се подава?

# 542
  • София-Младост
Ако днес се подава деклар. за регистрацияна  самоосигуряващо се лице,осигуровките и декл. се дължат до 25-ти март?Нали така?И когато е само управител назначен в ЕООД,декл.6 не се подава?
За м.02 до 25 март. Всеки месец се подава декл. 1, а декл.6 е годишна.

# 543
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, подала съм декларация 22в за данъчно облекчение за дете при работодателя,
сега пускам данъчната си декларация като земеделски производител, но счетоводителя ми е подал и тази декларация 22в в данъчната, приложение номер 10.
Въпроса ми е, така ли трябва? Не се ли получава дублиране, реално я подавам два пъти?

Според мен не е точно така. Приложението се попълва в ГДД и се прилага копие от акта за раждане на детето / децата, а самата сума реално е приспадната и в сл. бележка по трудовия договор. newsm78

# 544
  • София-Младост

Според мен не е точно така. Приложението се попълва в ГДД и се прилага копие от акта за раждане на детето / децата, а самата сума реално е приспадната и в сл. бележка по трудовия договор. newsm78
Нищо, тя вече е получила 20лв. (примерно за 1 дете). Защо сега още веднъж ще прави приспадане на годишния доход с 200лв?
Год.дан.основа от работодателя примерно 800лв, 1000 преди приспадането на тези 200лв.
Тя декларира 800+500друг доход и накрая още веднъж вади 200...не ми се вижда редно.

# 545
  • София
Имаше опция,чрез която се показва,че облекчението е ползвано,и не се приспада втори път. Защото в служебната бележка е отбелязано ползваното облекчение.
Всъщност, като нанесете данните от служебната бележка от работодателя, се получава, че ви е удържан по-малко данък, и излиза, че трябва да се довнесат тези 20 лв. Поради тази причина се попълва и приложение 10 за облекченията, както и декларацията по чл. 22в, за да не ви търси данък. Помня, че се обаждах миналата година в НАП по този въпрос, тъй като и при мен имаше такъв случай.

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 15:57 от тодоричка

# 546
  • Пловдив
Ако днес се подава деклар. за регистрацияна  самоосигуряващо се лице,осигуровките и декл. се дължат до 25-ти март?Нали така?И когато е само управител назначен в ЕООД,декл.6 не се подава?
За м.02 до 25 март. Всеки месец се подава декл. 1, а декл.6 е годишна.
bouquet
А знаете ли какъв тип е описа,който се подава за връщане на ДДС за покупки преди да е била подадена ДДС регистр?

# 547
  • В полите на Пирин планина
Имаше опция,чрез която се показва,че облекчението е ползвано,и не се приспада втори път. Защото в служебната бележка е отбелязано ползваното облекчение.
Всъщност, като нанесете данните от служебната бележка от работодателя, се получава, че ви е удържан по-малко данък, и излиза, че трябва да се довнесат тези 20 лв. Поради тази причина се попълва и приложение 10 за облекченията, както и декларацията по чл. 22в, за да не ви търси данък. Помня, че се обаждах миналата година в НАП по този въпрос, тъй като и при мен имаше такъв случай.

Поне миналата година беше така.  Peace

# 548
# 549
Здравейте , имам въпрос за таксиметровия превоз, лека кола-такси, единствено с патент ли може да се работи, върху каква сума е осигуряването, тогава е само с декларация за патент и каквото изкарат не се облага, а има ли вариант за еоод с приходи и разходи или не става така
благодаря за търпението

# 550
  • София
Първо пишете СОЛ, после управител ... този управител на трудов договор ли е? ДУК? или е самия собственик, който е СОЛ?

# 551
  • Пловдив
Първо пишете СОЛ, после управител ... този управител на трудов договор ли е? ДУК? или е самия собственик, който е СОЛ?
самият собственик,който е СОЛ

Мерси за описа Peace

# 552
  • София
самият собственик,който е СОЛ

Мерси за описа Peace

СОЛ на какъв процент ще се осигурява? Може да мине с еднократна Декларация обр. 1 за 2017 год.  Wink

# 553
  • Пловдив
Ами...на минималната заплата ще е и др.подробности не съм разпитвала щот не съм в час хич Blush

# 554
  • Добрич
Скрит текст:

Нищо, тя вече е получила 20лв. (примерно за 1 дете). Защо сега още веднъж ще прави приспадане на годишния доход с 200лв?
Год.дан.основа от работодателя примерно 800лв, 1000 преди приспадането на тези 200лв.
Тя декларира 800+500друг доход и накрая още веднъж вади 200...не ми се вижда редно.

Да, точно такава е ситуацията. Само че, в декларацията ми е посочил 1000(не 800)+500 друг доход и после са приспаднати 200 от онези 500.
Попълнено е приложение 10 за облекчения и наново декларация 22в.

Скрит текст:

Коя опция, дали помниш?

От цялата работа, веднъж получих 20лв чрез работодател и сега втори път ми приспада 20лв от дължимия данък.

Общи условия

Активация на акаунт