Счетоводител в нужда се познава 10

• 55 363
  • 748
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, ако някой може да ми помогне с информация, ще бъда благодарна. На трудов договор съм, но счетоводителката пропуснала да ми подаде декларация за връщане на данък за две деца. Подготвих годишна данъчна (с нейна помощ) и всички нужни приложения и подадох пред НАП (вече дори ми ги възстановиха). Тогава служителят, който ми разглеждаше документите, ме посъветва, ако със съпруга ми не сме се възползвали от връщането на данък за деца за 2015, то можем да го направим. Подготвих годишна данъчна декларация за 2015 (+ съпътстващи док-ти) от негово име, направи ми пълномощно и отидох да ги подам. В НАП служителката ми подшушна, че може да ни глобят за това, че годишната данъчна за 2015 не е била подадена навремето, давността е две години и да изчакам с подаване на искането за възстановяване на данък за деца и да го подам след 31 април. Съпругът ми също е на трудов договор, не се е възползвал от връщане данъка за две деца, но тяхното счетоводство му е подало доходите за 2015. Тогава защо да подлежи на глоба?

# 736
  • София-Младост
Срокът за подаване на ГДД за 2015 е бил до 30.04.2016...тогава е трябвало да се възползвате. При подаване извън срока съгласно чл.80 ЗДДФЛ, ал.1 л. 80. (1) Лице, което не подаде в срок данъчна декларация по този закон, се наказва с глоба или имуществена санкция в размер до 500 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.

В момента не мога да хвана логиката на служителката да се подаде след 30.04. за 2015...все ще сте в закъснение...но за 40лв. дали си заслужава?
И няма как счетоводителката да е пропуснала, ако вие не сте си подали до работодателя съответната декларация. Или сте я подали пък тя е пропуснала?

# 737
БЛАГОДАРЯ за отговора! Не за 40лв не си заслужава, просто първият служител в НАП ме посъветва, че мога да се възползвам със задна дата и за 2015 год.
До работодателя не съм подала декларация, защото не знам и би трябвало счетоводителката да ми подскаже. Във фирмата сме пет човека. Случайно четох статия преди месец за кампанията и я попитах и тя ми каза, че ме е забравила и да си подам годишна данъчна. Във фирмата съм от година и половина (затова не се възползвах за 2015).  bouquet

# 738
Не си заслужава за 40-те лева, които искаш да ти възстановят, да те глобят 500. Забрави просто, изтървала си 2015, за 2017 ще знаеш. А при глобите 500 лева е минимумът.

# 739
  • Пловдив
момичета,трудно ли се инсталира ел.подпис Thinking
Не,ако има нужда отпомощ пиши!
май ще имам... Blush нали с Мозила става?
изпринтих ръководството,обаче...откъде да вляза в Firefox->Preferences и т.н  newsm78

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 13:37 от mystic woman

# 740
  • София-Младост
Кой издава подписа? Аз лично ползвам в IE само...че настройки на Модзилата така и не направих.

# 741
За ел.подпис -само Интернет Експлорер!

# 742
  • Пловдив
аха...сега ще мъча. Peace

п.п.Как да го изгегля newsm78 уж го имам като икона,обаче ми се отваря няква страница MSN.com  ooooh!

# 743
Като го стартираш, IE-горе дясно има едно зъбчато колело-клик-от падащото меню Internet Options-втората страничка-Secutity- General page- на първото прозорче под Home -постави -https://www.google.bg  т.е. като се стартира браузерът това да е началната страничка и потвърди!

# 744
  • Пловдив
Хм...така не успявам...откъде да сменя езика на английски Rolling Eyes

п.п.излиза ми нач страница Гугъл...така тряба да е,нали? Blush

и в страницата на Стампит не виждам ръководство за Експлорър Thinking

# 745
  • София

Обадете се по телефона на доставчика на ел.подпис и ще Ви обяснят всичко.

# 746
  • София-Младост

Аз съм с техен подпис, ползвам IE и google не ми е стартова страница Simple Smile
Иначе виж тук
https://www.stampit.org/bg/page/804
Свали първо автоматичния инсталатор...иначе ползвай и 0700 14 220 за инструкции и насоки.

# 747
  • Пловдив
благодаря ви!

# 748
  • София
Заповядайте в новата тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=968851.new#new

Общи условия

Активация на акаунт