Интериорен и екстериорен стил по аматьорски -52

• 131 691
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Много благодаря! Искам да попитам Макарон: лепилото, което препоръчват на сайта ли използвахте или някое друго? Както и какво правим, ако в бъдеще искаме да прокараме кабел под перваза?! - разлепваме - залепваме или има тайна Simple Smile Лаишки въпрос вероятно, но се зачудих  newsm78

# 631
Разлепвате и залепвате, да.

Когато поръчвахме, исках да взема препоръчаното на сайта лепило, защото майсторът ми го беше ползвал преди и беше доволен. Това лепило обаче беше свършило и ми предложиха друго, аз се съгласих. Голяма грешка, майсторът ми много се измъчи с него. Така че ако ви предложат заместител, по-добре откажете.

Edit: Проверих току що, но съм изхвърлила лепилото, така че не мога да напиша коя конкретно марка да се избягва. Беше някакво гръцко и с инструкции само на гръцки, така че дори не съм сигурна дали са ми пратили лепило за правилния тип повърхност и материал.

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 18:52 от Макарон

# 632
  • София
Много ми харесва снимката с жълтия диван !  Heart Eyes
 Изпуснах цялата тема , съжалявам ако тази "къща мечта" вече сте я дискутирали:
http://www.peika.bg/statia/Gratskata_kashta_vgradena_v_skala_s_p … _l.a_i.99607.html  Heart Eyes

Аз още не мога да измисля какво ще правя с комина, който разделя моята бъдеща (линейна) кухня на две. Confused
Връщам се да ви чета.

# 633
  • Варна
Много ми харесва снимката с жълтия диван !  Heart Eyes
 Изпуснах цялата тема , съжалявам ако тази "къща мечта" вече сте я дискутирали:
http://www.peika.bg/statia/Gratskata_kashta_vgradena_v_skala_s_p … _l.a_i.99607.html  Heart Eyes

Аз още не мога да измисля какво ще правя с комина, който разделя моята бъдеща (линейна) кухня на две. Confused
Връщам се да ви чета.

Много интересна Casa Brutale! Много смел архитектурен проект, зашеметяващ като абстрактно изкуство.

Дай план на кухнята, да умуваме групово.

# 634
# 635
Вчера разглеждах гардероба и намерих едни плетени на една кука дантелени покривчици - нежни и изящни. Имат сантиментална стойност и искам някак да ги включа в интериора.

Пробвах да ги простра - не ми хареса, сякаш съм в кадър от филма "На гости на бяло сладко". Гледах варианти да ги рамкирам, но и за това не съм сигурна, че ще стане добре... Ако има значение, снежнобели са и в разчна форма, но приблизително еднакъв размер. От прабаба са ми, плела ги е за мен като съм била бебе малко преди да почине, аз приличам на нея и имам някакво ирационално желание да имам нещо от нея в новия ни дом.

Ето картинки, които съм си запазила, но никоя от тях не ме грабна искрено и неудържимо.
Скрит текст:

За момента идеята ми е да ги сложа в кухнята в бели рамки и зелено паспарту (с цвета на пердетата). Но някак чакам за някаква друга идея и друго вдъхновение. Харесаха ми едни стъклени вази, облепени с дантели, но искам да ги запазя.

# 636
  • Burgas
Макарон,и аз имам такива дантели ,с които ми е трудно да се разделя и ги държа в гардероба Sad
Идеята за рамките също ми допада,но аз имах намерение да ги апликирам върху декоративни възглавнички.
Скрит текст:

# 637
Макарон, според мен би могло да стане хубаво -така, както си го замислила, със зеленото паспарту и рамки. От нещата, които си показала, на третата картинка според мен се е получило много приятно.
Напълно разбирам сантимента ти, аз сега се каня да си преправя една кадифена малка черна рокля от баба ми. Имам си ваза вкъщи, нося някои от нейните бижута.

# 638
Макарон , на мен доста  ми допада идеята ти за дантелени покривчици върху зелено паспарту. Аз бих ги  комбинирала с принтове на зелени листа на бял фон, за да не се превръщат в твърде рустиков акцент. Само трябва да се подбере нюанса на паспартуто да си подхожда със зеленото на листата.

# 639
  • Варна
Макарон и аз съм за рамки, може дори да не са на стената, може в рамка за снимка, ако имаш за гръб може да ползваш от дамаската на дивана и да ги наредиш в остъклената витрина.

# 640
Момичета помощ...  Praynig
Обикалям мебелни сайтове/магазини и нищо не е по вкуса ми...
Не обичам  тапицирани кожени мебели,  черно бели десети, шарени или ръбати ексцентрични ooooh!.   

Търся спален комплект до 2500лв
- спалня без крачета
- гардероб голям  4-5-6  врати на панти,
- скрин или тоалетка -достатъчно голяма практична  + огледало семпло но красиво 
- стол 

Каква е символиката в това лилаво ... нещо са се заиграли в всички фирми...?

Какви са тенденциите за - естествените / дървените шарки,  цветните или гланц мебели?
Белите мебели също ми се сториха доста вървежни... ?

Простете за въпросите... ако може на кратко да ме ориентирате в това изобилие.

# 641
  • София
Понеже стана дума за лилаво, какво стана с Мис Бингли? Изпуснах ли лилавата и спалня?

Много ми харесаха последните две кухни показани в темата.  Grinning

Аз също съм в процес на търсене на мебели, основно на диван/дивани. Не мога да взема решение в малкото ми холче с кухня дали да сложа два малки дивана под ъгъл, ъглов диван или триместен диван и кресло.. Искам да стои леко от към мебели , но и да е удобно за излежаване и четене.

Относно дилемата с комина пускам схема на апартамента. Направихме малко преустройство на банята и втората тоалетна. Много глупаво обърнах две от вратите. Никаква идея нямам какви са ми били мотивите да обърна тази на детската стая.  ooooh! Сега ще търся решение да ги възстановя в нормален вид, но не ми е спешно.
Оригиналната схема:
http://www.prikachi.com/images.php?images/468/8966468p.jpg

След промените:
http://www.prikachi.com/images.php?images/478/8966478O.png

Като цяло смятам да продължа долната редица шкафове и да усвоя това пространство. Идеално ще побере 10-те вида брашно (вчера ги броих толкова са  Blush), различните видове захар,сол..прочие.
Горната част ме мъчи. В началото мислех да си направя лавици с книги. Обаче лавицата ще надстърча над редицата шкафове + повечето готварските ми книги са голям формат с тежки корици , не зная дали ще намеря решение за тяхното стабилизиране.
http://www.prikachi.com/images.php?images/485/8966485A.png
(личи си ,че съм била вдъхновена от камината на Макарон  Grinning)

Вторият ми вариант е да продължа и горната редица шкафове с "фалшив " такъв и да търся решение за книгите някъде другаде:
http://www.prikachi.com/images.php?images/487/8966487d.png

И третия е да не слагам нищо просто снимки/постер върху комина. В този вариант се изкуших да продължа кухнята настрани с цел да спечеля още един шкаф, но ми се струва ,че ще стане претрупано с мебели  .:
http://www.prikachi.com/images.php?images/488/8966488H.png

Извинявам се за размитата линия на горните шкафове и за висящите електроуреди и различните цветове гръб, все още се уча на програмата.. Blush

Най-лесен за решение е "фалшивият шкаф" . Тогава продължавам гърба на кухнята около  комина и готово. Ако се спра на друг вариант, остават въпросите с какво да е облечен, предвид близостта на котлоните (евентуално и кафе машината), дали да го правя с различен цвят от гърба или текстура.

По принцип за гръб харесвам плочки. За шкафове масив или МДФ с подобна визия като на проекта. Шкафовете искам да са до тавана.За сега все още мисля за бяла кухня .

Много дълго се получи, направо ферман,извинете. Blush   

# 642
Courage,
вариантът с фалшивия шкаф.
Книгите - намери им място в някой от шкафовете, щом са и обемни.
При третия вариант с хладилника до комина се получава много накъсване.
Не мога да преценя, ако избереш плочки за гръб, как ще стои коминът, който е издаден, облепен с плочки  Thinking
Най-вдясно свободностояща съдомиялна ли е?
За бялото и вратичките - аз харесвам такъв тип - масив или МДФ фурнир, така че съм за  Grinning

"камината на Макарон" - на проекта лавиците някак си летят. Защо не сложиш по два шкафа, колкото камина, с продължаваща визия на орнаментите на камината. Е воала място за книгите;)

# 643
  • София
Благодаря ,за отговора! "Фалшивият шкаф" определено е най-лесното и практично решение.

Камината не е съвсем сигурно,че ще присъства, просто бях вдъхновена от Макарон и я сложих за да разгледам как ще стои Не сме обсъждали сериозно нейното закупуване. Ако решим , непременно ще взема предвид казаното. Още не съм мислила ТВ шкафове и прочие, защото кухнята е най-големият ми приоритет.

Съдомиялната няма да е свободно стояща, но още не зная дали ще е там. В ъгъла минават някакви инсталации тръби и има някаква чупка (която ме дразни) с неясен все още размер. (забелязах,че на различните етажи, размерът на различен варира от 17 см до 25! широчина) :
това е нашият,преди да затворят тръбата
https://drive.google.com/file/d/0B2bdN4BzX1cHMkpmQmNnQjhUUnc/view?usp=sharing
А това при съседите:
https://drive.google.com/file/d/0B2bdN4BzX1cHYUNlWV9LSzRMbVE/view?usp=sharing
Може би ще разменя местата на съдомиялната и мивката , не знам.

# 644
Ясно за камината Simple Smile
Ще го измислиш като му дойде времето.

"Може би ще разменя местата на съдомиялната и мивката , не знам."
Може да се наложи заради тръбата. Но мивка в ъгъла няма да ти е много удобно ... Освен, ако сложиш вкрая тесния шкаф - предполагам с механизъм за бутилки ...
Хм, на снимката с тръбата - изглежда немалко разстоянието до прозореца - във връзка с идеята ти за шкаф и при ъгъла. Но пък така отпада хладилникът да е в края  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт