Интериорен и екстериорен стил по аматьорски -52

• 131 719
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
От Айко си бяхме взели диван за предния апартамент. Бързахме, искахе нещо налично и така попаднахме на него. Той пък беше и намален, че бил мострен. Не ми харесваше, ама ни устройваше.Тайничко се надявах, че за година-две ще се прецака, щото беше евтинджос, а и всяка вечер го разпъвахме - беше разтегателен, но издържа гадината. След 5 год. като продадохме апартамента, единствения му дефект беше, че имаше разшит шев около 5-6 см. Сега с новия ап. мъжът ми пак иска от Айко да купуваме.

# 256
  • Варна
Моята кухня е само с акцент венге.Венгето го предпочитам пред тая безвкусица,стилно е,затова се избира масово.Не,не това зелено с дървено е ужасно,пък било то и за кухня Самият цвят лайм не бих ги използвала никъде в къщата си,доста е отблускващ,наистина твърде ярък.Как им е хрумнало да го комбинират така,че и с това шалте,дето е ни в клин,ни в ръкав.
Както казах палитрата е добра и съчетание зелено и дърво е напълно ОК, това са естествени цветове. Шалтето са го избрали за да не е акцент затова е такова пастелно и незабележимо. Разбирам, че не харесваш зелено, както аз не бих сложила никъде розово, но това не го прави отвратителен цвят, просто за МЕН е напълно неприложим и ме кара да се чувствам като в рамка, защото съм момиче и трябва да е розово! Но не го отричам разбира се, щом на някого му харесва и семейството се чувства добре... Интериорът ми е хоби, имам интерес и гледам малко отстрани на него - като изкуство, стилове всякакви щом ги има означава, че има и хора, които ги харесват, не може стилът, който на мен ми харесва да е най-добрият и всичко друго да се отрича. Единствено се дразня от претрупаност, гледали сме някои руски интериори.
Ако пуснеш търсачката изображения за лайм и зебрано, ще се появят безброй комбинации, щом ги има някой ги е харесал нали? Дори скоро някой във форума беше показал антре в зелено, според мен сполучливо.
 Peace

# 257
  • София
Много съм боса в интериорния дизайн. Но стените със сигурност няма да са зелени. Много бледо жълти ще са. Общо взето искаме да ни е функционално, а не да изглеждаме като от списание. И да издържат 10 години тези мебели, преди да почнат да се "отлепват" Thinking

# 258
И аз не разбирм особено и не държа изобщо да е нещо модерно.😊но и за боса като мен е ясно,че тази комбиция е крайно неподходяща.Е,едни мебели ако не може поне 10год.да издържат,представям си как трябва да са правени.😊

# 259
  • Варна
Много съм боса в интериорния дизайн. Но стените със сигурност няма да са зелени. Много бледо жълти ще са. Общо взето искаме да ни е функционално, а не да изглеждаме като от списание. И да издържат 10 години тези мебели, преди да почнат да се "отлепват" Thinking
Аз и жълто не бих, за мен спалнята е място за сън и релакс, силни цветове не бих сложила, но е лично и не това беше въпросът, относно спалнята на мен ми изглежда изключително функционална, ако цената си заслужава вземай! Толкова е удобно да имаш чекмеджета под спалнята и на гардероба! Във Варна си нямаме Айко и нямам наблюдения, една позната има кресла като Поанг на ИКЕА, но на много по ниска цена, няколко години не са мръднали. Дървесният фладер е добър, ненатрапчив и няма да си противоречи на каквито и съчетания за цвят да се спрете сега или в бъдеще, двуцветните мебели силно ограничават останалата палитра. Колкото до дизайна на спалнята, модерен немодерен, в случая е класически, важното е да е практичен, това е помещение за спане, рядко се използва в светлата част на деня и аз си мисля, че винаги основният акцент идва от шалтета и завивки, те са най-голямото цветно петно, което привлича погледа и определя палитрата. Може да са модерни ниски спални с широк борд тип японско легло, но освен, че са ми неудобни, да ставам от 10 см и да ми убива на бедрата при сядане, нямат възможност за складиране, а при голеееемите ни стаи това е важно. Освен ако си нямаме отделна стая дрешник.
Да визуализирам широкия борд и си представете като ставате от леглото колко е удобно  Joy, а не изглежда зле.

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 16:21 от Doris

# 260
Аз, за съжаление, за Айко имам крайно негативно мнение (след като го посетих, не говоря наизуст) и повече НЕ влизам там, ако ще да е последния, ама наистина последния мебелен магазин на света! Истинско Джъмбо за възрастни! Качеството не мога да коментирам, защото нямам преки наблюдения, но всеки с претенциите си Simple Smile Много е хубаво, че повечето от вас вече са на етап обзавеждане - аз още се боря с плочките... Simple Smile

# 261
Моята кухня е само с акцент венге.Венгето го предпочитам пред тая безвкусица,стилно е,затова се избира масово.Не,не това зелено с дървено е ужасно,пък било то и за кухня Самият цвят лайм не бих ги използвала никъде в къщата си,доста е отблускващ,наистина твърде ярък.Как им е хрумнало да го комбинират така,че и с това шалте,дето е ни в клин,ни в ръкав.
Miss Bingley, всичко това би звучало много по-нормално, ако вмяташ "за мен", "на мен не ми харесва" и т.н.. Много си крайна, а съчетаването на цветове и вкусът са крайно субективни, няма как да "е" безвкусица, ужасно, отблъскващо. То би могло да бъде такова "за теб".
Аз пък го намирам за готина комбинация. Наистина е много ярко, но ако е на дневна светлина в стая с големи прозорци, би изглеждало доста по-различно.

# 262
  • София
Поръчката е 6 седмици на Rauch в Айко. И ние още сме на ламината. Сега ще боядисваме и го слагаме. Камъкът и гранитогресът е готов, баните също. Кухнята също поръчахме. Общо взето всичко става доста по-бавно отколкото преди 8 години като се местихме в сегашното жилище.  Tired

# 263
Смятам, че определено се подразбира, че визирам себе си, и че за мен не е ок тази комбинация и не ми допада. Simple Smile  Съвсем нормално си се изразявам, това е моето мнение, и ще си го казвам, както и всички останали. Колкото дали е крайно или не. Мисля, че имам право на мнение нали? Откога пък да кажеш че нещо не ти харесва стана ненормално  Joy
Много хора са казвали в темата, че дадено нещо е кич примерно, че не биха го сложили никога у дома си, но аз не съм им казала нищо, точно защото всеки си има мнение, вкус и всичко е индивидуално.  Wink

По казуса:
Спалнята е приятна, изглежда добре и видимо здрава и стабилна, би подхождала на много цветове и стилове /с изключение на този, с когото е дадена/, никак не е лоша, вижте я на живо и купувайте ако ви харесва, не мисля, че ще сгрешите. Също бих избрала по-неангажиращ, топъл и светъл цвят за спалнята, нищо крещящо и тъмно  Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 18:41 от Miss_Bingley

# 264
  • Варна
Miss_Bingley просто не се разбра, че на теб не ти харесва, направо я определи като отвратителна, не забелязахме да споменаваш на мен, според мен и т.н. в първия пост. Затова се получи дискусията. А темата е точно всеки да споделя своите възгледи, да се учим от големите и не дотам, да предлагаме идеи, да споделяме какво ни е впечатлило. Според теб е отвратителен, според мен е цвят на зелените жита и е красив и разбира се има място в интериора, както и всеки цвят. И да всеки има право на мнение, аз рядко  си позволявам да определям нещо като кич, конкретно беше за един декупаж съчетан с витражното фолио и тапети на цветчета. Сега съжалявам защото се получи грубо от моя страна да настоявам, че е претрупано и кичьозно, най-малкото нямам такава квалификация и самочувствие не съм учила цветосъчетание, нито формообразуване или материалознание, имаше една много интересна статия точно какво учат дизайнерите и правила за съчетаване, много интересна, ще потърся и ще я постна.
Казвам го с добри чувства bouquet

Madeleinе сетих се нещо за твоите плочки, но ще потърся снимки, подредба herringbone...

# 265
Да вземем твоя пост, който според теб си е супер, и странно защо масово предизвика реакции, и да го заменим с други цветове и видим как ще звучи:

"Моята кухня е само с акцент бук. Букът го предпочитам пред тая венге безвкусица, стилно е,затова се избира масово.  Не,не това лилаво с дървено е ужасно,пък било то и за кухня Самият цвят лилав не бих го използвала никъде в къщата си,доста е отблускващ,наистина твърде тежък.Как им е хрумнало да го комбинират така,че и с това шалте,дето е ни в клин,ни в ръкав.".... "И аз не разбирм особено и не държа изобщо да е нещо модерно.но и за боса като мен е ясно,че тази комбиция е крайно неподходяща."

Как ти звучи?  Wink

Правиш обобщения, заклеймяваш цветове и комбинации изобщо, по принцип. Не звучи като лично мнение.

Няма нищо лошо всеки да си каже мнението, има разлика в начина, по който си го казала.  Peace

# 266
Хайде сега, така и така сме на тема кухни Wink да дадете едно интериорно рамо за моята  Simple Smile

Коминът ми се пада в ъгъла на Г-образна кухня (всъщност е П-образна, но барплота не го броя) и в кухненската тема една дама ми подхвърли идея да го акцентирам с плочки, различни от основните, които ще са за гръб. Вие как мислите - ако го "облека" догоре с нещо дали ще се получи добре? Само да кажа, че таванът ми е висок (2.67) и разстоянието от горните шкафове до него е доста. Няма да имам втори ред шкафове горе, нито корниз, тъй като търся по-съвременна визия. Има ли вариант да го направя така, че да изглежда ефектно, без да бъде като пирон в очите при тази ситуация или да не обмислям изобщо такъв вариант? Иначе кухнята ми е снежнобяла и изчистена като модел, знаете... цветове и форми на плочки, подходящи за нея, има бол.

# 267
  • Варна
Хайде сега, така и така сме на тема кухни Wink да дадете едно интериорно рамо за моята  Simple Smile

Коминът ми се пада в ъгъла на Г-образна кухня (всъщност е П-образна, но барплота не го броя) и в кухненската тема една дама ми подхвърли идея да го акцентирам с плочки, различни от основните, които ще са за гръб. Вие как мислите - ако го "облека" догоре с нещо дали ще се получи добре? Само да кажа, че таванът ми е висок (2.67) и разстоянието от горните шкафове до него е доста. Няма да имам втори ред шкафове горе, нито корниз, тъй като търся по-съвременна визия. Има ли вариант да го направя така, че да изглежда ефектно, без да бъде като пирон в очите при тази ситуация или да не обмислям изобщо такъв вариант? Иначе кухнята ми е снежнобяла и изчистена като модел, знаете... цветове и форми на плочки, подходящи за нея, има бол.
Не зная колко е широк комина, дали и доколко ще се покрие от горите шкафчета, на тяхното си ниво. Ако частично го застъпват в ъгъла, доста ще се накъса според мен, може би ако се сложи бленда от същата плоскост като горните шкафчета, на нивото им за да облече, непокритата от тях част, а плочките на гърба да облепят и комина, ще го направи незабелижим.  newsm78

Дай размери на горните шкафчета и комина или, ако имаш скица, снимка още по-добре.

Да допълня със снимки, че май не е много ясно каква ми е идеята

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 22:09 от Doris

# 268
Коминът мисля, че беше с размери 70х30, ако не ме лъже паметта. Бях пускала една визуализация на проекта в кухненската тема, но после подреждах снимки и прочие, та се затри. Ето пак:

Скрит текст:

Все си мисля, че няма да стане много добре, някак не мога да си го представя... но от друга страна съм хората, които проиграват всички възможни сценарии, преди да вземат крайно решение и за да бъде то максимално добро, винаги е добре да се чуят и други, по възможност безпристрастни мнения. Хладилникът ми няма да е бял, ще е цвят инокс, а това да има две полички отстрани, вместо още един шкаф над барплота, си е чисто моя идея и много си ги харесвам. Няма да има паркет навсякъде, в кухненската част ще сложа гранитогрес, даже вече го избрах. Цветът на плота също е доста по-различно дърво, но за конкретния въпрос тези детайли не са важни. Та, за комина, какво ще кажете вие?

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 08:17 от Madeleine

# 269
  • Варна
Аз съм да си остане така и да не се акцентира, нали съм в бял период и обичам дърво и скандинавски дизайн съм пристрастна и много ми харесва!

На проекта обаче ми се струва , че комина не е 70 см, защото горните шкафчета са около 30 см и би останал незакрит около 40 см, а изглежда, шкафчетата го закриват newsm78

Общи условия

Активация на акаунт