Детската градина – всичко, което ни вълнува – 16

• 63 317
  • 778
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Аз имам една снимка от детската градина. На преден план са снимани танцуващи деца и 1-2 учителки, отзад се вижда публиката. И на най-последния ред, в ъгълчето на снимката се вижда майка ми, а в нея се кипря аз Mr. Green Много добре си спомням ситуацията, имахме някакво тържество, обаче аз реших, че няма да излизам отпред, а ще се гушкам в мама Joy На следващите тържества вече съм където ми е мястото, така че няма страшно, всеки се престрашава рано или късно.

# 706
Ами на кого да се метнат завалийчетата-на гората ли Laughing

# 707
  • гр.Пловдив
Цитат
В нашата група само едно дете се е разплаквало досега, и то защото майката го стресира.

Ето затова ще го давам ларж,понеже имам такива подобни спомени от моите амбициозни родители,които са ме мачкаха яко на тема изяви ,заложби и умения чак до приемите след 7-ми клас......но специално от детската градина имам кофти спомени на притеснения и страх как ще си кажа стихчето и други възложени неща,да не би да се изложа и нашите да се срамуват и ей такива простотии втълпени ми от собствените родители,което го отчитам като голяма тяхна грешка  #Cussing out

# 708
  • shumen
Тете,сега идвам от болницата.Дават болнични само за болничния престой повече не.Ако искам повече или педи,или търся кой да го гледа.Затова сега сме направили едни схеми кой кога ще го гледа.На 11.11.ни викат на контролен и ако е добре,колкото и да не ми се иска,от Понеделник е на градина.Само се моля да не лепнем нещо ново,докато отидем на контролния,че ще се гръмна тогава вече.
Теди,моето дете си каза думичките миналата година.Аз си мислех,че няма,но той взе,че ме изненада и си ги каза без проблем.

# 709
Цитат
В нашата група само едно дете се е разплаквало досега, и то защото майката го стресира.

Ето затова ще го давам ларж,понеже имам такива подобни спомени от моите амбициозни родители,които са ме мачкаха яко на тема изяви ,заложби и умения чак до приемите след 7-ми клас......но специално от детската градина имам кофти спомени на притеснения и страх как ще си кажа стихчето и други възложени неща,да не би да се изложа и нашите да се срамуват и ей такива простотии втълпени ми от собствените родители,което го отчитам като голяма тяхна грешка  #Cussing out
И моето е много притеснително, изобщо не го готвя вкъщи, защото се притеснява и само ако никой не го гледа и не му обръщаме внимание ги тананика и рецитира докато си играе. В ДГ се справи, госпожите  подсказват (особено на дълго отсъствалите болни), и в първите групи повечето неща са песнички, които пеят всички заедно с диска или учителката.

# 710
  • В древна страна на край света!!!
В първа група едната близначка пя соло една песничка на тържеството, докато сестра й ми ревеше в краката. Бяхме голям купон. Crazy Crazy Whistling

# 711
  • Пловдив
Синът ми още в яслата си показа възможностите... В градината от първа група е главнодействащо лице и м.г. много се бях ядосала, като му връчиха един лист, изписан и от двете страни с реплики, при това - нямащи рима. За наше огромно учудване научи всичко (и почти цялата пиеса декламираше, барабар с песничките). Проблеми с изявите никога не е имал Simple Smile
Дъщеря ми имаше едно стихче в яслата - 4 реда за 8.03. Научи ги също бързо, даже и дикцията доизкусорихме hahaha И понеже тя беше гърмян заек (година и половина "стаж" имаше тогава), решиха първа да излезе и да си каже думичките. Да, но то си овне - застана в средата, започна да се върти и да си показа рокличката  (и гащите hahaha) и на поканата на водещата (сестра от групата), само каза "няма пък!" и страсти ръце отпред hahaha
Сега, в групата ѝ в градината ги "тренират" - качват ги на платформа и с детски микрофон им дават да пеят песнички. Ще видим, като имат празник, дали има ефект Joy

# 712
  • Бургас
Здравейте! Simple Smile

Не знам какво точно искам да питам или какъв съвет може да ми се даде...
Детето ми ходи на детска градина, а сега кандидатства за друга градина. Вкарах в системата желаната градина и реших да чакам до излизането на резултатите, обаче няколко дни преди това - вече знам за поне 5 деца, които за записани в детската градина, без да чакат класирането. Моето дете е наравно с тези деца, как се случва така, че аз чакам резултати, а други майки вече знаят, че децата им са приети.

Обадих се на директорката, да подпитам как става приема, уви - през системата, както и направих. Питах дали има вариант от старата детска градина да прехвърлят детето ми в новата - не, не става. В един район са и двете градини.

Какво изпускам? Къде греша аз?
Да, чувствам се виновна пред детето ми. Зимата ще я тормозя по автобуси, после пеша, ааа новата детска градина е почти пред блока ми. Яд ме е, че разбрах за тези деца, които са записани вече в градината, ако не знаех - нямаше да се чувствам гадно, щях да си кажа - щом не са ни приели, здраве да е. А сега какво ще си кажа - уж се водя по правилата и детето ми е "прецакано" още в момента, в който са обявили, че градината е открита.

Последна редакция: вт, 08 ное 2016, 09:23 от kzbmsn

# 713
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=932988;topicrefid=19
В тази тема дали няма да ти помогнат?

При нас са почнали явно репетициите за новогодишните тържества. Снощи детето плахо ми съобщи, че е имало проблем - музикалната педагожка го дръпнала от стола и му викала на ухото, той се разплакал и тя го наказала в тоалетната. Това разбрах, не му се говореше много, беше явно разстроен. Днес я търсих въпросната "педагожка", но я нямаше. Довечера сигурно пак няма да я засега, щото ще е духнала...ама утре няма да ми избяга Mr. Green Сутринта беше другата госпожа, та тя нищо не знаеше за ситуацията и ще трябва довечера да говоря с другата Confused
за мен идеята на тези тържества е децата да се забавляват, а юркайки ги и овиквайки ги...хм, нещо идеята ми се губи. Това мисля и да кажа на музикалната флъцла Peace

# 714
  • Бургас

Благодаря! Simple Smile

# 715
  • Варна
При нас са почнали явно репетициите за новогодишните тържества. Снощи детето плахо ми съобщи, че е имало проблем - музикалната педагожка го дръпнала от стола и му викала на ухото, той се разплакал и тя го наказала в тоалетната.
Ъ??? Педагожка? Да и имам педагогиката! Пиши как се е развила ситуацията.

# 716
  • гр.Пловдив
Цитат
за мен идеята на тези тържества е децата да се забавляват, а юркайки ги и овиквайки ги...хм, нещо идеята ми се губи. Това мисля и да кажа на музикалната флъцла Peace

Тета , Peace

Аз като видях в градината на сина ми 5-6 годините какви репетиции от по 1ч и 30мин карат за първа пролет с внушителен музикален педагог с акордеон-140кг чичак и лично директорката водеше програмата с микрофон и ги прекъсваше на всяка дума поправяйки ги и ред други капризи,направо ви казвам ми се сви сърцето и ги съжалих децата... Weary Понеже чаках в коридора да подавам документи и едната леличка плахо се чудеше как може 1ч и 30 мин да се командват децата вътре...Като приключи репетицията мъниците излязоха под строй,но в пълно мълчание и нито едно детенце не беше усмихнато,това ми се е запечатило оттогава  Confused

# 717
А, педагожка...тя едно зико метър и петдесет, стара мома, не че нещо против момите, ама не е стока..врещи, вика, груба е...и други родители са се оплаквали. И като надуе уредбата, ушите ми заглъхват на тържествата, представям си на горките деца какво им е..
Ще разследвам аз довечера и утре...аз като захапя, не пускам Mr. Green

Теди, така е. Сбъркана работа. Знаеш ли пък през къде ми е какво и как ще се представи детето на тържеството Whistling важно ми е да е здраво, щастливо и спокойно. Другото ... тц, не ме вълнува Naughty

# 718
  • Варна
Тая ако наистина е наказала детето в тоалетната, заслужава да я натикаш точно там, с главата в чинията. Ей, кипва ми като чуя такива неща. Какво общо с педагогиката имат подобни същества!?

# 719
Те тоалетните са едни широки помещения с прозорци, с две тоал.чинии, мивки и тем подобни...не е отделна тъмна стаичка при нас. Да не избързвам със заключенията, че синока мънкаше снощи и не знам какво съм разбрала точно...но в този ред го обясни: дърпане, викане, плакане, тоалетна Mr. Green
Ще видим кво ще излезе....

Общи условия

Активация на акаунт