Детската градина – всичко, което ни вълнува – 16

• 63 287
  • 778
  •   1
Отговори
# 765
  • Варна
Набий канчето на бащата, защото изказването му е възмутително. Вместо да се поинтересува от проблема, който евентуално има неговото дете, най-лесното е да абдикира от задълженията си ли?!?

Иначе нямам идея. Ние нямаме драми. Ще трябва да проявиш търпение и да говориш с детенцето, докато само не си каже какво му е.

# 766
  • Варна
Ами съгласна съм с теб... Разбирам, че бърза за работа и т.н., но аз като водих детеот на ясла и то ревеше всяка сутрин и се дърпаше на мен ми се късаше сърцето, аз закъснявах, но не съм звъняла да се оплаквам. И си го водех. А сега - за 3 дни 2 пъти ми звъня да ми се оплаква. И кво очаква не знам... Аз всяка вечер говоря, викам си да не би да му се е скарал някой, някой да го е ударил, уплашил - не, отрича категорично. Прибира се щастлив и ми пее наред 5-10 песни и стихчета, които са учили. Веднъж отидох да го взема, така се случи, не бях на работа и той не може да се отдели от масата за рисуване, да си довърши картинката. Значи там наистина всичко е наред, драмата е при раздялата... Просто не знам къде да търся ключа.

# 767
  • Варна
Пробвай една сутрин да го заведеш ти, ако трябва тримата с колата тръгнете. Влез само ти с него в градината, а мъжът ти да те чака отвън за да те закара на работа после, а не да бяга от отговорност. Виж как ще се държи детето. Ако всичко е наред, пробвай другата сутрин пак тримата, но този път влезте двамата родители с детето да го оставите. Разиграй ситуации и виж как се държи, после може да съпоставиш нещата и да ти просветне нещо. Не знам, за друго не се сещам.

# 768
Да ни би тати да бърза сутрин и набързо да го натиква вътре дечко Thinking Знам ли, да се нагушкат преди това, да се цункат и да влезе усмихнат newsm78

Моят син аз го водя, сутрин си имаме ритуал пред вратата на групата - дълго гушкане, нацелуване, пожелаване на приятни игри и приятни работи /на мен/, пак цунки и така.
Понякога се пазари, че не му се ходело, но аз твърдо казвам, че няма такъв вариант.

Иначе разпитвам и другите деца, когато моят син не иска да разказва. Учителките също питам, но на тях не им вярвам на 100 процента Mr. Green И  вечер когато си лягаме, си говорим винаги за градината- как е минало, и тогава ми споделя проблем ако е имал. Както беше с музикалната педагожка - чак вечерта ми каза за проблема, и то с половин уста и доста притеснително някак Confused

Но много вероятно е и да няма реален проблем, просто да не им се ходи. Моят все искал да е почивка и да гледа филмчета Mr. Green

# 769
  • Варна
И аз за това си мислех. Също за варианта дядо му да чака до градината, защото живее наблизо и той да го вкара вътре. Веднъж го води и каза, че само мрънкал, влязъл вътре, гушнал се в госпожата и се приключило. Ще опитаме така, също и да ходим тримата, пусто неудобни са локациите. Когато го записвахме аз също работех в района и идеята беше аз да го водя, и то по-късно, към 8:30. Но смених работата и сега го води баща му още в 7:45 - 7:50 най-късно, обикновено е втори или трети там (то добре, че е така, да не стресира другите деца). Едната му госпожа се пенсионира от 1 септември, заместничката и е страхотна, лъчезарна, сигурна съм, че отношението и е добро, той също го твърди. Но дали е възможно да страда за предната? Каза веднъж, че дошла в градината да ги види и на него му домъчняло. Но ако причината е тази май нищо не може да се направи, освен да си я преболедува...
Тет, гушкат се уж, Борислав твърди, че му домъчнявало тогава.

# 770
  • Варна
Моята ако може ще живее в градината. Днес гледам, че пак има плакат за театър, много съм доволна, много често имат такива мероприятия и децата много се радват. Сигурно 3-те лева за театър и близо 30-те за танци са парите, които давам с най-голямо удоволствие.

# 771
Кво ще ги правим тези наши чувствителни малки мъжове, не знам Confused
 Казвам му, че ще го взема рано, или че ще правим еди какво си интересно нещо, като го взема - такива неща, когато му е мъчно и не иска да влиза.

# 772
  • Куциндрел
Моето дете има периоди, в които иска аз да го вземам и тогава прави сцени.
Преди правеше сцени и за воденето.
Пробвай да го водиш няколко дена ти. Искат си мама и това е.

# 773
Синът ми имаше такъв период в яслата, както беше свикнал, изведнъж почна да пищи, когато аз тръгвах на работа, после да пищи в яслата. Решихме проблема като известно време го водехме тримата, неудобно ми беше, все бързах после за работа, но детето се успокои и пропускахме две драми сутрин, от което всички бяхме по-спокойни. След известно време пак си минахме на варианта баща му да го води в повечето дни, а аз, само, когато баща му е на дежурство.

# 774
  • shumen
Месечинке,и при нас имаше такива периоди.Искаше аз да го водя и вземам,а не баба му и дядо му и все да е първи вечер,а нямаше как да стане и все беше последен.Сега от както сме на смени и се редуваме с баба му и дядо му да го вземаме не е имало проблем.

# 775
  • София
Точно сме в такъв период  Tired Както всичко си беше наред, от няколко дни мрънка сутрин, плаче, не иска да влиза. Питах я дни наред - всичко било нормално, никой не ѝ се е карал, учителките били добри. И наистина са. Вечер я взимам весела и щастлива. Днес сутринта още от вкъщи започна да плаче, че не иска да ходи на детска градина, което никога не е било  Shocked
Пак я питах - защо. Отговаря - защото не искам. Накрая каза, че не искала да яде там, а я карали  Shocked Обещах ѝ, че ще говоря с учителките. Спря да плаче. Казах им да я оставят гладна. Като не иска - не иска.
Месечинка, поразпитай го пак детето. И нашата нищо не казваше, но ето днес разбрах какъв е проблема.

# 776
  • shumen
Зелено човече,хайде време е за нова тема.

# 777
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Набий канчето на бащата, защото изказването му е възмутително. Вместо да се поинтересува от проблема, който евентуално има неговото дете, най-лесното е да абдикира от задълженията си ли?!?

Иначе нямам идея. Ние нямаме драми. Ще трябва да проявиш търпение и да говориш с детенцето, докато само не си каже какво му е.
Много грубо изказване,просто съм без думи!!!!
Аз имах този проблем с дъщеря ми март месец.Принципно е трета група и дотогава не ми е правила проблеми никога,дори и първия ден при постъпването в градината.Сутрин вкъщи всичко е ОК и когато настъпи момента да влезе в групата се започваше едно яко реване.Това продължи около седмица,докато не проведох разговор със зам. директорката.Помолих я най-учтива да разговаря с госпожите и когато видят,че момента на плача започне да я дръпнат и да я вкарат в групата.Още от следващия ден тактиката се приложи и номерата на дъщеря ми вече не минаваха.Говорила съм и с госпожите преди това да не би да има някакъв проблем,връщала съм се да чуя дали плаче,но уви,всичко това са детски номерца.Проверяват ни!!!!

# 778
  • София
Всеки е свободен да направи новата тема, но за да не си изпросим нещо, пускам я:

Заповядайте в новата тема

ВМЕСТО ЗАПИС предлагам всеки да напише какво най-много харесва от градината в момента - той/тя и детето  Peace

Общи условия

Активация на акаунт