Детската градина – всичко, което ни вълнува – 16

• 63 301
  • 778
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ами, тета, аз видях. От това:

Всеки ден ми се оплаква кой го намокрил, ударил и госпожите все не виждат. А когато той направи нещо....става страшно.

И това:

В понеделник ми каза , че едно дете го е намокрило и плака. В сряда той е намокрил и стана скандал. Съгласна  съм че са деца и се бутат, мокрят...... но защо не виждат когато мокрят моето дете, а на него  му се карат та и мен привикват.

# 31
Благодаря за темата! В трета група ситуациите са по един астрономически час в училище.

# 32
А вие успявате ли да опазите децата си, когато сте сами с тях? Не се ли удрят, дърпат, падат?

Госпожата не ги опазила?!? Госпожите не са пъдари. Вярно е, че трябва да има ред и дисциплина, но не мисля, че са отговорни, ако някой е напръскан или пък е паднал! Дори и да е била на една крачка от децата, пак някое може да ухапе или ощипе друго.... Ако детето ви блъсне някой на площадката или бъде блъснато то някой, какво правите? А говорим само ва вашите 1, 2 или 3 деца, не за 30-32.  Peace

Благодаря за темата! В трета група ситуациите са по един астрономически час в училище.

А като съдържание горе-долу какво е? Буквите и цифрите ли...или повече?

# 33
А вие успявате ли да опазите децата си, когато сте сами с тях? Не се ли удрят, дърпат, падат?

Госпожата не ги опазила?!? Госпожите не са пъдари. Вярно е, че трябва да има ред и дисциплина, но не мисля, че са отговорни, ако някой е напръскан или пък е паднал! Дори и да е била на една крачка от децата, пак някое може да ухапе или ощипе друго.... Ако детето ви блъсне някой на площадката или бъде блъснато то някой, какво правите? А говорим само ва вашите 1, 2 или 3 деца, не за 30-32.  Peace
Сред родителите цари някаква странна идея, че учителките в градината са магични същества със свръхспособности, а не хора, и могат да направят невъзможното. Не е така. Ако за един родител 2 деца са трудна работа и не може да си представи как би се оправял с 30, да не говорим да ги опази всичките - то, изненада, така е и за всички останали хора, учителките включително. Единствената разлика между учителките и родителите е, че повечето учителки не се страхуват да въдворят ред сред децата, за разлика от родителите. Това, че можеш да накараш 30 деца да млъкнат за половин час не означава, че във времето за игра никое няма да падне, да удари, ощипе, намокри, блъсне, ухапе, и т.н. друго дете. При късмет госпожата ще види намерението на точно това дете и ще го спре - което означава, че в момента не гледа към 29 други деца. Математика.
И понеже се налага да гледа към всичките 30, които са на различни места и правят различни неща, едно конкретно дете ще бъде погледнато в един момент и след това още 2 минути няма да бъде погледнато. За 2 минути всичко се случва Wink

# 34
Ми пъдари са. Там са да следят какво става и да ми върнат вечерта физически здраво дете. Ако ще разчитаме на случайността и добрия шанс да опази децата ни Stop ....да ги оставим пред блока или на улицата,м?

# 35
Ми пъдари са. Там са да следят какво става и да ми върнат вечерта физически здраво дете. Ако ще разчитаме на случайността и добрия шанс да опази децата ни Stop ....да ги оставим пред блока или на улицата,м?
Разликата между "на улицата" и градината е, че в градината ще ги нахранят, сложат да спят, учат на нещо. Никой няма да ги отвлече, изнасили, убие. Или поне вероятността е по-малка, отколкото когато са с родителите си някъде. Останалото - каквото може да се случи с вас и 30 деца, това се случва и с учителките с 30 деца.

# 36
Говорехме за нахапани,набити и т.н деца. Не за образование. Освен да ги учат,учителките са задължени и да следят за живота и здравето им...най-общо казано.

# 37

Ми, не са! Ако искаш пъдар, си наеми бодигард на детето, който ще следи единствено и само неговата безопасност и неприкосновеност. Госпожите са да учат и възпитават децата, дори не са и за храненето - за това е лелята. Ама то само в градината не става, трябва и вкъщи да се възпитават! Ако вкъщи удря, хапе и щипе, ще го прави и в градината.  Peace

# 38
  • София
Това не е вярно - прочетете правилниците на градините, ако трябва и длъжностните характеристики на служителите и директора на градината. Носят отговорност за опазване на здравето на децата и още как. Говорим за 3, 4, 5- годишни хлапета все пак - това са малки деца, не могат да се опазят сами!

# 39
Точно това щях да пиша...благодаря,Аш.
По закон персонала носи пълна отговорност за здравето и живота на детето за времето, през което то е в ДГ. Не по силата на прищявка на родител,а е разписано нормативно,демек в закон. Което ще рече, че е задължително за изпълнение Peace
Да отговорността им е голяма. Нека си я спазват.
Ако взема детето си без око,оправданието какво ще е....че били много и не можели да гледат всички ли Stop
Така че, не сте прави по този пункт. Да си се организират и да следят за реда.
Бодигард няма да наемам...наела съм с плащането на таксата....

# 40
Ама каква е тази агресия  newsm78  Ми и аз бих се издразнила, ако все ми е мокро детето и все нещо му се е случило.... Като се струпат такива ситуации, определено децата си страдат. Има някои деца-пердета, не им пука много, но от моите и баткото се впечатляваше и изживяваше подобни моменти в градината и малката сега така... Не казвам, че са свръхчувствителни.....да не гракне някой сега какви са ми очакванията, щом такива съм си ги възпитала  Joy

Аз не мисля, че учителките са богове, ама все пак някои така се ослушват понякога.... Разхождам се с малката около градината малко преди 15.09, показвам й там, обяснявам, че за първи път щеше да е там и гледам едни момчета от по-големите групо (3-4) се замерят с жълъди, а едното вдигнало даже едно отчупено парче плочка над главата си... Ако реши да млатне някого........ А лелките (бяха сборни групи още тогава и навън бяха лели) седнали на пейките и лаф.... А децата не бяха много изобщо!!!!

# 41
В градината на моето дете, наборът, приет и разпределен в 2 групи е 86 бр. деца (тоест по 43 в група). При запитване към доректора на ДГ, каза че може и по 47 да бъдат в група. С 1 учителка са през повечето време, лелята отговаря за 2 групи. Говорим за възраст 3-4г. И да посещаемостта не е 100%, но  са над 30 деца дневно.

# 42
  • shumen
При нас са 20 деца в група някъде.Поне толкова шкафчета и легла има и няма как да са повече.
За мен група от 34 деца не е нормално.То с 20 госпожите едва се справят,а с повече е чудо направо.

# 43
  • София
По над 30 деца са из групите на моите. И докато 1 и 2 група някои доста отсъстват, то в 3 и 4 повечето деца си ходят и става доста... пренаселено.

# 44
  • София
43 в група  newsm78? Това вече би всички рекорди  Tired.

Общи условия

Активация на акаунт