Детската градина – всичко, което ни вълнува – 16

• 63 287
  • 778
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Разбира се, че е кошмар, но тук са по толкова. В яслата са по-малко, в градината вече са над 30. Нашата група е 35 деца. Да не мислите, че ми харесва? В никакъв случай, просто казах, че група от 32 деца не е изключение. Има и по повече.

# 16
Най- точното кошмар. Всеки ден ми се оплаква кой го намокрил, ударил и госпожите все не виждат. А когато той направи нещо....става страшно. Детето вече не иска да ходи на градина. Мислех да я сменя , но сме последна година -предучилищна.

# 17
  • София
Твърдиш, че белите на останалите не се виждат от госпожите, а точно на твоето дете се виждат? Това е несериозно. Едва ли имат лично отношение към твоето дете.

# 18
  • Куциндрел
Най- точното кошмар. Всеки ден ми се оплаква кой го намокрил, ударил и госпожите все не виждат. А когато той направи нещо....става страшно. Детето вече не иска да ходи на градина. Мислех да я сменя , но сме последна година -предучилищна.
Явно проблемът ви е с персонала в групата и явно не е от тази година.
Има директор, инспекторат - там по-добре биха помогнали за справяне със ситуацията, отколкото в бг-мама.

# 19
В понеделник ми каза , че едно дете го е намокрило и плака. В сряда той е намокрил и стана скандал. Съгласна  съм че са деца и се бутат, мокрят...... но защо не виждат когато мокрят моето дете, а на него  му се карат та и мен привикват. Когато попитах за мокренето в понеделник госпожата каза "аз не знам не са ми предали". Тази седмица имаме родителска среща и пак ще говоря ,ако не преминавам на по-висока инстанция. Благодаря.

# 20
А замисляла ли си се колко пъти не е отбелязано и какво е направило твоето дете?

# 21
  • София
Значи всъщност проблема не е в това, че децата са 32, ами че забелязват провиненията САМО на твоето дете, така ли?

# 22
Учителките не са си на мястото според мен. Щом има ситуации с ударени деца и т.н., значи не са гледали. Да гледат...за мен вината е в тях.

Подобна ситуация при нас, учителките се оплакват, че им е трудно и т.н. Отнасям въпросът към директорката, следваща стъпка-ще пиша жалба до инспектората. Изведнъж учителките запяха друга песен - нямало нужда от промяна на ситуацията. Ами добре-щом няма нужда, щом им е ок така, да се оправят тогава. Аз исках и на тях да помогна и да ги облекча и да намеря решение, но те като не искат, да се опряват. Сега изисквам от тях всичко да е наред в групата .... става дума най-общо казано за дете с проблемно поведение в групата, от което всички родители и учителките и лелите бяха пропищяли...

# 23
Не не е само моето дете. Така е и с другите деца съдейки от разговорите с майките. Привикват ни /с мамите/да разговаряме  и госпожите не могат да обяснят какво и как е станало.
Всеки ден като го взимам питам госпожата  как е минал денят му. Те не казват нищо. Ако има нещо да кажат за това ги питам. Всичко е ок.
В повечето случаи нещата се случат при едната госпожа, която все не е видяла. "Ама те са много аз не видях как стана" никога не е видяла и не знае какво е станало.
Повтарям не е само с моето дете и всеки път се казва "ама те са много и не видях как стана".
Като са много моето ли да ходи все мокро или да започне да се бие и мокри и то.

# 24

teta75 вие в коя градина сте?

# 25
  • София
Добре де, ясно е, че не са видяли, много били децата и т.н. А как си обясняваш тогава, че все провиненията на твоето виждат? Аз това не мога да разбера.

# 26
"Не не е само моето дете. Така е и с другите деца съдейки от разговорите с майките. Привикват ни /с мамите/да разговаряме  и госпожите не могат да обяснят какво и как е станало."

# 27
  • София
Всеки ден ми се оплаква кой го намокрил, ударил и госпожите все не виждат. А когато той направи нещо....става страшно.

newsm78

# 28
  • Куциндрел
Lady1234, оправяйте се с персонала и директорката на градината. Спокойно е можело да запишеш детето в предучилищна в училище.ю
Тук няма какво да нищим колко са децата в групата и кой е виновен в ситуацията.
В нашата група са 29, но казаха, че ще има още записани. Нямали сме проблем с дисциплината до сега, проблемите ни бяха от друго естество, но директорката взе мерки.

# 29
Ами пак казвам - учителките да следят внимателно какво става в групата. Това е тяхно задължение. Да не се оправдават с големия брой деца.

На първо време отнеси въпросът до директорката, после до РИО и до съответния отдел в общината. Най-добре в писмен вид, за да имаш отговор черно на бяло. Можеш да привлечеш и други родители да подпишат жалбата Peace

В провинциална сме Laughing

ПС...единият път детето ми беше нахапано зверски по ръката от въпросното, точно пред очите на учителката и психоложката. били са там, но явно са си говорили, вместо да гледат какво става под носа им.. Close

Миамим, аз не видях акцент на това, че само нейното дете е провинило се. По-скоро за проблемни ситуации, които не се овладяват от учителките. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт