Детската градина – всичко, което ни вълнува – 16

• 63 287
  • 778
  •   1
Отговори
# 45
  • Куциндрел
В градината на моето дете, наборът, приет и разпределен в 2 групи е 86 бр. деца (тоест по 43 в група). При запитване към доректора на ДГ, каза че може и по 47 да бъдат в група. С 1 учителка са през повечето време, лелята отговаря за 2 групи. Говорим за възраст 3-4г. И да посещаемостта не е 100%, но  са над 30 деца дневно.
Ами запитай общината, напиши жалба до по-високо от директорката ниво. Има си някакви лимити все пак.

# 46
Запис и от нас Simple Smile

# 47
  • shumen
Зелено човече и при нас чувам от майки,че децата в 3-4 група си ходят почти редовно.Ама как няма като я водят предучилищна.
Аз тази сутрин малко се ядосах като го оставях,защото една баба води внучетата си и госпожата търси сестрата,за да я пита дали може да го приеме с кашлица голямото и да му давали някакво сиропче и нещо хомеопатично.Добре,че не беше от нашата група,а от голямата,че иначе пак щеше да се караме.

# 48
Ако взема детето си без око,оправданието какво ще е....че били много и не можели да гледат всички ли Stop
Да. Или ще ти обяснят как е станало. И най-вероятно не е било учителката да пъха пръчка в окото на детето. То е дете - хванало е пръчка, учителката му е казала да я остави, то не я е оставило, тя е станала да отиде да му я вземе, то е побягнало, защото не си си го възпитала вкъщи да слуша възрастните, спънало се е, паднало е и пръчката се е забила в окото му. Шанс.

Разбери, че учителките не са богове и нямат по-велики способности от теб. Колкото ти можеш да опазиш 30, толкова и учителката може да опази 30.

А като гледам някои родители - излизат с единственото си дете и до края на разходката то е счупило крак (реален случай), или глава. Било е с майка си. Било е едно. Да я съдим тази майка за безхаберие, че го е допуснала?

# 49
  • София
А ако Иванчо пребие Марийка пред очите на учителката, докато тя безучастно седи и самодоволно цъка колко невъзпитан е Иванчо, какво ще се обясни на родителите на Марийка - че не са я възпитали правилно и тя да се бие и да се пази ли  Stop?

# 50
Остави, Аш....нЕма смисъл Stop

Аз пък се учудвам на безхаберието ли, не знам как да го нарека, на някои родители - оставят детето си в ДГ, нямат никакво претенции как ще им го върнат-дали нахапано, насрано, мокро, в насипно състояние и так далее...все са доволни, всичко е наред Thinking Но и такива ги има...не смеят устата да си отворят да попитат как, защо е станало, камо ли да направят забележка...ама всъщност това са хора, които не си знаят правата, оставят се да ги тъпчат и не са особено интелигентни дори..

А поста на Афтършок е меко казано неадекватен. Детето ми ще е с тежка травма и аз ще ида да стисна ръката и да потупам по рамото госпожата, че я разбирам и я съчувствам. Ако не беше трагично, щеше да е смешно даже Joy

Казахме ви, че в задълженията на персонала влиза и това-да опази живота и здравето на децата, за времето, което пребивават в ДГ. Ама някои едно си знаят, едно си баят... Stop ooooh!

# 51
А ако Иванчо пребие Марийка пред очите на учителката, докато тя безучастно седи и самодоволно цъка колко невъзпитан е Иванчо, какво ще се обясни на родителите на Марийка - че не са я възпитали правилно и тя да се бие и да се пази ли  Stop?
А, ако учителката се намеси, но Марийка вече е ударена? Ще обясни на родителите, че Иванчо е виновен, и ще ги прати да се разправят с родителите на Иванчо или при директорката да подадат оплакване срещу него и, евентуално, да го изгонят.

Допускаш ли, че средностатистическата учителка ще стои безучастно?

# 52
  • София
Не, не допускам. Просто коментирахме този род изключения  Peace. Също - за съжаление от време на време излиза информация и за подобни на описания случай с Иванчо и Марийка, което не говори добре за реда в системата, в частност за броя на децата в групите, за застаряващия персонал и за др. подобни проблеми. Е, в крайна сметка, може да гледаме по-позитивно, да се надяваме да няма лоши инциденти и да изпълняваме гражданския си дълг с възпитаването на децата, но и с търсенето на правата ни.

# 53
  • София
...то е побягнало, защото не си си го възпитала вкъщи да слуша възрастните...

Joy hahaha Joy
Ако е удобно да попитам, колко и на каква възраст са Вашите лични деца?

# 54
Joy hahaha Joy
Ако е удобно да попитам, колко и на каква възраст са Вашите лични деца?
Предвид това, че се смееш на коментара ми, с какви очи, опс - пръсти, питаш?

# 55
  • София
На общо основание питам. Вярвам, че ще ми помогне да разбера по-добре гледната ти точка. Признавам си, че наистина част от коментарите ти са, меко казано, странни и неуместни. Затова първосигнално се посмях, а после реших да се опитам да се поставя на положението ти, за да пробвам да разбера причината за тях. Бях искрена - бъди и ти.

# 56
А поста на Афтършок е меко казано неадекватен. Детето ми ще е с тежка травма и аз ще ида да стисна ръката и да потупам по рамото госпожата, че я разбирам и я съчувствам. Ако не беше трагично, щеше да е смешно даже Joy

Казахме ви, че в задълженията на персонала влиза и това-да опази живота и здравето на децата, за времето, което пребивават в ДГ. Ама някои едно си знаят, едно си баят... Stop ooooh!

Изобщо не е неадекватен, просто вие се правите на неразбрали. Или пък наистина не разбирате, което е плашещо  ooooh!
Не става дума за това, че не се интересуваме от здравето на децата си, а за това, че учителката не може да се държи отговорна за всеки дребен инцидент, за всяко поливане, накапване, одраскване или падане, все едно е господ някакъв. Да, персоналът на ДГ отговаря за безопасността на децата, но вие се оплаквате от това, че го заливали с вода и падало или го удряли. Ами случва се. И с вас може да му се случи. Деца са, учат се да общуват помежду си. Малко трябва да се поспрете с изискванията  Stop

Не става изобщо дума за извадени очи, пукнати глави и други, не дай боже, сериозни инциденти. Такива не знам дали масово се случват в ДГ. По мои наблюдения там им треперят повече на децата, точно, защото са наплашени от претенциите на родителите. Но от такива инциденти никой не е застрахован, независимо къде е детето му. Не си мислете, че като е с вас и вие можете да гарантирате пълната му безопасност. Даже напротив, както и Aftershock казва, много често с родители стават такива неща, когато последните блеят или предпочитат да си пият бирите и люпят семките.

Учителките винаги казват, също, да не се впрягаме много от оплакванията на децата вкъщи. Моят син е вечно неразбран и онеправдан. Все някой го удря, бута, все той е прав, другите виновни. Ако реагирам първосигнално трябва да ходя да го браня в градината всеки ден и да вдигам скандали. Но знам, че това не е редно, госпожите знаят какво и как да правят. Най-много да му кажа да се защитава ако някой го нападне или удари и това е.  Peace

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 10:44 от Анонимен

# 57
  • Пловдив
Не мога да разбера и аз тази истерия, че госпожите в градините, трябва едва ли не, да са пъдари Rolling Eyes Чисто физически не си го обяснявам...

Един пример - дребния нямаше и 3 години... Бяхме пред блока с баща му и малката в слинга, вързана на мен. Дреб се качи на новото колело на другарчето му - с помощни гуми, (а до този момент той беше карал само баланс-байка). И двамата с баща му бяхме до него - обяснявахме какъв е принципа на задвижване, как да върти педалите и т.н.т. Посвикна да кара и го оставихме на мира, да не търчим подир него... Бяхме на не повече от 4-5 метра, когато падна Rolling Eyes И идея си нямаме как стана, а уж и двамата бяхме тям и го гледахме #Crazy След това и до операция на носа стигна, вседствие на това падане... И какво - безотговорни родители ли сме?

Малката пък си беше пукнала главата в яслата - обадиха ми се по телефона тогава Rolling Eyes И през ум, не ми е минало, да ги обвиня, че не са я гледали, още повече, че и трите се изредиха, да ми обясняват как си играели на килима, тя взела някаква играчка и понеже едно момченце искало да и я вземе, тя станала и побягнала... Спънала се и паднала, за нещастие - уцелила точно ръба на перваза, който е и заоблен, междудругото, но все пак, успя да си сцепи главата Rolling Eyes

Деца са - нормално е да има инциденти... Ненормалното е, при наличието на такъв, персонала да скрие или да се прави, че не знае нищо... Е тогава вече не са познали #Cussing out

...а за намокрането...чакайте бе хора - може ли госпожата да ходи с всяко дете в мокрото помещение, когато няокй каже, че му се пишка/пие вода?!? Или да ходи само с Вашето? ...ами какво правят останалите 20 през това време?!? ...ама Вас, какво Ви интересува, нали Вашето отроче е под постоянен надзор Whistling

И в страни от коментираната тема...
Мина РС на 3 годишната вчера - доволна съм много от избора, който направихме Simple Smile Дано и за напред затвърдя впечатленията си Simple Smile "Удоволствието" ми струваше 10лв - събрахме първоначално, за да имаме все пак някакви пари в касата на групата Simple Smile
Това, което ми направи впечатление е, че масово родителите смятат, че децата им, (главно не посещавалите ясла)  са "прекалено малки", за да се обличат сами, да се хранят сами, да пият вода сами Rolling Eyes Групата е на вторият етаж в градината и се оказа, че ние сме единствените, които пускаме дъщеря ни сама до горе - всички други родители се качвали с децата, някои дори влизали и в групата с тях #Crazy
Изкарвали ги на вътрешния двор - е тук беше моето огромно учудване, защото дъщеря ми ми обяснява, че играли на двора всеки ден, а сина ми, който е в същата градина твърдеше, че групата на малката не е изкарвана hahaha
Та, госпожите обясниха, че докато на площадката, която е на тяхната група има опасно съоръжение (висока едновремешна необезопасена пързалка), което предстои да бъде демонтирано, децата ще се извеждат на вътрешния двор. Мен ме устойва hahaha Още повече, че като се видят двамата на двора и не знам каква ще е реакцията на дребното - дали няма да иска, да отиде при брат си и другарчетата му, с които се познават Joy (чудя се, как за 3 години не съм обърнала внимание на въпросната пързалка  newsm78)

# 58
  • shumen
Момичета,по колко пъти ги водят Вашите деца на театър и мероприятия?Нашите не знам защо или защото са филиал,но почти не ги водят никъде?Мисля да повдигна въпроса пред учителките в първия удобен момент?

# 59
  • Куциндрел
Веднъж в месеца има куклен театър.
Какво имаш предвид под мероприятия?

Общи условия

Активация на акаунт