Детската градина – всичко, което ни вълнува – 16

• 63 307
  • 778
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Гледам говорите за опазването на децата. Да, учителките са отговорни за здравето и живота на децата, много ясно. Но това не значи, че могат да гарантират липсата на каквито и да е инциденти. Никой не може да го гарантира, освен ако не е Господ. Дори пред очите им, дори на педя от тях, дори и цялото им внимание да е насочено в момента към конкретно дете, то може да претърпи инцидент. Всяка майка би трябвало да го знае това от личен опит. Затова и има застраховка на децата, именно в случай на инцидент. Не говоря за безхаберие от страна на учителките и за цъкане на телефона, докато децата са без надзор. Говоря, че дори и при максимално отговорно поведение на учителя може да стане беля. За пръскане, събаряне и прочее детски истории пък да не говорим, макар че един добър педагог би трябвало да успее да тушира подобни прояви.

# 61
Веднъж в месеца има куклен театър.

При нас е два пъти месечно в градината. Не ги извеждат извън нея за някакви мероприятия.

# 62
Застраховките на децата са за времето, през което са извън градината - когато ги водят на планетариум например, тоест - извън детското заведение. При нас е така, аз така и го знам Peace

В една група едно буйно дете натъпкало хартия в печка тип калориферна. Почнало да пуши...не е гърмяла. Децата са вътре...всичките, барабар с учител и помощник възпипател. Не го видели възрастните, усетили се когато почнало да дими и пуши..Съвсем реален случай...
Кои крив, кой прав в тази ситуация?

# 63
  • Куциндрел
Ааа, какво прави печка тип калорифер в детската градина? Ужас, мислех си, че вече са махнали подобни допотони неща от градините.

# 64
  • Пловдив
Момичета,по колко пъти ги водят Вашите деца на театър и мероприятия?Нашите не знам защо или защото са филиал,но почти не ги водят никъде?Мисля да повдигна въпроса пред учителките в първия удобен момент?
един път месечно имат мероприятие в градината, обикновено театър.
Поне един път годишно ги водят на куклен театър извън градината.
За 3.03 организират посещение на връх Шипка за желаещите. За всяко дете е нужен придружител!
От там насетне, всяка група решава къде и какви мероприятия в и извън градината да организира. Обкновено се дава предложение от родителския актив, гласува се и ако се приеме от повечето родители, започва сложната ччаст по организацията. Родителското настоятелство на градината съдейства относно организацията Peace

edit: и напълно подкрепям мнението на Месечинка виторога  smile3501 202uu

# 65
  • Варна
Застраховките на децата са за времето, през което са извън градината - когато ги водят на планетариум например, тоест - извън детското заведение. При нас е така, аз така и го знам Peace

В нашата градина застраховката покрива всякакви инциденти, случили се с детето през учебната година - в градината, на улицата, вкъщи, навсякъде.
А за калорифера - учителките би трябвало да видят, да, не отричам, тяхната работа е да предотвратяват подобни инциденти. Но все пак може да пропуснат, те не са роботи, не са компютри. Точно това се опитвам да кажа - инцидент може да се случи винаги! И вкъщи може да стане същата история, вашите деца не са ли вършили глупости вкъщи, докато са пред очите ви? Щото моето поне е вършило... Сега, ако всеки ден има порой от такива опасни ситуации, явно някой не си върши работата. Но при единичен случай бих се въздържала от прекалено сурова оценка, особено ако нещата са се разминали без сериозни последици.

# 66
Аз не бих се въздържала от сурова оценка!

Мнение от типа-"да, не са компютри, могат да пропуснат", не го приемам. Когато този пропуск може да коства живот и целостта на чуждите деца-не, съжалявам, няма как да приема такъв аргумент.

Театър при нас-веднъж месечно, по 3 лв.

# 67
  • Варна
Ами... който е безгрешен да хвърли пръв камъка.
Спирам по темата, защото те обичам Hug

# 68
  • София
Здравейте, от началото на септември, когато тръгна на градина, моят младеж е присъствал не повече от 4 дни, след което лепна зелените сополи и сега сме 7 дни на антибиотик, кашлянето и температурата изчезнаха като симптоми, но пустият цар сопол, както му викаме, не иска да абдикира... Имам чувството, че и следващата седмица ще си седи вкъщи. Искам да попитам има ли някакъв минимален брой дни на посещение за месеца, защото както е тръгнало просто не го виждам да се задържи на градина, за мой най-голям ужас.  Close

# 69
  • София
Аз за първи път чувам за такава застраховка, в нашата градина нищо не са ни казвали.

За мероприятията - през седмица има куклен театър; през пролетта и есента има еднодневни екскурзии (1-2 на сезон); през зимата има ски-училище. Това е; другото са платените допълнителни дейности.

За инцидентите - съгласна съм с Месечинка виторога и аз. Учителките имат по един чифт очи и колкото и да са внимателни и съвестни, инциденти се случват. Както се случват и с родителите. Наистина, ако непрекъснато нещо се случва и учителките все не са видели, чули и разбрали - явно има проблем. Но за единични инциденти - ами, случва се. Важното е да са реагирали адекватно, да са уведомили родителите, дори и да няма сериозни последствия.

# 70
Месечино, ей ти храсталак bouquet Laughing

Радея, ако сте първа или втора група, няма ограничение на броя на отсъствията...Спокойно се лекувайте вкъщи.

Аз за първи път чувам за такава застраховка, в нашата градина нищо не са ни казвали.

За мероприятията - през седмица има куклен театър; през пролетта и есента има еднодневни екскурзии (1-2 на сезон); през зимата има ски-училище. Това е; другото са платените допълнителни дейности.

За инцидентите - съгласна съм с Месечинка виторога и аз. Учителките имат по един чифт очи и колкото и да са внимателни и съвестни, инциденти се случват. Както се случват и с родителите. Наистина, ако непрекъснато нещо се случва и учителките все не са видели, чули и разбрали - явно има проблем. Но за единични инциденти - ами, случва се. Важното е да са реагирали адекватно, да са уведомили родителите, дори и да няма сериозни последствия.

А ако има сериозни последствеия ми е интересно дали ще си промените мнението, което сега излагате... newsm78

# 71
И при нас има по нещо веднъж месечно - театър, някакво друго забавление, понякога екскурзия. Първа група не ги водят на нищо, защото са малки.

Във вторник беше РС на малката, 1 група е, ще събираме към 40-50 лв. като за начало за уч.помагала и каквото още трябва + застраховка за който иска. Оказа се, че групата им е 33 деца  #Crazy от които за "късмет" повечето са момченца... Представям си какво спокойствие ще цари! За капак едната им учителка, страхотен педагог, по някаква причина я пращат при големите в 4 група, и сега са с нова учителка, която не знам как ще е. Та така. Довечера съм на РС на баткото.

# 72
  • София
Ами... който е безгрешен да хвърли пръв камъка.
Спирам по темата, защото те обичам Hug

Аз не съм - признавам си. Моят юнак е с насинено око, падна от колелото онзи ден пред очите на баба му  Mr. Green

Това не пречи да ме е яд, че са по 35 в група и за разни други работи, които директорката/госпожите трябва да свършат, но не им пука  Peace.

# 73
  • София
teta75, не, няма да си го променя, стига да реагират адекватно.

Ето пример - преди 10 дена дъщеря ми се беше покатерила на катерушка; в един момент не знам защо се пусна, хлъзна се, загуби равновесие и падна. Падна от около 1.50 височина и си удари главата в метална тръба, част от същата катерушка, имаше и сътресение на мозъка. Аз бях точно до нея, бях застанала до катерушката и ѝ казвах да слиза, за да се прибираме. Не успях да я хвана и да предотвратя падането. Е, безотговорна ли съм, нехайна ли съм, трябва ли някой да дойде да ми държи сметка, да ми вдигне скандал как така едно дете имам и не съм успяла да го опазя, ами е паднало и си е ударило лошо главата? По същия начин това може да се случи и в градината. Не очаквам 1 учителка да се намира едновременно до 20+ деца. Но очаквам, ако все пак се случи, да се реагира адекватно - да се повика медицинска помощ, да ми се обадят веднага и т.н. Но ако не се реагира, ако не са си направили труда да осигурят преглед за детето, да уведомят родителите - ей тогава вече има проблем. И то голям проблем.

Нашите учителки са много нащрек и се стараят да не се случват инциденти и нищо сериозно не се е случвало засега. Не са и укривали информация за дребни инциденти, поне аз не знам. Моята щерка е много дива и се е случвало 1-2 пъти да се спъне и да падне на двора и да си охлузи коленете - още като ме видят ми казват какво е станало.

# 74
  • Варна
Тета, ако не е проблем би ли споделила малко повече по отношение на проблемно дете в групата ви, мисля че в първите ти постове се споменава. Ние също имаме такова дете в групата на дъщеря ми, аз даже съм писала по повода в други теми. И засега проблемът седи. Другата седмица предстои родителска среща, която мисля, че ще бъде много интересна по тази причина, а на мен пустите служебни ангажименти трудно ще ми позволят да присъствам, но ще направя всичко възможно само да закъснея малко, но да съм там.

Общи условия

Активация на акаунт