Детската градина – всичко, което ни вълнува – 16

• 63 477
  • 778
  •   1
Отговори
# 690
  • София
ето затова се подават нови документи всяка учебна ходина. раждат се деца, но, пази Боже, понякога и умират...
в момента може да се ползва преференция за второ дете (половин такса)....

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 21:55 от зелено човече

# 691
  • sofia
в момента може да се ползва преференция за второ дете (половин такса)....
Само,ако другото дете също посещава дг. Ако е по- голямо и е ученик не ползва никакви преференции и трябва да плаща пълна такса.

# 692
  • София
в Сф в някои градини (напр. нашата) това не е задължително, да вметна...

# 693
  • sofia
в Сф в някои градини (напр. нашата) това не е задължително, да вметна...
Не може да не е задължително,така е по наредба. Ако има намаление за второ дете, то първото ходи на дг или ясла някъде на територията на столична община. Или другият случай да е второ от общо три деца- тогава се ползва 75% намаление от таксата и не е свързано това с възрастта на останалите деца в семейството.

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 22:07 от мирта

# 694
  • shumen
Аз пък искам да питам понеже лежахме в болница,трябва ли сега да вземам някаква бележка от там за ДГ,че детето е лежало или направо от педи,като реша да го пусна.Става въпрос за 2 група.

# 695
Дани, от болницата си вземи бележка. Водите се техни пациенти до около месец след изписването и педи по принцип може да ви откаже преглед в този период.
Ние така след излизане в болницата ходихме при педи за нещо и тя ни обясни, че по принцип трябва да ни откаже преглед, тъй като сме пациенти на болницата.
Втория път, когато лежахме, взех контактна бележка от болницата, когато се качвахме на контролен преглед. И без това ще ви викат на контролен - попитай утре.
В болницата издават същите бележки - на вид са еднакви с тези, които сме вземали и от педи Peace

Прецени си кога ще пускаш Дени на градина, за да отидеш до болницата за бележка 3 дена преди това..

# 696
  • shumen
Тете,благодаря.
Днеска по обяд ще ходя за епикриза и болничен и ще питам кога да го водя на контролен.
На ДГ няма да ходи и тази седмица,а от другата сигурно ще е,че няма кой да го гледа.
При нас казаха,че дават болнични само за болничния престой от болницата,а ако искаме още от педи.

# 697
Май се минава на комисия за продължаване на болничен.  Разпитай хубаво в болницата,ако може те да ти дадат още дни. Педи нама как да ти даде според мен...трябва да има 1 работен ден поне. Звънни и на педи.

# 698
  • гр.Пловдив
Здравейте Hug

Вълнува ме тези дни един въпрос-какви са вашите наблюдения,на тези които имат по-големи дечица за казването на стихчета и пеенето на песнички от децата в първа група?
Нашите ще имат тържество на 21.11 и на дребния му е възложено стихче от 1 куплет,но аз силно се съмнявам,че ще се престраши да каже нещичко пред толкова хора,въпреки,че госпожата каза,че й харесвал как го казва на репетициите Thinking
Като коментирам с другите майки -масово 3 и 4 годишните се смущавали или отказвали да казват или директно се разплаквали при вида на родителите  Shocked

# 699
  • Варна
Ами до дете си е. На пролетния празник през април моят син едва си каза стихчето, с половин гласче, май само аз го чух и разбрах, щото му знаех репликите Mr. Green На общите танци не пожела да стане, даже на рев го изби, когато госпожата го убеждаваше, а беше облечен като заек и имаха една песничка с подскоци с още 4 заека. Накрая всички деца станаха да танцуват, без 3-4, сред които и моят. Някои деца пък викаха с пълно гърло стихчетата си и танцуваха много. Ти си знаеш твоят от кои е Grinning А винаги има шанс и да те изненада с поведение.

# 700
  • гр.Пловдив
Ами то ще си покаже ,аз при всички положения няма да настоявам за нищо в къщи  и ще се правя на разсеяна,за да не се засрамва още повече и да се притеснява от големи очаквания...

# 701
Те си преценяват учителките - на някои дават кратички, има и деца, които с доста дълги се справят. В нашата група само едно дете се е разплаквало досега, и то защото майката го стресира.

# 702
Моето е като на Месеченка Mr. Green
Аз по се притеснявам от болните,които идват на тези тържества,отколкото от репликите. Да са живи и здрави децата. Това са бели кахъри.

# 703
  • София
Вълнува ме тези дни един въпрос-какви са вашите наблюдения,на тези които имат по-големи дечица за казването на стихчета и пеенето на песнички от децата в първа група?

Много зависи от детето. Ако може, научете там каквото са дали, но просто нямайте големи очаквания.
Мойта мома в 1 група отказа въобще да излезе на сцената и седя в мен в публиката. Чак на края се съгласи да излезе и само седя и танцува, без да говори.
Миналата година пък се разболя, но току се присети за стихчето и си го каже...
Малкият човек имаше тържество дори в яслата, но и той се разболя, защото доведоха всички болни деца и беше просто неизбежно...
За батко вече ми се губят детайлите, признавам, но в 1 група бойкотирахме тържеството, защото казаха в прав текст, че ще допуснат всички болни деца, защото колко било важно, моля ви се. И ние в знак на протест пък не отидохме въобще...

# 704
  • Варна
Моята кокона пък на първото тържество си каза стихчето, макар и с доста слаб гласец, а след това се развихри и започна да обикаля "сцената" и да си показва голия корем като си вдигна блузата. Така че не се оплаквайте, има и по-зле Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт