Фотография - 83 тема

• 53 702
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, не се съсредоточавайте в техниката Simple Smile Изцедете наличното от текущата и тогава се огледайте за нещо ново / различно. Особено ако сега се учите Simple Smile Защото техниката няма да ви направи снимката. Ще имате по-малко шум, повече пиксели, по-хубави цветове и тн. неща, зависещи от камерата и обектива. Ама ако няма живот в една снимка?
Камерата няма да ви даде погледа, през който да гледате на света, момента, който да уловите, настроението, което да ми подарите с вашата снимка Simple Smile
Тъй де... петъчно философско ми е  Heart Eyes

Иии без да си подсказвате - долната снимчица фулфрейм или кроп е, безогледалка или не Wink

А всъщност няма никакво значение...  Heart Eyes

# 256
Техниката ограничава. Няма спор по това. Ако искам да снимам птици в полет няма как да го направя с 18-55 и с камера, която не е достатъчно бърза, но като цяло сте прави, особено за начинаещи. Аз не съм сменила моят Никон 3100, защото не съм особено сериозна и не съм го "изцедила".

# 257
Аз пък се родих след като минах на ФФ.
И Вили не я слушайте, тя също е с фф Mr. Green.

# 258
За снимащите стрийт фото или casual портрети, техниката може и да не ограничава, обаче я пробвай да снимаш един нощен пейзаж, когато над 600 исо не можеш да разбереш какво има на снимката от шум, или вместо красиво боке отзад имаш някаква странна мазня, или с някое по-старо тяло и по-бавен 50-200 или 70-300 ти трябват 5 минути да фокусираш нещо в далечината...

# 259

Heart Eyes вЕрно е! С фулфрейм съм Simple Smile Само че не видях за мен кой знае какви предимства след като си го взех Stuck Out Tongue Дори след фрапиращата смяна canon 50D - canon 5d mark 3 преди две / три години (не помня вече)

Нервен_Хамстер, който каквото ще да ми обяснява, но стария ми фотоапарат (canon 50 d) имаше доста симпатичен шум. И с него съм успявала да вадя кадри при доста 'добри' светлинни условия. А за фокуса - има manual фокус и можеш да фокусираш що годе прилично.

Това е различно Simple Smile Това, че не си си взел правилната дължина обектив... Но нали не ти трябва най-якия обектив, за да направиш супер снимката на птиче?

# 260
Лято, ти снимаш много. От моята позиция не е нужно да сменям, защото съм несериозна. Ако в някакъв момент напредна и имам сериозни намерения ще сменя.

# 261
За снимащите стрийт фото или casual портрети, техниката може и да не ограничава, обаче я пробвай да снимаш един нощен пейзаж, когато над 600 исо не можеш да разбереш какво има на снимката от шум, или вместо красиво боке отзад имаш някаква странна мазня, или с някое по-старо тяло и по-бавен 50-200 или 70-300 ти трябват 5 минути да фокусираш нещо в далечината...

Точно за това човек първо се ориентира в жанровете, за да разбере какво харесва и според това да търси техника според нуждата.
На всички ни е ясно, че една техника има предимства и недостатъци - но те се определят от конкретни нужди.
Представи си да инвестираш ей така щото някой ти е похвалил дадена камера/ обектив изхождайки от неговия стил на снимане и нужди, и в един момент да се окаже, че на теб тази техника не ти е нужна защото примерно - ти снимаш портрети и ми хвалиш портретен обектив. Купила съм си го, обаче ме влече архитектура, където колко пъти ще ми потрябва портретна дължина - а реално аз да имам нужда от тилт-шифт.

Коментарите тук не са в посока дали техника ограничава или не, а какво реално е нужно.
Преди човек да знае какво харесва няма как трезво да прецени какво му е нужно.  
Даваме съвети за разумен харч, а не просто щот' така ни е "текнало".
bouquet bouquet bouquet

# 262
  • София
Случайно попаднах на този линк: http://photography-book.net/profesor-ot-stanford-otvarya-bezplat … alna-fotografiya/
Професор Марк Левой, който преподава дигитална фотография в Станфорд е пуснал безплатно всичките си лекции. Изглежда доста интересно  Simple Smile

Високия ключ още го боря и се надявам скоро да има какво да покажа. Но дотогава, за да не ми е поредния пост без снимка, слагам една от преди две седмици  Simple Smile
Fox by Desislava Petkova, on Flickr

# 263
  • София
E, аз пък минавам на безогедалка. Няма да е х-т1. Х-т10 ще е (с китов 18-55/2,8-4). Реших да е х-т10 не заради цената, а защото е по-лек.
Даже днес след работа мисля да го взема Simple Smile По-натам ще го ъпгрейдна с адаптер за стари ръчни обективи.

Между другото след коментара на mamaSunshine за техниката реших да си разгледам старите снимки, за да й покажа нагледно какъв напредък във фокуса, цветовете и качеството на jpeg-a съм постигнала след като минах от Д3100 на Д7000. Обаче реално не можах да видя разлика. Даже някои стари снимки ми се струват много по-остри и с повече детайл от тези с Д7000.

# 264
⅞ ...and Happily Ever After, мерси и на теб.

Лято, виждала ли съм твои снимки? Не мога да се сетя.

Villysweety, снимчицата е с телефон?

Аз съм от тези, които не се чувстват ограничени от техниката. Почнах с нисък клас хибрид, взех му душата, чупих го веднъж, после спряха да му работят някои копчета, а и нямаше дори визьор. Взех по-висок клас, пак хибрид - най-любимата ми камера евър! Междувременно ми изпадна един стар Канон, известно време снимах и с двете. По едно време се появи дилемата да взимам ли ФФ, или не. Не взех, за себе си намерих само недостатъци. Продадох хибрида (на човек, на когото му беше писнало от ФФ и искаше нещо леко и практично) и взех пак кропка. Новата кропка се наложи само защото на старата ми липсваха някои лигавщини, които хибрида имаше и с които бях свикнала, но нищо отнасящо се директно до снимането, лайв вю и тъч скрийн, например. (edit: е, по-големият размер кадър също имаше някакво значение. Сега се сещам, че по-едно време си бях навила на пръста, са ми мн малки кадрите. Те бяха, де, ама какво от това... за любител си бяха ок) Ако не се беше появил старият канон изневиделица, та да ме засърби да поснимам с обективи, за които всички говорят (като 50 и 85), сигурно още щях да си снимам с Панасоника.

Едни от любимите ми снимки с първата камера:

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 21:17 от Вейда

# 265
Еее, Вейда, много хубави снимки.... а тези със снежинки са супер, много ми е мерак и аз да мога такива Wink

# 266
Вейда браво..
Елл  но монитор и в малък размер, разликата трябва да е сериозна за да се види. Както при мен когато сравнявах 12-24 Пентакс срещу 10-24 на Тамрон. Разлика в цената х2 в полза на Тамрон,  разлика в картинката пак толкова в полза на Пентакса.
Ако не е нещо фрапиращо почти не се вижда.  В такъв случай се гледа в размер на хартия разпечатано физическия размер на файла според матрицата. Особено когато сравнявате различни класове тела с различни матрици.
Сори, ставам досадна обаче факт. Голямата матрица предимството и лъсва при голям размер .когато се гледа на монитора не можете да и видите потенциала освен при екстремни ситуации като примерно - нощни снимки, дифракция на светлината и прочие. Те може и да се видят с просто око.

За това казах че когато снимате за себе си не за клиент, и споделяте снимки в домашния албум, Интернет и т.н. то вие не ползвате капацитета на камерата на 100%.. нито го виждате на 100%. Голяма или малка матрица все ви върши работа. Тогава обаче оптиката си казва думата. И цената разбира се.

Аз също си мисля вече за една безогледална система. Да все още си имат трески за дялане но всяка година вадят все  по - добри изображения, като Фуджи X Pro 2, просто съм възхитени от камерата.

Правихме черно-бяла изложба с нея със симулация на черно- бялото директно от камерата.. ами забележки нямам . Носталгията по ретро дизайн с усещането от лентовата ера, сложено в малко тяло и все пак последна дума на цифровата технология. Гъдел.... поне за мен, да не казвам за половинката. За съжаление все още не бюджетно решение.

Ай да не ставам досадна...  bouquet bouquet

Снимайте си с кеф хора и не се терзайте за дреболии.

# 267
  • Mostly in my mind
тези със снижинкити си е до обработка. Simple Smile

# 268
Благодаря, desi p Simple Smile

Мдам, с телефонче е Вейдичке Simple Smile

# 269
тези със снижинкити си е до обработка. Simple Smile
Обработка или не, факт е, че не ги умея Wink

Общи условия

Активация на акаунт