Перилни препарати и омекотители – 42

• 87 534
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Нали уточнихме,че нЕма такова нещо като универсален прах . Има за бяло и за цветно.

+1  Naughty

# 676
  • София
49мин/400оборота/30градуса/ честота на въртене 7с/8с-почивка
От къде я намери тази честота на въртене? Peace
С хронометъра  Crazy Но нямам данни за брой обороти и т.н.
Още замервания:
На вълна 4с/31с пауза  (най-щадящата)
 на Seide /коприна/ 4с/10с пауза.
Оборотите мисля, че са по-малко за минута от тези на нормално/интензив - памук. (не мога да открия коментара за точната честота, май беше в друг форум). Имам и някакво ръководство, но там не са описани подробно програмите  Cry
Имам само две вълнени неща /плетена жилетка и блуза, цветни/ - на коя програма ще трябва да ги пусна и само с една крайна центрофуга на 400об/мин (пс. тази за вълна ще е явно)?

Струва ли си да купувам цял Перлол за две неща - други варианти? (имам и палтенце, с кашмир в него, този път не смятам да го карам на химическо  Naughty Stop ),
+ още един стар вълнен панталон, който го пера с останалите дрехи и не е дал фира, явно материята е добра.

Има и за смесено...
Тези за по 30-40мин за какво може да се ползват, т.нар. Мини, както и
2. Бутони за избор между интензивно, предпране, накисване и бутон за избор на допълнително вода при плакнене.  newsm78
Предпрането и накисването не съм го ползвал. Допълнителното вода само веднъж... предпочитам допълнителна центрофуга.
Шушлякови якета на синтетика ли се перат (там центрофугата е само 1мин, иначе на памук е 5мин Simple Smile )?

Памучните (98% от дрехите ми) ги пера на нормална програма (1.3ч) или Интензив (2ч)  Thinking

Miele vivastar w100 (от 2003г), с горно 5kg се води.
На интензивно пране (2ч), на 600оборота - 3 центрофуги + 2х 18л и пране със 17л (1.15ч), общо 53л. На 40гр. Памук.  Нормаллно ли е само две плакнения да има?! Почти винаги пускам допълнителна центрофуга (Extraspulen), НО тя е от 2 етапа - 1 плакнене и 1 плакнене с центрофуга, което са 35л  ooooh! и се налага да пълня ръчно - завъртам 2мин на някоя програма с 30градуса или студена водаи, после превключвам на - помпене/центрофуга;, така само веднъж налива вода. НЯма опция как да добавя още едно плакнене/центрофуга към основна програма.

Вашите с колко литра перат и с колко плакнат? Новите модели (смятам 7ца да си купувам) - с нормално количество вода ли перат (моята е 15-17л, за 3кг памучни), чувал съм, че пестят вода за сметка на време...

Яд ме е само че няма бутон 1/2вода, понеже понякога ще се налага да пера по 1-2кг дрехи (нормално с ~3кг зареждам).
 Ето инфо за моя модел и програмите ако някой му се занимава:
Скрит текст:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=928329.msg33423392#msg33423392
програмите описани от Гес Simple Smile
1. Бутон Старт - с него се стартира избраната програма.
2. Бутони за избор между интензивно, предпране, накисване и бутон за избор на допълнително вода при плакнене.
3. Индикатори за скорост на центрофугиране.
4. Бутон за избор на скорост на центрофугиране.
5. Програматор (отдясно-наляво по часовниковата стрелка):
- неутрална позиция/край;
- памук (95 - 30°);
- синтетика (60 - 30°);
- изпомпване/центрофуга;
- допълнително изплакване;
- колосване (пълни през отделението за омекотител);
- смесено пране 40°;
- мини 40°;
- вълна (студена вода до 40°);
- коприна 30°;
- фино пране (студена вода до 40°).
6. Индикатори за етап на програмата (отгоре-надолу):
- накисване/предпране;
- пране;
- плакнене;
- задържане на изплакването;
- помпене/центрофуга;
- край.
Цитат
Омекотителя действа ли ако се сложи на предпоследното изплакване/центрофуга. Аромата не ми е приоритет.

# 677
Съжалявам, зави ми се свят. Crazy Задай си въпросите без всичките допълнителни писаници.

Няма бутон за половин вода, защото пералнята си дозира водата според зарежданите дрехи.

Имаш програма "допълнително изплакване", която представлява плакнене + центрофуга.

Омекотителят действа най-добре при последното изплакване.

Другото нямам нерви да го разгадавам.

# 678
  • София
Искам да похваля Denkmit праха за фини и вълнени тъкани. Пуснах черна пералня с него, на нормална програма. Изпра се чудесно, няма неразтворени частици, няма бели линии, много деликатен и приятен аромат. Изпрах си и черното шушляково яке, което досега бях прала само с течни препарати. Светна. Много съм доволна от праха. Препоръчвам.

# 679
  • Чукарландия
Искам да похваля Denkmit праха за фини и вълнени тъкани. Пуснах черна пералня с него, на нормална програма. Изпра се чудесно, няма неразтворени частици, няма бели линии, много деликатен и приятен аромат. Изпрах си и черното шушляково яке, което досега бях прала само с течни препарати. Светна. Много съм доволна от праха. Препоръчвам.

Супер, ще го пробвам и аз. Hug

# 680
  • Варна
Здравейте, да попитам по-запознатите, защо перилните препарати на Miele са с такива цени, заслужават ли си според вас. Моята пералня е Miele, но се чудя дали да "инвестирам" в техните продукти?!

# 681
  • Бургас
Цитат
Омекотителя действа ли ако се сложи на предпоследното изплакване/центрофуга. Аромата не ми е приоритет.

Действа си идеално.Вече няколко месеца го ползвам така.

# 682
И как го слагате на предпоследното, а не на последното плакнене?
Надявам се, не го изливате в отделението за праха? Naughty

# 683
  • Бургас
Точно там го изливам когато пълни вода.Програмите ми са само с 2 изплаквания.Когато свърши пералнята пускам още 2 плакнения и тогава на първото слагам омекотителя.Пътя надолу е един и същ.

# 684

Точно преди малко в обедната почивка го гледах, гледах и... не го взех, защото на етикета пише че не е препоръчителен за коприна и вълна. И се зачудих за какви деликатни тъкани е подходящ тогава? newsm78 Няколко пъти го прочетох, защото реших, че нещо съм се заблудила. Възможно ли е етикетът да е сбъркан? Обмислям да го взема за зимните ни якета. А якето, за което писах, че изцапах с червило го изпрах с прах Персил и не остана никакво петно. Но ми се иска да не го пера повече с толкова агресивни препарати, за да не го съсипя.

# 685

Точно преди малко в обедната почивка го гледах, гледах и... не го взех, защото на етикета пише че не е препоръчителен за коприна и вълна. И се зачудих за какви деликатни тъкани е подходящ тогава? newsm78 Няколко пъти го прочетох, защото реших, че нещо съм се заблудила. Възможно ли е етикетът да е сбъркан? Обмислям да го взема за зимните ни якета. А якето, за което писах, че изцапах с червило го изпрах с прах Персил и не остана никакво петно. Но ми се иска да не го пера повече с толкова агресивни препарати, за да не го съсипя.

Да няма грешка...хм.
Довечера ще зачета на моя какво пише Peace

# 686
Напротив, на пакета на немски пише "auch geeignet fur wolle & seide" (също така подходящ за вълна и коприна). Peace

# 687
  • София
Напротив, на пакета на немски пише "auch geeignet fur wolle & seide" (също така подходящ за вълна и коприна). Peace
Да, точно така. Той е тъкмо за коприна и вълна.

# 688
  • Чукарландия
Да, точно така. Той е тъкмо за коприна и вълна.

В ДМ съм попадала на объркани етикети (превод на български). Съвсем на други продукти бяха залепени и аз им обърнах внимание, продавачките не бяха забелязали. Та може и този етикет да е сбъркан. Peace

# 689
Starrydream питаше струва ли си да купи Первол само за две неща. Аз с такава дилема купих преди време Пурлан. На него пишеше/мисля и на Первола също/ , че е за вълнени и деликатни дрехи.Така че с него пера и пердета и копринени дрехи и покривка за легло-тип дамаска.

Общи условия

Активация на акаунт