Перилни препарати и омекотители – 42

• 87 553
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
Напротив, на пакета на немски пише "auch geeignet fur wolle & seide" (също така подходящ за вълна и коприна). Peace
Да, точно така. Той е тъкмо за коприна и вълна.

В ДМ съм попадала на объркани етикети (превод на български). Съвсем на други продукти бяха залепени и аз им обърнах внимание, продавачките не бяха забелязали. Та може и този етикет да е сбъркан. Peace

Вероятно, защото няколко пъти го погледнах и накрая го оставих.

По въпроса с малкото количество дрехи, за които е подходящ - и за това се замислих - дали не може да се перат слабо замърсени дрехи с такъв прах. По смъртно няма да мога да изхабя един пакет 20 пранета за една зима. Якетата да ги пусна няколко пъти за тези месеци и останалия прах какво да го правя? Лятото евентуално някои по-фини блузи мога да пера с него, но и те са малко количество и се чудя заслужава ли си да го взимам изобщо.

# 691
Пакетът е за 35 пранета.

Аз съм изключила всякакви течни препарати, така че с него пера малкото вълнени дрехи, които имаме, плетива, якета и тем подобни, които са за деликатна програма и респ. за "деликатен" прах. За 2 години откакто съм го купила не съм изхабила и 1/2 от пакета, а му мина и срока, но честно казано не виждам някакъв проблем с изпирането. Якетата са най-замърсени (на яките и ръкавите) от всичко и този прах се справя отлично. Един недостатък му е, че (при мен) прави доста пяна.

# 692
  • София
Аз смятам да пера с него не само фини и вълнени. Ще го пробвам и на стандартното цветно пране, за пълна пералня - съответно двойна доза от препарата. Не смятам да ми залежава за догодина....

# 693
Не е двойна доза. Прочети указанията на опаковката.

# 694
  • София
Starrydream питаше струва ли си да купи Первол само за две неща. Аз с такава дилема купих преди време Пурлан. На него пишеше/мисля и на Первола също/ , че е за вълнени и деликатни дрехи.Така че с него пера и пердета и копринени дрехи и покривка за легло-тип дамаска.
Ok, стига да е за до макс 20 пранета. Нямам идея колко струват. Загледах къде се пада Перлола в таблицата - води се се специализиран на Хенкел  Peace
Якетата защо се перат с прахове за деликатни материи - и за тях ли ще трябва да взимам препарат?  ooooh!
Не може ли с един да се перат и якета и вълна и т.н. ooooh! А ме чакат няколко якета + палто по-нататък.

ПП: Мернах и този Woolite, в таблицата като "специализиран"? Имам две залежали шишета... пера по-неотговорни неща с него, че не го знам какво качество е, досега.
Маркировката е 23.08.2013 - 2години ли е годността? Има още 1 цяла туба Simple Smile
На всички препарата ли се посочва датата на производство, а не годността
?

# 695
Лелеееее 35 пранета ще си имам доживот от него  Joy Лятото разделихме с една приятелка една опаковка, но оригиналният плик остана при нея и не знаех колко пранета е. Одеве каза, че си има още, на мен ми даде около 1/4 и лятото го свърших за деликатните блузи, но 35 пранета ще ми е множко. Или трябва да запася всички роднини, или и одеалата да пера с него през седмица.  Последното не е лоша идея, иска ми се да го купя.
Скрит текст:
Приятелят ми вече сериозно ме е взел на майтап с препаратите- нормалните жени влизали в ДМ за козметика, аз първо праховете гледам и евентуално след това червила, гримчета и т.н.... до това води темата  Crazy

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 20:52 от _Smile_

# 696
  • оттам, откъдето започва България
Аз лично течен или прах за фини и вълнени не бих си купила. Като са толкова фини ще ги пера на ръка, а иначе на общо основание с течния ги пера в пералнята.
То едно време имаше само прах за пране (определени имена, сигурно са били с еднакъв състав) и сапун за пране "Лотос" (не мога да го намеря като изображение в нета), но си ходехме чистички и въобще не сме и мислили за такива маркетингови трикове.  Peace Няма да ви товаря с мнение за пране със свински сапун (домашно приготвен) Ама пък прането си беше перфектно изпрано и аз си мисля че вече прекаляваме с изгъзиците.
Може пък и такава да е стратегията на производителите.

# 697
Аз лично течен или прах за фини и вълнени не бих си купила. Като са толкова фини ще ги пера на ръка, а иначе на общо основание с течния ги пера в пералнята.
То едно време имаше само прах за пране (определени имена, сигурно са били с еднакъв състав) и сапун за пране "Лотос" (не мога да го намеря като изображение в нета), но си ходехме чистички и въобще не сме и мислили за такива маркетингови трикове.  Peace Няма да ви товаря с мнение за пране със свински сапун (домашно приготвен) Ама пък прането си беше перфектно изпрано и аз си мисля че вече прекаляваме с изгъзиците.
Може пък и такава да е стратегията на производителите.

А през 90-та, когато гледах големия ми син, си спомням, че стържех сапун/май Чайка се казваше/ за пералнята.  Laughing А прах имаше май само един вид - Алка. И някакъв Синпро май. Ама не съм сигурна, може и други да е имало.

# 698
  • Бургас
Много ме заинтригувахте с този прах за вълна и деликатни на ДМ. Преди години съм ползвала белия и бях доволна, а вече доста време ползвам техен прах за миялна и не мисля за смяна. Аз всяка седмица пускам по една пералня с плетива и ще си го използвам с кеф. Сега съм с някакъв течен за вълна, а и винаги са ми течни, колкото и д аги недолюбвам.

# 699
Много ме заинтригувахте с този прах за вълна и деликатни на ДМ. Преди години съм ползвала белия и бях доволна, а вече доста време ползвам техен прах за миялна и не мисля за смяна. Аз всяка седмица пускам по една пералня с плетива и ще си го използвам с кеф. Сега съм с някакъв течен за вълна, а и винаги са ми течни, колкото и д аги недолюбвам.

Този го има и във вариант гел, но поради редицата изброени причини против течните, дори не го отворих да видя поне как мирише.

В събота пуснах с прах Персил тъмни дрехи и бяха изпрани много по-добре от прането с гел Омо. Отделен е въпросът, че имах бели следи по тъмносини дънки, които с гел никога не са се получавали, но останалите дрехи видимо са по-добре изпрани. Пуснах допълнително изплакване, така че за светлите линии не е това причината.  Не мисля и че е от некачествена материя, защото са на около два месеца и до този момент не са изсветлели, а съхнеха на слънце докато имаше такова. Честно казано вече не знам кое с какво да пера. Ако се съобразявам с всяка дреха, излиза, че само на ръка ще трябва и всичко с различен препарат.

# 700
Знам мнението на експертите в темата, но това не ми пречи да пера спален комплект TAC на 40 градуса с прах за цветно пране. Сиво и черно е, с червени цветя само на лицевата част. Хората са писали да се пере на толкова градуса и макар, че е памучен сатен не съм си и помисляла да го пробвам на 60 градуса. Нали го пера с прах и на дълга програма, та си мисля че си е достатъчно изпран.
Всичките ни чаршафи са на ТАС памучен сатен ,преобладава черно пера ги на 60 градуса ,нищо им няма

# 701
... бели следи по тъмносини дънки, които с гел никога не са се получавали, ........Честно казано вече не знам кое с какво да пера. Ако се съобразявам с всяка дреха, излиза, че само на ръка ще трябва и всичко с различен препарат.
Не е виновен прахът, половин Европа го ползва  Laughing Мисля, че може би си сложила повече прах от необходимото и/или повече пране отколкото може да изпере пералнята на тази програма, затова са белите следи.
Тези програми за цветно или черно или синтетика и всички останали по-кратки са за 1,5-3кг пране, а не за 5-6-7-8кг както ни рекламират пералните.

# 702
Гледам сега в Елитис прах Рекс на 3,99 лв. Някой да го е ползвал? Как е?
Не се страхувайте, няма да бъдете обявени за еретици и да има аутодафе. Mr. Green

# 703
... бели следи по тъмносини дънки, които с гел никога не са се получавали, ........Честно казано вече не знам кое с какво да пера. Ако се съобразявам с всяка дреха, излиза, че само на ръка ще трябва и всичко с различен препарат.
Не е виновен прахът, половин Европа го ползва  Laughing Мисля, че може би си сложила повече прах от необходимото и/или повече пране отколкото може да изпере пералнята на тази програма, затова са белите следи.
Тези програми за цветно или черно или синтетика и всички останали по-кратки са за 1,5-3кг пране, а не за 5-6-7-8кг както ни рекламират пералните.

Вярвай ми, нито едно от предположенията ти не е така. Програмата е най-дългата, която има пералнята - 2.10 ч с допълнителното изплакване. Прахът го дозирам точно с мерителна чаша по указанията на опаковката. Дрехите бяха малко - 1 чифт дънки, 1 пола и 3 блузи. Така че нито е препълнена пералнята, нито е кратка програмата, нито прахът е бил повече.

# 704
  • София
За колко кг сложи прах? Изброените дрехи са около 1 кг, макс 1,5. Ако си дозирала според указанията на опаковката, си сложила за 5 кг.

Общи условия

Активация на акаунт