Перилни препарати и омекотители – 42

• 87 543
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Не се чудете дало Омо има съставка за пренос на цветове - НЯМА !
Казвам го от личен опит  newsm45

# 646
Нали уточнихме,че нЕма такова нещо като универсален прах . Има за бяло и за цветно.
Светли цветове пера отделно от тъмни цветове Peace

# 647
  • оттам, откъдето започва България
С тези намаления на Ариел и Омо направо ме учудват. Ето, сега в Кауфланд е на промоция течния Ариел.
То май няма седмица, в която да не са на промоция. Явно е спаднал интересът към тях, за да ги продават на тези цени или пък това е реалната им цена, а всичко друго е плащане на марка.  Peace

# 648
  • София
На светлия цвят нищо не му става от универсалния прах.
Е като е светъл не избелява, така ли, стой си закотвен, както е излязал от магазина? Stop Като почнете с бисерите.
-----------------------------------------
Не се чудете дало Омо има съставка за пренос на цветове - НЯМА !
Казвам го от личен опит  newsm45
Това го знаем отдавна.

--------------------------------------------------
Нали уточнихме,че нЕма такова нещо като универсален прах . Има за бяло и за цветно.
Светли цветове пера отделно от тъмни цветове Peace

Как да няма? Толкова марки имат универсален? Аз принципно не ползвам такъв, защото не виждам смисъл от него. Бялото си го пера с препарат за бяло, цветното - с такъв за цветно.

# 649
Ами няма универсални прахове...и ТАЕД беше обяснил...

Универсален прах си е прах за бяло с избелители Peace

Колкото Омо ултимейт за бяло е универсален - баш си е прах за бяло Laughing

# 650
  • София
Затова казах "така наречения универсален прах". Ариел С Ленор, мисля , е точно с такава идея - има по-малко избелители от Ариел Маунтин. Което, обаче води само до това, че не пере петна.

Както и да е, въпросът ми беше за светлите цветове и с какъв прах и на каква програма да се перат.

И пак зависи от самото качество. Имам едни бежови памучни чаршафи на Дитекс - доста бързо им падна цвета.

# 651
Зависи от качеството-да.
Имам чаршафи от Лидл - тъмно сини с планети и ракети. Пера ги на 60 градуса и с прах за бяло, и въпреки това цветовете не са избелели...поне не драстично.

Иначе зависи от предназначението на дрехата - ако са светли цветове хавлии и спално бельо, ги пера с прах за бяло и на високи градуси. Ако са светли тениски - жълти например - с прах за цветно и на 40.

А Ариел с Ленор  - аз съм доволна от него, изпирал ми е бялата кухненска кърпа - но! на 60 градуса, програма над 2.30ч  Peace

Най-много избелители имаше праха за бяло Денкмит на ДМ - поне така си спомням, че Гес беше споделяла

# 652
Тъмносини чаршафи на 60 градуса?  newsm78 И защо?
Права е Гес за Денкмит за бяло и наистина май само той засега ми изпира петна без предварително третиране.

# 653
Знаеш защо Peace

# 654
Знам мнението на експертите в темата, но това не ми пречи да пера спален комплект TAC на 40 градуса с прах за цветно пране. Сиво и черно е, с червени цветя само на лицевата част. Хората са писали да се пере на толкова градуса и макар, че е памучен сатен не съм си и помисляла да го пробвам на 60 градуса. Нали го пера с прах и на дълга програма, та си мисля че си е достатъчно изпран.

# 655
Ние използваме най - често 2 комплекта за спалнята на Дилиос и Панагюрище (Яна май беше фирмата). Пера ги на 40градуса с препарат за цветно...определено има промяна в цвета. Единия беше тъмно син с цветя, другия оранжев пак с цветя.
Снощи дори извадих едната калъфка от комплекта (която не ползвам попринцип) един наситен цвят, пък другата част от комплекта си изгубили блясъка  Laughing

Иначе си деля прането на бяло, черно, цветно и детско. Детското с прах на Персил сенситив. А другите с гел на Первол - бяло, черно, цветно.
От тук видях, че не го тачите Первол-а, а аз си го бях харесала по аромат и се запасих, та като свърши ще пробвам друга марка, освен за черното пране - незнам дали аз си въобразявам, но ми харесва като пера черни дрехи с него...изглеждат ми наситени цветовете.
А от омекотителите фаворит ми е Юмуш (с мечето), такъв силен аромат има след пране, та го харесвам, поне го усещам, ама трудно го намирам...

# 656
Какво значи "не тачим Первол"? Первол е специализиран препарат за деликатни тъкани, т.нар light duty. Съответно с него се перат такива дрехи, които нямат силни замърсявания и то на деликатни програми със зареждане 2,5 кг. Дозировката му е дадена за 2,5 кг зареждане и леко замърсяване.
Нормални памучни дрехи - чаршафи, кърпи, бельо - трябва да се перат с т.нар. heavy duty перилни препарати, които са по-агресивни, защото подобни тъкани издържат "тежката артилерия", но и имат нужда от нея, защото обикновено са по-замърсени. Дори човек да си мисли, че не са, те всъщност са. Справка - картинката в първото мнение от темата. Повечето от дрехите, дори да си мислим, че са леко замърсени, всъщност са нормално замърсени. Бельо, носено един ден, е нормално замърсено - няма петна (надявам се), но е пропито с пот и други телесни замърсявания.

# 657
  • София
На светлия цвят нищо не му става от универсалния прах.
Е като е светъл не избелява, така ли, стой си закотвен, както е излязал от магазина? Stop Като почнете с бисерите
Пиша бавно, защото явно някои потребителки  четат бавно (като съдя от факта, че не знаят къде се поставя буква Й и къде - И). Т.нар. "универсални" прахове са предназначени за бяло пране и такова с устойчиви светли цветове. Ето защо на устойчивите светли цветове нищо не им става от пране с универсален прах, принципно. Разбира се, в тоя живот винаги може да попаднеш на боклук, който ще се измие и от студена вода, дори без препарат.  Подчертавам, че изхождам от личен опит. Жълти, сиви, розови, светлосини и др. под. дрехи пера само с универсален прах - цветът си стоЙ като закотвен  Joy Качествените ярки цветове също не мърдат - имам наситено зелени и яркочервени чаршафи от Икея - пера ги на 60 градуса,  понякога на 95, с универсален прах, вече са на 3-4 години и ги скапвам от употреба - цветът им не е мръднал. За разлика от един боклучав комплект на Панагюрище, за над 150 лв., който не можеш да познаеш какъв цвят е бил.

# 658
  • Бургас
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ , радвам се, че си толкова добте осведомена  Hug Цитирам Guess Who:

И аз се интересувам дали Омо за цветно има съставки против пренос на цвят. Защото вече 2 пъти ми се случва да имам "изцепки" с него. Вече задължително пера с добавка на кърпички. Sad
Няма още информационен лист за състава. Когато излезе, веднага ще пиша. В течния и капсулите със сигурност няма.
Би било абсурдно прахът за цветно да няма при положение, че прахът за бяло съдържа такава съставка (PVP).

# 659
  • София
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ , радвам се, че си толкова добте осведомена
  Hug Цитирам Guess Who:

И аз се интересувам дали Омо за цветно има съставки против пренос на цвят. Защото вече 2 пъти ми се случва да имам "изцепки" с него. Вече задължително пера с добавка на кърпички. Sad
Няма още информационен лист за състава. Когато излезе, веднага ще пиша. В течния и капсулите със сигурност няма.
Би било абсурдно прахът за цветно да няма при положение, че прахът за бяло съдържа такава съставка (PVP).

Е защо и в (универсалния) бялото са я набутали, поне една химиЙка по-малко ooooh! верно е, че пера и светли тонове с бялото (предимно) ама...то 15те% избелители няма да ги спре PVPто? Може би ще взема и Денкмит с 30% избелители (ако не се лъжа) само за белите дрехи ще го слагам.
Пп. Взех си Омо ултимейт (антрето се омириса на него, ще спестя от ароматизатори)... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт