Перилни препарати и омекотители – 42

• 87 629
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И аз се интересувам дали Омо за цветно има съставки против пренос на цвят. Защото вече 2 пъти ми се случва да имам "изцепки" с него. Вече задължително пера с добавка на кърпички. Sad

Скрит текст:
Дайте да спазваме правописа - прах е в мъжки род. Един прах.
Няма такова понятие като "прахта".

# 586
Аз също предпочитам прах пред течните, но при тъмни дрехи ми се  е получавало да остане бяло, като неразтворен прах, дори да е бил за цветни дрехи. С течен никога не ми се е получавало  newsm78

Това обикновено се получава, когато е препълнена пералнята и прахът не се е разтворил добре. И на мен ми се е случвало.

# 587
Ще предам дословно.  Peace
Разчитам на теб. Laughing

И аз се интересувам дали Омо за цветно има съставки против пренос на цвят. Защото вече 2 пъти ми се случва да имам "изцепки" с него. Вече задължително пера с добавка на кърпички. Sad
Няма още информационен лист за състава. Когато излезе, веднага ще пиша. В течния и капсулите със сигурност няма.
Би било абсурдно прахът за цветно да няма при положение, че прахът за бяло съдържа такава съставка (PVP).

Между другото, нито Ариел, нито Персил, нито Тайд, нито Рекс, нито Бонукс вече съдържат такива съставки. Тема и Савекс - имат, Бинго - също има.

# 588
  • София
Хм, то май от толкова промоции им се наложи да орежат състава.
Май ще се минава на Бинго и Тема. Не ме кефи да пера с кърпички.

# 589
Нищо общо с никакви промоции няма. Навсякъде е така.

# 590
При правилно сортиране на дрехите по цветове, не би трябвало да има фалове.
Аз кърпички не ползвам. Просто сортирам, доколкото мога Peace

# 591
Аз пък продължавам да не сортирам цветните и при смесени перални си слагам по една кърпичка. Иначе бяло и някои цветни кърпи си пера отделно.

# 592
  • оттам, откъдето започва България
При правилно сортиране на дрехите по цветове, не би трябвало да има фалове.
Аз кърпички не ползвам. Просто сортирам, доколкото мога Peace
Правилно, правилно, колко да е правилно. Пускаш тъмно долнище за дете на година и половина, но долнището е с бели кантове. С каквото и да го комбинираш, ако няма кърпичка, белите кантове придобиват нюанс към синьо.  Peace

# 593
Детско не сортирам - пера всичко заедно, на 60, и с прах за бяло.... smile3534 smile3534
Дреме ми на шушляка, че нещо ще се оцвети.
В интерес на истината дори при детското нямам поражение, с изключение на две-три жълти тенески Laughing

Кърпичките за мен са изгъзици...извинете ме за израза, лично виждане просто Peace

# 594
Купих Омо, след като прочетох, че сте доволни от него. И при нас имаше само един вид.  Не съм го отворила, но през цялото време усещах аромата му в колата  Simple Smile

# 595
Сигурно е за бяло?

# 596
Да Simple Smile

И да попитам още за този прах, който видях в една верига:

# 597
На снимката е австрийски ОМО за бяло. Нашият OMO ultimate е по-добър. Ако все пак решиш да купуваш, търси отпечатан кода на опаковката, като първата цифра от кода е годината на производство - трябва ти 6 (2016) или 5 (2015). Всяка друга цифра означава, че прахът е стар.

# 598
Това Омо австрийско ли е-май отговаря на нашето, тоест на онова, което ти си купила, демек висок клас се води. Поне по табличката на 1стр. така го разчитам..

Гес ме е преварила...

# 599
Утре ще отида в магазина и ще споделя. Цената беше 8 лв. и някакви стотинки, но май пранетата бяха 24. Благодаря ви много за бързите отговори. Признавам си до скоро не обръщах голямо внимание на перилните препарати. Купувах предимно Ариел прах и капсули  Peace Темата е много полезна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт