Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив

• 93 521
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Здравейте, ще може ли отзиви за Академия 21 век за подготовка за кандидатстване след 4ти клас? Някой посещавал ли е курсовете там?
Отлично подготвят децата си. Хубавото при тях е, че са разделени на групи според нивото.

Имате ли информация за нивото на подготовката им за матурите в 7 клас?

# 586
  • Пловдив
Нивото е отлично, но не приемат всеки ученик.

# 587
Не мисля, че тяхната насоченост е нво. Работят на доста по-високо ниво. Състезателна математика. Все пак може да попитате по телефона.
Иначе категорично казвам, хора, които знаят какво правят, имат опит, имат отлични преподаватели. Впечатленията са ми от поне 3 различни учителки, всички много добри.

# 588
Е като изключим ужасното отношение на собственичката и преподаватели към родители и деца, всичко друго е наред.

# 589
  • Пловдив
Имаха и курсове за подготовка за НВО 7 клас, не само състезателна математика.

# 590
Е като изключим ужасното отношение на собственичката и преподаватели към родители и деца, всичко друго е наред.
Това от преподавателите не съм го видяла аз.
Допълвам с конкретните имена.
Гинка Иванова - много спокоен, балансиран човек и преподавател. Работеше с голямия и въпреки, че той не е така талантлив и отдаден на математиката харесваше госпожата си.
Елена Попова - работеше с малкия ми син. Преподавател, който ги грабна от първия час с чувството си за хумор. Дълго след като спря да ходи детето питаше или се сещаше за учителката си.
Г-жа Кутманова - влизала е по заместване в групите им. Изключително прецизна работа, всички родители на нейни ученици, с които съм разговаряла са били доволни.
Г-жа Станчева си е с характер, ако мога така да се изразя. Аз обаче харесвам хората професионалисти и мисля, че тя е от тях. Аз съм отишла в нейната школа, защото си разбират от работата. На моменти наистина ми е ставало криво ако съм долавяла грубост, но какво да се прави... Работи с добри учители в това число и Кортезов. Много си кътка най-силните деца. Похвално е, че ги разделят в групи за да не си пречат и да вървят със сходно темпо.
Системат мудъл в която работят е хубава, като изключим някой нагли родители опитващи се да подпомагат децата си... Хубавото, е че веднага лъсват тези неща. Лошото, че децата попиват... Мога да споделя и повече, но спирам до тук понеже идеше реч за професионализма им.
Подготвят си децата и според мен две мнения за това няма. Има и негативи, но мисля, че така е навсякъде. И личното ми мнение пак си остава, че те са мястото за състезателна математика, но това се обуславя, от факта че децата ми още не са във възраст за нво 7клас. Нямам информация за този период.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 09:12 от valeriq.k

# 591
Не мога да отрека, че постигат успех с тази система и начин на работа.
 Но отношението на Снежина е меко казано непрофесионално и злобно. Ако имаше друга школа в Пловдив, никога не бих отишла в тази.
За да не съм голословна , ще кажа имена на учители от които не съм доволна-Елена Трифонова и Мария Василева.
Имам и различно мнение за разделението по ниво. Такова разпределение се прави само за най най-добрите деца. Останалите ги разпределят където има място, разбира се ако Снежина е благосклонна към съответното дете.
Лично  аз съм имала сблъсък с нея  преди всяко начало на учебната година, защото винаги слагаха сина ми в група през седмицата, а нямаше кой да го води . В прав текст ми казваше, като не ви отърва, идете другаде.  Добре ,че момчето , което работи при нея Божидар винаги намираше компромисно решение.
В Пловдив има нужда от още една подобна школа.

# 592
  • Пловдив
+ 1
С. Станчева е изключително груба и невъзпитана. Демонстрира такова отношение към преподавателите в школата, от което ми е идвало да се скрия някъде от неудобство - крещи им и ги унижава пред децата и родителите.  Преподавателите, от които имах впечатления,  работят с талантливите деца, а това че останалите не са разбрали нещо или не са се справили с домашната, си е техен проблем. Т.е. в случай, че детето ви не е сред "първите" в групата и не сядате с него да обяснявате домашна, има голяма вероятност и вие да сте сред недоволните.
При моето дете ефектът беше, че я отвратиха от математиката за броени месеци.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 10:07 от avia

# 593
  • Пловдив
В Пловдив има нужда от още една подобна школа.

Напълно съгласна, не може в началото на учебната година, началото на септември 2019, да няма свободни места за третокласници, нито в 21 век, нито в Авигея.

# 594
За необходимостта от още школи е вярно. Няма места и при Симеонова още от ноември предходната година.

# 595
Ами дайте да си направим  една школа. Аз като вече минала по този път, спокойно мога да водя някоя група Joy

# 596
  • Пловдив
Ако детето не решава сериозно задачи вкъщи, на която и школа да ходи не очаквайте кой знае какви резултати.
Моето дете ходеше в Академия 21 век. Харесваше си всички преподаватели, ходеше винаги с желание, намери много приятели, с които продължи да учи в пети клас.
Малко са истински талантливите деца-математици. Понякога родителите нямат точна преценка Wink

# 597
То истински талантливите деца са 1-2 в набор
Другото е много труд
90 процента от родителите нямат амбиции децата им да са гениални в математиката, а просто да влезат в най-доброто училище
Това беше и моята цел и не съжалявам
И то най-вече заради добрата среда и добрата подготовка по математика

# 598
  • Пловдив
Абсолютно съгласна!
В начален курс стана модерно да се ходи на математика. И докато има интерес към това, школите ще процъфтяват.
Но истинската математика започва след седми клас.

# 599
  • Майничка
...Но истинската математика започва след седми клас.
И обикновено на този етап разграничаването м/у интерес и родителски амбиции вече става по естествен път.
И като стана дума за математика, има ли в Пловдив школа за математическа лингвистика за по-големи ученици?

Общи условия

Активация на акаунт