Искам да кажа ... (90)

• 59 440
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Журналистиката не е точно насочена наука. Ако си икономист имаш много добри шансове да станеш журналист в икономическо издание. За журналистиката е важно да познаваш ресора, с който се занимаваш.

Няма как ако си завършил журналистика да станеш архитект или юрист, докато обратното е напълно възможно.

# 106
Аз като бъзикам синът ми, че ще го правя готвач, той ми се муси, а за мен е съвсем реална и перспективна професия, впредвид разочароващите ресторанти Peace

# 107
Алечка, доволна ли си от пилата на Шол. Аз тогава така и не успях да си поръчам и сега отново я има супер намалена, та се сетих за теб Simple Smile
Доволна съм много 😊 Само и смени батериите, тези с които я пращат са слаби  Peace

# 108
Затвърдихте всичките ми колебания  Mr. Green

Как да са ориентирани децата? То аз не мога да я посъветвам, като гледам как с връзки и рамо става всичко, кой какво завършил, ама нищо че в нам кой си свободен университет, пък работи трето....Голяма доза шанс, случайност и контакти е всичко.

Право, икономика, толкова са банални вече и толкова безработни има и сред тях. Нищо де, има една година още   Wink

# 109
Аз като бъзикам синът ми, че ще го правя готвач, той ми се муси, а за мен е съвсем реална и перспективна професия, впредвид разочароващите ресторанти Peace

Готвач със сериозна подготовка и малко талант може много добре да се реализира, а и може да стане журналист пишеш за ресторанти  Wink.

Рая, покажи и постовете по темата. Аз съм завършила специалност, която звучи - перманентно безработен. С нея вече 20 години си изкарвам хляба и то на два континента.

По-профилираните специалности за мен са по-добри, защото дават възможност за различно развитие. Ако е икономика например, може да стане счетоводител, журналист, проджект мениджър. Ако е завършила журналистика е по-трудно да кандидатства за нещо различно, а репортерската работа е далеч от романтичната представа за нея.

# 110

Ако се муси, по- добре не го прави  Mr. Green

# 111
Ако се муси, по- добре не го прави  Mr. Green

Ами Рая, то детето ме пита, какво според мен е добре да учи, защото и той още се чуди. Няма да е готвач със сигурност, за момента не установявам такива умения и желание.

# 112

Ауу, страхотна професия, но сам да си я избереш. Не става някой да ти я наложи. Желание и щипка любов трябва да има, освен всичко друго.
Най-хубавите професии за мен са занаятите. Това, което умееш никой не може да ти го отнеме  Peace

Алечка, доволна ли си от пилата на Шол. Аз тогава така и не успях да си поръчам и сега отново я има супер намалена, та се сетих за теб Simple Smile

Аз съм най-доволна от една обикновена пемза с дръжка от Джъмбо за 2 лв. На голяма лъжица прилича, розовка. Чудеса направи за няма седмица  Peace

Последна редакция: чт, 29 сеп 2016, 13:18 от rummi_pl

# 113
Не става някой да ти я наложи. Желание и щипка лъбов трябва да има, освен всичко друго.

Аз смятам, че това важи за всяка професия. Не те ли влече, забрави. Не мисля, че трябва толкова да се гледа пазара от какво има нужда или с какво е пренаситен. И най-странната професия да избереш, ако си добър в нея, ще се реализираш.

Спи ми се...

# 114
Не става някой да ти я наложи. Желание и щипка лъбов трябва да има, освен всичко друго.

Аз смятам, че това важи за всяка професия. Не те ли влече, забрави. Не мисля, че трябва толкова да се гледа пазара от какво има нужда или с какво е пренаситен. И най-странната професия да избереш, ако си добър в нея, ще се реализираш.

Спи ми се...

Това е така, когато имаш ясно желание. На по 18-19 години рядко има деца, с бетонирани интереси.

# 115
Даун, така е. Аз да си призная не познавам нито едно (18, 19 годишно), което да знае с какво иска да се занимава.
Навремето моя милост имаше едно желание, моите родители не ме подкрепиха и тогава просто исках да следвам където и да е.
Все още се чудя, какво ли би станало, ако нещата не се бяха развили така. Винаги съм си мислела, че аз няма да правя тази грешка, ще подкрепям избора на децата, няма да им се меся и т.н. Но сега не съм много сигурна. Да видим, за моите има още време, но то си минава неусетно.

# 116
  • Mediterraneo
Аз пък искам нашите да ми се бяха наложили и да ми променят по някакъв начин желанието. От 8-9 клас се запънах, че ще уча българска филология и я учих. Сега съжалявам за изгубеното време.

# 117
Аз исках ветеринарна медицина Simple Smile. И мен не ме подкрепиха, защото имаше само в Плевен, а нямаше как да ми плащат квартира, а и не им се щеше да съм в друг град Simple Smile. Но наистина, на тази възраст са малко целенасочените деца, така че е важно родителя да им помогне някак (как, не знам). Аз за това харесвам, така наречената гап година, когато обикалят, работят и си почиват от гимназията. Някак по-им се избистря живота и целите.

# 118
  • Euskal Herria
Аз учих и работих това, което желаех. И децата ми от рано бяха ориентирани. Сега и двамата се занимават с това, което искаха. Засега са доволни.

# 119
Аз исках международен туризъм. Нашите не ме подкрепиха, защото било полувисше (тогава), пък това не било образование. И така станах поредния икономист  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт