Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 139
  • 616
  •   1
Отговори
# 165
Мана Ирина, ние ходихме при Константин Петров, ако не се лъжа по твоя препоръка. На половин оборот съм пак да ида при него. Ако не подейства новото лечение съм там с триста.
Иначе Ериус и антихистамин при сополи предписват за отбъбване на лигавицата. Изобщо не значи, че детето е алергично. Може да има бактерия и затова да прави хронична задна хрема. Може и алергия де...с изследванията много трябва да се внимава. Носният секрет трябва да се взема от дълбоко, а нашият последният път не го взеха така. Иначе резултатът може да излезе подвеждащ. Незнам дали разказах, как за градинските изследвания съседчето го изкараха от лепенката с глисти....ние с майка му шах. Ново изследване в следващите 24 часа излезе пък чисто. То и с тия лаборатории не си е работа на коя да вярваш на коя не.....

# 166
Аз си мислей, че е единственото дете, което на 2год. яде пюренца от бурканчета. Готвено или супи не иска и да помирише и се принудих отново да подкарам пюретата. На градината яде само хляб на обед, в къщи го чозлъгвсх с разни филмчета и др.щуротии, но на яслата няма кой да му се прави на маймуна и си кара на хляб и десерти.
А сополите-няма да минат и на лято даже Simple Smile. На баткото му висяха до 4та група.След като няма Т, аз го пращам на ясла. То нямам и избор де, кой ще ми търпи болничния на работа. Ето сега и аз се тръшнах болна, но си ходя на работа, защото си пазя болничните за детето.

# 167
  • София
Моя пердаши яко купените пюрета, но пък на градината яде всичко....за съжаление пак е болен. При нас обикновената хрема се оказва голям проблем. Пак му тръгна вода от носа и след един ден така пак се чуват леки хрипове и започваме Вентолина. Явно ще се наложи да насроча час с пулмоложката и да започнем медикамент за бронхиални спазми. Твърде скоро се засили пак към пристъп. Много съм нещастна. Днес с лекарката си говорихме....и тя самата ми каза, че деца със сополи бол, ама нищо друго им няма, а просто при нас сопола води до сериозно усложнение. Толкова много искам да ходи на ясла. Толкова добре се адаптира, храни се, спи и в крайна сметка контактува с деца и педагози. Вкъщи не мога да му отделя толкова внимание, а като се роди бебето съвсем няма да мога да се занимавам с него. Но нещата вървят на там, че ще трябва да го спра Sad блъскам си главата тези два дни пак какво да правя, мога ли да предотвратя тези постоянни хреми, които пък водят до спазъм.
Кумата ми даде дифузер и сега ще му го пускам с етерични масла (лавандулово ми е дала и ще видя др какво е подходящо). Утре ще го водя във солна стая (стая покрита с каменна сол, като пещера направена, като за деца процедурата е 20 мин). Чета за чая от риган, че помага.
При първия полъх за хрема, веднага набутах виброцила, но не спасихме положението. Как да спра мигновено течната хрема и да я сгъстя? По-малко от 24 часа едва ли мога да постигна?
Сега и гърлото му е червено, но ни забраниха всякакви спрейове за гърло т.к. могат да причинят също спазъм.
Мисля и как да го заведа на планина за по-дълго. Но въпроса в крайна сметка опира до честото прихващане на вируси и то Рино вируси и кога ще стане по-устойчив?

# 168
Асти пробвала ли си хомеопатия? Ако намериш добър хомеопат може да облекчиш много нещата.

# 169
Асти, и на нас носът ни е слабо място очевидно. Не е чак като него, но и аз се затрудняеам сериозно с тези сополи. Сега има заден секрет и кашля нощем по доста. Още не съм я пуснала на ясла, но в понеделник се надявам вече да иде. Какво ли не направих за този нос и нищо...Sad сподели моля те за солната стая. Сигурна ли си, че става за деца на две? Ще взема и аз да я заведа....трябва да търся унг. Д-р Петров, който толкова ми допадна, е в дълъг отпуск до декември. Мисля, че има здравословни проблеми. А с него бях зачеркнала търсенето на унг от дневния ред. Сега пак ще се срещна със 100 идиота, докато попадна на читав....Sad

# 170
  • Точно където трябва
Аааа, ето къде сте били. Аз чак днес се светнах да търся нова тема. По-късно ще пиша, много има да изчета.  Simple Smile

# 171
Асти, и на нас носът ни е слабо място очевидно. Не е чак като него, но и аз се затрудняеам сериозно с тези сополи. Сега има заден секрет и кашля нощем по доста. Още не съм я пуснала на ясла, но в понеделник се надявам вече да иде. Какво ли не направих за този нос и нищо...Sad сподели моля те за солната стая. Сигурна ли си, че става за деца на две? Ще взема и аз да я заведа....трябва да търся унг. Д-р Петров, който толкова ми допадна, е в дълъг отпуск до декември. Мисля, че има здравословни проблеми. А с него бях зачеркнала търсенето на унг от дневния ред. Сега пак ще се срещна със 100 идиота, докато попадна на читав....Sad

Аз след Петров (който изписа някакви капки, които за съжаление имаха временен ефект) опитах при един от ИСУЛ - Райнов. Лятото бях много доволна от него, защото излекува бактерия в носа без АБ и изписа Ериуса, от който май се оправиха нещата. Миналата седмица пак бяхме, за съжаление малко се разочаровах, защото пак изписа капки и Ериус, т.е. няма да лекуваме реално, а само ще подтискаме. Но, идеята ми е, че и Петров, и Райнов изписаха Гентазон + антихистамин (Петров Зиртек, а Райнов Ериус). Симптомите бяха като при вас. Намерих го от бг мама, имаше доста добри отзиви, което обаче означава луди опашки и чакане пред кабинета.

# 172
Аз в момента й капя гентазон и давам ериус. Онези капки, които се правят в аптека, са смъртоносни направо и капането, което така или иначе е зор, стана непосилно. Гентазон беше алтернативата. Тъпото е, че реално тя няма бактерия, която да лекувам с аб капки. Започвам да мисля, че от цялата сополена драма се е подразнила третата сливица и затова влачим. Ще търся и аз специалист.....за исул съм чувала добри неща. Абе.....ще видим.
Иначе за хомеопатия - казаха ми д-р Рогелова. Може би и там ще я заведа.
Пп. За гърлото давам тонзилотрен, преди хомеожен. Хомеопатични са и не са спрей.

# 173
Аз в момента й капя гентазон и давам ериус. Онези капки, които се правят в аптека, са смъртоносни направо и капането, което така или иначе е зор, стана непосилно. Гентазон беше алтернативата. Тъпото е, че реално тя няма бактерия, която да лекувам с аб капки. Започвам да мисля, че от цялата сополена драма се е подразнила третата сливица и затова влачим. Ще търся и аз специалист.....за исул съм чувала добри неща. Абе.....ще видим.
Иначе за хомеопатия - казаха ми д-р Рогелова. Може би и там ще я заведа.
Пп. За гърлото давам тонзилотрен, преди хомеожен. Хомеопатични са и не са спрей.

И Ивайло е с уголемена 3та сливица, която също допринася. Според доктора било много рано за консултация с алерголог, защото за толкова малки деца резултатите често били лъжливо позитивни/отрицателни.

# 174
  • София
Аз както не вярвам на хомеопатии вчера накупих цял куп в отчаяние. Но не съм сигурна, че съм готова да отида чак на хомеопат. Сега му давам тонзилотрен, хомеожен, инфлуцит и давах и едно за хрема вчера на боарон- коризалия или нещо такова, но го спрях него, че днес + виброцила си почнахме Коларгола. Сега е по-добре и даже последните два часа почти не е кашлял, но още не е минала кашлицата във влажна, както трябва. Страх ме е, че само ще му разваля зъбите от тея хомеопатии. Ние ходихме веднъж на един УНГ в ИСУЛ с едно чуждестранно име беше. Тогава беше точно покрай повтарящи се пак хреми, но преди първия ни пристъп. Изписа за ушето тобредекс, а за нослето максидекс и Ериус естествено. То и сега го почнах пак Ериуса, че уж помага да не се възпалят ушите. Сега пулмоложката, каза да избягваме колкото можем анибиотици и антибиотични капки, за да не обостряме пристъпите. Еми последно антибиотик пихме началото на април, а антибиотични капки слагахме Май месец, но не стават по-добре нещата. Макар, че може би е проблем, че 4 пъти е пил антибиотик. Охххх а има деца на по 4/5 с един пит антибиотик. Как се получава.....
Трябва да го извеждам много повече. Аз съм яко зиморничева и сега и като съм бременна съвсем нямам мерак, но ще се преодолея и за негово добро ще излизаме или след градина ще оставаме по час от вън. Утре след солната стая в някой парк. Солната стая няма причина да не става за 2 годишно, то си е вариант на инхалация с физиологичен, но суха. Ще видим как ще му е. Ако трябва и в неделя ще го заведем и ще почнем всяка събота и неделя, че през седмицата няма да мога, не ми е удобно мястото.

# 175
Много ще съм благодарна да споделиш впечатления за солната стая. И аз ще я заведа......иначе то не е толкова до излизане и пити АБ. Всичко е до организъм. Нашето съседче кара втори вирус само с яка хрема, незнам как става, но парира всичко още на фаза нос. Евала на хлапето, че се оправя и без капки, само цинабсин и инфлуцид! Абе....така ще е. Стискаме зъби и помагаме на мъниците.

# 176
Една седмица на градина и се прибра с хрема.Баткото кара втори път вируса с повръщането и разстройството.
Изобщо тази зима доста трудно ще се изкара.Утре се запасявам с лекарства и започвам преследване на лъва.

# 177
Асти не се обвинявай. Не си дала антибиотик, защото така ти е хрумнало, дала си защото е имало нужда. А и надали е от тях, просто  организъм и имунитет. Аз всяка зима се тръшкам с грип. Една приятелка повече от хрема никога не е имала, за всичките години откакто я познавам. Предполагам, че и с децата е така донякъде.
При нас от този вирус предполагам се възпали третата сливица. Кашли като се разбяга и умори, сутрин кашли. Похърква от време на време, запушва се нослето от време на време. Записала съм го и аз на УНГ, че цялата история се проточи вече месец. Аериус давам от две седмици вече, мисля че от него се подобри, че преди това беше страшно.
Мен яслата много взе да ме притеснява. Ходеше с такова желание в началото, чак припкаше , а на врата ми казва айде и си влиза. Преди да се разболее каза не и няма и се разрева за първи път. Стоя 3 седмици у дома и тая беше ад. Рев всяка сутрин, сърдене, не иска да мърда, не иска да се облича, мъчи се да си съблече дрхите, не дава да му се обуят обувките. Ужас някакъъв и само повтрая няма. Там първите дни е плакал, днес вече си е играл, но не иска да спи и това. Казват, че стои седнал в леглото и само повтаря  мама.
Днес го взех и цял следобед у дома не спря да повтаря няма, не дава да го преоблека, защото мисли, че ще го водя явно. Преди малко се разбуди и в просъницата пак няма няма .
Нормално ли е това при положение, че тръгна с такова желание, вече се притеснявам и се съмнявам и в госпожите, да не са му се скарали много или набили какво е това нежелание изведнъж

# 178
Асти, коризалията веднъж си я взех за мен и пих и хич не ми допадна като лек. Появи ми се някакъв отвратителен сърбеж в носа, който никога преди това в живота ми не ми се беше случвало, и направо ги хвърлих. Иначе за антибиотиците и аз така мисля - не се обвинявай - до дете си е. И не е заради липсата на кърмене, знаеш. Михаил също почти не е кърмен, коластра не видя, но засега е по-здравичък. И пак е пил вече два пъти антибиотик.
За яслата - и михаил ходеше с желание в началото и после започна да реве. Аз също се паникьосах, защо прави така, да не се е случило нещо там. Но ми обясниха, че при някои деца се случва следното: тръгват с желание, няма ревове и драми в началото, защото там има играчки, деца и им е интересно. Обаче като свикнат и вече не е ново, започват да реват. Това с преобличането и при нас го има и въобще няма общо с яслата. Не иска аз да го преобличам, основно защото аз съм казала, че трябва да се преоблича. И защото още не се справя сам с преобличането, а иска да е самостоятелен. Въобще сутрин и вечер, а през уикенда и следобяд, имаме голяма драма. Реве, бяга, крие се, стиска ръцете - лудница. Аз съм му свикнала, убеждаваме се, играем, гъделичкаме се, като ме изнерви и се караме....това е положението.

# 179
JasminaD, същата история! Сутрин кашля като 80 годишен пушач, ужас е. И като има повече движение също. Като няма да е бактерия виновна, 3та сливица ще да е.

Общи условия

Активация на акаунт