Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 145
  • 616
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив/София
Ние с яслата сме ок, но със спането и поведението- кошмар...От няколко нощи се буди постоянно и иска да спи в голямото легло. Май изби и последният кътник и го чакам да спи пак...Но по-лошо е държанието му. Вечер дали от преумора,  или от поредния пик на бебешкия пубертет, но се тръшка за всичко с продължителен рев. Не иска да мие ръце,да яде супа,да пишка,нищо. Започна да ляга по пода, да рита, абе направо изпитвам ужас от вечерите Simple Smile) Дано е период.

А в яслата го хвалят, че бил от най-послушните деца.Чак ме притеснява колко е плах там, не се включва веднага в игрите, а така  бавно и постепенно (с мен директно и смело  се впуска във всичко), не     прави бели, кара си мотора, хапва и другото време кротува и чака да му кажат какво да прави. Ами това не е моето дете. Другите си дивеят,така че не мисля,че са прекалено строги там, просто явно така му идва да се държи там и се лигави после с нас максимално за компенсация.

# 181
  • София
Защото още му е непознато. Трябва им повече време да приемат жените там за близки и си показват магариите. Нали така казват: щом се е тръшкал там, значи се чувства вече като и дома си 😂.
За солната стая. .той баща му влезе с него, но обстановката беше супер. Има играчки и е много приятно. Дефакто е вариант на инхалация с физиологичен, пускат нещо там да развращава сол и всичко е в сол. Децата си играят с нея, като с пясък. Суха инхалация някак и е 20 минути, което е трудно постижимо с инхалатора в къщи. Казаха че е нормално след процедурите да тръгват секрети и да не слагаме капки. Трябва секретар да се втечни. За утре пак сме запазили час и вече през ден т.к. било по-добре да си почива организма. Но от събота и неделя на събота и неделя не е достатъчно ефективно. Запазих последни часове от 19:30 и дано успеем, че ММ се прибира 18:30 движението и паркирането е ужас там. Дано даде ефект. И дифузера му пускам с Лавандулов екстракт, а днес взех и Кармолис. Няма сополи сякаш, но на епизоди кашля много, явно трудно отхрачва. Ама като спрем вентолина не знам....

# 182
Тя и тя уж няма сопол, а е епично кашляне. Днес бяхме на лекар - още е с червено гърло.....бааааси! От понеделник ще атакувам един унг, който смятам за мн добър, лекува ме като бях бременна. Как не се сетих по-рано за него.....

# 183
  • София
То и нашето вчера го видяха червено, но като не вдига Т някак си мисля че трябва да е по-добре. То и Коларгола и на него дава отражение, а и яко тонзилотрен и хомеожен давам. Сега съм в чуденка за понеделник да го пускам ли. Вторник нали е празник няма да имам часове, но пък понеделник съм от 9 до 16 или свеки ако викам трябва да го гледа от 8 до 17. Това никога не е било и не ми се иска. Уф...ще го видя утре как е. Да взема да им купя за яслата един дифузер 😂 че
обеззаразява въздуха, та белким не се разболяват толкова едно друго....

# 184
Асти, и тя няма Т и пи какво ли не за гърлото, но ей на - червено стои. Ако не го бях видяла с очите си, щях да си помисля, че доки си търси пари от екстра прегледи (нашият взема пари, нищо, че работи с нзок). Незнам вече.....яде, няма Т, само гърлото и сопола влачи....

# 185
Тъкмо се беше пооправил, е кашляше, но доста доста по-малко след 3 седмици у дома, пуснах го и сега наново е болен. Температура висока, кашлица , която ги събуди и чак повърна, хрема , всичко наново... Направо ужас.

# 186
  • София
Оххх аз нещо не мога да го разпознавам това гърло. Взех си клечки от аптеката, но не го разпознавам просто, а и той за много малко ми дава да погледна, ако въобще даде. Утре го пускам....ММ като се чу днес със свеки и тя нещо не била добре, така че дори не засегнахме темата да го гледа утре. Малко ми е тъпо, че не знам как е гърлото. Нямаме сополи, но от време на време кашля, но поне е от добрата кашлица. След солната стая тръгва малко сопол, но то казват че е нормално, а и се вижда че е ОК, бистър и не се стича в гърлото. Ще му правя още малко инхалации с веднтолин, като намалявам дозата, че не трябва да се спира рязко и ще треперя кога пак ще се разболее. Утре може след работа да ходим до лекарката все пак да види гърлото и как е. Вторник сме на РД и после и на процедура пак в солната стая. Тая надежда всички взети мерки да дадат ефект, че ще се побъркам ако продължаваме така всяка седмица....това бебече в корема ми що стрес хормон получи заради брат си......кой нае какво нервно и ревливо девойче ще излезе. Да се похваля, че в петък покрай неволите с Боян не можах даже да се зарадвам, че втората ни морфология мина и девойката се развива прекрасно. Огледаха я от глава до пети. Само не знам как ще се справяме....тези разболявания много ме стресираха и почнах да се притеснявам какво ще се случва с малко бебе, но няма мърдане вече Simple Smile ще се оправяме някак....

# 187
Асти, сигурно е добре младежът. То какво да разпознаваш на гърлото - нейното е толкова червено, че далтонист да си, ще различиш. Щом не ти е направило впечатление нещо фрапантно сигурно е ок. Колкото до бебето -ще се подредите идеално! Петрова ще напътства  Joy

# 188
Асти - по-скоро ще е по-устойчиво девойчето, защото от сега е калена в битки Simple Smile Иначе за по-ревлива - може и да е така, защото този малкия добре си поревава. Добре, че имаме в София баба мераклийка да гледа големия, че иначе не знам... Яслата също му харесва, но като е болен е при баба, защото с двама е пълна лудница  Crazy Иначе пък като са спокойни и погледнеш нещата отстрани - е много хубаво, и весело, и сладко  Heart Eyes

# 189
  • София
Привет и от нас! Днес заведох Миа на ясла след 10 дневно боледуване вкъщи и сега мога да се включа! При нас беше само сополи и кашлица само в легнало положение. Водих я при личната, гърдите са чисти, което мен ме притесняваше, така че - като има да изкашля, нека си кашля. Важното е, че сополите накрая спряха. Имам чувството, че месец ги влачихме! Ще видим от днес колко дни ще изкара здрава и на градина!
Аз преди години ползвах д-р Улевинов като УНГ, но дочух че се е пенсионирал.
На Миа в момента давам Инфлуцид, защото почиваме 10 дни от Имунобора. Притеснява ме, че не иска да яде плодове. Ама ХИЧ! С мъка по 2/3 ябълка на ден, бананите вече само като ги види и върти главата. Започнах да й правя фреш от портокал, на третия път и него не го искаше. Как ще живее това дете без плодове, не знам! Дано е временно състояние!

# 190
Ееее, 10 дена е приказка, идеални сте Simple Smile

# 191
Ей, ама от няколко дни искам да пиша и като прочета за тия болести и ми става едно свито и си кзвам , хайде другия път.

Опитвам се да следя по малко темата, ама пусто време не ми стига. А и нямам много неща за писане.
Обаче сега имам едно. Малкия го приеха на ясла и не знам дали е за хвалба или не, ама да ви споделя поне. Нещо не се радвам много. Тази седмица трябва да го запиша и ще видя до кога ще ми го оставят да си го задържа. Той, милия едвам го приеха в събота и от неделя е болен - приемам го като стачка от негова страна Simple Smile Ама няма много избор. Иначе яслата е в Люлин, пък ние сме в центъра, а аз работя в Младост. Схемата с пътуването ще е сложна. Но, ще се пробваме поне.
Хайде лек ден от мен и поздрави на всички.

# 192
Къде в Люлин сте?

# 193
Открили са нова Ясла в Люлин 3 - СДЯ 128

# 194
  • Пловдив/София
А защо кандидатствате там, в младост нямахте ли шанс в по-крайните градини? Много сложно ми се вижда център-люлин-младост Sad

И аз мрън за болести, изкара 1 седмица на градина и в събота се разболя. Днес аз го гледам, после 2 дни баща му, после ако е по-добре 2 дни баба му мисля. Сложна схема, но не мога само да отсъстам- гадно ми е, че натоварвам друг да ми върши работата...замислям се даже да ходя за по 2 часа, докато съм в болничен, поне спешното да си свърша, но ММ прояви желание  да пусне той и така. 

Лошото е, че не знаят какво му е, чакаме изследвания и ми е свито Sad

Общи условия

Активация на акаунт