Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 131
  • 616
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ама ти за градински сополи не си ли чувала Simple Smile те ще се махнат на лято. Щом не тече постоянно сопол от носа не се притеснявай и спри да слагаш толкова лекарства, че едно лигавицата ще увредиш и второ, като текне истински вирусния сопол няма да можеш да ги ползваш, защото и Виброцила и назика не са за честа употреба. Коларгола е агресивен към лигавицата. Промивка с физиологичен и това е. От как се е родил Боян има няма сополи аз все пръскам. Сутрин винаги има засъхнали, както всички ни предполагам. А сега като излезем на студеното и сопола веднага тръгва. То и от сухия въздух вкъщи нещата не се оправят. Ако не го пускаш на ясла заради това, просто се откажи. Ще се побъркам. Знам, че преди яслата не е било така, но уви.....ние и кашлица ще си влачим. Няколко изкашляния дневно, но не можем да ги заличим напълно. И аз се възмущава преди да го пусна на ясла, как ги водят със сополи и кашлящи, но после ми стана ясно.

# 151
Мда, градинския сопол... Дребното се кефи да издухва носа след последното разболяване и само духа. Излизат по някакви микроскопични количества, ама излизат. А две-три покашляния на ден за мен са остатъчна кашлица, трябва време, докато се изчистят съвсем дробчетата. Дребното си ходи на ясла със сополчета - стига да са малко, прозрачни и да няма нищо друго.
Но! Частта с това, че не може да диша през носа, че не издухва нищо и къркорят вътре вече е кофти. Спри всички капки и лекарства, защото достатъчно сте слагали. Подкарвай здраво физиологичния разтвор - като чуеш къркорене пръскай, даже съм чела на всеки час - докато не текнат напред. Парни бани също. Ако можеш да правиш инхалации както на нас ни ги правеха едно време - само не знам дали още не са малки за пълната програма. Майка ми сваряваше лайка и преди да я свали от котлона слагаше една лъжичка сода за хляб - кипва сместа, предупреждавам. След това под одеало да дишам докато спре да изпарява. Прочетох една добра идея - ако не иска да стои с одеало на главата - правиш "къща" под масата с одеало, стоварваш вътре сместа за инхалация и влизате с детето да играете нещо там. Но трябва да се провери за содата, за лайката съм в общи линии сигурна, че са достатъчно големи. Трябва сополите да започнат да излизат напред - това, че стоят вътре, може да направи бели. Но изсушаващи и лекуващи лигавицата капки няма да свършат работа. Яко физиологичен разтвор и ще се промие.

Правя спагети, дано диването ги хареса. Намери си една ябълка и я нагъваше допреди малко, така че имам съмнения. Палци! Simple Smile

# 152
Точно това е, че тръгнаха от вируса, който имаше и оттогава оправия няма. За градинския сопол знам, че е лечим докато са вкъщи. Тя две седмици не е стъпвала в градината. Но така ще е, с промивки само от тука нататъка. Тя заради тях и кашля. Бе не са 1-2 подкашляния на ден. Но са сополски. Аз знам какво е, нали го карам с нея. Хем носът ти е пълен, хем не тече. Може да се диша през него, ама не съвсем добре. Егаси странната хрема....
Много е гаден този вирус между другото....

# 153
  • Пловдив/София
Ох и ние сме с проблемна хрема. Миналия петък нали хвана вирус-прегракна и в събота вдигна Т,после от неделя продължи само на хрема. Беше си добре и мислех още в сряда да го пусна на градина, ама си викам айде, нека остане пълна седмица вкъщи да изчисти сополите и да съм отговорна пред другите деца...Измислихме някакви схеми, че трябваше да ида и на работа. Обаче не се оправя- един ден е добре, или няколко часа, после пак рукват едни тежки бели сополи...Вчера почти цял ден нямаше, днес е ужас- бърша през 5 минути. Как да го пусна утре не знам,а втора седмица за едни сополи вкъщи...Пак започнах Цинабсин и пръскам със солен спрей, дано все пак намалеят до утре.Най-много ощенякой кътник да е тръгнал..

Влиза в сезон на големи бели и ме побърква, ама др път ще пиша повече

# 154
И тя беше така, сега остана един заден секрет, заради който нощем кашля до безобразие. Утре пак ще я водя на преглед. Промивам буквално на час, ефект 0. Започвам да се чудя дали не е направила бактериална инфекция, може и на изследване пак да я заведа.

# 155
  • София
Градинските сополи не мисля, че минават за две седмици вкъщи. Но ако е затруднено дишането си е проблем. Инхалации те най- добре оправят заден секрет да може да се изкара. Давай с инхалатора, не се отказвай. Моя също се дърпаше, но вече свикна. Първо от 15см само насочвах струята, докато спи пак му го пусках около него. Пускам най-любимо филмче и го усилвам, за да го чува и като забръмчи инхалатора. Давам някакъв несесер с дреболиики да ги вади, абе ти си знаеш какво ангажира вниманието на детето. От далеч почваш и приближаваш. И да не е долепена маската нищо. Пак диша от аерозола ще слагаш повече пъти физиологичен просто. Ние даже сами го пускаме, първо само маркучето и се кефи на струята въздух и после той иска сам да го мушне към приставката. Но ние нямахме избор. Когато вече опреш до инхалация с лекарства, нещата трябва да се случват, че те се дозират по килограми и не може да не ги издиша напълно с допряна маска. Насила едвам го удържаме двамата с баща му, но сега като трябваше на 4 часа нямах избор.

# 156
Нашето спасение беше 2 месеца Ериус, за съжаление не е дълготрайно решение,защото пак започнаха след като го спрях. Утре е на УНГ, защото не мога да си представя да е постоянно на сироп. Последният път вкарах всичко налично от хомеопатията, плюс Ериус. Хремата поизчезна, но още покашля от храчки. Със сигурност капките също не са дълготрайно решение.

# 157
  • София
Ако Ериуса ви е спасявал, това не значи ли, че хремата е алергична? Мен все не гложди дали консултация с алерголг ще е полезна за нас.
Не мога да не си похваля детето. Днес без абсолютно никаква помощ си нареди двата пъзела с по 20 части всеки. Става дума за най- обикновени пъзели с картинки от Мечо Пух. Не са лесни, аз също трябва да огледам и помисля кое парче къде. Вярно, че от как му ги подари брат ми за РД-то сме ги наредили безброй пъти. Вече ми се повръща от тях и все се заричах да му купя някакви дървени с по-малко части, за да реди без моя помощ, но сега не виждам защо да свалям трудността. Вижда ми се голямо постижение за дете на неговата възраст дори когато аз му подава една по една частите, а той ги сглобяване, а сега от 20 разбъркано парчета си сглобява картинката сам. Така де...като бе говори поне с това да се изфукам

# 158
Асти за неговоренето ти давам хример на наборче от плащадката, момиче. Преди 2 месеца майката искаше да търси логопед, че не говорела. Казваше мама, тати и бати, и то рядко. И аз все я успокоявах, че събира материал и ще проговори изведнъж и всичко. И точно така стана. За последния месец направо ми взе акъла - с цели изречения от сорта на "това е една муха, която лети" и вече пее Мила моя мамо - цялата  #Crazy Така че не го мисли много - после ще искаш да млъкне Simple Smile

# 159
Ако Ериуса ви е спасявал, това не значи ли, че хремата е алергична? Мен все не гложди дали консултация с алерголг ще е полезна за нас.
Не мога да не си похваля детето. Днес без абсолютно никаква помощ си нареди двата пъзела с по 20 части всеки. Става дума за най- обикновени пъзели с картинки от Мечо Пух. Не са лесни, аз също трябва да огледам и помисля кое парче къде. Вярно, че от как му ги подари брат ми за РД-то сме ги наредили безброй пъти. Вече ми се повръща от тях и все се заричах да му купя някакви дървени с по-малко части, за да реди без моя помощ, но сега не виждам защо да свалям трудността. Вижда ми се голямо постижение за дете на неговата възраст дори когато аз му подава една по една частите, а той ги сглобяване, а сега от 20 разбъркано парчета си сглобява картинката сам. Така де...като бе говори поне с това да се изфукам

Да, и аз подозирам, че е алергична и то от нещо, което го има постоянно, например прах. Обаче не са ли още малки, за да се определи алергия....
Браво за пъзела, излишно се притесняваш. Simple Smile

# 160
И моите момчетa до 2 години кaзвaхa сaмо "мaмa" "бaбa" "тaти" и "aйде", зa 2 месецa толковa нови думи почнaхa дa кaзвaт,всичко повтaрят кaто пaпaгaлчетa сa  Laughing .Ние тръгнaхме нa грaдинa с кеф,сегa сме с рев.Изкaрaхa 1 и 1/2 с желaние,после 1 седмицa бяхме болни и след товa кaкво стaнa незнaм Филип не ще и не ще.От 2 седмици се взимaме нa обед,зaщото Филип се тръшкa и ревял без глaс(прaви нaпук) ,Aлекс нямa проблем обaче се търсят и си го взимaм и него.Докогa ще сме тaкa, нaпрaво съм се отчaялa.Дaли някой го е удaрил или нещо друго е стaнaло,но кaто кaже "не икaм" и товa е  ooooh!

# 161
 И при нас така. Три седмици ходи с радост и после като каза не. Последния ден и аз го взех на обяд. После се разболя, утре ще го водя, но подозирам,че ще е мъка. Първо ,че доста стоя у дома, второ само като спомена и почва да вика не и няма. Защо така стана и аз нямам обяснение.

# 162
Браво за пъзела...на мен това мис е вижда невъзможно  ,Диди даже и сротер не знае какс е реди-той си иргае с други неща,колички,сглобява ги такива работи...

Ние 3 дни ходихем на ясла с рев...10 бяхме болни ,после пак 3 дни ходи-3 седмици бяхме болни-накрая го пуснах с остатъчна кашлица от храчки,точно както описвате,само че не може да се изхрачи.Сутрин също му е запушен носа....но не тече.Аз си давам Биозин и Ксизал,ама докога така?Мояата също не се излекува а аз бях и на АБ...Та за яслата-днеска каза "яла да" в колата неможах да повярвам,а като отиде там влезна и ми каза чао... Shocked Навсичкото тогоре е в смесена група ,2 годишните са много малко,а той скубел големите каки  Shocked Shocked .Направо много тъпо се почувствах,за 1ви път ми се оплакаха от детето  Laughing.Те даже нямаше и да кажат,но наобед като отидох да си го взема чух че се вика "Дидо,Дидо,не не" и попитах какво става,стана ми и малко тъпо ,че му се карат де... LaughingАМа няма как няма да тормози децата...

За говоренето - ние май пак сме малко в застой и не знам докога така...Той си определя някаква думичка на дума,която не може да каже и си изпозлва нея...Примерно млякото е "пау" не знам защо.... чая е "ай"-общо взето много малко думи казва целите -или първите срички,или последните..Баба "Пе"(Петя) и Баба Нана(Данче),Коко е Тото,само Дядо Пешо казва цялостно :Д И Казва Дядо Пешо пие биа  Joy

Сега се чудя и търся съвет за заспиването-още не сме достигнали фазата с абсолютно самостоятелно заспиване-най-малкото иска да се гушни,да го галя,да му приказвам нещо,ако е изнервен иска да го тупкам по дупето и да му мънкам...а сега стана така,че като го взимахме от яслата първите пъти,беше толкова разстроен и така плачеше към 12.30-1,че го приспивахме и по бебешкия начин  ooooh! .Сам може да заспи,но му отнема супер много време-вечер се е случвало да легнем в 10 и до 12.00 да се върти и да не може да заспи(при положение ,че е станал следбед в 4...).Там не знам как ще го приспиват..

# 163
Днес пак бяхме на лекар. Гърлото й още е червено, вероятно от сополите и цялото е в секрет, заради който се дави. Ще пускаме гърлен секрет, педи се опасява за стрептокок, който бил нормален за градините и трябва да се лекува. Даде и имунотрофина, витаминно сиропче. От утре започваме нови капки, но след секрета - на улевинов. За пръв път чувам. Приготвят се в аптека, мн са люти, но чета, че били много ефективни. Улевинов бил мн добър УНГ. Айде да видим. Това е от нас, яслата остава мираж. Последните дни моята бузана е много добричка, някак си порастна. Говорим си с прости диалози. Не ми се й пуска на ясла честно казано. Както и да е.....отчетох се Simple Smile

# 164
Улевинов бил мн добър УНГ. Айде да видим.
Nutty някой от темата води детето при него. Аз даже си мислех , че сте вие  Crazy Blush С рефлукс и злоядо и задна хрема..Който се припознае, да си признае  Mr. Green  Hug

Нашата дама, като не ходи на ясла , та... преди 1 месец, точно на днешната дата, текна носа, оправи се уж бързо а трябваше да слагаме ваксина. Баткото 2 дни преди това беше с бистра хрема, после се изредихме аз, татко ѝ....водих баткото на физиотерапия заради ортопедичен проблем, викам си хайде да поотложа ваксината да не слагам докато ходим в поликлиника с него, все пак болни хора чакат там... Днес баткото пак ми се домъкна от училище с бистри течащи..и на площадката всички сополиви или кашлящи. как да я ваксинирам  Confused

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 18:48 от mama irina

Общи условия

Активация на акаунт