Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 162
  • 616
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Тръшка се яко моя 😂 гледам навън да не го дразня че ще легне в някоя локва.

# 226
Дани,честито! Тръшкат се я...мен вече ме е страх от моя,а беше такова кротко дете-просто от възрастта е...Както съм казвала много пъти-подбирам си битките..Случвало се е да си призная просто да не ми останат сили от говорене,викане,възпитание и т.н и да казвам още един път направиш ли еди какво си ще стане еди що си-той прави..аз нищо..аз не бива да го уча така...В яслата скубел..не от злоба ама като се заиграел и почвал да бута и да скуби от радост  ooooh!Колко е гадно да ти се оплават от детето... не че са се оплаквали толкова ,казаха,че е нормално за възрастта и че със заплахи нещата нямало да станат(аз му обещавам,че ще му прибера всички колички ако разбера още еидн път ,че е скубал,опазих си обнещанието,ама той даже ми помогна да ги събера  ooooh! ooooh! ).Трябвало да им се говори-аз имам доверие на госпожата-с 40 години стаж е...ама колко разбира,а и да разбира си забравя в играта.Иначе ял много добре.

Да попитам само ние ли останахме да искаме помощ с приспиването?Диди все иска да лягам до него и да го тупам по дупето ,а той си мънка...А сега ще остава да спи в яслата,и от 2 дни го уча сам да заспива.но ,осбено вечер отнема мнооооого време по 40-50 минути...Върти се в тъмното и не заспива,идва до нас,после пак си ляга ,някакви такива...Казах поне,че нямало проблем,ще го гялат по главичката и ще го тупат по дупето,но до него неможели да легнат  JoyКоето много ме успокои..

# 227
  • София
Така е моята мома....тръшкане, инатене и аз много и се връзвам. Просто не знам как да процедирам- игнор знам че е решение, обаче вечер ми се надува главата яко. Дай бонки и така 15 минути?!

# 228
И aз по някой път игнорирaм или кaто се скaрaм нaкрaя,че нямa дa стaне нa тяхнaтa те се рaзплaквaт(вече зaщото съм повишилa тон) и след мaлко им кaзвaм елaте при мaмa и млъквaт подaвaт ръчички дa ги гушнa.Тaкa до следвaщият път  Crazy Зa приспивaнето-преди около годинa и се люшкaхме и се потупвaхме и мaмa без кръст остaнa и един ден кaзaх крaй нa люшкaнето,след време спрях и потупвaнето по дупето,сегa сaмо лежa и чaкaм дa зaспят.Първо ще зaспивa зa чaс,но мaлко по-мaлко времето нaмaлявa и детето ще свикне.

# 229
Мммм тръшкането ми е любимо Simple Smile Явно си е заложено някъде в тях на определена възраст да почнат да го правят, защото уж никъде не са го виждали, пък всички го правят. Ляга на земята, или прав тропа с двата крака, и почва да реве като обръща устничките  ooooh! Абе голямо изкуство си е това  Joy
Вальо и той не плаче от яслата, даже ако не ходи и само за там говори. Тази седмица май ще я изкара цялата  Praynig Другата отиваме в Димитровград при баба и дядо малко  Party, пък и на по-топличко.
А за заспиването - ако не се е разлигавил много си заспива сам. И даже по-бързо отколкото с някой да го приспива - ляга, пие си водата и е заспал. Иначе говори, става, ляга, иска приказки... Но в яслата заспива сам - значи може.

# 230
Тръшкането и при нас е на мода. Само че си има свой метод - сяда на земята и започва да реве. Обикновено ми го прави в метрото, страшно ми е любимо - покрай нас минават хора, а той се прави на мъченик! Последния път го хванах под мишница и не обърнах внимание на протестите, пък на него взе, че му хареса. Изобщо не знае какво иска , но го иска от сърце. Доста ме побърква, но стискам зъби и се надявам до март да влезем в някой по-логичен период.

# 231
Точно,че искат нещо и го искат веднага-аз затова много не подкрепям метода с игнорирането,защото за момента нещото ,което иска едно 2 годишно дете,му е най-важното на света,колкото и да е глупаво това нещо.Това не значи,че му се дава всичко,което поиска,има си режим на хранене,на безпопасност и т.н,просто гледам все да му обяснявам,защо не може или защо нещо трябва да се направи-доколко разбира и помни е др въпрос.Просто си се представям на негово място,и няма да ми е приятно да викам едно и също ,а околните да се правят ,че не чуват,мисля,че така биха се почувствали незначителни,не знам...

Иначе и при нас е това повтаряне на едно и саъщо нещо-днеска в столчета в колата ,аз отпред,всички закопчани-той си испуска някъде под седалката топчето и се почва около 5-10 минути-"Маммоооооо"-"ДА,Диди"-"Дай"-"Ще дадем ,Диди като тати спре колата"-няма братче..Накрая му дръпнах една сериозна лекция,за това защо точно в момента неможе да се вземе топчето-той ме гледа с интерес,питам го разбра ли,той-да,викам си ок, и пак отзад - "Мамоооооо,Дай!"  ooooh! ooooh! ooooh!

# 232
  • Пловдив/София
Данииии, страхотна изненада!!! Нали уж щяхте повече да чакате и изобщо не очаквах...Караш ме да се замисля все повече  Wink Но съвсем няма да има кой да помага, на майка ми ще й е 4то внуче и не смогва...Та исках малко да се очовечи "баткото" и тогава. Хайде късмет и кротко и здраво бебе напролет Wink

Не мога да повярвам с тези 24 нови отговора..Не се е случвало от..2 години някъде  Grinning

За съжаление и аз съм на болнична вълна. Както изкара цял месец на ясла, така от края на октомври редуваме 1 седмица там, 1 вкъщи. Сега даже издържа само 4 дена и днес се събуди със сополи, прегракнал и с лека Т. Отмених си куп неща на работа, няма как Sad Още борим и един херпес- имали ли са вашите деца? От последния вирус е и близо седмциа седи..май вече минава де.

Научил се е да си смуче показалеца Sad аз рядко го хващам, но кожата е обелена..Може би в градината на заспиване...

Все повече говори, научи се да казва "може ли" и "мерси" и е така разтапящо, че не мога да отказвам..например "мамо, може ли мишката?" (едно детско филмче). Е, вечер е основно на "искааам" и рев и търкаляне, много е зле, особено ако не е вечерял. Вече свикнах, че постоянно се тръшка и реве и дори не му се карам..Но ето сега сутринта е спокоен, явно се преуморяват просто на градина.

Имам още да ви чета, така или иначе си висим болни вкъщи и не ми се работи много...

# 233
И ние не сме ходили на ясла, откакто се разболя на 3 откомври имаме 4 дена ходене и това е. Сега е с бронхиолит от цялото лечение до тука. Кашля цял месец това дете то беше неизбежно. Обиколих един милион лекари, сега сме при една пулмоложка  дано му помогне вече, че много се измъчихме. У дома сме на терапия с вентолин и пулмикорт (инхалации), но много ме е страх, че ще стигнем до болница, защото е голяма мъка с тия инхалации. Правихме се всички на клоуни, какво ли не мислех, не та не. Накрая го държим на сила, ама на последната беше ад. Изпоти се цялото да се мъчи да се освободи и стана целия червен от напъни. Мъжа ми  вика ще му направим нещо с това стискане да не мърда. Диво дете и това е и си мре на ината. Много се ядосах с него днеска. Аз казах и на пулмоложката, че той на инхалатор не иска да стои, тя вика ще трябва да намерите начин. НАправо ще се гръмна. А за тръшкането ода мога да напиша. Сега си е харесал две блузи и трябва да се носят само те, друго не признава, лежи по земята пищи мята се, само и само да стане на неговата. И като не отсътпя и от яд почва да со блъска и главата където намери, направо не знам. Иначе говори, повтаря всяка дума, реди пъзели и той от тези дървените сам си ги подрежда. ОТ време на време много ме умилява идва и ме милва по бузката.
Честито на всички, които чакат бебчета, лека и безпроблемна бременнност и кротки и полсушни бебета пожелавам.

# 234
  • София
И на нас ни се е налагало да го държим на сила, особено когато не му е добре, макар че е свикнал вече с инхалатора. Просто като не е добре, а е важно да издиша вентолина и пулмикорта го хващаме и насилваме. И той се поти и червенее и моята свекърва ми дудне, че ще му направим нещо така, но още след първата доза от лекарствата кашлицата му се променя и минава на влажна. Предпочитам пред болница където също ще ни насилват с инхалатор. Лекарите даже казаха, че като реве добре си отваря дробовете и го издишва още по добре, но е много неприятно. Двамата с баща му го държим, а даже като трябваше да правим на 4-ри часа дори и през деня да е Ок да си го държи и диша, през нощта като го събудех не искаше и пак на сила сме ги правили. Три милилитра са все пак и за 5 минути някъде се приключва. Иначе с детски филмчета го лъжа, като ги усилвам много и то най-любимите, за да не му пречи шума от инхалатора, но ако не сте го ползвали много преди това с физиологичен, сега директно с лекарство трудно т.к. е важно да издиша цялата доза и няма как да се лигавите да спирате и почвате. Може да пробвате и с накрайника за уста, а не с маска, може да му хареса повече. Имаше период в който Боян си го харесваше един вид да си го гризе.

# 235
Aлекс пaк е болен.От 20 септември досегa товa е зa 3 път.Сутринтa кaто го водих се опитвaше дa нaкaшля и към 10 вдигнaл Т.Филип обaче вече го остaвям,че госпожaтa минaлият път кaзa дa не го взимaм,тъкмо бил свикнaл.Зaсегa не боледувa,дaно и дa си ми е здрaв.
Жaсминa ,Aлекс ми прaви тaкa,кaто се ядосa зa нещо и си удря глaвaтa където му пaдне,после плaче зaщото го е зaболяло.

# 236
Благодаря Асти за включването ще кажа на мъжа ми , че не сме само ние, да не се шашка толкова. И майка ми и тя тук е да помага и тя се шашка, много ревял , не свършило ли вече, все едно не едно , а три деца у дома и с трите споря, като че ли на мен ми е голям кеф. Днес го държах сама на обяд, болят ме ребрата, ръката , а съм с операция , от която тъкмо мина месец и направо се притесних и за себе си. Голямо инатене значи, а като е с накрайника за уста как сте сигурни, че вдишва, защото може да си го държи и да си диша през носа, не знам нямам никакъв опит с тези неща.

# 237
  • София
Абе не съм сигурна с накрайника за уста, но все пак парата отива в устата, но пък с накрайника даже доста по-бавно свършва разтвора, така че просто като опция ако поне се навива на това доброволно.
Аз много се ядосах на свекървата като се развика, че ще му направим нещо така. Все едно на мен ми е кеф да го мъча и ми е приятно. Просто не виждам какъв избор имам. Вече беше получил инжекция Урбазон в крака и ако не се повлияе отива в болницата. Дано все пак свикне, аз след първия спазъм и ада с инхалациите почнах периодично да го тренирам с физиологичен, за да му свикне. Давах му да си го разлива, наливах нов и така. Показвах му на мен, давах сам на го включи и да наниже тръбичката в накрайника. Не знам как е точно при вас, ние много бързо се повлияваме добре от Вентолин и Пулмикорт, но при нас става дума за бронхиален спазъм, не за инфекция. Не ми стана съвсем ясно как е при вас.

# 238
Ами при нас бронхиолит, не знам и аз не съм на ти с термините и разликите. Това му е 4та инхалация, но вече диша много по-добре, не кашля нон стоп, кашли по-рядко, но кашлицата е брутална и много къртеща. Мисля си , че се отприщи този секрет най-накрая.

# 239
  • София
desimira, в първи клас ли ги раздели? Преди това били ли са на ясла, градина заедно? Ние имаме моменти единият да не слиза да яде без другия или да ходи да буди брат си- явно да не е сам Simple Smile
О, чак сега ги разделих - в пети клас. До момента бяха заедно в ДГ и училище, като от 5 години спят в отделни стаи. Мисля, че това при тях беше добър вариант, но защото са съвсем различни по характер, вкус, възприятия и всичко. Чувстват се добре засега! Пак си се търсят за всичко, но поне половината от деня изкарват самостоятелно, в своя собствена среда.

Миа нощес беше с болка в ухото. То един месец не се спря от хрема и кашлица, да е ходила най-много 4 дни на градина. Най-накрая упоритата хрема отиде в ушите! Слава богу възпалението на този етап е слабо, без висока Т и само на едното ухо, затова ще го мъчим без АБ засега, само с капки. Тя пък не дава капките в ухото, защото я боли. Днес едвам капнах два пъти.

Общи условия

Активация на акаунт