Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 163
  • 616
  •   1
Отговори
# 240
И ние наобед бяхме с болки в ушите и 38 градуса-сложих капки ,веднага го отпусна и спа 4.4аса и половина и сега нищо му няма  Shocked.Обаче и той хърка като легни да спи.

# 241
  • София
Тази нощ спа добре. Даже имам чувството, че още е в позата, в която заспа снощи. Няма Т и не е имала през този месец болести. То може би това ни остава, или пък - оздравяване. Прилъгах я снощи да й капна капки в ухото и даде, но много плака. То е много неприятно, особено като капките не са затоплени. Дано вървим на оправяне! Пожелавам го и на всички други болни дечица!

# 242
  • София
В събота през нощта вдигнахме Т и в неделя се повтори ситуацията от миналата неделя. Сутринта макар и с ниска Т, по-ниска от 37,5, изглежда все едно е с над 39. Очите му светят, отпуснат не иска да яде и нещо го мъчи и боли. Давам лекарство макар и на ниската Т, заради болката повече и веднага заспива за час и половина. После вече през деня си поддържаше Т, дори по-висока на моменти, но не повече от 38,5, но е бодър и си играе и затова и не давам лекарство. Вечерта сам я свали до под 37, нямаше през нощта и на сутринта и го заведох на ясла. Втора седмица това. Чудя се довечера, като го взема да ходим до лаб. да му пусна кръвна картина на своя глава. Може ли все вируси да хваща.....не пропуснахме нито една седмица.....вярно, че уж бързо се оправя.....но дали се оправя.....уж меря все Т, че нали сме с електронен и ми е лесно постоянно да го проверявам. През седмицата си е добре, няма Т. Е има някой друг сопол, но това съм го приела, а и от солната стая се води, че е нормално да се чисти.
Почвам да се вкарвам във всякакви филми.....от това, че има алерген в нас, който го разболява (макар Т да не е много симптом на алергия, но беше позасилил и сопола де), до това че е болен от нещо по-сериозно.
Сутринта беше доста крив и се зачудих дали не греша, като го водя на ясла, но ще видим довечера как е. Тръшкаше се и по-пътя до там хленчи и плака, не много ясно защо (май защото не минахме през една локва и не спряхме на площадката), но щом влязохме във яслата се успокой, ухили се, отиде да си вземе пантофите и седна кротко до му ги сложа. Взе си пижамката, звънна на звънеца и се ухили на сестрата. Влезе напълно спокоен, даже т.к. сестрата се забави да затвори търсейки шкафчето му имаше време да се върне да ме целуне. Предвид какво му беше настроените си мислях че ще влезе с рев днес и че не му е добре може би все пак.
Имам съмнения и за кътниците, макар видимо да не са много зле. Цяла седмица от яслата ми казват, че много се лигави и си пъха ръцете в устата. Само че уви, това се случва на периоди, а нищо не пробива......до кога не знам.....пъхането на ръцете в устата го прави още по-податлив на вируси......

# 243
Ако искаш пусни му кръвна картина и суе и црп и кръвта да включва и дкк. Аз така разбрах, че има суе 40. Хванах се и потърсих читав лекар, да разберем какво го мъчи. От дкк личи и алергия по един от показателите, ако няма нищо поне ще си спокойна, че наистина са вирусчета.

# 244
  • София
Да диференциална ще я пусна и с ЦРП. За СУЕ не мислех т.к. е показател който бавно се влияе, тоес, може да е завишен заради доста старо заболяване, докато ЦРП е много чувствително и показва текуща инфекция.

# 245
Simple Smile Бих пуснала  всичко, за да съм спокойна, че нещо няма да остане скрито- покрито Simple Smile Редактирах се, аз изпусах ЦРП то, но следващия път всичко под ножа Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 17:08 от JasminaD

# 246
Астинед, много бързаш да го върнеш на ясла. Няма и 24 часа от последната Т и пак там.....очевидно нещо не е наред, вирус или бактерия незнам, ама.....ако бяхме в една група много щях да ти се подразня Simple Smile

# 247
  • София
Миналата седмица го задържах Понеделник. ММ отсъства от работа. Цял ден беше ОК и от вторник си тръгна и до петък не е имал никакви симптоми. Чак събота през нощта. Така че реших, че няма смисъл да повтарям упражнението от миналата седмица. Трябва да ти кажа, че те са заразни много преди да вдигнат Т. Три дни е инкубационния период, така че аз отдавна спрях да гледам дали някой води болно дете или не, след като много от перфектно изглеждащите ръсят зараза и няма начин да го предвидиш или предотвратиш. Просто е безсмислено. Все пак не бих направила това, което съм чувала, сутринта детето да има Т, аз да му дам лекарство за сваляне на Т и да го пусна. Най-малкото ще ми е притеснено за детето ми. Много хора дават и антибиотик и ги пускат. Тоест на края на антибиотика си ги пускат. Те децата им може да не заразни, но като знам антибиотика как смъква имунитета...направо си ги пращат пак да се разболеят.
Но Simple Smile като ви походят децата втора година Simple Smile ще ги научите всички. В началото и по три седмици го държах Simple Smile

# 248
Хахахах, сигурно си права Simple Smile Тя е пета седмица вкъщи Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Между другото, с една близка мама като сме говорили за дъщеря й, ми разказваше, че като тръгнала на училище няколко седмици подред в петък вдига Т, не висока и се оказва, че е от емоции, натоварване. Дано и при Боян се окаже нещо такова, няма нищо лошо да се изследва де....Иначе моята бузана свърши АБ, днес на контролата всичко беше ок. Сега ще пие изопринозин за имунната след АБ и от понеделник ще я пускам със свито сърце за следващия вирус. Този беше изрод направо, няма такъв сопол, гърло и кашлица!

# 249
  • Пловдив/София
И при нас към края на седмицата идват боледуванията, винаги петък или събота. Миналата седмица го хванах още в петък сутринта, че имаше хрема,колебах се за яслата, но го оставих вкъщи и до неделя намаляха сополите, а Т не се качи над  37.5 (в неделя вече около и под 37). И днес го пуснах на     ясла, леко го изкара,според мен точно защото го спрях още при първи симптоми. Но на тоя студ и вятър и аз, и ММ  се редуваме да боледуваме, та не съм оптимист за идните седмици...чакам вече коледните празници, да починем, дано не ме изненада с някой тежък вирус тогава.

Аз чакам поне 1 ден след висока Т, но то обикновено има и други симтоми и така или иначе няма как.

Днес ми стана много мъчно- отивам да го взема, децата играят, моя го държат на гърне. 2 пъти се напишкал и останал без резервни дрехи и го карат почти насила да седи там, да не се напишка пак...Не плачеше, но ми стана криво така да седи докато всички играят. Утре ще занеса 3 комплекта дрехи:)) според мен от студа е било, съчетано със скорошното боледуване...А и той не си казва винаги до ден днешен.

# 250
Пипи, като едното нищо се простудява там, те от зор да проветряват и с тия гърнета става така....вирус с толкова ниска Т не съм срещала Simple Smile

# 251
  • София
Въпреки всички заболявания, от гнойната ангина началото на Април ,не сме пили антибиотик. Изследванията показват високо ЦРП, като според мен е много високо, но след консултация с приятелка лекарка ме успокои , че е от вирус т.к. левкоците са Ок, не поддържа постоянно Т, няма обилни секрети и храчки. И най- вече има добър тонус. Затова пък от диференцираната излязоха завишени еозинофили, което си е белег за бронхиална астма .....т.к. прави и спазми, явно може да ни се наложи терапия с някакви сингуляри или подобни. Ще видим....аз ще се надявам да няма нов спазъм....

# 252
  • София
Ние пък си караме вирусите без Т. И големите ми деца рядко повишават Т, когато са болни. Вече месец при Миа се редуват хрема, кашлица, ухо и всичко това без никакво завишаване на Т. Още не съм я пуснала на ясла. Днес ще минем през педито да види ухото и може би утре ще я пусна. Вчера продължаваше да издухва зелени сополи, но вече по-малко и по-нарядко. Дано се сгъстят вече! Вчера купих Куикс спрей, да сменим този физиологичен разтвор, че може би вече цяла банка съм изляла в носа й за този период.
Обикновено дете напишка ли се, за мен е начало на разболяване. Може би е признак за простудяване, не знам. От големите имам такива наблюдения. Миа като я взех веднъж от ясла в началото на "болния месец", сестрата ми връчи торба с напишкани дрехи и каза, че днес всички се напишкали поне по два пъти. И се започнаха болестите.
Пипи, имам спомен, че ходехте на плуване някъде, би ли споделила къде? Ако искаш може и на лични.

# 253
  • София
И нашата Т не се повиши повече от 37,8. Напоследък вирусите ги кара с такава температура. Миналата година, като започна ясла и на всяко разболяване беше с 40 градуса, че и ги прехвърлихме и то на 5/6 часа. Явно доста му се измениха разболяванията.

# 254
Незнам момичета, преди време четох статия как да различим вируса от настинката и там това ми направи впечатление, че при вирус се вдигала рязко висока Т, а при настинка била до 38 и се сваляла по-бързо. Няма как а не е въпрос на имунитет де. Последния вирус една мама го изкара и тя с 39, аз без, та.....мнения до 10я и обратно. Моята хлапачка сутринта пак се закашля.. ..а аз така и не мога да се оправя. Направо незнам....

Общи условия

Активация на акаунт