Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 164
  • 616
  •   1
Отговори
# 255
  • София
За тази неделя не знам, но за миналата съм на 100% сигурна, че беше вирус, т.к. още едно дете от групата беше вдигнало Т, а после и аз го пипнах, но без Т. Така че наистина си е до организъм. При децата е нормално да вдигат по-високи температури. То не е и лошо де, все пак значи имунната система се бори. Даже мен точно това ме глождеше, че Т не е много висока, а детето е отпуснато. Но пък ей го сега си е пак напълно здраво дете. Тича, смее се, играе, няма Т. Има малко мокър нос и по две три влажни изкашляния.

# 256
Нъти, бъркаш. Настинка = вирус, основно т е до към 38 градуса.
Грип - рязко вдигане на много висока темп, над 38.5.

Но при децата тези правила не важат всеки път.

# 257
  • София
Дани напълно си права....настинките са си вируси, то и Грипа е, но е друг вид вирус.

# 258
И Диди  пуска по някой бистър сопол,а сутрин кашля-все едно има да отхрачва от хремата...То наистина няма орпавия-и аз все съм с болки в гърлото,сега и отпадналост,хрема понякога.Днеска казах на госпожата да се обади ако продължи да кашля,но не се  еобаждала.Утре пак го водя на лекар,ама какво да ми каже,пак същото-гърдите са чисти,физ.разтвор,и 30 лв пак за имуностимуланти,които направо не спираме...Даже още си допива шишето от Биозина от миналата настинка,има още 1-2 дози по 5мл.Давам му клей по 2-3 капки с чайчета и с много лимон.Надявам се скоро да минем тези постоянни настинки,макар че,да чукам на дърво за 2 месеца ,от кактот ръгна,има голяма разлика-първите 4 седмици 2 пъти се разболяваше с много лоша кашлица,макар,че пак гърдите бяха чисти и си стоеще вкъщи веднъж 10 дни и веднъж 3 седм.

Да се похваля-2 пъти спа на яслата с двете различни госпожи-казаха,че е идеален като за 1 път-не са го приспивали,само го галели по главичката,първия ден плакал 10 сек.,и после пак през съня,днеска никакъв проблем.И о,ужас-снощи заспа самичък след само 1 път спане в яслата  ShockedСамо ме хвана за ръчичка и заспа,без да издава никакви звуци-иначе е мънкане-иска да му мънкам,да го тупам по дупето,целия се мърдя,за да го покаже,даже понякога ако не е на кеф искаше и на ръце .Направо супер се чувствам,много се притеснявах,сега само ми е кофти,че по цял ден почти го няма,а аз още не ходя на работа-януари ще отваряме магазин,но дотогава ще уча,че имам едно право да избутвам.Каточели е малко по-превъзбуден,сега като спи там и малко по-непуслушен,та и през малкот останало време,през което сме заедно се караме.Скубел,ритал и хващал за гърлото-лошо звучи много,но не го рпавел от злоба-момичета искал да ги хващал за дългите коси,ритал,когато много се заиграел-един вид игра,а като по-малък показваше как се мерил пулс-хващаше леко за гърлото и псотискаше и ние му се радваме,ама сега ясно не си усеща силата,и то все към момиченцата...Казах,че е напълно нормално за възрастта му и че най-важното не го правел от злоба,а от играта,но това хващане за гърлото трябвало да го рпемахнем,Разбира се,на никой няма да му е приятно да му хванат детето за гърлото и то да плаче,само че вкъщи като му говоря,си забравя.А определно не е от мноог буйните деца.Не знам,не е хубаво да ти се оплакват от детето.

# 259
  • Пловдив/София
От какво имуностимулиращо сте доволни? чувала съм за имунобор, дали е добро?

Иска ми се да спре да настива всяка седмица, леки вируси кара, но все не знам кога ще е здрав да планирам нещо. В събота сме на важно семейно РД с деца, ще е тъпо пак да е болен...

днес са били на басейн и гледам сополите са се засисили и се напишка 2 пъти Sad

давам сутрин Вит ц, мед и лимон понякога, инфлуцида го спрях, не виждам да помага.

Някой питаше за  басейна - ние ходихме към "плувам с мама и тати"- worldclass басейнът е по-добър за този сезон, по-топъл е. Вече не ходим, само в градината и ако сме на СПА,но това от месеци не е било, за съжаление Sad

# 260
На нас имуностимуланти само Биозин -има коластра,Имунобор и Уелкид,мисля беше,досега само това са ни изписвали,понякога и плюс витамин ц.Немога да кажа колко сме доволни,тъйкато не знам без тях какво щеше да е-иначе досега АБ не сме пили-винаги с това сме се орпавяли,капки,цинабсин,Проспан,1-2 пъти Вентолин и Ксизал.

# 261
Пипи, ( едно лирично отклонение), на яслата приемаха ли го с херпеса?

# 262
Аз давам клеева тинктура и сиропа от бъз. Сега той ще свърши и мисля известно време да е само на клеева тинктура.
Малко съм невежа в темата за имуностимулантите - знам, че много педиатри не препоръчват "изкуствените" такива, а само естествените. Примерно сиропът от бъз (от аптеката, не направен вкъщи) и другите хомеопатични сиропи, тип Инфлуцид, към тези непрепоръчвани имуностимуланти ли се водят? А коластрата?

# 263
  • Пловдив/София
Пипи, ( едно лирично отклонение), на яслата приемаха ли го с херпеса?

Да, то му беше затихнал кто го заведох, но още го имаше поне седмица (то дори сега след 2 седмици си личи, че кожата  е различна). По принцип е заразен само, ако се целуват и ядат една храна, поне аз така знам. Не при въздушен контакт или пипане с ръце. Но си е до ясла/сестра сигурно, някой може и да го направи на въпрос. Ама 2 седмици вкъщи за един херпес е меко казано прекалено  Laughing

# 264
  • София
Момичета....идва уйкенда....пак съм в очакване....направо с нежелание да идва. Толкова си е добре цяла седмица на яслата...ако и този уйкен се разболее не знам. .. вчера един татко след нас му изведоха момиченцето и казаха че цял ден е кашляла и и е текал сопола, да не я водят днес. Та и тази седмица си е бил изложен на вируси...ама то коя ли не е...просто трябва вече да спре да се поддава толкова лесно.

# 265
desimira, благодаря, че сподели за децата си! У нас е най- спокойно, когато всеки си е намерил занимание и е далече от другия.
Астинед, по повод твоите терзания за Боян. Мартин не говореше изобщо, просто мълчеше. Буташе си влакчетата, редеше си пъзелите и конструктора, но мълчаливо. Сега, от няколко дни, буквално повтаря всяка дума която чуе и го впечатли. Посочва и казва за 2-3 неща. Но всичко започна ей така, изведнъж.

# 266
Редеше си пъзелите и конструктора.....кеффф. моята бузана нещо изтрещя, бута всичко на земята, хвърля, надава боен вик, скача по легла и дивани, ужас е. За две минути не мога да я накарам да се фокусира....
Едит - Камелия, клеевата тинктура е силен алерген.

# 267
Ние имаме успех с гърнето. Понякога си показват, понякога аз ги хващам. С пишкането имаме отвреме на време инциденти , другата работа обаче си е винаги в гащите.за гърнето трябва да събуем всички- гащи, панталон, чорапи; сядат без размотаване са готови и след това всички ги аплодираме, браво , те си пляскат един на друг; изливане гърнето в тоалетната, всеки си пуска водата за неговото гърне. Често не ми дават да ги обуя, а пак сядат и пускат още по няколко капки, за да повторим целия парад. Следобеден сън изкарват сухи, веднага ги слагам на гърне като станат. Още не се престрашавам за нощно. Както и баща им като го извежда сутрин да водят каката на училище, също са с пелени. Като излязат и се прибират след няколко часа, а изобщо не виждам как мъжът ми ще се оправя да ги опази сухи.

# 268
Здравейте. Има ли варицела във вашите ясли/градини? При нас е от петък и понеже Ивайло не беше ходил цяла седмица, със сигурност е здрав. Аз обаче съм леко бременна и се чудя какво да правя,дали да го пускам... Карала да съм я, но въпреки това това джипито каза Не, а друг доктор Да... Не си представям да го държа вкъщи месец-два, колкото сигурно биха минали докато се разболеят всички.
Колко трае обикновено карантината, някой с опит?

# 269
KameliyaKo редно е неконтактните да ги съберат в една група и персоналът от тази група да няма контакт с контактните деца/ужасна тафтология се получи  Crazy/. За теб в момента е проблем ако се заразиш. Заради бременността имунитетът пада и е възможно да се зарази повторно преболедувала жена.

Или  спираш и се гледате вкъщи, или трепериш дали и кога ще се разболее и после изолиран от теб трябва да го гледа някой далече от теб  Confused

Честито и лека бременност!

Общи условия

Активация на акаунт