Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 166
  • 616
  •   1
Отговори
# 270
  • София
На кумицата дъщеря и хвана Варицела точно в началото на бременността и с второто дете. Карала я беше, но там някакво изследване и показа, че има повторно заразяване. Много се притесняваше, но нямаше никакви последствия. Явно с пъпки и така на татък не е карала нищо, май някакво кръвно изследване показа нещо. Както и да е. Съвсем добре си е второто детенце. Ти все пак дори не си сигурна дали ще се зарази детето, а от там и ти. Така че не знам дали трябва чак да си причиниш толкова време да го държиш детето у вас и то когато се предполага че ще ти е най-зле. Дано не ти е де......но аз горко съжалих, че лятото Боян го оставих в нас,а аз бях труп по цял ден и повръщах. Аз предпочитам Боян сега да хване и да изкара докато съм бременна от колкото като се роди бебче. Сега ще мога да го защитя повече, но аз и съм по-напреднала вече в бременността и няма какво да се обърква толкова от една Варицела, която съм карала.

# 271
Камелия, честито! Безпроблемна бременност, леко раждане и здраво и пухкаво бебче на финала!

# 272
Благодаря ви Simple Smile.

# 273
Kameliya честито и лека бременност  bouquet Лелеее всички са бременни вече, много хубавооо  Party Августинчетата ще са батковци и каки  Sunglasses

# 274
  • Пловдив/София
Честита бременност! не знам за варицелата,отсега ми звучи страшно това с боледуванията и евентуална следваща бременност...

Аз бях решила да гоним разлика 4 години, да отдъхнем и да се нарадвам на баткото. Но той вече е толкова разбран,че се замислям...А и днес видях каки на 6 години (разлика с него 4) и са толкова големи, не виждам как ще си играят Sad И най-добрата ми приятелка е бременна...това са аргументи "за", но още се колебая дали не ни е рано.

Какво ще им купувате за Коледа? Моят е започнал много даиграе въображаеми игри,уж готви и ни казва какво, уж ремонтира кола с молив примерно и т.н..Та се чудя комплект на доктор ли, кухненски неща ли,или инструменти...И също още се кефи на колата за бутане с крака, много я кара вкъщи и едоста захабена,замислям се за нова, по-голяма кола,нопък да не е огромна, че нямаме толкова място..А и той има баланс байк и кола с педали  в мазето.

# 275
  • София
Аз сигурно ще накупя още пъзели и колички. Трябва нещо от тях да запазя за тържество в градината. Иначе той си пуска от youtube едни клипчета с гаражи на Taio. Не знам дали ги знаете, някакви корейски се оказаха. Ама като им проверих цената ми призля и няма да го огрее Тайото Simple Smile Ще видя ако в Джъмбо има някакви коли с гаражи все пак да му взема.

И от мен честита бременност, че вчера много набързо писах коментара за Варицелата и забравих по-важното Simple Smile да честитя. Да е лека и безпроблемна. Аз вече се примирих, че все съм с някакъв вирус от детето. Друсам се с Биозин мама без да го спирам. Поне до края на Януари ще е така.

Девойката в корема расте добре и не ми създава грижи. Баткото се държи, но тази сутрин се изкашля доста пъти. Слава Богу поне изкашлянията са влажни. Предполагам, че защото петък вечер му тръгнаха малко сополи и вчера като бяхме на солната стая и се е активирало чистене и затова се е поразкашлял. Важното е да е влажно и да не задържа секрети. Все пак съм в очакване, че довечера може да ми кажат нещо, като го взимам, че там е по-жега и сух въздуха и може да се разкашля повече. Ако кажат, ще го задържа, че в събота сме на Коледна фотосесия и не ми се рискува да е болен.
Все пак да кажа за интересуващите се, че съм много доволна от солната стая. Да не излезе, като реклама, но все пак бронхиален спазъм не сме правили и дори, като хората хрема и кашлица не сме имали от както ходим. Някак си сякаш не позволява да му тръгва задна хрема, което е големия проблем. На два пъти вдига Т в неделя, но се справи за 12 часа. Явно си хваща вируси, но се справя с тях бързо. Сега малко разреждаме посещенията и се притеснявам, но око видим зор пак ще зачестим. По-добре да давам пари за тези процедури от колкото за лекарства и прегледи.
В петък даже сестрата в градината ми каза, че май Боян е понапълнял. Много ядял и май на диета щели да го слагат (надявам се, че се шегуваше за това). С баща му мислим, че е така просто защото му се събра повече време без тежко боледуване, а и му давам рибено масло, което сигурно засилва апетита. Аз се радвам де...

# 276
  • Пловдив/София
Не ми говори за храна и пълнеене- моето като терминаторче омита всичко. Сипвали му по 2 порции в градината. Сутрин като не му се ходи и мрънка и като му кажем- ще играеш с децата, ще има песнички, ще караш мотор- не се впечатлява, но като кажем- чака те закуска- веднага тръгва с желание Simple Smile) Не е дебел чак- 13.5 кг при 95 см, но е едър и не е слаб. По-добре така де, като се сетя около годинката какъв злояд беше, нека си хапва. На ден изяжда по 10 мандарини, дано не е проблем.

Изкара почти 3 седмици на градина (с малко сополи уикендно, разбира се и 1 петък не го пуснах), но днес се събуди с много гурели около очите. Вярно, че плака нощес, но има и отдолу като люспи и се притеснявам да не е конюнктивит. Показах  на сестрата и споменах, че може да е от плачене, тя не каза да изглежда притеснително...Бяхме на басейни вчера и може да е лепнал нещо. И разбира се сутрин му е запушен носът. Та предвиждам да не изкараме тази седмица цяла на ясла, но дано поне 2-3 дена да си свърша работата...

# 277
Честито и от мен! Лека и безпроблемна бременност и от мен Simple Smile

Аз пък да се оплача, тази девойка ми разказва играта. Не си спомням с дребния да е било толкова болезнено. Постоянно ме рита в разни чувствителни места и има дни, в които направо не се спира. Всякакви ежедневни дейности ми стават супер трудни.

Иначе за яденето на дребния - с изключение на капризите да яде като нас и да не си сяда на столчето си хапва нормално. Върви си дребен, но той винаги е бил така.

А, да - за коледа нямам идея какво да му взимам. И роднините започнаха да ме питат, не знам какво да им казвам.

# 278
  • София
Абе и мен девойката ме рита повече. Боян все спеше по-прегледи и въобще го усещах ясно само, като легнех по гръб вечер и много накрая. Даже ме притесняваше много това, но той си се оказа спокойно бебче. Нея си я усещам по цял ден и в движение като съм и на прегледите все е будна и шава. Явно е по-активна Simple Smile то и много стрес и се насъбира. За разлика от с Боян си позволявам по-често да пия кола и сутрин едно мляко с нес, т.к. работя и имам нужда просто от стимули. Ставаме рано и после трябва да изкарам деня. Всяко разболяване на Боян ми коства много нерви и притеснения, та не знам какво бебче ще излезе накрая. В същото време се товаря много и дано не тръгне да излиза преждевременно. Уж всичко е Ок за сега, ама всяка вечер като прибирам Боян има поне 5 места на които ме кара да го вдигна (на звънци, ключове за осветление, бутони на асансьори). Ако не го направя се тръшва и става по-зле и затова му угаждам (баща му го научи да го вдига на тези места). Нося и триколката му до втория етаж (ако видя зор много я оставям долу до пощите и ММ я кача по-късно). Из нас все за нещо пак се налага да го вдигна, а скоро така се хвърли върху корема ми, че ми призля ......дано устискам до Март.

# 279
  • София
Камелия, честито и от мен! Безпроблемна бременност ти желая!  bouquet За варицелата - ако е бил в контакт, няма вариант да не се разболее. При големите ми деца, единият мислех, че ще подмине, а той последен в групата хвана и заради него залепиха отново карантината. На 100% беше разболяемостта в групата.
За усещането, знам че при втора бременност матката е по-чувствителна и движенията на бебето се усещат по-добре.
Миа е с някаква задна хрема и започна да кашля докато спи и пак сме вкъщи. Хремата спря и вече не кашля, но и утре ще я оставя, пък за четвъртък и петък ще го мисля.
В четвъртък в Лидл ще има доста играчки и мисля да й взема плодове за рязане, както и една низанка (на връвчица се нанизват елементи). Това ще са част от коледните подаръци за нея. Оказа се, че на големите са им умаляли ски екипите и ще трябва и това да купувам. Растат си децата.

# 280
Ами не е бил контактен, то затова ми е цялата дилема. Ако беше бил контактен, нямаше да имам особен избор. Simple Smile

Плодовете за рязане от Лидл са много добри, аз миналата година ги купих. Сега мисля да му купя дървената торта, нищо, че е розова, защото откача от кеф по торти, свещички и тн. А сега тъкмо извадих и една друга играчка от Лидл, едни дървени риби с магнит, като риболов, също се радва на голям успех.

# 281
  • София
И ние сме си в нас. Вчера се разкашля, пак секрети се стичат в гърлото и треперя да не направим спазъм. Намалихме помещенията в солната стая, но май няма да стане. Трябва да си ходи, за да чисти секрети. Слагам Коларгол от снощи. Няма хрип за сега. Довечера е на солна стая, дано се разминем. Разказа ми се играта този предиобед да го заведа с триколката в снега до поликлиниката, че после и при гинеколожката ми минахме да покажа резултати. От там аптеки, до градина да оставим бележка и накрая му стана нещо и рев и истерия и не мога да го успокоя. Едвам се прибрахме. Корема ме стегна яко, че много трудно се буташе триколката, а и го вдигах много и всичко от 9:30 до към 12 се разигра. Успокой се чак вкъщи, като пуснах Маша. Ако днес не тръгна да раждам, няма кога.... че се ядосвам и че микробиологията ми не е ок. С него нямах такива проблеми, но сега явно имунитета ми много е спаднал. Оплакаха се. Къщата е хаос, но лягам да почивам докато спи, че нямам повече гориво.

# 282
Асти, не си за завиждане Sad
не ми е работа, но да питам: водила ли си го на пулмолог, на алерголог. Не е в реда на нещата да се разболява толкова често. Вярно, че всички деца боледуват и има по- податливи, но....всяка седмица?
И малчо миналата седмица си беше в къщи болен. Все още му е запушен носа, но го пуснах на ясла. Няма кой да го гледа. И с памперса започнахме нови опити за махането му, но отново удряме на камък. Не иска да си казва и това е. Занесла съм 4- 5 чифта дрехи на яслата и резервни обувки даже, че много се напишва. Ще се помъча още малко и ако не стане пак ще върна памперса, че то голямо пране пада.

# 283
  • София
На пулмолог разбита се....все пак прави бронхиален спазъм два пъти. Ако направи трети почва терапия за асматици, но до 5 год не може да се каже дали е асматик. Аз също не съм, но съм правила същите пристъпи. То нещата са свързани и затова и често боледува, но този месец е отсъствал само два дни от ясла. Изкара някакви бързи съботно неделни разболявания, но нищо сериозно. Просто тръгне ли хрема съм на тръни. Особенно водниста и задна, която да го дави.
За алерголог мислих, но и там преди 5/6 год нищо категорично не могат да кажат и не ни го препоръчват засега.

# 284
Пожелавам  да се разреждат боледуванките и всички  деца да са здравички!

Общи условия

Активация на акаунт