Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 169
  • 616
  •   1
Отговори
# 285
Асти, незнам закрепихте ли, но ако не сте, мислила ли си за класическа хомеопатия? Ние наскоро тръгнахме и мн не мога да дам отзиви, но това, което пие в момента за задна хрема, Пулсатила, се дава и за бронхоспазми и тн....може да ви помогне!

# 286
Nutty колко често ходите на хомеопат? Почнах и аз да се замислям да водя Алекс, че с тези боледувания в яслата ми идва вече множко. Седмица и половина в новата ясла и айде кашлица, не знам кой сироп да давам вече. Педи каза,че нищо му няма, а буха като магаре

# 287
Добро утро!
Влизам с коледно настроение - идеи за подаръци? Трябва да измисля един за градинското им парти до края на тази седмица и още един за семейната Коледа. Какво развиващо за тази възраст? Книжки, пъзели, моливи, различни карти и конструктори имаме в изобилие, както колело, пиано, кукли и колички. За мен лично е по-добре нещо без малки части, защото ми е омръзнало да събирам дреболии от пода.  Crazy Чудя се за някакъв интерактивен таблет, или изтриваща се дъска...
Ето тези и тези разглждам в момента, как мислите, отговарят ли на възрастта, отбелязано е от 3г. нагоре, но на мен ми се виждат ОК. За първи път съм в блокаж за детския подарък... Другото ми притеснение - за градинското парти - не ми се иска моето дете да има по-голям или по-малък подарък опт другите, но пък не мога да преценя какво ще решат да подарят другите родители.

Друго питане оносно яслата - каква е обратната връзка при вашите деца? Ние нямахме проблем с адаптацията, не е плакала никога, обаче ми казват постоянно, че не спазва правилата и не се съобразява с другите деца... Sad

Ако съм пропуснала да честитя на бременните до момента - пожелавам прекрасна бременност и още по-прекрасни бебчета. Моята августинка е кака вече цели 6 месеца и е много разбираща и обичаща сестра. И така - у дма е весело, разхвърлано, шумно, понякога прекалено, понякога изпушвам, но са прекрасни и ги обичам!

# 288
Аз купих такава дъска: http://www.hippoland.net/legnoland-d-ska-za-pisane-s-s-smetalo-2v1-36881 Мисля,че ще му хареса да си драска по нея, а и магнити много обича да залепва. А също и тези карти, които са за по-големи деца,но мисля да му дам по-лесните, а по-трудните да ги запазя - http://www.hippoland.net/thinkle-stars-umna-pisalka-mini-oobrazovatelen-p-zel . Между другото, такъв тип играчка, но като книжка, ще има тези дни в Лидл и според мен е супер подарък за детската градина,защото е евтин (някъде под 10лв май ще е) и е реално само 1 част,т.е. няма да се запилее из градината, докато дойде време да си го прибереш.
Иначе аз купих микрофон за градината, че ми писна от колички и камиони.

# 289
Ние за подаръците в яслата се разбрахме да са малки и не скъпи подаръци, за да не се дразнят децата. Аз лично ще занеса магнитните плодове от миналата седмица в Лидл Simple Smile
Иначе сме взели Лего с животни и един статив с магнитна и черна дъска и ролка хартия за рисуване. И магнитни букви и цифри, защото са му интересни.

# 290
  • Пловдив/София
Аз купих кола за яслата, защото той това си поиска- като питам какво ще донесе дядо Коледа, винаги казва "кола"! От по-големите е, с отварящ се багажник и врати и мисля, че ще му хареса. Малко скучен подарък, но пък и не ми се иска нещо супер оригинално, не се знае как ще го приемат другите деца.

Иначе съм купила няколко подаръка за под елхата: машина за сапунени балони (сами с натискане на бутон си ги правят), кафе машина от Лидл (обича да ни прави кафе наужким), книжки. От баба си и дядо си ще получи маса с инструменти- много обича да бърника по дупки, уж да си поправя колите  Laughing Чудех се и за лекарски комплект, че му бяха интересни слушалките в една книжка, но май му е рано.

Много исках и тортата от Лидл, но се изчерпа много бързо и така и не се обадих на клиентския телефон. Има за рязане пица, плодове, тостер, котлони, скоро и кафе машина, достатъучно е.

Amandine, и аз се чудех за таблет, но ми казаха, че не ги приемат за "истински" и пак ще човъркат нашите лаптопи и телефони. Не знам колко ще му е интересно, макар че напоследък обича музикални книжки, натиска бутони с песнички и танцува.

# 291
  • София
Абе момичета....поне в нашата ясла няма да им дадат да си разопаковат подаръците на място, че ще настане хаос. Само им ги дава Дядо Коледа и всеки си ги отваря вкъщи. Именно за това в нашата група се съгласихме всеки да купува каквото иска и за колкото иска, в противен случай щяхме да купуваме еднотипни играчки, да кажем едни и същи за всички момичета и за всички момчета, но това щеше да ни усложни яко живота. Разбрахме се и от общите пари, които сме събирали да им купим играчки, които да останат в градината, но нямам идея как точно ще им се поднесат. Ще имат и почерпка Simple Smile Само нас няма да ни има там Sad което ме натъжава, но такива са правилата. Купила съм му от Лидл някакъв куб дето с магнитче се ловят фигурки. За в нас има от баба си една от пистите пак от Лидл и сме му взели пъзели, автовоз и др колички и книжки, някой вече му ги дадох и въобще не мисля за всичко да чакам 25-ти, че накрая някой неща няма и да ги погледне.

За хомеопатията и нашето закрепване. Не знам колко сме се закрепили, от пристъпа началото на октомври не сме правили пак и всичко на всичко имахме само веднъж разболяване с хрема и кашлица и то беше по-миналата седмица. Няколко пъти изкарахме вирус с температура (включително този петък), но му минава за по-малко от 24 часа без особени лекарства. Реално си се разболява често, но се оправя много бързо и за мен най-важното е да не прави спазъм. Много ми е трудно да се пречупя с тази хомеопатия, взимам някой неща, като Тонзилотрен, инфлуцид, но те не са баш хомеопатия за мен т.к. са с висока концентрация. Взела съм и едни гранули за хрема, които вече са си баш хомеопатия т.к. са с много високо разреждане, но още не съм ги опитвала. Просто, като химик по професия ми се струва коштунство да ми искат толкова пари за нищо и захарчица.
Иначе снощи ми се позакашля и изтръпнах и днес съм му записала пак час за солната стая. Дано поне за Дядо Коледа да устискаме.
Мен нещо ме стегна гърлото, не знам дали той на мен е лепнал или има опасност аз да му лепна. Тази сутрин получих мейл от една студентка, че е с Грип ТИП А и ми призля ......почна се.....естествено и казах да не ми се мярка Simple Smile
Викам си да устискаме до празниците и после семестъра свършва на 20 Януари....колко му е.....вече съм като платноходка и само ми се смеят колегите, като ме видят как се нося по коридорите, а има още три месеца да дебелея. Вечер все по-често не си намирам удобна поза.

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 18:21 от Astined

# 292
За хомеопата -
Скрит текст:
за трети път ходихме вчера. Първият път за първичен преглед и да изчистим АБ, че много зле й се отрази. Вторият път, за да ни каже за имунитет какво да даваме (така и не успяхме да дадем де) и вчера заради сопол, който отново се превърна в заден. Плащаме по 10 лева за капки, а за преглед платихме само първият път, за самото снемане на случая. Вчера й гледа гърлото и я слуша, жената е била педиатър дълги години преди да се посвети на хомеопатията. Незнам кога ще започне да ни взима пари за преглед, но доколкото разбирам, докато не я излекува сега, няма да взема, чак след време, като е била здрава и я тръшне нещо ново, взима пак за преглед и после пак така докато не я излекува. Капките, които дава, са си нейни, тя си преценява потенциите и всичко. Твърди, че под формата на течност са много по-ефективни. Не се изпиват наведнъж, могат да се ползват и по-натам, ако симптоматиката го налага де. Та от тази гледна точка не е толкова скъпо. Да видим сега ще й помогне ли за задния секрет. Явно носоглътката ще й е слабо място. Пуснах я точно два дена на градина абсолютно здрава - без кашлици, сополи, абе чук беше и хоп, появи се сополът. Не мога да приема изказвания от сорта, че всички са така. Ми не е нормално! Водят ги със сополи, проточени до земята и кашлящи и това било нормално.....ебаси нормалното. Изобщо незнам какво ще правя с тази градина........
Ако са добри отзивите от лечението, ще споделя. Малко ще зачета за класическата хомеопатия, да не съм толкова гола и боса по темата, мисля и един курс да запиша, но това по-натам. Засега съм леко скептична, дано греша, но просто няма как да се доверявам на всичко в света, в който живеем Simple Smile
За подаръците изобщо незнам ще я закрепя ли, че да присъства на коледното тържество. Иначе съм изпонакупила доста неща, просто едно ще замине за градината и така. Умна писалка може и аз да взема, все си мисля, че е рано, но то ще си покаже детето интересно ли му е. И кинетичен пясък искам да й взема.....

# 293
Mинах сега през един магазин да видя на живо как изглеждат. От таблет се отказах, не ми допаднаха, основно като звук. Почти нямаме нищо което да издава звуци, защото съм особено капризна и нищо не харесва на изтънчения ми слух  Joy (освен 1-2 подаръка, които някой друг е взимал  Joy), а и реално детето предпочита компанията на възрастен - да показва и да обяснява кое какво е пред таблет.
Умна писалка имаше в магазина - пъзели и разни други модели, но като са затворени в кутиите нямаше как да видя какво точно представлява и дали ще ми се стори подходящо.... Всъщност точно погледнах на сайта им - тези от 3 до 6г ми се вижда рано да се дадат сега, така че отпада. Остава магическа дъска или такава с магнитни букви и цифри, понеже за всяко нещо пита "това какво е?" може пък да научи азбуката  Joy  KameliyaKo, благодаря за идеята, и при нас магнитчетата за хладилник за интересни  Hug

Искам да направя украса, но изобщо не знам къде да сложа елха. Имам една мъничка изкуствена. Прецаках се да попитам преди малко: "Искаш ли елха?" - "Да" - "Голяма или малка?" - "Гляяяяямааа"...  Crazy И сега се чудя къде по точно мога да набутам голяяяямааа елха #Crazy

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 15:31 от Amandine

# 294
При нас подаръците са много лесни-просто пшревозни средства  Laughing.За градината един джип БМВ дето дърпа една полицейска кола.За вкъщи пак един джип ама дърпа едни яки мотори,писта с колички,дъска за рисуване.От едните баба и дядо камион за бутане .т.е за яздене ли как ги водят,че много иска ,а неговия му е вече супер малък.а от другите искал "влак",каквото и да значи това ,но ще намерят някакъв.

Ние от 1 месец не сме на ясла,просто не виждам смисъл да се разболее за рпазниците,а имам възможност да си го гледам-и той буха като магаре вече месец,всяка седмица сме на доктор,нищо му нямало,можела така много време да продължи,аз какво ли не пробвах-вит.ц с проспан,клей,коластра,чай от бъз,всякакви други чайове,имунохелт,пак витамин ц..и още се позакашля.

Нашата елха е средна изкуствена-директно я слагам на остъклената тераса,тя ще се вижда идеално,само на Бъдни вечер ще я приберем.

# 295
  • София
Здравейте!
За подаръците - накупих от Лидл разни дреболии и съм ги прибрала в шкафа - едно от баба, едно от другата баба и т.н. Общо взето чак сега започна да се заиграва с играчки. Даже вчера цял ден мъкне една мека кукла и само да я остави някъде и се сеща и започва " Кука, кукаа... де е кукааа!". Зарината е с играчки и въобще не смятам да продължавам да трупам!
Сега да се оплача - два дни мъчим 40 градусова Т. Баща им донесе вирус, единия младеж се тръшна, на втория ден - сестра му, сега май и аз ще се поддам... кой ще ги гледа...  Confused При малката стигнахме до увиване в мокър чаршаф (нещо, което винаги ми се е струвало крайно и не съм прилагала при големите деца). Тази нощ пак имаше Т, но поне беше под 39 градуса. Не знам какъв е този вирус - един час след Панадол/Нурофен, температурата не мърда!
При нас в яслата май няма да се купуват подаръчета. Дадохме пари за играчки и доколкото знам, оттам са отделили. Като гледам как вървят нещата, не знам дали и другата седмица ще ходи на ясла и дали ще има възможност да усети коледен дух там.
Елхата, ех... елхата. Въобще не знам защо си правих труда да я украсявам. Половин час след като се прибра от ясла съм снимала на какво прилича - до елхата има столче и около него са всички играчки (на пода, не върху елхата  hahaha). Подредих пак, вчера реши да свали всички червени топки и да ги прибере (не знам къде) и сега елхата е постна.... Хаха, трябваше да я закова на тавана!
Весели празници, момичета и никакво разболяване!  Hug

# 296
  • София
моя човек пък не проявява особен интерес към ялхата. В неделя заедно я редихме, като на него мерала му беше да закачи три играчки на един и същ клон и след това ги ползва, като топки и ги прибираше и вадеше от кутиите. Като я наредихме и сложихме с баща му не я е поглеждал даже. Още като се роди купихме изкуствена елха, около метър и педесе и я слагам в хола зад холния ъгъл, като е вдигната на стол.

Такива вируси с 40 градуса и дето по 1,2 часа след лекарство не мърда, карахме в началото като почна яслата. От гнойната ангина Април месец, не съм виждала вече по-висока от 38,5 Т. дано и не видя. Веднъж видях 40,6 на живачния под мишницата и няма да го забравя цял живот. Аз обаче директно под душа вкарвам, не си играя с чаршафи. Не с ледена вода естествено, тя и 36 градуса (което си е съвсем топла) си смъква пак. Гледаме да е топличка до хладка все пак. Стига поне на 39 и нещо да падне да дам лекарство т.к. на 40 повръща и през устата нищо не мога да дам в такъв момент. То всъщност така съм разбирала и че е вдигнал много, щом повърне, че понякога се е будел посред нощ вдигнал яко и повръща- от което също естествено си смъква Т сам. Свещички ефералган, също като Панадола - хич не ми помагат - явно парацетамола, като цяло. Сега нали имам и за челото термометър и много по-често и лесно мога да я следя.
Дано се оправяте бързо ида ви се разминат сериозните лекарства.

# 297
И ние се бяхме засилили за голяма изкуствена елха. Избрахме я, казахме,ч е я купуваме и като извадиха една кутия - огромно нещо. В този момент попитах мъжа къде ще я съхраняваме цяла година... Естествено отказах покупката. Взех лампички, сложих ги на малката елха( около 30см) да е по-атрактивна и приключих с украсата за тази година. Flutter

# 298
  • София
Абе да, съхранението си е зор. Вече ми писна над гардеробите да гледам кашони и кутии ама няма как.

Днес опаковах подаръците от нас и от баба му и ги сложих под елхата. Те не се виждат и няма достъп до тях, така че трябва да ги опазим, а и както казах май ще почна по-рано да ги раздавам или след Коледа ще видим. Той и от други хора ще получи де.

Да се похваля, че снощи ММ отиде да ми вземе пристигналата поръчка от Амазон. Поръчахме си Нутрибулет и сега ще го тествам и се чудя довечера за Боян какво да пробвам да му правя. Дано му харесват така плодове, че основно заради него го взех и за бъдещото бебе де. Той яде основно банан, ябълка, мандарини....случвало се и дюля и грозде, но гроздето от дъжд на вятър и не всички мандарини одобрява. Абе претенция. Та сега се надявам под формата на смутита или гъсти нектари да го прилъжа да консумира повече. Давали ли сте джинджифил на децата? Чудя се ако му добавям малко към плодовете дали е ОК. Много е полезен, но не знам дали е подходящ и какво количество за деца. При всеки случай ще слагам малко, защото люти и няма да му хареса ако е много, но все пак дали въобще е редно. Миналата година в меденките имаше, но там количеството е много малко. То там и карамфил и индийско орехче и какво ли не има.

Другото което поръчах е дифузер за стаята, че сега кумата ми беше дала техният (след спазмите да опитаме и това) и реших и аз да си поръчам, та и него съм пуснала сега да тествам. Поръчах няколко вида етерични масла, които да са подходящи за деца и бременни -основно лавандула слагам. Видях, че и за спокоен сън при бебета има някакви комбинации, но по-нататък ще проуча.
 Само от едно одеалце за бъдещата беба не съм очарована. На вид е прекрасно, но се оказа 100% полиестер, което си е моя грешка, че не съм погледнала описанието и е по-тънко от колкото ми се искаше, ама карай да върви.

Много обичам да получавам поръчани неща.....направо си е моята Коледа Simple Smile да отварям пакетите Simple Smile и много ми подобрява настроението.

# 299
Десимира, в момента върлува това. 3 дена 40 градуса....ми знаеш какво да правиш, охлаждай и така. Мн висока Т е, дано не те търъшне и тебе!

Общи условия

Активация на акаунт