Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 171
  • 616
  •   1
Отговори
# 300
Асти, направо ти завидях! За колко време пристигнаха?

# 301
  • София
На 28 ноември ги поръчах от Амазон. Само две етерични масла ми се забавиха и пристигат със следващия курс от Англия. Възползвам се докато още са в ЕС, а и лиратс сега е по-евтина.

# 302
  • София
Десимира, в момента върлува това. 3 дена 40 градуса....ми знаеш какво да правиш, охлаждай и така. Мн висока Т е, дано не те търъшне и тебе!
Да, после дочух, че има масово болни. Явно ние от първите в началото на седмицата хванахме. Свали Т, нощес беше само 37,6 (четвърто денонощие), но й се запуши носа и започна да кашля и почти не сме спали. Сега още спи, та чак ме притесни и ходих да я пипам пак за Т. Днес ще минем през личната, че идват почивните дни, да я преслуша. Кашлицата не ми се струва от опасните, но все пак...

Astined, сподели за смутитата после. Миа също почти не хапва плодове. Вчера я излъгах с една ябълка. Като цяло не й харесват. Правя фрешове от портокали и мандарини, но и от тях пие малко...

# 303
Добре де, тези градински сополи и кашлици имат ли край  newsm78 Риторичен въпрос е това  Crossing Arms Уж все нищо няма като идем при личната, пък той все си кашля - остатъчна кашлица било това - е 3 месеца! Вече ми писна! Извикала съм една позната педиатърка да го види утре, та и второ мнение да чуя. Най-странното е, че нито веднъж не е вдигал температура - това значи ли, че не е вирус? И какво е тогава?
И на всичкото отгоре му е тръгнал първия кътник, не е пробил още, но е подуто и ръцете му са цял ден в устата и казва "има зъбче, болиии, мама пипне". И ме кара да го гледам и пипам  Joy Много е жален милия...
Сега го чащам да стане и отиваме при първия Дядо Коледа за сезона Simple Smile С приятелчетата от квартала им организирахме купон и поръчахме Дядо Коледа от Грабо. Снощи по нощите опаковах подаръци, че се опитах през деня, но се почна: мама ко прай, мамо тва ко е, мамо тва подарък е?  hahaha А, и сме им организирали каки да ги гледат, пък ние с майките и татковците да си пийваме и хапваме хихихи

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 16:11 от Mrs.Petrova

# 304
М да,тази кашлица по 2-3 месеца ми е позната....почти 2 месеца сме така,направо ми се реве вече като го чуя,ама май при всички е така...Докторът каза,че може доста да се проточи.Най-интересното е,че може 1-2 дена нищо да не кашля,но като се закашля е продължително,все едно има за отхрачване.Аз пък без да се досетя си докарах гнойна ангина,а тази вечер у нас ще се празнува рд,а малкия отива при баба си  ooooh!.Днеска и антибиотик си назначих,гаргари правя...направо ужас,а преди малко и повърнах,направо ужас.

# 305
Ми кашлицата е от задни секрети....от тук вече който каквото си има. Нашият последен така наречен градински сопол и кашлица се оказаха следствие на стрептокок в носа. Лекуваме го, няма такива сополи!!!! Може и от зъбки да се стича секретче, от алергии. Друго дете от нашата градина е с друга бактерия, пак в носа = пак сопол назад и кашлица. Ако нещо ви съмнява изследвайте ги. Иначе бактериите в носа не се лекуват, ако не създават дискомфорт на детето. За съжаление на нея и създават....Sad

# 306
Да, аз знам, че са от секрет, който се стича, въпроса е, че стана вече много време. Педиатърката го видя - каза да пуснем секрет от носа и гърлото - сега да видим личната дали ще даде направление. Тя пък ми беше казала, че и да има бактерия, няма да я лекуваме, за да си изгради сам имунитет.
Изписа му фенистил и калциев глюконат за 5-6 дни, както и за кашлицата чай Бронхо. И препоръча един спрей, който тя ползва против зарази от пациентите зимата. Пръска се в носа и образувал защитен филм против бактерии, каза да му го пръскам сутрин преди яслата. Да видим докъде ше я докараме...  Thinking

# 307
  • София
Я сподели какъв е този спрей......ние също сме болни. Избутахме за дядо Коледа в петък, но от събота вечерта пак яко текна носа с тая ужасна водниста хрема. Този път солната стая не ни спаси уви, дали защото пак разредихме посещенията не знам, или вируса беше много по-силен т.к. вдигна и малко Т, а обикновено няма Т с течащ нос. Почна яко давене от стичащия се сопол, ама нон стоп и като по учебник си полетяхме към бронхо спазъм. Просто пред очите ми става, виждам как се задръства и почва да диша трудно. Заведох го до спешния вчера, не беше със спазъм, но от едната страна вече имаше затруднено дишане...абе на крачка демек. Заради скапаната Т не можах да го заведа на солната стая да опитаме да изчистим без лекарства т.к. е противопоказно да влиза с Т. Та почнахме пак Вентолин, но на 12 часа и Мукоплант сироп, Ериус, бе цялата позната редица, която успявах да избегна два месеца. Да кажа, че още събота вечерта почнах хомеопатия за водниста хрема ама никаква файда. Не прибегнах към Коларгола т.к. преди две седмици съм слагала, но ме е яд че не включих Виброцил, а реших да пробвам хомеопатията. Проблемът е, че трябва да отхрачва сега, а той директно спира да кашля. От сиропа и вентолина трябва да почне да храчи, но го прави много рядко и трудно. даже през нощта след закашляне поплакваше т.к. го болят гърдите явно. Нали знаете как е, когато трудно се откъртва. Нямал Т за сега (баща му си остава тази седмица с него) и ако задържи да няма ще го водим на солната, че само от там съм видяла хубаво отхрачване на секрети. Ще видим и нашата лекарка довечера какво ще каже.
Не знам как да я спирам тази водниста хрема, просто трябва да я пресичам от раз, за да не прави спазъм. само Коларгола ни е помагал наистина добре, но пък е агресивен към лигавицата и не мога да го слагам все него.

# 308
Асти хомеопатията действа бавно. Но аз миналата седмица спасих себе си с Цинабсин по едно на всеки час. Усетих, че ме почва от гърлото и веднага ги взех, както и прополки, и 2 дни се усещах така и спрях всичко Simple Smile
А воднистата хрема на Вальо последния път я спрях с на майка ми от детството ми лекарството - гореща баня и разтривка на краката с мас, ръся сода и слагам дебели чорапи и ляга да спи. Сутринта нямаше нищо Simple Smile
Забравих за спрея - quixx protect се казва. Няма го много по аптеките - не го зареждали, защото после не им се продавали другите лекарства Simple Smile

# 309
  • София
Абе цинабсин и аз мислех да взема, но той е от серията на Инфлуцид и Тонзилотрен. Това за мен не е хомеопатия, а билколечение. Там концентрацията на активните вещества съвсем не е малка. Не го взех, защото в аптеката казаха, че е за запушен нос, а не за водниста хрема, но ще шробвам за друг път.
Този път си дадох баш хомеопатия. Някакви гранулки на Боарон, 3 пъти по 5. C9 което ще рече огромно разреждане. Уж именно за пресичане ги дават като се появи веднага хремата. Как да е, давам ги. Те предполагам повечето хора са доволни ако на втория ден пресекат хремата, но при нас 12 часа с течащ нос вече е направил белята.
Това с маста освен да го пробвам, трябва да купя Simple Smile сона на краката ли ръсиш. Само ме притеснява, както сега вдигна Т, че не е подходящо, но събота вечерта нямаше температура и можеше да го приложа.
На куйкс съм взимала спрех - хипертоничен - демек по-солен от физиологичният, но ще видя да потърся този. Предполагам пак е нещо морска сол, но с някаква добавка......на всичко съм готова....
Чудя се дали не се разболя и защото спрях рибеното масло, че да почине и нищо имуностимулиращо не давам сега. За сега ми отказва и нещата от Нутрибулета, но поне аз добре си ги пиивам, че и аз не съм много по-плодовете и така консумирам повечко.

# 310
И ние предколедно сме болни, и под ние имам предвид наистина ние, а не само диването. Той е с някаква гъста мазна хрема и гъста мазна кашлица, без температура. Тази нощ към три часа ми се събуди, кашля и рева, накрая спря да реве, спря да кашля. Сега е на сумамед, това като го чета си е антибиотик. Дано укрепи положението бързо, защото след коледа ще ходи по план на гости при баба и дядо и да не му треперят. Междувременно го метна това същото на баща си, който вдига температура, кашля и хърка. Пък аз държа фронта с лека хрема засега, но от мечка с нарколепсия се превръщам в оцъклен нощен звяр и почти не мога да спя о.О особено с един хъркащ и едно ревящо. Празници! Да оцелеем някак тази седмица...

# 311
Асти само краката мажа с мас, стъпалата. И после молко сода. А за кашлица знам, че може и гърдичките да се мажат.

# 312
  • София
Ох Дани не знам за теб, но аз вече почнах място да не си намирам вечер. Ставам често по малка нужда, ММ хърка поначало и сега Боян също като се буди болен е АД. Просто не се наспивам. А снощи като ревна от кашлицата го взимах при нас да спи, което съвсем ме претрепва. То и без това вече на никъде не ми е удобно с този корем. Малката риташе яко при всяко мое събуждане, знам си аз, че тревогите около Боян много я напрягат и нея. И т.к. сме в много близък контакт с Боян и само ми се навира, гушка и целува, а спахме заедно.....очаквам пак да ми хвърли вируса, но не мога да страня от него....няма как....

# 313
Този Куикс Проктект и на нас ни го изписаха за яслата,но така и не го заведох.Слагало се сутрин преди тръгване и след връщане .Ние от събота вечерта сме с темепратура,веднъж повърна и като видгне 38.7-8 почва пак да ми отхрачва и текват едни бистри сополи,май и ухо го боля снощи.Днеска вече е добре-от сутритна е нямал,сега дано не всигне докато спи.СЛедобед сме на д-р,аз също с него-на инджекции съм,изписани от дежурния лекар,които ми действат май супер бавно и се побърквам-веече 5 инджекции а гнойта си седи и боли,но общо взето съм добре.Само дето и мен ухото ме боли и тука се лекувам с неговите капки Отипакса

Писна ми вече от болести...а вънка е и хубаво времето,а ние само вкъщи сме навряни..

# 314
  • София
Охххх като чета някой как го докарвате до антибиотици и тежки разболявания от децата изтръпвам. Само това ми липсва с тая бебина в корема. Влязох в 7-ми месец и само ме тресе треска да не тръгна да раждам. Повече от един месец се боря с разни гадини, че микробиологията не беше добре и това направо ме влуди.....нещо определено по-тегаво ми вървят нещата.....колко си е добре, като си само бременна и не трябва да мислиш за друго. Дали съм сготвила или изчистила не беше от особено значение......

Общи условия

Активация на акаунт