Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 64 976
  • 616
  •   1
Отговори
# 510
Момичета - успокойте ме, че не съм пропуснала нещо! Нали не трябва да кандидатстваме за градина, а си отиваме автоматично от яслата? Не знам откъде ми хрумна, но видях, че днес има класиране и реших, че съм пропуснала...

# 511
  • София
И аз не съм Simple Smile считам, че като сме приети в ОДЗ (не че вече ги наричат така де) в яслата и директно отиваме в градина. Не знам да трябва да се кандидатства Simple Smile Стига сега ме вкарва и ти във филми Simple Smile все щях да чуя от някъде ако трябваше, никога не съм чувала за такова нещо.....

# 512
Е и аз така си мислех до днес. И отнякъде реших, че е трябвало, а пък не съм и ей на - паника!

# 513
  • София
Щях да ходя да питам директорката същото, за да съм сигурна. Още повече при нас има две първи групи и мисля да имам претенции за прехвърляне в една конкретна, защото ми хареса госпожата.  Laughing

Миа от четвъртък вечер е с повръщане и болки в корема. Сега и единия брат се оплака. Явно ентеровирус ни налази. Само 4 дни е била на ясла.  #2gunfire

# 514
Оле Деси, този е ужасен вирус. Слагай свещички Вомитусхил, от първата спира повръщането. И вода, и от онези прахчета за оводняване.

# 515
Здравейте момичета Simple Smile имам един проблем с който вече не знам как да се справя, а като видях колко сте много, реших да питам за съвет. Та така - синът ми от 2 годишен ходеше на гърне за пишо, на две и два месеца започна и да ака в гърнето, дори сам си ходеше и само ме викаше когато е готов, но ето че от три седмици си ака в гащите!!! Питам го защо се изака в гащите и винаги отговора е "не успях да стигна до гърнето", а а го виждам че си играе и дори не е станал. Питам го и на теория всичко знае как и къде и защо, ама на практика пера гащи всеки ден, та въпроса ми е как да подходя, в началото обяснявах, после се карах, после пък прочетох че не трябвало да обръщам внимание и спрях да реагирам, ама това продължава, моля за съвет!!!

# 516
Ако е одз, както в момента се нарича градина с яслени групи, не кандидатствате. Ако е само ясла трябва да се кандидатства за градина. Но така или иначе първото класиране за градини е през май, имаме време. Ние пък ще кандидатстваме, лошо ми става като си помисля!
Ох, пак ли нов вирус върлува... Дребния си беше цяла седмица вкъщи, защото ми направи ларингит миналия уикенд. Аз съм абсолютно тотализирана!
И нещо интересно, което забелязах тия дни. Ами на площадката няма нито едно познато дете! Сигурно през лятото ще се появяват вечер поне, но през деня няма. Много ми беше самотно с непознати и предимно прохождащи дребосъци Simple Smile

Вики, защо не опиташ да му напомняш за ходене на гърне, може да забравя?

# 517
  • София
viki7976  не знам дали съм компетентна да ти помогна, че ние още сме си с памперс. Винаги показва за ако, но за пиш не. Някакъв бунт ли е това - ходите ли на ясла? Да не би да е тръгнал и сега да се бунтува по този начин? Случва се да се заиграят естествено, но предвид, че преди това е бил толкова добре справящ се, а и ми се струва по-лесно при заиграване да забрави за пишото, а не за акото....напишква ли се или само с акането е проблема......сигурно не някакъв период де, ако искаш може да пробвате вече на тоалетна чиния, може пък да му хареса повече с дъска. Това ми хрумва, но както казах ние сме доста назад.....

# 518
  • София
Оле Деси, този е ужасен вирус. Слагай свещички Вомитусхил, от първата спира повръщането. И вода, и от онези прахчета за оводняване.
Благодаря! Днес е по-добре, давах Стоперал Хидра, не се хареса, но го изпи веднъж. После се освести и не съм давала повече. Повръщането е веднъж дневно. От вчера и разстройство. Не иска Ентерол, едвам няколко глътки пробутах. Добре че и то е до 2 пъти дневно и си стига до гърнето, че повърнати дрехи ми е достатъчно да пера, ако трябва и наакани....  Sick Сега единия брат е с 38 градуса.  #Cussing out Другият се оплака, че се чувства леко уморен....  #2gunfire Ще се гръмна просто!

viki7976, предполагам е някакъв период. Не съм имала подобен проблем с нито едно от децата и не мога да дам съвет. Освен да го следиш, когато видиш, че вероятно му се ака, да го увещаваш да го направи в гърнето и после да го хвалиш и стимулираш....

# 519
  • Точно където трябва
Дребната от четвъртък е с кашлица. Уж не беше много, подкашляше - суха кашлица. От гърлото се усеща, така я определи и лекар. Обаче личната изписа антибиотик и Флудитек/който е за отхрачване/. И в петък вечерта се съдра от кашляне - просто без да спира. Посред нощите я водих на лекар, сложиха и инжекция, май салбутамол /даже не мога да си я спомня/ и изписа Бромхексин...но чета, че и той за храчки. Вчера пак я водя, на друг лекар. Той се възмути на Флудитека и изписа Вентолин. Не знам защо ме притеснява тоя Вентолин. Кашлицата вече и се усеща леко с храчки. Страх ме е да не тръгне надолу. Пък ми писна и от лекари. А тя като ги види вече изпада в истерия.. Та някой ако знае - целта на сухата кашлица е да се превърне във влажна ли? Защо всички заключават, че е суха, а изписват за отхрачване. Като се опитам да питам докторите ми обясняват, че...не им се обяснява. Простете, че пиша толкова объркано, но ми идва да се гръмна.
desimira, като всичко ти е по 3 направо се чудя как издържаш.
За гърнето не мога да помогна, дребната свали памперса още в началото на яслата и засега, слава Богу всичко е ок. Даже сама не искаше да и слагам през нощта.
Някой ден ще се оплаквам от това колко лошичка е станала, бие, крещи, хапе и т.н. видях че и във фейса се дискутира, но сега са ми други дертовете.

# 520
  • София
Ели сухата кашлица е много по-лошо от влажната и да целта обикновено е да мине във влажна да отхрачва е но пак сиропа ако въобще трябва сироп , трябва да е съобразен. Щом ти изписват вентолин да не би да са чули в дробовете хрип, спазъм или подобно? Температура имате ли? Нещо много бързо ти изписват сякаш антибиотик и какви са тези лекари дето не им се обяснява... Извинявай ама вземи им се тросни малко ако ти кажат нещо подобно...Не е ок така. Да кажат защо един сироп бе е добре, а друг е. Не само да ти сменят лекарства. Ние вентолин на инхалации сме правили многократно за бронхиален спазъм. Не знам как са ти ги изписали, че знам и че като сироп го има, но дава повече странични реакции и на инхалация е по-ефективен. Оправяйте се...

# 521
  • София
Десимира смекта не даваш ли? Аз сякаш съм по-доволна от нея , а не ентерол. Тя и за повръщане и за разстройство действа. И другото ми е чая от джоджен. Хем помага , хем Боян го харесва много.

# 522
  • Точно където трябва
Да, нашата лекарка винаги пише антибиотик. Само дето аз не го купувам. Но днес като я заведох при поредният прехвален специалисти той и изписа, взех го и го пие вече. Просто ме хвана страх да не направи някоя пневмония. Не че разбирам. А иначе точно с лекаря дето и изписа Вентолин обсъдихме, че няма спазъм.  Оффф, аз не съм сигурна, че знам точно какво се разбира под спазъм. Истината е, че аз все търся логика - сега защо и има това, пък и изписват нещо дето е за друго и така...като сега - има суха кашлица, те и пишат сироп за влажна.
Не сме спали 3 нощи. Асти, глупаво е точно на теб да се жалвам, че Боян те съсипа от разболявания, но аз просто се хванах за главата. Тя така се закашляше и носа се запушва и не може да заспи, изнервя  се, не спи спокойно, а аз гледам в нея и само се моля да устискаме до сутринта. Всичко ми изглежда супер страшно.
Както и да е, този лекар пък спря Вентолина.Сега е на АБ, гентазон за носа, Тантум верде за гърлото и пак Флудитек... Истината е, че днес кашля мнооого по-рядко.

# 523
  • София
От флудитека е нормално да кашля след него , може би са те предопредели да го даваш определено време преди сън, че иначе почват да кашлят и не се спи спокойно. А все пак явно и температура имате, за да изписват антибиотик ....Да ти каза ходенето по различни лекари не е най -доброто, че всеки различно мнение и лечение и много ще се объркаш. Довери се на един. Щом сте почнали антибиотик го пиите докрая, че е по-зле да го спираш по средата. Лично аз не разбирам защо са ви изписали антибиотични капки и за носа след като пие през устата. Но и това ако сте почнали слагай. Аз сега с антибиотик през устата си оправих най-ужасните сополи в живота. Нищо не слагах вече в носа. За Боян гледам в носа да редувам виброцил, грип стоп, Коларгол.. все без антибиотик или кортикостероид. А за антибиотик през устата вече пускам ПКК, утайка и ЦРП, за да знам дали найстина трябва да пие. От както ги пускам антибиотик не е пил, а лекарката поне три четири пъти е искала. При вирус също е нормално три дни да се вдига висока Т. Иначе ние се надявам трета поредна седмица да захванем на ясла. Да чукна на всички дървета. Втора седмица носа му е идеално чист и дори не се е прокашлял. Не знам случайно ли е или все пак терапията с Пулмикорт дава този ефект. Притеснявам се само че май му прави една реакция, много се чело. Уртикарен сърбеж, търпимо за сега, по лицето беше се понадрал, но взехме яко мерки, миене веднага, минаване с мицеларна вода, после крем и подпря, но по крака и тяло си се чеше повече. За бела снощи от къде влезе комар, на 10 места сигурно е нахапан. Голяма алергия към тея комари, едни ужасни червени буци по лице навсякъде. Така се дере горкия и почнах да мажа с фенистил и на капки да давам, че дано завехнат по бързо. Убих натрапника пълен с кръв, но дали е бил един само. Включих машинка. Ужас, много го хапят, аз водех преди първенството по привличане на всички комари, но той ме би. Вчера мен ме гризна колкото да разбера че е комар.

# 524
Ужас, и дребния прави такива реакции на комарите, направо е страшно. Единия път даже го водих на лекар и ми дадоха някакво много оцветяващо лекарство да го мажа, не искаха да минават.

Иначе аз съм много доволна от нашата педиатърка, почти не предписва антибиотици. За последната година пи антибиотик заради един кърлеж....мястото се позачерви и трябваше просто; също един път директно тръгна с доста сериозна кашлица и гнойни сополи, тогава предписа суметролим, което май пак е антибиотик.

Ели, ако тази педиатърка не ви върши работа, защо не я смениш. Иначе не се притеснявай, след като кашлицата намалява значи лечението работи и ще се оправи. За съжаление рано или късно всички ставаме специалисти по болестите, но стискам палци при вас да не се случва скоро!

Общи условия

Активация на акаунт