Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 149
  • 616
  •   1
Отговори
# 195
Ми няма Пипи, това е офертата. Ще се пробваме по тая схема.

# 196
Нашата задна хрема,която влачи вече месец май е на алергична основа. И лечението ще е доста дълго...

# 197
Дано да е хубава новата ясла.....другаде сме ние, иначе можехме да ги запознаем  Flutter
Пипи, какво да му има, че чак изследвания?

# 198
Пипи, как сте, излязоха ли резултатите? Какви изследвания, кръвни ли?

Ymemansi, успех с яслата!

Ясмина, ако е на алергична основа, то алергия към какво? Странна работа и по това никое време - все си мислех, че алергиите се проявяват основно напролет.

При нас засега всичко е същото, очаквам и аз всеки момент включване с актуалния вирус, защото нещо ми се сополиви дребния. Надявам се все пак да се размине.

Болничките да оздравяват, здравите да се адаптират и въобще мир и любов на всички Simple Smile

# 199
Ами към домашния прах примерно е целогодишна и се засилва на есен и зима точно, защото се стои повече у дома, повече време стоят прозорците затворени и т.н. Не е доказано, не смятам и да го тествам на този етап. Предполагам, че лекарката реши така, защото секрета е бистър, стича се главно  като задна хрема и кашлица съответно, повлия се положително от ериуса, продължава вече месец и аз и баща му имаме алергии. Аз сенна хрема, а баща му домашен прах. Но доколкото разбрах, просто от вируса се активира имунната система прекалено и сега един вид продължава да се бори с не истински врагове (дом, прах примерно) и доколкото разбрах сега даваме противоалергично с цел да се успокои цялата история. А не, че е с алергия за цял живот или нещо такова. Но е възможно да не съм разбрала правилно. Доста съм се притеснила кашля ми вече месец и УНГто каза,че и към ушичките отива. Не може да се наспива детето хубаво и вече има като тъмни кръгове под очичките, да не говорим, че от този тормоз с този нос, не позволява вече и сопол да изтрия, ако случайно се покаже.Борим се с инхалтора, не иска да стои, прилъга се първите няколко пъти и оттогава не, та не. Държи си маската две мин и до там.

# 200
  • Пловдив/София
Мерси, че питате за нас, но още чакаме гърления секрет Sad Подозират скарлатина, което ме ужасява...Но той е доста добре, като изключим обрива нищо му няма- нито кашлица, нито Т, ни дявол..Просто е целият на грапави обриви, ръчички, лице, по тялото малко намаляха...Пие Ксизал противоалергично, че можело и алергия да е- но той е ял всичко от месеци, не помня да съм давала нещо ново...Не знам, като видим резултата ще има частична яснота поне дали е скарлатина. Аз не искам нито скарлатина,нито алергия да е, по-скоро да е обрив от вируса и Т,която имаше (но не много висока). А всичко започна с проклетите кътници и си мислех, че е от тях...Sad

# 201
Пипи, не знам дали са ви казали, но аз да си кажа, понеже знам, че и твоето момче има особеност в бъбрека. Винаги преди АБ е хубаво да пускате урина  Peace А аз стрептококите специално ме предупреди сега скоро една док, че е ужасно важно  Peace
Нашият батко нали покашляше суха дразнеща кашлица и гледах гърлото. Не го е боляло и не го боли , обаче вече седмица си стоят две бели връхчета на сливиците. Ще трябва да го водя и него за секрет  Confused

Тези дни девойката научи всички зеленчуци и основните цветове. Те вашите сигурно ги знаят отдавна, но аз като не готвя , пък и тя не е по яденето , как да ги учим, освен на картинка  Mr. Green

# 202
Бях забравила какво ми казваше доктора за проговарянето. Не му помагайте, правете се, че не го разбирате и ще проговори.  Одеве му обяснява, че иска банан ама само с обичайното мам-мам. Правих се на луда няколко минути, детето си мамкаше, показваше си последната хапка банан в устата и като "не го разбрах" каза банан Simple Smile Ей, много се зарадвах, че отидох да му купя още банани Simple Smile  Почвам вече да не го разбирам редовно Simple Smile Иначе ще си кара с 20-тина думи без проблем.
Събрала съм целия наръч документи и утре отивам да го запиша в яслата. Да видим кога ще ми го искат.

# 203
При нас с проговарянето не е точно така-смисъл той се опитва,но като е повече от 1 сричка...не казва както трябва-пробвам на срички казва без проблем примерно "това"-казва "то",казва "ва",но като е цялата казва "тоа"...На по-големи думи просто си избира първите срички и така си ги казва..."айрян " е "айа",чао,ало и ако-са "ао",иначе казва :олелеле и Дядо пешо пие биа  Joy.Опитваме се ,но му е трудно да си завърти езика и се ядосва.Иначе комуникацията ни е прекрасна.т.е през повечето време го разбирам само аз  Joy Изреченията са му съвкупоност от цели думи,срички,съвсем други думи,на това ,което иска да каже и звуците които издават някои неща,които иска да каже  Joy . Цветове и числа не иска да учи-не са му интересни.Бях  го научила да брои до 5,но после разбра,че като скача се брои и все бърза и не мисли ис ега само-едно,дие пет и скача  Joy.Марките коли всеки случай ги знае отлични  JoyНие караме "ммв"-бмв,дядо каза О-форд,баба пейо-пежо,а мерцедесите им казва по някакаж си негов начин.Вече чесно казано не ме притеснява това говорене,все пак виждам ,ч1е нищо му няма,умен е ,контактен еи не е съвсем да не говори.Една приятелка до 3.5 г. сочела с пръста и само "ъ"-нкала.Братовчед ни също на 3.5 е проговорил,така че...всичко с времето си.

За яслата-вече като чели свикнахме -казва чао,дава целувки,само че още не спим  JoyМен ми е много тъжно по цял ден да не го виждам ,при положение,че не съм на работа все още,но имма да уча и само отлагам  ooooh! А и сумарно е ходил 10 пъти за 2 месеца  JoyПърво доста боледуваше...Аз май започвам да се повтарям в постовете  Joy

# 204
  • Пловдив/София
Пипи, не знам дали са ви казали, но аз да си кажа, понеже знам, че и твоето момче има особеност в бъбрека. Винаги преди АБ е хубаво да пускате урина  Peace А аз стрептококите специално ме предупреди сега скоро една док, че е ужасно важно  Peace

Мерси, не знаех. Май ще разминем АБ, макар че чакаме още ПКК и урина, много се мотаят от лабораторията този път...

Той май пак леко изкара вируса, но аз отново  не го пуснах цяла седмица на ясла. Сложни схеми са, но нали е по-добре така- да укрепне напълно и да не ходи леко болен да го повтори? Надявам се другата седмица да е здрав и да съм на работа...

# 205
По принцип е по-добре така. И нашата педиатърка пише поне по пет дни болнични. Обаче дали няма да го повтори - божа работа.
При нас ново 20 - младежът не иска да си тръгва от яслата. Видя ме, че идвам днес, и се скри вътре ooooh! и това не го препоръчвам, че какви циркове са с убеждаването...и само врещи за баща си. Някаква нова мода е това, по целия път беше татитатитатитатибръъъммммтатитатитати. Добре, че не се връзвам и знам, че е период. Обаче ми изпили нервите Simple Smile

# 206
  • София
Пълно затишие в темата...
Ние изкарахме точно 2 дни в яслата миналата седмица и започна да кашля докато спи. Като направя равносметка почти един месец вече се влачи - ту сополи, ту кашлица. При педиатърката - чисти гърди, спокойно гърло, само секрети, които не излизат извън носа, но явно се стичат назад и правят белята. Утре пак ще я оставя, защото не е болна, но не е и здрава. Не дава инхалации да правя, много рядко се съгласява и то за кратко. Лудница!
Днес ходихме да гласуваме. Добре че се смилиха и ни пуснаха отпред, защото бързо се отегчи на опашката и ни чуха и на първия етаж. Нямаше на кой да я оставя. Пък и времето беше хубаво и направихме и една разходка.
Сега давам Имунобор (втори тур), пръскам Тантум верде в гърлото и наливам физиологичен разтвор. Подобрение за почти седмица не виждам, обаче. Явно ще трябва търпение, но ако всеки път се влачим по месец хич не знам как ще се връщам на работа от новата година.  Cry

# 207
  • София
И ние от днес пак с Т. Втори месец всяка седмица .....всяка една....не знам....

# 208
Асти, как сте?

# 209
  • София
Добре е Боян, изкара го за няма и 12 часа. Тоест два пъти вдигна Т и то не повече от 38,5 в неделя и повече нищо. Баща му си остана с него в понеделник, но си беше ОК и от вчера си е пак на ясла. Но е вирус от яслата т.к. в неделя си писах с една майка от групата и те също в неделя са вдигнали Т. При тях има и сополи и кашлица само че и още вдигат Т, но той е от тази есен на ясла и явно не се справя толкова бързо.
Ноооооооооооо....аз го лепнах и от неделя вечерта не знам къде се намирам. Нямам Т, но хрема и общо неразположение. Глава ме боли и съм отпаднала. Вчера беше пика и даже повръщах вечерта, но днес май вече се освествам. Още се сополивя, но сравнение с вчера се чувствам по-добре. Въобще едно вирусче при него за 12 часа ме съсипа....уж взимам Биозин Мама втори месец, пия Клеева тинктура, а сега и Инфлуцид....няма братче.
И много се нервирам, че все пак втори месец всяка седмица Боян е болен, дори и само за ден.....това адски ме напряга. Не виждам как ще се оправяме с новородено бебе ако всяка седмица носи вируси, а нещата не се подобряват в това отношение. Дано идните месеци нещо се промени.

Общи условия

Активация на акаунт