iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 81

• 78 687
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
# 496
  • София
Става - с удължено освобождаване е, така че високата, еднократна доза е оправдана.
Може и да чупиш табл., ако искаш.
Приема се след хранене.

iHerb®  Код  при  Първа поръчка:     YUL919
за да се ползва, трябва да се въведе накрая, преди пускане на поръчката

# 497
Виждам, че не посочваш Now Foods, това означава ли, че има нещо, което те притеснява или не одобряваш в техните продукти? Инспирирана от една лекция на д-р Мария Папазова за B12, тя твърди, че най-добрата комбинация на B12 е с B6 и фолиева к-на. Аз оглежда тези два продукта:
1. - http://www.iherb.com/Now-Foods-Ultra-B-12-5-000-mcg-4-fl-oz-118-ml/6281
2. - http://www.iherb.com/Now-Foods-B-12-Liquid-B-Complex-8-fl-oz-237-ml/3320
не съм решила, окончателно, да ги поръчвам... чакам твоето експертно мнение и ако не ги одобряваш ще взема нещо, на което ти се доверяваш.
Дали е необходимо да си направя изследване за B12 и хомоцистеин преди да започна приема, ей така, за да си проверя нивата  newsm78 Освен хомоцистеин какво още се изследва, което е от значение за B12?
Ти ме попита какво приемам и аз ти посочих - не съм фен на високите дози В12, а и консумирам достатъчно месо Wink.
НАУ е хубава марка и предлага кач-вени продукти, но в случая избора не е много добър.
Моето мнение, за продуктите които си посочила:
1. В12 е няколко форми, не се посочва коя колко %-та е, но дори и да е посочено, цианокобаламина не е хубава форма, дозата на В12 е висока и не е редно такава доза, да се приема без консултация с  лекар и изследване на В12 нивата.
2. В12 не е хубава форма
Да, В12, В6 и ФК  /+ Ниацин(В3) /имат отношение към метаболизма на хомоцистеина - добре е да се проверят / вкл. за генетични отклонения при усвояването, ако има съмнение за това - наследствен фактор/

Защо не е по-правилно B12 и В-комплекс да се приемат заедно? Ще е проблем паралелния прием (наведнъж ли)? Трябва ли да се правят почивки и колко дълго след колко месечен прием?

# 498
Здравейте на всички,
Скрит текст:
отдавна ползвам Iherb, а и отскоро чета тук. И ми възникнаха много въпроси Simple Smile
По принцип винаги чета указанията за употреба на опаковките ма хранителните добавки. Но при по задълбочени проучвания тук и на други места, разбирам често че съм грешела. Така на пример на хилауроновата киселина, която се пие за кожа - на опаковкта пише да се приема с храна, а после разбрах че се приема на гладно. И така съм "изхабила" две кутии. Радвам се, че открих форума и благодаря на всички за споделения опит и информация.
Имам въпрос към Денис за това как най-оптимално да комбинирам следните добавки -
1. Серапептаза - нея я взимам сутрин на гладно с чаша топла вода с лимонов сок /защото и това пия на гладно/
2. ХК - от тук разбрах, че се пие на гладно - сега я приемам с чаша охладен чай, около 20-30 мин. след серапептазата. През това време обаче съм пила и поне едно кафе. Имам бебе, което не спи добре , а и кръвното мие много ниско, и ако не пия сутрин няколко кафета няма шанс да се събудя.
3. Пия и спирулина - като до сега си правх сутрин шейк с протеини и водорасли + разни други добавки, но прочетох, че е добре да се пие на гладно. Къде в схемата да я вмъкна?
4.Ако искам да добавя и колаген /за ставите/ и той се пие на гладно. А него къде? Кафето влияе ли много на ефекта на нещата, които приемам?
Предварително благодаря и лека вечер!
Здравей!
За ХК - едва ли си я изхабила, но просто не си я използвала максимално.
1. Серапептаза - 1 час преди или 2 часа след хранене, на гладно с вода.
2. По-добре пий първо ХК и след 30-40 мин, поне - серапептаза. Ако чаят е без захар и мляко - няма проблем.
3. Със спирулината, може да си правиш протеинов шейк /+ други добавки/ - приемай го на гладно, поне 30-40 мин. или час, преди следващо хранене, защото така се усвоява най-добре.
4. Колаген - около час преди /някое хранене/, ако искаш може и вечер, преди сън, 3-4 часа след хранене.
Кафето, ако е чисто, може да го пиеш когато искаш, но ако е с мляко и захар - се води едно леко хранене / мазнини, въглехидрат и протеин/
Приемаш добавки, които изискват по-голям прием на вода през деня - тя е много важна за правилното усвояване и видимия ефект от ползите.

iHerb®  Код  при  Първа поръчка:     YUL919
за да се ползва, трябва да се въведе накрая, преди пускане на поръчката

Много благодаря Денис, за изчерпателния отговор и отделното време. Кафето и чая ги пия винаги чисти. Притеснявах се, защото на няколко пъти прочетох, че не е хубаво да се вземат заедно добавките на гладно и кафето. Сега вече мога да съм спокойна Simple Smile.
За водорслите - смесвах ги в шейк с малко протеин и други добавки, като шейка го приемам за закуска - т.е. вместо закуска и не ям друго до обяд. Та затова за мен шейка си се явява вид "храна". Затова исках да попитам, защото някъде четох, че е най-добре на гладно, а на повечето етикети пише, че можа де се смеси в смути или шейк. Според теб варианта с шейка също е добре.

И последно питане - видях сега в седмичната промоция акай
http://www.iherb.com/Sambazon-Acai-Organic-Freeze-Dried-Acai-Powder-90-g/5989

какво е мнението ти за него. Бях го поръчвала преди години, пак от някакво намаление. Добавям го към шайка /редувам различни "супер храни"/. Прочетох доста различни мнения за него, а когато съм го взимала не мога да кажа, че съм се чуствала по различно. Та сега се колебая.

# 499
# 500
  • Пловдив
Скрит текст:
Здравейте,

Денис женшена подходящ ли е за 10 годишна госпожица която спортува доста активно плуване и ако става би ли препоръчала някакъв и каква доза
[/spoiler]
Има няколко вида жен-шен и най-подходящ в случая -
Скрит текст:
за спортисти, е Сибирският жен-шен, но не и да се приема от деца, според мен. Това е адаптоген и е малко опасен. По-добре се консултирай с лекар.
Жен-шенът се приема 2-3 до 6 седмици максимум и задължително се прави почивка, защото след това има обратен ефект.
Иначе, Сибирският жен-шен се използва за повишаване на енергията и е един от най-добрите адаптогени за спортисти, подложени на стрес. Увеличава издръжливостта, силата, повишава дейността на митохондриите, ускорява възстановяването, предотвратява изтощаването на Им.С-ма при прекомерно трениране и физическо натоварване. Може да се комбинира с кордицепс, родиола, шизандра  - за увеличаване на спортните постижения. Използван е от руски спортисти при подготовка за олимпиади.
Гъбите Кордицепс - от китайски спортисти, а Родиолата – от шведски спортисти ... и по този начин е доказан ефекта от тях. Споменавам тези факти, за да си направиш извод, дали дете на 10 год. има смисъл да приема такива добавки.
Друг момент е, че при прием на адаптогени, дозите са много индивидуални и лесно може да се премине границата на оптималната доза. Започва се винаги с ниска доза и с намаляваща се прекратява приема.
Според мен, по-добрият вариант е протеин, глутамин, спирулина, АФА, коластра, МВ, РМасло  ... и правилно хранене.
ПП.
Най-общо Жен-шена се дели на :
- китайски / истински, род. Panax sp. /
- сибирски
- американски / той успокоява/
- японски  .... представени, респ.  от различни видове
Като Сибирския е друг род,  не е Panax sp.
Eleutherococcus senticosus - сибирски жен-шен
Panax ginseng - китайски жен-шен
Когато се каже Жен-шен, обикновено се разбира Китайския.
Денис,аз давах от този на детето...http://apteka.framar.bg/30024281/%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D1%88%D0%B5 … BA%D0%BE%D0%BD-10 - червената опаковка
ама сега разбирам за адаптогените...а ни го предписаха за дългосрочен прием.  Confused

# 501
Оферта изпратена на мейл  Peace
And now get an additional 40% Off our moisturizing and exfoliating soaps! Simply enter Promo code MLSOAP40 in your shopping cart at checkout.
Promo code valid for one use only. Expires 10/24/16 at 10:00 AM Pacific Time.
http://www.iherb.com/Madre-Labs-Soaps

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 17:18 от Bradley Cooper

# 502
  • ES
Здравейте,
искам да си купя това кокосово масло http://eu.iherb.com/Healthy-Origins-Organic-Extra-Virgin-Coconut … -oz-1-530-g/53133, но само то надхвърля 1,8 lb. Няма начин как да го поръчам, нали?

# 503
Здравейте,
искам да си купя това кокосово масло http://eu.iherb.com/Healthy-Origins-Organic-Extra-Virgin-Coconut … -oz-1-530-g/53133, но само то надхвърля 1,8 lb. Няма начин как да го поръчам, нали?

С обикновена поща няма да го пратят, може с DHL Express  Peace

Код за 5 $ отстъпка от iherb.com - SDB331

# 504
  • София / Перник
Имам въпрос относно приема на протеин (шейк в моя случай) - доколкото помня се приема на гладно сутрин, но колко време по-късно може да се пие кафе/яде? Знам, че е коментирано по-рано, но не успях да намеря къде, за което се извинявам!  Blush

# 505
Denis, сега получих това
http://www.iherb.com/Life-Extension-Omega-Foundations-Mega-EPA-D … 20-Softgels/68440  (по твоята препоръка, надявам се да е наистина високо качество Heart Eyes)
и това

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Ubiquinol-100-mg-60-Softgels/12560 (пак по твоя препоръка  bouquet)

Сега изпих (след като съм закусила) две капсули от Омегата и една от Ubicuinol-a едновременно, но после се замислих, дали може да се приемат едновременно или трябва да се изчака някакво време и да се приемат едно след друго?
 bouquet

# 506
  • ES
Здравейте,

С обикновена поща няма да го пратят, може с DHL Express  Peace

Код за 5 $ отстъпка от iherb.com - SDB331
Чатих със сопорта, няма начин. Такива били условият на наш'ти пощи (в Испания съм)
а и с DHL няма да си струва да го купувам от iherb...

# 507
  • Europe
Денис благодаря за разясненията за остеопорозата  Hug bouquet   DJT139 - код за отстъпка, само при първа поръчка

# 508
Здравейте. Днес направих първата си поръчка. Възползвах се от кода за първа поръчка и 10% за октомри кода който пуснаха. Обмислям втора поръчка, но вече не мога да използвам тези кодове. Какви отстъпки и кодове мога да ползвам от тук натам?

# 509
  • Чукарландия
Кой е 10%-ния код за октомври, че съм го пропуснала? Hug

Общи условия

Активация на акаунт