Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 36

• 70 363
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте мами.
Имам леко проблемче и исках да знам има ли някоя друга която страда или е страдала от подобен тип неразположение. Бременна съм в 9 месец. Термина ми е на 20ти Ноември - един вид чакам си...
Та това чакане вече почна да ме побърква и последните дни съм адски изнервена непрестанно. Хванала съм и лека настинка която допринася за дискомфорта. Вечер ми е адски трудно да заспя, снощи ставах в 2 през нощта да простирам защото не ме свърташе. Имам леки болки и редки контракции. Сутринта днес станах с високо кръвно и директно ме пратиха до болницата, където ми казаха че всичко е наред и кръвното се дължи на преумора. Правиха ми запис на тоновете - перфектен. Ехографа - супер и има подготвителни контракцийки. Проверка за разкритие - изключително леко - усещало се с върха на пръста според думите на лекарката...та пратиха си ме в къщи и ми изписаха билкови лекарства за успокоение и препоръки за почивка...
И ето 10 часа вечерта е...аз ги изпих тези хапченца в 7 и имам чувството че ставам още по нервна и съвсем не ми се спи... Уморена съм..изтощена, корема ме свива придърпва, дори гърдите ми се втвърдиха доста изненадващо...Нямам никакви опасения и притеснения относно раждането, очаквам го с нетърпение и силна решителност дори... Но някак си нетърпението ми ми причинява излишно безпокойство което не мога да спра и имам чувството че ще се побъркам ако не родя скоро...  все пак съм 2 седмици от термина и почва да ме хваща яд за това че съм толкова припряна.
Просто исках да го споделя с някой. Благодаря.
Ох милата  Hug Сигурно почти всики са така към края..Аз имам още време ще видим как ще е.
Пробвай с филмчета , книга , нещо покрай приготовленията за бебчо , мен примерно готвенето ме успокоява.Стискам палци за леко раждане пухкав финал  Crazy Hug
Много добре те разбирам и аз съм такава припряна и въпреки, че имам цял месец още вече започвам да откачам нещо и освен, че не спя, започвам и да сънувам само глупости като заспя и се събуждам. Гледам изцяло да си уплатнявам времето, че да не мисля много. Спокойно още малко ти остава, пожелавам ти много леко раждане и сладко, пухкаво бебче  Hug

# 511
Nex, и аз бях така. Последния месец ме болеше стомаха като ям, тежеше ми всичко, едвам вървях и не можех да дишам нормално. На всеки преглед през няколко дена ми казваха "ще родиш тия дни, до два дена сигурно ще си родила", ама не стана така. Малката се роди точно на термина си, макар че твърдяха, че ще излезе по-рано заради размера си, пък и имах разкритие. Важното е да се успокоиш, гледай да се разсейваш с нещо. Чети книги, гледай филми..
Леко раждане  Peace

# 512
Ох милите ми, това със успокоителното - "Да до няколко дни ще родиш" е адски дразнещо защото излишно засилват очакванията на и без това нетърпеливите мами.
Изгледала съм и филми и съм изчела книги, изчистила съм къщата и буквално незнам какво да правя вече...
Стане ли вечер почвам да пощръклявам и да се ядосвам че още един ден е минал без да се е случило нещо...
Пустите билкови хапчета за успокояване грам не помогнаха разбира се... Та смятам да опитам с медитация.
На всички които като мен ще се побъркате пожелавам търпение и безпроблемно раждане.
Аз съм убедена че ще се случи точно тогава, когато се примиря с чакането и се успокоя. Никой не обича да бъде припиран на сила да прави нещо, та вероятно и малката е на същото мнение.

# 513
  • София
Момичета помагайте, хич не ми се яде, имам гастрит, който се е раздразнил явно нещо и имам доста силни болки, нямам никакъв апетит и много се притеснявам с този глад да не навредя на бебето, но пък какво да ям, как да ям, вече усещам, че нямам сили, кръвното ми пада, ако има някой с подобен проблем ще се радвам на съвет. Благодаря!
Лека диета докато отмине кризата. За лекарства - консултация с лекар.
Избягвайте храните, които дразнят стомаха ви.

# 514
Здравейте,някой да е пил сироп Димекс по време на бременност.Кашлям силно и АГ ми каза да пия това,но в листовката пише да не се пие при бременност,а и в аптеката ми казаха,че не е добре.Пробвах със Стодал и Гринтус,но ефект няма.Като й се обадих пак ми каза направо Зинат да си взимам и направо не знам какво да правя,в 20 г.с. съм  Confused

# 515
Зинат не се ли даваше и на бебета? Иначе аз се оправям само с топло мляко с мед, друго ме е страх да пия.

# 516
  • София
Аз към края на бременността си лягах към 4,5 или риташе много,или киселини,или пък притеснения.  Crazy
При мен беше обратното - в деня,в който родих бях на контролен и ми казаха,че няма да е скоро,а още същата вечер се роди бебчо.  Heart Eyes

# 517
Здравейте,вече пуснах и тема,но гледам,че тук сте по-активни,а и всички бременни Simple Smile Имам записан час за сряда,за да потвърди бременност,след като вече имам 3+ теста.Тогава ще съм в 5 сед + 3дни от ПМ,та въпроса ми е да очаквам ли да се види ембрионче със сърдечна дейност(пулсации),или е рано?

# 518
Здравейте,вече пуснах и тема,но гледам,че тук сте по-активни,а и всички бременни Simple Smile Имам записан час за сряда,за да потвърди бременност,след като вече имам 3+ теста.Тогава ще съм в 5 сед + 3дни от ПМ,та въпроса ми е да очаквам ли да се види ембрионче със сърдечна дейност(пулсации),или е рано?

за по-сигурно е след шеста, при мен се видя в 8-ма, но може и сега да се види Simple Smile

# 519
  • София

Напълно е възможно да не се види,при мен също към 8 се видя някъде.Така че,ако не видите,не изпадай в  паника Simple Smile

# 520

Напълно е възможно да не се види,при мен също към 8 се видя някъде.Така че,ако не видите,не изпадай в  паника Simple Smile
Аз също съм чувала,че ембрион се вижда към 6+ седмица,а в 5 сакче и то даста малко,но все пак се вълнувам и искам да знам какво да очаквам. Имам приятелка,която скоро поди,но тя е малко перде и не помни особенно. Каза,че е била точно в 6 седмица и са видяли проден сак само. А мен ще ме гледат на най-обикновен УЗ от Първата световна.

# 521
Бъди спокойна, в 6 е плоден сак, със жълтъчно мехурче-това са първите структори, които се образуват. Така ми обясни доки. В 8 вече става ембрион със пулсации-първото наличие на пулс и нататък като изчезне опашката на ембриона се води вече фетус или плод.  Wink

# 522
В 6-та при мен се видя само сакче, в 8-ма ембрион и пулсации.. така че не се притеснявай наистина, ако не се види ембрион, щом и техниката е стара..

# 523
Техниката е като в най-обикновенна поликлиника.

# 524
  • Бургас
Нещата са малко индивидуални. При мен в края на 6та седмица се видя и ембрион, и наченки на сърдечна дейност. При други сърдечната дейност се регистрира в 7 или в 8 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт