Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 36

• 70 363
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Аз пък да ви кажа, изобщо не бях чула сърчицето отначало на бременността, не знам на каква гинеколожка бях попаднала, но сега съм слава богу при друга и чак като се изместих при нея пух пулсации в 5 месец

# 526
При мен като регистрираха бременност в 6 седмица беше само сакче. Сърдечния ритъм се появява обикновено към 8 седмица, за това ако не го чуете преди това, не се притеснявай.

# 527
Здравейте,някой да е пил сироп Димекс по време на бременност.Кашлям силно и АГ ми каза да пия това,но в листовката пише да не се пие при бременност,а и в аптеката ми казаха,че не е добре.Пробвах със Стодал и Гринтус,но ефект няма.Като й се обадих пак ми каза направо Зинат да си взимам и направо не знам какво да правя,в 20 г.с. съм  Confused

Не се притеснявай. Зинат е един от малкото антибиотици, които могат да се пият от бременни. Аз също съм го пила. За кашлица съм пила Мукоплант лека нощ и ми помогна. Бързо оздравяване!

# 528
  • София
Здравейте момичта! Срам не срам ще задам и аз един може би глупав въпрос. Нормално ли е в 6г.с да няма напрегнати, болезнени гърдите. Не намирам разлика в размера или формата от преди. Това е трета бременност за мен, предишните завършиха неуспешно и сега съм голяма паника. При предишната имах болезнени гърди пък сега нищо. Притеснително ли е това?

# 529
  • Плевен
Не знам дали ще ти е от полза, но с първата си бременност нямах нито болка, нито някаква промяна в гърдите, чак след като родих и започнах да кърмя, станаха с един размер по-големи. А сега с втората обратното - още преди да разбера умирах от болка и си станаха значително по-големи.

# 530
  • София
В началото и аз нямах никаква болка в гърдите.  Peace

# 531
Всяка бременност е различна. Аз имам три (едната беше неуспешна). И трите бяха коренно различни. Не се притеснявай излишно. Мисли позитивно. Този път всичко ще е наред.

# 532
  • София
Много ви благодаря за бързите отговори момичета! Успокоихте ме.  Hug Все пак си записах час за утре при док. и ще споделя притесненията си и с него. Давам си ясна сметка, че съм голяма паника в момента, но пък след това през което минах смятам, че е нормално. Дано този път всичко е наред и да се радвам на здраво бебеце.

# 533
  • София
Черито,аз с първата бременност въобще не ме боляха гърдите.При всеки е различно мила.Не се притеснявай Simple Smile

# 534
  • София
Когато влязох в болница за К. (заради мисед) доктора ми каза че когато гърдите са спрели да ме болят тогава е станала белята. Даже не бях забелязала промяна, а тогава имах всички симптоми като по учебник. За това така ми се е запечатало в съзнанието, и се вглеждането постоянно. Sad

# 535
Мен не ме болят от 12,гс насам,нормални ги чувствам.В 5 м.съм,мисля че е различно при всяка жена.

# 536
Аз съм в 8г.с. и ме болят много,но не всеки ден а примерно 1-2 дни  от седмицата, а и са адски твърди ( и доста пораснаха Laughing Laughing Laughing Joy Joy)
Също така, миналата седмица бях при моя си доктор и ми направи цитонамаска и пуснахме изследване на щитовидната жлеза, пия си фолиева киселина и утрогестан  и това е.
 Прегледите на които сам била са:
1)Първо един кръвен,защото имах закъснение и симптоми
2) След това  Надежда, исках да ме види доктор  и там той  видя,че съм в 5г.с.
3) Миналата седмица при моя си който е в Благоевград, а аз живея в София и каза,че съм 7г.с. и 3 дни.
Той ме посъветва да ида в 13 седмица при него да направим изследване за Даун и други изследвания (като до тогава да си пия фолиевата киселина и устрогестана) и след това да се запиша в София при някой доктор, който да ми води бремеността.
Според вас 13г.с. ок е или е късно?

newsm78 Rolling Eyes

# 537
може ли да съм в 10 а ембриона да отговаря според ехографа на 7 седмица? може ли такова отклонение от ехографа да има?

# 538
Petkova25, първа фетална морфология плюс Даун се прави 11-13.6 седмица ( 13 седмица и 6 дни максимум), защото после едни показатели изчезват. Peace
Sobasgirl, без да съм специалист, такова отклонение на този етап от бременност ми се струва доста  newsm78

# 539
  • София
може ли да съм в 10 а ембриона да отговаря според ехографа на 7 седмица? може ли такова отклонение от ехографа да има?

Oсвен ако не ти е изчислена грешно седмицата и да си в по-ранна.

Общи условия

Активация на акаунт