Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 36

• 70 362
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Някой да е изпадал в подобна ситуация? В края на 6ти месец съм, спя по 12 часа и не ми стига. Започвам да си мисля, че има някакъв проблем. От около месец два съм така. Хемоглобин и желязо са ок. Факт е, че трябва да полежавам и да си почивам повече, но такова желание за сън ми идва в повече.

# 541
може ли да съм в 10 а ембриона да отговаря според ехографа на 7 седмица? може ли такова отклонение от ехографа да има?

Oсвен ако не ти е изчислена грешно седмицата и да си в по-ранна.

в интернет намирам доста информация за това че ехографа греши при много жени и дава отклонения в седмиците

# 542
Sobadgirl колкото и да те убеждаваме явно не можеш да се успокоиш. Машина е, грешки винаги могат да станат, защо не обясниш на АГ - то ти каква е точно ситуацията и какво те притеснява и да ти обяснят какви са вероятностите, така или иначе затова е лекаря и са чували всякакви неща, поне от моята АГ има доста подобни истории и тя вече не се изненадва.

# 543
Някой да е изпадал в подобна ситуация? В края на 6ти месец съм, спя по 12 часа и не ми стига. Започвам да си мисля, че има някакъв проблем. От около месец два съм така. Хемоглобин и желязо са ок. Факт е, че трябва да полежавам и да си почивам повече, но такова желание за сън ми идва в повече.
И аз съм в същия период. И също доста си поспивам. Нощем спя 9-10 часа и следобед редовно си поспивам по 2-3 часа. Изследванията са ми Ок. Мисля, че е нормално да спим повече. Някои мамчета пък спят по-малко или не огат да спят. Мисля, че бременността се отразява различно на хората. При нас явно идва с двойни дози сън. Не виждам нищо притеснително. По-скоро се тревожа как ще я караме след голямото събитие...  ooooh!

# 544
Истината е, че никак не ни е лесно, особено като е за първи път и ако си малко по-куку и доста по-шах и мат като мене.
Последният път ми казаха, " ние тука сме само АГ-не сме психиатрия" и да съм спокойна.
А на докторката когато ми скочи котарака върху корема и писах смс в 8 сутринта. Отговори ми жената, те са чували какво ли не.
В първия месец корема ми къркореше, нещо се разместваше и си мислех, че нещо се случва. АГ-то ми се изсмя по телефона.

# 545
Добро утро!
Тази сутрин се събуждам и хоп с едно красиво херпесче на устната. Дайте някакъв съвет вие с какво сте ги третирали и дали мога да си използвам зовираксчето. Вече съм в 15г.с

# 546
Аз имах херпес миналата седмица, мазах го с Ацикловир. Зовиракса също спокойно можеш да си го ползваш.

# 547
ЗДравейте, момичета. Благодаря за успокоението. За сега ще се правя на мечка и ще продължавам със спането, ама другата седмица като ходя на лекар, ще питам какво е туй чудо. Щото на мен ми е 2ра бременност, първата бях като по учебник, ама явно с тая параноясвам ежедневно Simple Smile))

# 548
Petkova25, първа фетална морфология плюс Даун се прави 11-13.6 седмица ( 13 седмица и 6 дни максимум), защото после едни показатели изчезват. Peace
Sobasgirl, без да съм специалист, такова отклонение на този етап от бременност ми се струва доста  newsm78

Благодаря за информацията!
А добре ли е вече след тези изследвания, т.е. 13 седмица да се запиша на доктор да ми води бремеността и дали ще съм изпуснала някакви изследвания, по ЗК или други, защото нищо друго не съм правила, нито са ми кг мерили, нито урина, нито кръвно, просто 13 седмица да отида за Даун и това е дето ме посъветва доктора....  newsm78 newsm78 newsm78

# 549
Здравейте, искам да се допитам дали някоя бъдеще мама е пила Биозин Мама докато е била бременна? В 27 гест.седмица съм с нисък хемоглобин, с хрема и мисля да си го купя. Ще се радвам да споделите мнение. Благодаря!

# 550
Добро утро!
Тази сутрин се събуждам и хоп с едно красиво херпесче на устната. Дайте някакъв съвет вие с какво сте ги третирали и дали мога да си използвам зовираксчето. Вече съм в 15г.с

Аз третирам с PRANOROM изцяло на билкова основа и ми го дадоха от аптека може д а се ползва от бременни. Другия вариант е паста за зъби.

# 551
Здравейте, искам да се допитам дали някоя бъдеще мама е пила Биозин Мама докато е била бременна? В 27 гест.седмица съм с нисък хемоглобин, с хрема и мисля да си го купя. Ще се радвам да споделите мнение. Благодаря!
Аз пия в момента - по едно сутрин, преди хранене. И аз съм с нисък хемоглобин, но ми изписаха Малтофер фол, не знам дали само биозина ще ти помогне, ако си под границата. А бях с 95, за 2 седмици, след приема на малтофера, ми се покачи на 116, надявам се скоро да влезна в нормалните стойности. Освен това, всеки ден пия и сок от нар, той също бил много полезен за хемоглобина.

# 552

И аз го пия-сутрин по 1 преди хранене - АГ ми го препоръча на 1 преглед - 5г.с -каза-за защита в грипавия сезон, а и помага за усвояването на желязо и поддържането на хемоглобина. Иначе още не съм си пускала кръвни след приема му, в момента съм 10 г.с.

# 553
  • София
Здравейте мами, и аз да споделя  за бременеенето.Лошо ми е,не мога да спя и хем съм гладна като вълк ,но помисля ли реално за ядене и ми става още по-лошо.
Спи ми се зверски и направо не издържам докато се прибера.Но прибера ли се  с малката почва да се занимаваме и направо съм като пребита.
В петък съм на преглед нямам търпение да чуя тоновете,малко се притеснявам защото миналата седмица бях в 6 гс. и 1 ден,а лекарката нищо не каза за сърдечни тонове  и като ви чета почвам да се шашкам леко  newsm12
Иначе малката започваме леко да я подготвяме като цяло за бебе,а  ще й кажем,че са две ,когато сме сигурни,че всичко е ок .
Обмислям да си взема малко болничен.Да си почина вкъщи,че с първата бременност беше ок,но с тази ми е много дискомфортно.

# 554
  • Бургас
Аз пия по едно на ден 30 минути преди хранене. Ако си болна взимай по 2 таблетки на ден.

Общи условия

Активация на акаунт