Априлски мами 2016 - Тема 4

• 28 332
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Явно смята, че упойката би могла да премине в кърмата. Не знам зъболекарите ни различни упойки ли ползват или имат различно мнение по въпроса...
Какво АМ си купила, Джейн? Дали ако смениш марката няма да му хареса? Аз се чудя какво да купя.
А той наддава ли на кг.?

# 106
Аз днес купих адаптирано, проблемът с кърмата при мен продължава. Но той вчера и онзи ден като имах,пак не сучеше много и е възможно затова да е намаляла..Обикновено, ако ми е намаляла кърмата, суче по на често. Но днес просто се отказваше- сукне два-три.пъти, кърмата не слиза веднага и дотам. Адаптираното не го иска. На мен ми се къса сърцето-заспа гладен. Чак си поплаках.Отчайвам се. От утре след всяко кърмене  ще цедя и ще се опитам да го захраня по-бързо.

Jane, защо не опиташ да го кърмиш докато спи или докато е сънен. Когато Викито отказваше да се храни консултант по кърменето ми каза така да процедирам, за да не ми намалее кърмата. Дано всичко се оправи  Hug

# 107
Addicted питай педито за упойката. Те са спецове все пак, не зъболекаря. Мисля че преувеличава за упойката.
За млякото, купи Аптамил. Уж ако нищо друго не искали, пиели него. Ние нали минахме по тоя път с упойки, спиране на кърмене и АМ като ме оперираха в Пирогов. Мисля, че ако изцедиш една доза и ти извадят зъба привечер можеш да докараш няколко часа без кърмене.

# 108
Благодаря, момичета! Дори и в сънено състояние не всеки път иска. Нощем явно наваксва (дано). Килограми досега качваше, макар и не много, но все пак доволно. Обаче вчера нашият кантар го показа по-малко и аз съвсем се побърках. И памперсите не бяха много напишкани, което да пръв път се случва. Чудя се, може и зъби да го мъчат.
Addicted, аз бих се допитала до консултант по кърмене или и до друг зъболекар. На мен един ми отказа да ми прави зъба, защото кърмя. Другият каза, че няма проблем (той е и баща с две.малки деца). Допитай се-ако искаш, естествено- до консултантите във фб групата За дългото кърмене.

Млякото е Хип комбиотик. Беше отвратен от него Grinning

# 109
  • София
Здравейте мами
Вие получихте ли си вече майчинството за този месец? Аз нямам нищо още  newsm78
Addicted не съм лекар, но всичко описано досега на мен ми се струва много врели-некипели... Включително и това , което ти бяха казали преди време, че бебо можел да е алергичен към кърмата ти, ми се струва голяма глупост... И как така ще спреш да кърмиш за цял ден? Тая упойка да не е хирургическа.
 Пак да изразя малко хейт против Бг лекарите - ама това втилясване и постоянно стресиране на майктие много дразни, особено ,че е и необосновано. Тука всичко се прави от страх 'сакън да не стане нещо'. Мерки се взимат при лош резултат, а не преди него... То по тая логика трябва всеки ден да сме на аналгин да не ни заболи случайно глава... Така де, мое мнение.

п.п. Тъкмо писах и получих превод  Grinning

Последна редакция: вт, 04 окт 2016, 08:52 от Snowflake19

# 110
  • Karnobat
Snowflake19 аз минала седмица проверих в сайта и пишеше че видимостта е за 04.10 така че би трябвало да има превод днес. Трябва да ми пратят смс от банката, ако имам превод

# 111
  • София
Snowflake19 аз минала седмица проверих в сайта и пишеше че видимостта е за 04.10 така че би трябвало да има превод днес. Трябва да ми пратят смс от банката, ако имам превод

Благодаря за инфото, току що получих смс-а аз Simple Smile

# 112
Адиктед, има една група във фейсбук- ЗА ДЪЛГОТО КЪРМЕНЕ. Защо не попиташ там. Почти винаги има консултант на линия.
За тегленето на кантар. Аз една вечер преди консултация я изтеглих на нашия кантар. Показа ми я надолу и не спах от притеснения. Оказа се че не е така и си казах, че никога повече няма да я тегля така.

# 113
На мен също като я тегля в къщи ми се е случвало да ми показва по-нисто тегло, а на консултациите винаги е качила макар и малко.  Peace
За упойките и мен ме вълнува, защото др седмица и аз ще посещавам заболекар (имам ужасен страх)...така че надявам се, че няма да е проблем да кърмя.

# 114
Ваденето на зъб е хирургическа интервенция. И по-добре, когато става въпрос за бебе да са превнимателни.  А иначе решението може да е всеки да подписва информирано заявление , че си носи отговорността  въпреки препоръките и съветите и заявява своето съгласие за съответната манипулация. Почти няма лекарство, за което да не е написано при кърмене да се търси съвет от лекар, защото изследванията не са достатъчни за това, кои и в какво количество лекарствата се отделят с кърмата.  То дори и да не е опасно за бебето веднъж ще се случи нещо и после ще има разпънати на кръст и линчувани и това няма да са родителите.  Но пък примерно имаше изследване за Лидокаина , в кои месеци от бременността може да се ползва като упойка, защото не преминава през плацентата на някакъв етап от развитието й.  За упойките има значение как се и поставят локално, венозно или се приемат през устата, Тук дори мисля може да помогне някой фармацевт . И пак  всеки си решава.
Парички дам Wink. ще се ходи на пазар, още четвъртък или петък в сайта на НОИ ми пишеше за днес, че ще има. Addicted2U сетих се нещо....защо не отидеш в хирургиите и да не се допиташ до ЛЧХ специалист, те също се занимават с вадене на зъби, някой са си специалисти ЛЧХ, но и има и с стоматолози....

# 115
  • Варна
Момичета едни и същи суми ли получавате всеки месец, прави ми впечатление, че все е различна, ето този месец с около 80 лв. по-малко  newsm78

# 116
  • Владая
Добро утро момичета  bouquet
Доживях от миналия вторник,този понеделник да се наспя.
След като вчера режима ни отиде по дяволите  Laughing
снощи Ива яде в 21.30 и после спа до 4ч,хапна и откара до 7ч,
можеше и още сигурно но каката влетя в стаята да събуди баща си,
сакън да не закъснее за училище  Laughing Laughing

Harista е казала ваденето на зъб е хирургическа интервенция,но е хубаво  Addicted2U,да потърси повече мнения по въпроса.
Относно адаптираните млека,да кажа че хипа много го съсипаха,
ние взимахме от него от деня в който се прибрахме от родилното,но преди 2-3 седмици,
беше в изчерпано количество по складовете и следващата партида която пуснаха
беше различна,Ива категорично отказа да го пие,а и аз като го пробвах беше със странен вкус.
От миналия вторник взимаме Фризолак,пие и пита за още.
И каката с Фризолак съм я отгледала.

Аз още нямам превод ShockedСумата е по малко,защото са по малко работни дни септември месец Wink

# 117
Момичета едни и същи суми ли получавате всеки месец, прави ми впечатление, че все е различна, ето този месец с около 80 лв. по-малко  newsm78
Ммм да, можеш да си ги смяташ предварително, за да няма изненади.  Ако знаеш колко ти плащат на ден, просто според работните дни можеш да си изчислиш за следващия месец колко ще ти преведат.
За октомври и декември ще са еднакви сумите( Коледните празници се падат в почивните дни), ноември са с един ден по-малко работни.

# 118
  • Владая
И до колкото знам декември месец се получават парите за ноември в началото на месеца,а в края парите за декември.
Неприятното е че януари ще смучем палци  Laughing Laughing Laughing

# 119
  • София
Моите суми са еднакви.

Общи условия

Активация на акаунт