Девети клас 2016/17 - тема 76

• 78 861
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
... Тези ми е интересно как си оправдават отсъствията!?

Подозирам, че на тях не им пишат отсъствия. Иначе би трябвало да закрият училището. Самите ученици знаят това и злоупотребяват. Така, че двоен стандарт Wink ...

# 46
Какъв чадър, моя вчера беше по риза, всяка есен едно и също, до средата на декември на него му е топло.
Добре, че поне не се разболява.
Тренировките са до вкъщи и ходи преди или след училище.
Надявам се да носи всички тетрадки, че нещо много му е празна раницата  Simple Smile за учебници не съм убедена, че ги носи освен тези по ФЕ и МАТ
Те в старото училище не носеха учебници, само тетрадки,  няма да се учудя ако сега  пропуска да ги взима.

# 47
  • нейде там, където ....
Упражненията на Норбеков дават резултат, но трябва упоритост.

# 48
  • Пловдив
Чантата тежи зверски. Има дни, в които носи АЕ, ФЕ и МАТ, по две парчета печатни по всяко + тетрадки. По повечето предмети реши да пише на листове, които после подрежда в папки.
Изобщо не й пука какви са резултатите от входните. Някои даже и не ги знае. Може и да разбера нещо по въпроса, ако някой реши да ги нанесе в бележник. Електронният дневник не е подготвен за тази година.
При нея всички оценки тази година влизат в дипломата за средно образование, обаче аз се вживявам повече на тази тема. Успокоявам се, че не винаги отличниците са реализират най-добре в живота.  Wink

Това за отсъствията е "мижи, да те лъжа". Там, където учениците не ходят на училище, пак няма да ходят. На тях отсъствия не се пишат най-вероятно. Защото ще трябва да изхвърлят голяма част от учениците от училището. Да, но ще намалее делегираният бюджет. Та, докато има делегирани бюджети, от които да зависят поддръжката на училището и заплатите на учителите, ако ще и 88 различни неща да измислят, нищо няма да променят.

# 49
Та, докато има делегирани бюджети, от които да зависят поддръжката на училището и заплатите на учителите, ако ще и 88 различни неща да измислят, нищо няма да променят.

И всъщност усложняват живота на съвестно учещите и родителите им с всички промени за извиняване на отсъствията. За останалите  нещата не се променят.

# 50
  • София
Моят си носи също всичко за училище и раницата винаги му е претъпкана. Носи я вече 3години, но понеже е много любима търпи няколко ремонта-сериозно обшиване с кожа и т.н.т и пак едва издържа цялата тежест. Чадър обаче също си носи Simple Smile
В петък отсъства от училище, че беше на едно състезание съдия ( има вече първите си спечелени със собствен труд пари Heart Eyes ) и класната иска освен бележката от клуба и бележка от нас, че сме уведомени че е отсъствал, а е трябвало и да и се обади  Rolling Eyes

Какъв чадър, моя вчера беше по риза, всяка есен едно и също, до средата на декември на него му е топло.
Добре, че поне не се разболява.
Вчера вечерта в рейса се качи едно хлапе, около 10-12годишно,  само по тениска и с яке в ръка. Лошо ми стана, като го видях, защото аз самата зъзнех здраво, даже си мислех да го подканя да се облече Embarassed , но по нищо не си личеше да му е студено или некомфортно, та явно си е до организъм.

# 51
  • София
За моята щерка зимата не е дошла щом няма сняг. Следователно не е студено.
Зарита е с дрехи, но все нямала.
Казах ѝ да си облече зимното яке - "а не, ще ми е горещо".

На училище ходи с чанта с дръжка през рамо. Оплаква се понякога, че е много тежка. Раница не иска. Исках да ѝ купя нова чанта и пращам снимка - "не ми харесва" и "като толкова ти харесва си я купи на теб".
А чантата си беше много хубава и нормална. Но пък не беше зелена  Laughing

# 52
  • Варна
Забелязах липса на желание за учене тези дни. Все няма време.
Май по-скоро липсва организацията на времето.
Вчера например девойката излезе сутринта и се прибра след 9 вечерта. Часове, след това сип, после рожден ден. И вечерта няма време за подготовка. Хайде такъв натоварен ден ще го разбера.
Все още не съм взела даже часът за очен лекар, защото разчитам да ми каже кога ще може. Все не е удобно. Все е някъде, а отрязъкът от време уж свободен е малък. Очната лекарка е до 17 ч.
Накрая ще жертваме учебни часове.

# 53
  • София
Цитат
[ Friday, October 14, 2016 3:41 PM ] Didy: Имам Браво по Немски
[ Friday, October 14, 2016 3:44 PM ] Didy: Точно като в първи клас съм
[ Friday, October 14, 2016 3:44 PM ] AnMary: тя нали каза, че първият срок ще сте като първокласници
[ Friday, October 14, 2016 3:45 PM ] Didy: Мхм...
[ Friday, October 14, 2016 3:45 PM ] AnMary: очаквай да ти рисува "пчелички"
[ Friday, October 14, 2016 3:45 PM ] Didy: 😂😂😂😂

Били решила да подават жалба с/у учителката, но не знам до колко са сериозни.
Много ги била "товарела". Но не виждам друг начин да събере материала в тези четири часа седмично.
Поне вече не се оплаква толкова от "като първолаци сме".

Все още не съм взела даже часът за очен лекар, защото разчитам да ми каже кога ще може. Все не е удобно. Все е някъде, а отрязъкът от време уж свободен е малък. Очната лекарка е до 17 ч.
Накрая ще жертваме учебни часове.
И при нас това уж е на дневен ред, но кога ли... Поне успя да намери старите си очила и рече "аз виждам".

# 54
Вярно че е професионала гимназия, но и те средно образование учат все пак.

Айде пак делене на гимназии и незачитане на професионалните! Ако не си в "елитна" гимназия - не си ученик!!!

# 55
  • София
Нашите няма да учат до сряда заради ремонт на парното.
Младежът иска да работи в тези дни.

# 56
Айде пак делене на гимназии и незачитане на професионалните! Ако не си в "елитна" гимназия - не си ученик!!!

Естествено, че и в професионалните гимназии децата са си ученици с всички права и задължения. С нищо не искам да обидя учещите там. Аз самата съм завършила професионална гимназия(бивш техикум), а не елитна гмназия. Имам наблюдения обаче от 3 училища в града, в който живея. Професионалната гимназия е на най-ниско ниво и е факт, че учениците масово учебници не си купуват, не четат, не ходят на училище редовно, както е в другите две училища.  Има само единици, които се отнасят сериозно към учебния процес. Не ми се иска да е така и дано е частен случай. Не искам да обидя никого. Макар и дъждовен, нека е хубав денят за всички ни!

# 57
  • Пловдив

Не е коректно да вадиш едно изречение от контекста. Trol4eto има наблюдения за града, в който живее, аз имам същите за Пловдив и Асеновград. Ами да, масово не ходят на училище в някои от тези гимназии, подготовката е под всякаква критика. Накрая излизат с диплома за средно образование и професионална квалификация, но нито умеят нещо, нито знаят нещо.

У нас сме в криза. Не ѝ се ходело на училище. Ами то и на мен не ми се хода на работа, ама няма начин.
Пак съм на въртележката. А тя всеки ден си сменя настроението по няколко пъти. както се казва - сутрин се сърди на себе си, вечер - на всички останали
Утре имат първи изпит, уж седна да чете и да решава задачи, да видим какви ще ги натвори.

# 58
  • Пловдив
Нашите трябва да ходят на Централния площад, поради някакъв празник  Thinking. А при нас вали  ooooh!. Не харесвам подобни саможертви без кауза. Казах му да не ходи - на моя отговорност, но не ме послуша. Класната била казала... бла бла...  Crossing Arms На всичкото отгоре  днес е на тренировка след часовете и се прибира след 21 часа. Еййййй, това са повече от  12 часа  #Crazy Пфуууу

Спорна и успешна седмица на всички вас  bouquet!!!

# 59
И у нас е криза, защото сме с нов класен, а той е...по-особен
Но здраве да е, такъв е живота Simple Smile
Кофти ще е, ако им пострада успеха, но пък и с по-лоша диплома човек има много шансове в живота, а с разклатена психика- не, та мисля да не се втелясам много.

Общи условия

Активация на акаунт